Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος iolanda, στις 7 Φεβρουαρίου 2021.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Εγώ πάλι, έχω την εντύπωση πως είναι υπέροχη η εποχή που διανύουμε και για να αλλάξουν τα στερεότυπα, και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα που δεν θα έπρεπε να ειναι αποδεκτά έτσι κι αλλιώς από κανέναν.
    Δεν εχω καμία ελπίδα πως οι μαλάκες (όλων των φύλων) θα πάψουν να είναι μαλάκες εντελώς από την μια μέρα στην άλλη, αλλά αισιοδοξώ να μετριαστεί η ένταση του φαινομένου, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά γιατί οι υπόλοιποι θα ανέχονται λιγότερα πράγματα.
    Δε νομίζω πως έχουν πρόσθετες δυσκολίες οι άνδρες, σε σχέση με το φύλο τους από τους υπόλοιπους ανθρώπους λόγω εποχής, παρά μόνο αν υπήρχαν από πριν τα θεματάκια.
    Νομίζω πως ειναι μία εποχή που οι φυσιολογικοί άνθρωποι ανακουφίζονται και τα στερεότυπα εξυγιαίνονται.
    Είπαμε, η Αλήθεια είναι κόρη του Χρόνου, ο οποίος πάντα βρισκει τροπο να την απελευθερώνει.
    Είμαι πιο αισιόδοξη για το ανδρικό φύλο από ότι ήμουν παλιότερα, χωρίς να νιωθω καμία ανάγκη να το στοιχειοθετήσω και χωρίς γιατί.
     
  2. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Εννοείς το θέμα με τις παρενοχλήσεις στον εργασιακό χώρο; Αν μιλάμε για αυτό καλύτερα να μην υπάρξει χρυσή τομή. Υπάρχει αισθητή διαφορά ανάμεσα στον άντρα κυνηγό που όμως φέρεται με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό πρωτίστως όταν καταλάβει πως μία γυναίκα δεν ενδιαφέρεται - όπως και στον άντρα κυνηγό που ερμηνεύει σωστά τα σημάδια αποδοχής από το θηλυκό και κάνει παιχνίδι και στα λιγούρια που κυκλοφορούν σε κάθε χώρο και δεν μπορούν να καταλάβουν το όχι μίας γυναίκας και δεν έχουν καν την αυτοκυριαρχία να κρατήσουν τις ορέξεις τους μέσα από τα παντελόνια τους.

    Αν αναφέρεσαι σε αυτό...με κάθε καλή διάθεση.
     
  3. iolanda

    iolanda Contributor

    Νομίζω ο καθένας κουβαλάει τον χαρακτήρα του σε κάθε χώρο και φυσικά αφορά όλα τα φύλα, απλά στο εισαγωγικό μήνυμα μετέφερα τη σκέψη που είχα εκείνη τη στιγμή.
    Προσωπικά δεν μου έχει συμβεί τίποτα πέρα από ένα αθώο φλερτ.
     
  4. Discerning

    Discerning Contributor

    Oντως εμπεριέχει πολιτική χροιά το συγκεκριμένο παράδειγμα, και φυσικά σέβομαι την άποψη που έχεις διαμορφώσει από τα βιώματα σου.

    Ωστόσο, εξακολουθώ, βάση της δικής μου θέασης που έχω από την κοινωνία, να υποστηρίζω πως η γραμμή μεταξύ διεκδίκησης και παρενόχλησης παραμένει εξαιρετικά λεπτή, και σε πλήθος περιπτώσεων ξεκάθαρα υποκειμενική.

