Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμος και bdsm...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος karamel, στις 14 Φεβρουαρίου 2021.

  1. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Αγαπητέ Discerning.

    Γενικά με διασκεδάζει η προσέγγισή σας, τη βρίσκω τουλάχιστον εξαιρετικά χαριτωμένη.

    Θα σας δώσω όμως μία συμβουλή. Μην βαυκαλίζεστε ότι έχετε ή ότι θα μπορέσετε να έχετε την παραμικρή ιδέα για τον 'κόσμο' μου. Σας διαβεβαιώ ότι είναι ένα αντικείμενο το οποίο δεν θα μπορέσετε να κατανοήσετε όσες πηγές από το Google και να διαβάσετε ή να κάνετε misquote. Εαν θέλετε την προσοχή μου μπορείτε να την ζητήσετε ευθέως και όχι με συμπεριφορές μικρών παιδιών όπως να προσπαθήσετε να προκαλέσετε κάποια αντίδραση με εκφράσεις όπως "στον όμορφα και αγγελικά πλασμένο φεμινιστικό σου κόσμο" για τον οποίο πραγματικά δεν έχετε ιδέα.

    Μαζί με όλα τα άλλα τα οποία θα έπρεπε πλέον να ξέρετε ότι καλό είναι να μην ερμηνεύουμε αποσπασματικά, το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

    Θέλω να πιστεύω ότι έγινα κατανοητή, αλλά αν όχι, εδώ είμαι για παραπάνω διευκρινήσεις.

    Φιλικά πάντα.
     
  2. eteros

    eteros Regular Member

    Εδώ μέσα μαθαίνεις και εργατικό δικαιο. Παιδιά τον δημοσιο τομέα αφήσατε στην απέξω...
     
  3. rea..

    rea.. Contributor

    Μιλάμε για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων στην ψήφο, στην εργασία, στην εκπαίδευση. Μιλάμε για ιστορικά γεγονότα που άλλαξαν τις δομές της κοινωνίας μας και εσείς επιλέγετε να εκφράζεστε υποτιμητικά σαν να πρόκειται για ένα μάτσο γκομενίτσες που γκρινιάζουν για τους άντρες.

    Μου θυμίζετε κάτι χουντικούς παππούδες που θεωρούν τους κουμμουνιστές ένα μάτσο τεμπέληδες που θέλουν να τρώνε από τα έτοιμα.

    Κάθε απόπειρα υποτίμησης της ιστορίας καταλήγει να υποτιμά την αντίληψη.
    Δεν μίλησα ποτέ για καταστάλαγμα γνώσεων.
    Τα λεξικά είναι ένας μπούσουλας επικοινωνίας με τους ανθρώπους, με τις ιδέες, και όταν στέκεσαι απέναντι σε νοθευμένη αντίληψη με την ίδια την λογική.
    Το και ήταν ο χώρος που έδωσα στην συνύπαρξη διαφορετικών αντιλήψεων σε ένα θέμα. Γιατί όντως υπάρχει και η αντίληψη του φεμινισμού ως δόγμα. Δεν πρόκειται για διπολισμό ανάμεσα σε καλό και κακό, αλλά για μια πραγματικότητα που συμβαίνει κάτω από κάθε ιδέα και κάθε κινητοποίηση της, με ένα και μπορείς να δεις όλες τις κατευθύνσεις που έχει πάρει και την έκταση τους.

    Με ένα μικρό θαυματουργό και μπορώ επίσης να αποφύγω και τους δογματισμούς που μου προσάπτεται, τους έχω δει και τους έχω απορρίψει από καιρό. Η ουσία του δογματισμού και της απολυταρχίας είναι αυτή που δεν επιτρέπει τα και.

    Η έκταση της κατεύθυνσης του φεμινισμού ως δόγμα είναι πολύ μικρότερη από την έκταση της κατεύθυνσης του φεμινισμού ως κινητοποίηση υπέρ της φυλετικής ισότητας γι αυτό και επικρατεί στα λεξικά και στην αντίληψη της πλειονότητας των ανθρώπων.

    Η αντίληψη του φεμινισμού ως δόγμα ή ως μισανδρία επικρατεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες και παρατάξεις ανθρώπων.
    Για όσους είναι κατά της φυλετικής ισότητας, είναι αναμενόμενο η πεποίθηση να διαμορφώνει την αντίληψη και όχι η πραγματικότητα.

    Η πραγματικότητα ( που αντιλαμβάνομαι και βιώνω) είναι τα συνταγματικά πλέον δικαιώματα που έχω από την στιγμή που γεννήθηκα, χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου, που κερδήθηκαν από ακατάπαυστες δράσεις επαναστάσεις και αγώνες του φεμινισμού (και όχι μόνο βέβαια) από το 1791 μέχρι σήμερα.

    Χμ.. με προβληματίσατε.
    Μπορώ να ονομάσω κάποιον που φέρει ακραίες εθνικιστικές θέσεις χρυσαυγίτη?
    Μπορώ να ονομάσω κάποιον που πανηγυρίζει για το πρωτάθλημα του θρύλου Ολυμπιακό?
    Μπορώ να ονομάσω κάποιον που εκφράζει την αγάπη του για τον Χριστό χριστιανό?
    Μπορώ να ονομάσω κάποιον που αποκαλεί Αφέντη τον σύντροφό του υποτακτικό?
    Μπορώ να ονομάσω κάποιον που εκφράζει ερωτική έλξη για τους άντρες ομοφυλόφιλο?
    Μπορώ να ονομάσω κάποιον που στηρίζει και υπερασπίζεται την φυλετική ισότητα σε μια δημόσια συζήτηση φεμινιστή?

