Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος iolanda, στις 7 Φεβρουαρίου 2021.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Οι σεξιστές αλληλοΰποστηρίζονται.
    Και οι κακοποιητές.
    Βγαίνουν και παίρνουν και θέση.
    Προσπαθώντας να βιάσουν και την αλήθεια αυτήν την φορά.
    Τέτοια αλλοτρίωση...
    Οπότε συμφωνώ μέχρις εσχάτων με την θέση σου.  

    Βρε καλά κάνει και το "μουνί" και ο Κ. Τα μεταξύ τους, εφόσον είναι συναινετικά δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ακόμη κι όταν προξενούν θλίψη.
    Αλλά γενικότερα μιλώντας, δεν το έχω δει να γίνεται ακριβώς έτσι. Τουλάχιστον ευθύς εξ'αρχής. Συνήθως γίνεται σε μεταγενέστερο χρόνο, αν κάποιος ή κάποια φάει κόλλημα. Οπότε ναι, μπορεί και να ισχύει, αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό για την παρούσα συζήτηση, πέρα από τις άπειρες επαναλήψεις της λέξης μουνί.
    Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την κακοποιητική συμπεριφορά; Για την υπέρβαση ορίων ή για την κατάχρηση εξουσίας;
     
  2. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Κυνηγι δεν θεωρω την αρχικη επαφη και επικοινωνια αλλα τη μετεπειτα συνεχεια οπου η υ τρεχει πισω απο τον Κ και οχι το Κ πισω απο την υ. Αρα ακριβως ειναι πληρως συνεναιτικο. Εχει σχεση, στο δικο μου μυαλο, με τη συζητηση εδω, γιατι μου κανει εντυπωση σε ενα φορουμ οπου πληθος των ατομων δηλωνουν Κ να μην αναγνωρισουν αμεσα τις παραβατικες συμπεριφορες αλλων αντρων που δεν εχουν σταλα αυτοσυγκρατησης, που κανουν stalking, και γενικα παρακαλουν την αλλη να τους κατσει αναγκαστικα ακομα και μεσα απο απειλες. Γιατι στην ουσια ετσι το βλεπω, πως παρακαλουν.
     
  3. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Ειδικα τωρα με την καραντινα κανεις δεν θα κυνηγαει κανεναν και θα ηρεμησουμε ολοι.
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Το έχεις δει να συμβαίνει στο 100%?
    Ή έτσι σου είπαν;
     
  5. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Η θεωρία έτσι είναι , δυστυχώς στην πράξη βλέπουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο
     
  6. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Μα η υ κάνει πράγματα για να διεκδικήσει τον Κ…εξ’αυτού του συλλογισμού…το λέω, εξού και η συναίνεση της επιβεβαιώνεται κάθε ώρα και στιγμή από την προθυμία της να προσφέρει, να ικανοποιήσει τον Κ. Αν δεν υπάρχει όμως αυτή η πρόθεση ένα Κ δεν ασχολείται άρα και δεν θα κάτσει να αναλωθεί σε ένα κυνήγι σκιών. Ή να γίνει πιεστικό. Δεν υπάρχει νόημα.

    Το αντίθετο θα έλεγα. Σου λέει να συνειδητοποιήσεις τον ρόλο σου και να πας όταν αισθάνεσαι έτοιμη, όταν πραγματικά το εννοείς και θες να δοκιμάσεις πράγματα. Αν θες πας, αν δεν θες δεν πας.

    Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ ένα Κ να σε παίρνει 10 τηλέφωνα τη μέρα, να στη στήνει έξω από τα μέρη που συχνάζεις, να σε παρακολουθεί και να προσπαθεί σώνει και καλά να σε κάνει να ασχοληθείς μαζί του ή να γίνεται απρεπής και επιθετικός όταν απορρίπτεις την πρόταση του. Αυτό εννοώ.

    Εξού και λογικό συμπέρασμα για μένα πως τα άτομα που πρωτίστως κάνουν σχέσεις που βασίζονται στη συναίνεση και στην πλήρη αποδοχή θα έπρεπε πρώτοι να καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα πίεσης και παρενόχλησης βάση και του ίδιου τους του χαρακτήρα που πλήρως σέβεται τις σχέσεις. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο χώρο για να σας πω κατά πόσο ισχύει, αλλά έτσι το έχω αντιληφθεί και μέσα από τις δικές μου κάποιες επικοινωνίες. Ίσως να είμαι τυχερή σε αυτές, αλλά μόνο πίεση δεν έχω δεχτεί...κάθε άλλο.

    Σε βανίλια φλερτ πιο πολύ έχω πιεστεί στην ανταπόκριση.
     