    Αν εξετάσουμε, αυτό που νοείται ως σεξουαλική παρενόχληση, και από την μια έχουμε το γελοίο "πω πω τι καπούλια είναι αυτά μανάρ μ" και από την άλλη το αθώο "χάρμα οφθαλμών", η γυναίκα ως receiver, αντιδρά (σε μια νορμάλ ψυχική κατάσταση) σύμφωνα με το ποιος το εκστομίζει από την πλευρά του άντρα ως feeder. Η συμπεριφορά της, σε πολλές περιπτώσεις θα εξαρτηθεί από την εμφάνιση του, το στυλ του, την αύρα του, την ισχύ του, το σωματότυπό του, τη δημοφιλία του κλπ. Ετσι μπορεί να διαολοστείλει κάποιον που χρησιμοποίησε την 2η ατάκα, και να χαμογελάσει σε κάποιον της 1ης. (Άβυσσος!)

    Εστω, πως κάνουμε το εξής πείραμα. "100" γυναίκες σε έξοδό τους σε νυχτερινό μαγαζί διασκέδασης. 3 λέξεις "πανέμορφη - μουνάρα - καύλα" ειπωμένες από τον παρκαδόρο, τον πορτιέρη, τον μπράβο, τον υπεύθυνο ασφάλειας, τον σερβιτόρο, τον μετρ, τον μπάρμαν, τον dj, τον fronman της μπάντας, το πρώτο όνομα της πίστας, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον γοητευτικό και τον ακαλλή πελάτη... Θεωρείς ειλικρινά πως η πλειοψηφία των γυναικών, θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο στον καθένα από αυτούς; Θα θεωρήσει ασυζητητί την όποια λέξη ως σεξουαλική παρενόχληση ή έστω ως ενοχλητική σεξουαλική προσέγγιση, ανεξάρτητα από το ποιος την εξέφρασε; (!)

    «Οι γυναίκες έχουμε επαρκή επίγνωση ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι από τη φύση της άγρια και επιθετική. Αλλά έχουμε επίσης την ικανότητα να μην συγχέουμε μια αδέξια προσπάθεια με μια σεξουαλική επίθεση»

    Και κυρίως

    «Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα… Η ελευθερία να ενοχλείς είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία».

    Προσυπογράφω, τα λόγια που διατύπωσαν στην επιστολή τους οι 100 γυναίκες συγγραφείς, καλλιτέχνιδες και ακαδημαϊκοί της Γαλλίας, και τάσσομαι αναφανδόν ενάντια σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του φλερτ (!), όπως επιχείρησε η Μαρλέν Σιαπά ως Υπουργός ισότητας της χώρας, αλλά και σε κάθε αστειότητα και υπερβολή που προσπαθεί να εισάγει στην κοινωνία η πολιτική ορθότητα.
     
  5. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Καταλαβαίνω...εγώ τα είχα με εργοδότη μου, μου άρεσε, του άρεσα και ου το καθεξής.

    Δεν νομίζω πως το αθώο φλερτ είναι το πρόβλημα, αυτά τα περιστατικά αναφέρονται περισσότερο σε επίμονες σεξουαλικές παρενοχλήσεις εφόσον έχει γίνει ξεκάθαρο πως δεν είναι αρεστό/επιθυμητό αυτό που γίνεται, δηλαδή σε επαναλαμβανόμενα περιστατικά προσβολής.

    Για αυτό το ξεχωρίζω από το φλερτ και δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος άντρας να μπερδευτεί με αυτό.

    Όπως και εσύ αντίστοιχα. Αν πχ. και εμείς φλερτάρουμε με κάποιον, δεν ξέρουμε πότε είμαστε αρεστές ή ανεπιθύμητες; σταματάμε σαν γυναίκες να θέλουμε να φλερτάρουμε επειδή κάποιες από εμάς ξαφνικά ξεπερνούν τα όρια, κάνουν stalking, παίρνουν τηλέφωνα χαράματα και άλλα λοιπά και ωραία;
     
    Last edited: 8 Φεβρουαρίου 2021
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Δεν ξέρω αν κατάλαβα την θέαση σου, στον φραγκάτο ή σε αυτόν με θέση εξουσίας, οι γυναίκες δεχόμαστε την παρενόχληση, ενώ στους μπατίρηδες και τους υπαλληλάκους ούτε να μας το δουν και δεν ανεχόμαστε που σήκωσαν τα μάτια τους πάνω μας?
     
