Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανήκω χωρίς συναίσθημα ( ; )

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 2 Ιανουαρίου 2021.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Καμία ερμηνεία. Εκφράσατε μια πολύ συγκεκριμένη απορία ("Μήπως είναι μετάφραση από τα αγγλικά [...] ο πίνακας, που δεν διαχωρίζουν από την αγάπη τον έρωτα;"), έδωσα μια πολύ συγκεκριμένη πληροφορία. Για περισσότερα, W. Gerrod Parrott, Emotions in Social Psychology, 2001.
     
  2. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Φίλτατε, αν θες να το πάμε λίγο πιο hard core, το συναίσθημα δεν αποτελεί αυτούσια οντότητα ώστε να μπορεί να δομήσει το οτιδήποτε. Αποτελεί το ίδιο προϊόν νοητικής διεργασίας που επάγεται από τη σκέψη, η οποία επιπλέον προϋποθέτει την αντίληψη, που προϋποθέτει το συμβαίνον ή το υπάρχον.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Στο πιο hardcore όλα είναι αποτέλεσματα ηλεκτροχημικών αντιδράσεων ωστόσο χάριν ευκολίας ομαδοποιούμε σύνολα αυτών τα οποία και τα ονομάζουμε και τα κατηγοριοποιούμε: σκέψεις, αισθήματα, συναισθήματα, ένστικτα, αντανακλαστικά.

    Ένα σύνολο το λέμε πείνα. Ένα άλλο το λέμε επιθυμία. Ένα τρίτο το λέμε οργή κ.ο.κ.

    Στο τέλος της ημέρας το όνομα της όποιας της νοητικής διεργασίας έχει αξία μόνο ώστε να έχουμε κοινή κατανόηση σε τι αναφερόμαστε, τα αποτελέσματα αυτής της διεργασίας είναι το ζουμί.
     
    Last edited: 14 Ιανουαρίου 2021
  4. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Σωστά, αλλά δεν είν΄κακό εφόσον μπορούμε να βρούμε και τους μηχανισμούς και τις συνδέσεις και τις διαδοχές των διαδικασιών αυτών να τις ορίσουμε έστω αιτιοκρατικά. Έτσι μπορούμε να πούμε πως, αν το συμβαίνον είναι ένα άδειο στομάχι, τότε το σήμα καταγράφεται ως αίσθημα κενού στομάχου και συνειδητοποιείται ως πείνα, που γεννά τη σκέψη "αναζήτηση τροφής", που γεννά την αντίστοιχη δράση "λήψη τροφής" που θα γεννήσει το συναίσθημα ικανοποίηση από την κατανάλωση τροφής...
     
  5. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Η κατίσχυση, σε κάθε περίπτωση είναι στο μυαλό του υπό...
    Αυτό είναι προϋπόθεση για την σχέση Κυριαρχίας, όχι για την κατίσχυση  
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Είναι όμως κατίσχυση αν δεν επιβεβαιωθεί στην πράξη μέσω σχέσης κυριαρχίας;
     
  7. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Έχω την γνώμη ότι η απάντηση στο ερώτημα αν προηγείται της κατίσχυσης ο έρωτας του υποτακτικού προσώπου προς τον Κ είναι σχετικά απλή. Πώς είθισται να ξεκινάει μια επικοινωνία μεταξύ Κ και πρόθυμου προς καθυπόταξη προσώπου, χάριν συντομίας υ; Το υ πλησιάζει τον Κ, συνήθως. Το υ, στο στάδιο αυτό, δεν μπορεί να υποταχτεί, διότι δεν έχει ακόμα δράσει κατισχυτικά ο Κυρίαρχος. Το υ έχει ερωτική διάθεση προς τον Κ, πιθανώς εκφραζόμενη κατά τρόπο υποτακτικό, όπως τον νιώθει το ίδιο. Άλλωστε ο έρωτας είναι και lust, όπως είδαμε και ταιριάζει με αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και πολύ σχηματικά, όσο κατισχύει ο Κυρίαρχος τόσο βαθύτερα τον ερωτεύεται το υποταγμένο πλέον υ. Από ένα σημείο και έπειτα, για το ερωτευμένο και κατισχυμένο υ δεν υπάρχουν εναλλακτικές, δεν υπάρχουν άλλες θέσεις, απόψεις, θεωρίες εκτός από του Κ, ασφαλώς και είναι προσωποπαγής ο έρωτας αλλά και η υποταγή πλέον, δεν ψάχνεται, δεν υπάρχει περίπτωση να υποταχτεί σε άλλο πρόσωπο, δεν διαρρέει υποτακτικότητα σε κανέναν άλλο τομέα της ζωής του και είναι πλήρες, έχει λήξει η αναζήτησή του, υπάρχει πια μόνον εμβάθυνση. Τίποτα ή σχεδόν τίποτα μπορεί να μην έχει γίνει έτσι όπως το είχε σκεφτεί, όταν χτύπησε την πόρτα του Κ εκείνου, και όμως να είναι απολύτως ευτυχισμένη.

