Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμος και bdsm...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος karamel, στις 14 Φεβρουαρίου 2021.

  1. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Να είσαι καλά Brenda...εμένα όσα λέτε με βοήθησαν πολύ είτε υποστηρικτικά είτε αποθαρρυντικά να ξεκαθαρίσω τα ζητούμενα μου και αυτό ήταν το επιθυμητό...θεωρώ πως αυτό το αλλόκοτο thread με όλα τα ζαβά και τα στραβά και τα ίσια του πέτυχαν τον μέχρι τώρα στόχο του.
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πάνω σε αυτό καλό θα μας έκανε να αναρωτηθούμε όλοι. Το πρότεινα άλλωστε σε αυτό το νήμα.

    Για να μην ισχυριστεί κάποιος ότι υπεκφεύγω θα έλεγα ότι θεωρώ τα ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών εκ των ων ουκ άνευ για την ευημερία σε κάθε κοινωνία. Ως προς το BDSM αυτό σημαίνει για μένα δύο πράγματα:
    Ότι θεωρώ δικαίωμα της οποιασδήποτε να είναι Domme και δε νομίζω να με έχετε ακούσει να λέω ποτέ τίποτα διαφορετικό και ότι θεωρώ δικαίωμα του οποιουδήποτε να είναι sub και δε νομίζω να με έχετε ακούσει ποτέ να λέω κάτι διαφορετικό.
    Ότι επίσης η θέση που παίρνει ο καθένας μας εντός BDSM είναι δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού - ή ετεροπροσδιορισμού σε εξαιρετικά προσωπική βάση όμως διότι η επικυριαρχία στον σαδομαζοχισμό μόνον προσωπική υπόθεση είναι - και από εκεί και πέρα μετράει, για τον ίδιο, πώς το υποστηρίζει. Κανένα contradiction λοιπόν στο να είμαι υπέρ των ίσων δικαιωμάτων και συγχρόνως, στην βάση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού μου, ως άτομο, το δικό μου δικαίωμα να το εναποθέσω στα πόδια του Αφέντη και να είμαι πολύ ευτυχισμένη αν στον Αφέντη, που με έχει επικυριαρχήσει, είμαι ένα με το πάτωμα και δεν έχω το παραμικρό δικαίωμα ή μόνον τα στοιχειώδη.

    Αλλά επειδή όλα αυτά - και πόσα άλλα που δεν είπα για να μην δώσω προεκτάσεις - σηκώνουν πάρα πολύ συζήτηση, επειδή τον καιρό που μιλούσαμε για ίσα δικαιώματα μιλούσαμε επίσης για βιολογικά φύλα και όλη η ψυχανάλυση, φιλοσοφία, management, θεωρίες ηγεσίας μέχρι και το 2000 έχουν διαμορφωθεί έχοντας ως άρρητη προϋπόθεση τα βιολογικά φύλα, επειδή για μένα η Κυριαρχία και η υποταγή στον σαδομαζοχισμό δεν είναι έμφυλες παρά μόνον ως προσωπική προτίμηση και επιλογή, επειδή, τέλος, έχω κατασταλάξει που βρίσκομαι και τίποτα δεν μου προσφέρει η οποιαδήποτε περί φεμινισμού ανάλυση, για τον λόγο αυτό λέω ότι υπάρχει επίσης η επιλογή να μην δηλώνει μια σκλάβα οτιδήποτε.
     
  3. rea..

    rea.. Contributor

    Επίσημη σημασία της έννοιας, θεωρώ αυτήν που υπάρχει στα λεξικά. Δεν μιλάμε για αόριστα «δεινά» αλλά για φυλετικές ανισότητες.
    Δεν έχω καταλάβει, διαφωνείτε στα θέματα της φυλετικής ισότητας ή στο κατά πόσο τα αντιπροσωπεύει το κίνημα του φεμινισμού?
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    διατύπωσα την διαφωνία μου στην επιθετική αυθαιρεσία να ονομάσετε «με κάποιον τρόπο» φεμινιστή οποιονδήποτε κρατάει αποστάσεις από την μισαλλόδοξη πουριτανή θεώρηση που φέρει αυτό το όνομα.
     
