Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κουρεμα... Ο απολυτος εξευτελισμος?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Gangrel, στις 14 Ιανουαρίου 2021.

  1. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Ασχολίαστο.

    Αν δεν σας αρέσει ο όρος "θεωρητικά εξευτελιστική" , προτείνετε κάτι άλλο.
    Ένα χαστούκι σε δημόσιο χώρο, είναι επίσης "θεωρητικά εξευτελιστικό ", έστω και αν οι Κ και υ δεν το αντιλαμβάνονται έτσι.

    Μια χαρά μπορούν. Όπως και στην περίπτωση του υ φίλου μου.

    Και αυτό συζητάμε εδώ.

    Το επεξεργάζομαι. Πολλά έχουν γραφτεί για το θέμα και σε άλλα νήματα.
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Αν αυτοί που συμμετέχουν άμεσα δεν το αντιλαμβάνονται ως εξευτελιστικό, τότε ποιος και τι μας νοιάζει?

     
     
  3. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Δεν έχω λόγο να κάνω αντίλογο.
     
  4. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Δεν μπορεί να παύσει/απωλεσθεί ο εγωισμός από ένα έμβιο ον. Το εγώ είναι το θεμελιώδες πρώτο με το οποίο δρουν και δια του οποίου επενεργούν και αξιολογούν το εσω/εξω γίγνεσθαι τα όντα/πλάσματα. Ακόμα και η "απόλυτη", "ύψιστη" (γραφικές έννοιες σε ένα σύμπαν ή σύνολο συμπάντων που διαρκώς εξελίσσεται) υποταγή ικανοποιεί την εγωιστική ανάγκη να κάνεις "αυτό που ταιριάζει στη φύση σου", "που νιώθεις καλά με τον εαυτό σου", κτλ.
    Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτό που ρεαλιστικά μπορεί να επισυμβεί είναι ο συντονισμός/υπαγωγή του ενός εγώ στην προτεραιότητα ενός άλλου εγώ (για όσο διάστημα).

    Όσον αφορά το ξύρισμα του κεφαλιού, αυτό καθ' εαυτό το αποτέλεσμα δεν εμπεριέχει τίποτα εξευτελιστικό: το ξυρισμένο κεφάλι είναι as good as κάθε μαλλιασμένο κεφάλι. Η συζήτηση περί εξευτελισμού (αν υφίσταται) σχετίζεται με την επέμβαση σε έναν άλλο άτομο κατά τρόπο ή σε πεδία που το άτομο αυτό δε θα επέλεγε από μόνο του ή δε θα επέτρεπε σε κανέναν άλλον εκτός από εσένα που επεμβαίνεις.
    Επομένως, αν μπορεί να γίνει λόγος για εξευτελισμό ως προς το αποτέλεσμα μίας κοινή συναινέσει πράξης, αυτός δεν είναι ένα γεγονός διυποκειμενικά διαγνώσιμο, αλλά αντανακλά την αίσθηση που μπορεί να βιώνει το άτομο, στο βαθμό που το βιώνει και για όσο διάστημα το βιώνει. Κοινώς το ξυρισμένο κεφάλι δεν είναι κάτι το εξευτελιστικό, παρά μόνο αν το βιώνει έτσι το άτομο που το έχει υποστεί ή αν αυτή ήταν η πρόθεση αυτού που το έκανε.
     
  5. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Ειναι απο τα πιο εξευτελιστικά πράγματα που μπορεί να υποστεί ενα υ σίγουρα ...
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Γιατί δε ζούμε μόνοι μας στον κόσμο.

    Το αν είναι εξευτελισμός ή όχι έχει να κάνει τόσο με την αντίληψη του υποκειμένου της πράξης όσο και με το κίνητρό της.

    Είναι άλλο πράγμα ο Κ να θέλει να ξυριστεί γουλί η υ του γιατί του αρέσει αισθητικά, είναι άλλο πράγμα να θέλει να την ξυρίσει γουλί ως τιμωρία και είναι άλλο πράγμα να θέλει να την ξυρίσει γουλί για να την βγάλει από το comfort της.

    Υπάρχουν πολλοί δρόμοι μεταξύ δύο σημείων και η διαδρομή που ακολουθείται αλλάζει την εμπειρία του ταξιδιού ακόμα και αν ο προορισμός είναι τελικά ο ίδιος.

    Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η επιθυμία του Κ είναι νόμος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Κ να διαλέξει με ποιο τρόπο θα πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί αλλά ο στόχος δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο.
     
  7. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Γενικά δεν διαφωνώ εκτός από τον τρόπο που χρησιμοποίησες αυτό "Γιατί δε ζούμε μόνοι μας στον κόσμο" - γιατί ενώ ναι, και ενώ φυσικά και καταλαβαίνω και ότι ισχύει και τι θέλεις να πεις με αυτό, όπως είπα πριν, τα μάτια του Κ είναι το σημείο αναφοράς. Και φυσικά δεν εννοώ για πλαίσια που είναι στην αρχή, για καινούργιους κλπκλπ.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εννοώ πως πράγματα που μπορεί μεταξύ τους να είναι απόλυτα φυσιολογικά -πχ σφαλιάρα- έχουν άλλο αντίκτυπο αν γίνουν δημόσια σε ανυποψίαστο κοινό.
     
  9. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ναι αλλά δεν μπορεί να καθορίσει το 'δημόσιο μάτι' το τι θα γίνει μεταξύ τους, *και* δημόσια. Και εντάξει, είναι και προσωπικό pet peeve αυτό το 'μα και τι θα πουν οι γείτονες' πέρα και έξω από τα του χώρου οπότε αναγνωρίζω ότι ίσως έχω μικρό bias που να οδηγεί σε acute and aggressive reaction όταν νιώθω οτι ένα ζήτημα πάει προς τα εκεί  
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Και ο συντηρητισμός καλά κρατεί....χέρι με χέρι με τον ισαποστασικισμό.... ο οποίος αίφνης εμφανίστηκε με τρόπο λόγιο, ως συνήθως, αλλά κενό νοήματος όπως πάντα συμβαίνει με τους ισαποστάκιδες.

    Iagos
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2021
  11. de7

    de7 s

    Το BDSM δεν είναι μια πλατωνική ιδέα που πλανάται στους αιθέρες, το BDSM υπάρχει τη στιγμή που συμβαίνει, ανάμεσα σε εκείνους που εμπλέκονται σε αυτό. Εκτός του ότι η φράση σας, απαξιώνει ευθέως τοποθετήσεις σαν αυτές τις @MauveDelastrange χαρακτηρίζοντάς τες "θεωρητικές" και "ουτοπικές" , ούτως ή άλλως μια θεωρητική κουβέντα για μια ουτοπική BDSM κοινωνία είναι εντελώς άτοπη εκ των πραγμάτων.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις καθώς η συζήτηση πηγαίνει στο αποδεκτό-μη αποδεκτό με ό,τι αυτό συνεπάγεται ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το νόημα πίσω από το "γιατί δεν ζούμε μόνοι μας στον κόσμο"