    Ταύτα φθέγξασα, η απάντησή μου στην πρώτη κεντρική ερώτηση του νήματος
    είναι, κατά την αντίληψή μου σαφώς αρνητική. Εγώ δεν θα ένιωθα πλήρη επικυριαρχία [αν ο Κ είχε αποφασίσει να μην με επικυριαρχήσει πλήρως και] χωρίς να είμαι ερωτευμένη. Ο λόγος για αυτό θα ήταν ότι κάτι ίσως θα με κρατούσε από το να είμαι ερωτευμένη με τον συγκεκριμένο Κ αλλά εφόσον γνωρίζω ότι υπάρχει και ο έρωτας στη ζωή αυτή, όλοι το γνωρίζουμε, θα συνέχιζα, έστω και ελάχιστα, έστω και μόνον ιδεατά, να νιώθω την κατάστασή μου ως μεταβατική και όχι οριστική. Αλλά αυτό ισχύει για μένα, για άλλα υ μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό και να υποτάσσονται πλήρως χωρίς έρωτα προς τον Κ.
    Μπορεί και ναι, μπορεί να το έχει κρατήσει για τον εαυτό της επειδή δεν έγινε αποδεκτό από τον Κ. Δεν είναι απαραίτητα και για όλα τα υ ευτυχισμένη κατάσταση η υποταγή.

    Δεν είναι μόνον lust ο έρωτας, έτσι και αλλιώς. Από λήμμα σε λήμμα στην wikipedia υπάρχουν διάσπαρτες αναλύσεις της αγάπης που ως επί το πλείστον είναι ερωτικής φύσης.

    Μου δώσατε ένα δεδομένο, "η λέξη love δεν επαναλαμβάνεται" και εμμέσως την ερμηνεία σας επί αυτού του δεδομένου. Για περισσότερα έχω κρίση και επιλογές να ανατρέξω. Αν τυχόν έχετε εμβαθύνει ως προς την χρήση και το πλαίσιο αναφοράς του πίνακα και έχετε και παραπομπές, θα έπαιρνα τις πληροφορίες που θα μου δίνατε με μεγάλη ευχαρίστηση.
     
    Last edited: 14 Ιανουαρίου 2021
  9. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Διάβασα πως παντρεύεστε βίο ανθόσπαρτο και ευτυχή...

    τώρα που κατάλαβα τι είναι η κατίσχυση να απαντήσω; χαχα...όχι δεν είναι άλλο η θεωρία..άλλο η πράξη...προφανώς η κατίσχυση και η κυριαρχία, ανήκουν σε ένα άτομο τον Dom και τα άλλα είναι φαντασιώσεις...θεωρώ..φυσικά σεβαστές και οι άλλες γνώμες...κατά τη γνώμη μου τα κοριτσάκια είμαστε και λίγο ονειροπόλα...
     
    Last edited: 14 Ιανουαρίου 2021
  10. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Emotion_classification ο πλήρης πίνακας, δείτε πόσα συναισθήματα περιγράφονται γιατί δεν μπορούν να τα πουν αλλιώς...εμείς τα λέμε όλα με μία λέξη: έρωτας...


    Αρχαίοι πρόγονοι...ευχαριστώ...

    άσχετο αλλά πως μπορώ να απευθυνθώ στο moderation? δεν βρίσκω τα smiles...
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν έχω απάντηση σε αυτό καθώς αν δε δοκιμαστεί στην πράξη η αναγνώριση της κατίσχυσης μπορεί να μην επιβεβαιώνεται ωστόσο ταυτόχρονα δεν καταρρίπτεται.
     
  12. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    ε τώρα με βάζετε σε πειρασμό...ας ξεκινήσουμε από τον όρο: είναι η όχι η κατίσχυσης η πλήρης επικράτηση του Dom επί της submissive?

    αν κάτι δεν κατάλαβα, θα το ξαναδιάβασω...