  5. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Ο φεμινισμός είναι μια συλλογή κοινωνικών θεωριών, πολιτικών κινήσεων και ηθικών φιλοσοφιών, σε μεγάλο βαθμό παρακινούμενη από ή αναφερόμενη σε εμπειρίες γυναικών, ιδιαίτερα σε σχέση με την κοινωνική, πολιτική και οικονομική τους κατάσταση. Ως κοινωνικό κίνημα, ο φεμινισμός εστιάζεται κατά πολύ στον περιορισμό ή εξάλειψη της φυλετικής ανισότητας και στην προώθηση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ζητημάτων των γυναικών στην κοινωνία. Ως όρος, ο φεμινισμός δεν πρέπει να συγχέεται με τον σεξισμό επειδή αποτελούν δυο διαφορετικές έννοιες, διότι ο σεξισμός, σε αντίθεση με τον φεμινισμό, έχει ως στόχο την ανάδειξη του ενός φύλου με ταυτόχρονη υποβάθμιση του άλλου (πρβλ. μισογυνισμός και μισανδρισμός).

    https://el.wikipedia.org/wiki/Φεμινισμός

    το λέει και η wikipedia...ε άμα το λέει και το wikipedia√το ξεφτιλίσαμε...
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ισότητα σημαίνει:
    • Ίσα δικαιώματα για ίσες υποχρεώσεις
    • Ίση αντιμετώπιση από το νόμο
    • Ίσες ευκαιρίες
    Η ισότητα δεν είναι πρόβλημα, πρόβλημα είναι η με το ζόρι εξίσωση παραγνωρίζοντας ότι τα δύο φύλα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και κατά μέσο όρο διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά κίνητρα.
     
  7. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    με τι διαφωνείτε; δεν έχω καταλάβει ακόμα...αντε και μαλώνετε μόνοι σας...κάποιος κατά της ισότητας υπάρχει; (για να φέρουμε το φεμινισμό στις πραγματικές του διαστάσεις)
     
  8. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Η ισότητα δεν είναι πρόβλημα, πρόβλημα είναι η με το ζόρι εξίσωση παραγνωρίζοντας ότι τα δύο φύλα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους και κατά μέσο όρο διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά κίνητρα.[/QUOTE]

    πχ; δώσε ενα παράδειγμα για αναλογισμό...
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ποσοστόσεις
     
  10. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Ως γυναίκα εργοδότης ούτε εμένα μου αρέσουν οι ποσοστόσεις αλλά τι να κάνουμε τώρα να αποκλείσουμε τις γυναίκες;
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Με τι διεργασίες προκύπτει ο μέσος όρος;
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μεταξύ του αποκλείω κάποιον λόγω φύλου και του αποκλείω κάποιον λόγω προσόντων υπάρχει τεράστια διαφορά.

    Παραβίαση της ισότητας είναι αν επιλέξεις άνδρα όχι γιατί η γυναίκα έχει λιγότερα προσόντα αλλά γιατί φοβάσαι την εγκυμοσύνη της.

    Παραβίαση της ισότητας είναι να δώσεις για την ίδια ποιότητα εργασίας στον άνδρα υψηλότερο μισθό.¹

    Δεν είναι παραβίαση ισότητας να επιλέξεις άνδρα γιατί έχει μεγαλύτερα προσόντα ούτε να τον πληρώσεις περισσότερα αν είναι καλύτερος στη δουλειά που κάνει.

    ¹ Δεν είναι παραβίαση ισότητας αν για την ίδια ποιότητα εργασίας ο ένας διεκδικήσει καλύτερο μισθό και τον πάρει από αυτόν που δεν τον διεκδίκησε και δεν τον πήρε.
     
    Last edited: 21 Φεβρουαρίου 2021