    Last edited: 10 Φεβρουαρίου 2021
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    @Δίας με αφορμή το σχόλιό σου:
    Οι θεωρίες που αφορούν ανθρώπινες σχέσεις σπανίως είναι αλάνθαστες και εξαρτώνται από αυτούς που τις διατυπώνουν. Για χάρη της κουβέντας θα τη δεχτώ αλλά θα ήθελα δύο διευκρινήσεις από την @karamel : τι εστί "μουνί" και τι εστί "κυνηγάει"
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    Λαμβάνοντας υπόψη τις (παρ)ερμηνείες των τοποθετήσεων σου για την γυναίκα, μπορώ να δω την ανησυχία σου.

    Από την άλλη μεριά, εκεί που στέκομαι εγώ, μπορώ να θυμηθώ τις φορές που δεν έδωσα τις μάχες μου εκεί που έπρεπε, που δεν άνοιξα το στόμα μου εκεί που έπρεπε, που επέτρεψα συμπεριφορές που δεν έπρεπε να έχω επιτρέψει. Και γενικά δεν κατατάσσομαι στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διεκδικούν το δίκιο τους ή που δεν έχουν φωνή. Απλά κάποιες φορές κουράζεσαι και ξέρεις ότι δεν θα βρεις το δίκιο σου.

    Από αντίδραση για όλα αυτά καταπίεζα την υποτακτικότητα μου. Ήξερα και ένιωθα ότι ήθελα να είμαι από κάτω, αλλά επειδή είμαι γυναίκα που έρχεται συνέχεια αντιμέτωπη με τον σεξισμό στο περιβάλλον που μεγάλωσα και δεν αναφέρομαι μόνο στο σπίτι μου αλλά και στο σχολείο μου και στις παρέες μου και στις σχέσεις μου και στους χώρους εργασίας μου, αισθανόμουν «ηθική» υποχρέωση να τους διαψεύσω και έβαζα πίσω τις ανάγκες μου.

    Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι οι ανάγκες μου δεν επιβεβαιώνουν τους σεξιστές και επαληθεύτηκα. Στην ασυμμετρία που γνωρίζω και βιώνω, συνάντησα την ελευθεριακή σκέψη, τον ηδονισμό, το μεγαλείο της ανθρωπιάς και κανένα ίχνος σεξισμού. Όχι ότι δεν υπάρχουν στα πέριξ, αλλά αυτά δεν είναι συμβατά με την απόλαυση μου.

    Το γοριλάκι που νομίζει ότι όλες οι γυναίκες από την φύση τους είναι «από κάτω» ήταν, τον καιρό που ήμουν εργένισσα, η χειραγωγήσιμη καβάτζα μου για ένα συμπαθητικό κακούλικο γαμησάκι, όταν δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο να κάνω. Δεν βλέπω ασυμμετρία, εκεί που η κάτω μεριά μπορεί να χειραγωγεί και να δουλεύει την πάνω. Μέχρι και σε «Μ/σ» το έχω δει να συμβαίνει, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

    Γενικά σεξισμός, ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, ο φανατισμός είναι τρωτά και ευάλωτα σημεία που μπορείς εύκολα να εκμεταλλευτείς. Και κάπως έτσι το θύμα να γίνει θύτης. Αλλά δεν είναι η λύση αυτή.

    Πρέπει να σπάσει αυτή η αλυσίδα μίσους. Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα και πολύ, προβλέπω τουλάχιστον μια εικοσαετία η ιδέα «άνοιξε το στόμα σου» για ν' απορροφηθεί.

    Τις κινδυνολογίες για την φύση του ερωτισμού και όλα τα συναφή πολιτικά παιχνίδια δεν τα αγοράζω, γιατί στην ουσία του όλο αυτό δεν έχει να κάνει με το σεξ ή με τον ερωτισμό.

    Όχι, πρόκειται για μια «ατσούμπαλη υπερβολή» που θα βλάψει τελικά το ίδιο το κίνημα, μέχρι να δομηθεί επαρκώς.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει τελικά να επαναπαύεσαι στα «κεκτημένα», γιατί πάντα θα υπάρχουν οι ύπουλοι «προοδευτικοί» τρόποι για να τα χάσεις.
     
    Last edited: 10 Φεβρουαρίου 2021
  9. rea..

    rea.. Contributor

    χαχαχααχχα Μα τι λες? Τώρα θα πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια!  
     
  10. iolanda

    iolanda Contributor

    Χαίρομαι που το θίγετε και με πλήρη επίγνωση θα πω, πως στις ασύμμετρες σχέσεις, το έχω συναντήσει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού.
    Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερή, αλλά έζησα και ζω βαθιά ανθρώπινες σχέσεις, όχι μόνο ούσα το ένα μέλος αυτού του δίπολου, αλλά ακόμα και σε επίπεδο φιλίας.
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Δηλαδή εσείς είστε πέφτουλας;
     
  12. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αυτό το συμπέρασμα πως προέκυψε;;;
    Μήπως κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια;;;;
    Εγώ είπα ότι είπα ως συμπέρασμα από την εμπειρία μου.