  7. Discerning

    Discerning Contributor

    Δεν την κατάλαβες. Εγραψα κάτι συγκεκριμένο, που δεν χωρά παρερμηνεία ή λανθασμένη κατανόηση. Επίσης έθεσα δυο ερωτήματα, που η ξεκάθαρη απάντησή τους, θα βοηθήσει την όποια συζήτηση.
     
  8. Grim_Fandango

    Grim_Fandango Symbiosis with Voltaire

    Όντως, καμία...
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    (δεν ξέρω αν έχει σχέση με το νήμα), αλλά έχει διαφορά το "σε βρίσκω ενδιαφέρουσα γυναίκα, θα ήθελες να βγούμε για ένα ποτό;" από το "ω ρε μάνα μου, τι μουνί είσαι εσύ, έλα να σε κεράσω ένα φραπουτσίνο"
     
  10. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Να αποτολμήσω να απαντήσω το ερώτημα σας; δεν ξέρω τι θα έκαναν 100 γυναίκες, γιατί μία είμαι. Ενδεχομένως κάθε γυναίκα του forum να δώσει και διαφορετική απάντηση. Θα σας πω προσωπικά τι θα έκανα. Θα προσπέρναγα. Ενδεχομένως ίσως με μία ενδόμυχη ευχαρίστηση για τη φιλοφρόνηση από όποιον και αν προέρχεται: γιατί ένα τυχαίο σχόλιο από οποιονδήποτε τυχαίο, δεν λαμβάνετε ούτε καν ως φλερτ (ως φλερτ εκλαμβάνω την προσπάθεια ενός συγκεκριμένου ατόμου για το άτομο μου).

    Είναι μία ατάκα, για μένα, και τίποτα περισσότερο. Στην οποία ούτε δίνω βάση ούτε θα με απασχολήσει στο μέλλον.

    Να πω και εγώ σε κάποιον που περνάει: ω τι ωραίος άνδρας που είσαι. Ε και; το πολύ πολύ να του φτιάξω τη διάθεση.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @Discerning
    Αυτή που ψάχνεται με τα ρούχα της να καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση θα βρει τρόπο να το κάνει ακόμα και αν της πεις "τι ωραία μάτια που έχετε δεσποινίς". Οι υπόλοιπες φρονώ ότι μια χαρά μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά του φλερτ από του πεσίματος που σηκώνει από χριστοπαναγία μέχρι εισαγγελέα.

    Και στην τελική είναι αναμενόμενο οι άνθρωποι να αντιδρούν πιο θετικά στο φλερτ από ανθρώπους από τους οποίους έλκονται. Αλλιώς θα αντιδράσει στο κοπλιμέντο ή στο φλερτ μία στην οποία αρέσω και αλλιώς μία που δεν της αρέσω και θα ψάξει να βρει τρόπο να με ξεφορτωθεί.

    Ωστόσο αν το κάνω άκομψα το πιο πιθανό είναι να θελήσει να με ξεφορτωθεί ακόμα και εκείνη η οποία αρχικά αντιδρούσε θετικά στην παρουσία μου, η @sapfw το έθεσε μια χαρά.
     
    Last edited: 8 Φεβρουαρίου 2021
  12. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Όντως. Το δεύτερο είναι ξεκάθαρο και ντόμπρο. Και ουδεμία σχέση έχει με κακοποίηση ή παρενόχληση.

    Το πρώτο από την άλλη... βρήκε ενδιαφέροντα τα βυζιά μου αλλά ντρέπεται να το πει; Ή γνωριζόμαστε καλά πολύ καιρό και του "κίνησα" το ενδιαφέρον;