    Μπορεί και όχι, είναι μια εύλογη πρώτη εικόνα που μου καταδεικνύει με κάποιο τρόπο μια κατεύθυνση. Παραμένει όμως μια πρόχειρη πρώτη εκτίμηση που δίνει χώρο για αμφισβήτηση, αυτό σας το δίνω. Το «με κάποιο τρόπο» δεν αρκεί για να με απαλλάξει από την πιθανή αστοχία. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για επιθετική αυθαιρεσία ούτε προσηλυτισμό σε δόγματα, ούτε δεν ξέρω και γω τι άλλο, αυτά τα μεγέθη βασίζονται στις αντιλήψεις σας και όχι στις πράξεις και προθέσεις μου.
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    εξαιρετική τοποθέτηση, νιώθω ότι κάνει reset στην τροπή της κουβέντας... συγχαρητήρια @rea..
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    ο,τι και να σας θυμίζω, τα μανιφέστα και οι διακηρύξεις, τα ντοκουμέντα, τα θεμελιώδη και τα επίσημα κείμενα, οι επεξεργασίες και η εξέλιξη, τόσο των κομμουνιστών, όσο και των φεμινιστών (των δομιστών, των εξελικτικών, των ρομαντικών, των πουριτανών, των φουτουριστών, των αγνωστικιστών επίσης), βρίσκονται διαθέσιμα και προσβάσιμα, όσο και τα εύπεπτα λεξικά, στην διάθεση οποιουδήποτε, ακόμη κι αν «χουντικοί παπούδες» και «μάτσο γκομενίτσες» προτιμούν να μιλούν για κάτι άλλο απ αυτό που γράφουν τα κείμενα. κάτι πιασάρικο.
     
  6. eteros

    eteros Regular Member

    Λοιπόν για να σοβαρευτούμε λίγο ο φεμινισμός δεν είναι κάτι υπερβολικό είναι κάτι λογικό. Σκεφτείτε κάτι πολύ απλό το οποίο δεν ζούμε εμείς στην Ελλάδα ευτυχώς για τις γυναίκες δηλαδή, αλλα υπαρκτό σε άλλες χώρες. Φανταστείτε μια γυναίκα να μένει έγκυος και να της λέει μια χώρα ξέρεις εδώ σου απαγορεύουμε την έκτρωση λόγω θρησκείας οπότε αν δε έχεις λεφτά να κάνεις την έκτρωση σε άλλη χώρα που επιτρέπεται, θα κρατήσεις και θα μεγαλώσεις το παιδί, χωρίς να τη ρωτάνε αν μπορεί να το κάνει, ή αν είναι σε θέση οικονομικά να μεγαλώσει ένα μωρό.

    Φανταστείτε μια χώρα που να λέει σε κάποια γυναίκα θα φοράς μπούργκα γιατί έτσι γουστάρουμε ή θα σου κάνουμε κλειτοριδεκτομή γιατί έτσι γουστάρουμε.

    Όλα αυτά είναι φαινόμενα που ο φεμινισμός προσπαθεί να εκλείψει και καλά κάνει. Αν επίσης οι γυναίκες νιώθουν πως δεν έχουν την ισότητα που θεωρούν πως δικαιούνται καλώς κάνουν και παλεύουν για αυτήν. Ο φεμινισμός δεν έχει σχέση με το BDSM δηλαδή δεν μπορείς να θεωρείς πως ο Αφέντης είναι αφέντης και η σκλάβα είναι το κατώτερο του ον επειδή έτσι, καταρχήν αν αποδέχεται κάτι τέτοιο ο ίδιος τότε ο ίδιος έχει πρόβλημα νοημοσύνης γιατί ο ίδιος υποτιμά και δεν σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό.
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά η τροπή της κουβέντας, όποια και είναι, δεν αλλάζει, είναι κουβέντα για την κουβέντα.

    Όπως και να χει, ευχαριστώ για την παραγωγική διαφωνία. 
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    ομοίως.  
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    Χρειάζεται να αναρωτηθείς, που ακριβώς σε ωφελεί, αυτός ο εξυπνακισμός και η διάθεση ειρωνείας, στη συζήτηση. Δεν γνωρίζω τον κόσμο σου, επίτρεψε ωστόσο στον εαυτό σου την παραδοχή πως ομοίως δεν γνωρίζεις τον δικό μου. Χρησιμοποιώντας τη λέξη σου, μην βαυκαλίζεσαι πως αγνοώ τις ακρότητες του 3ου και 4ου κύματος φεμινισμού, απεναντίας τις έχω συναντήσει πολλάκις τόσο στην χώρα μας, όσο και στα δεκάδες ταξίδια μου σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά. Επίτρεψε και πάλι στον εαυτό σου, να σκεφτεί την πιθανότητα να με συναντήσεις ως ηγετικό πρόσωπο σε συγκεκριμένες δράσεις υπέρ των γυναικών. Eπί προσωπικού να εκφράζεις άποψη, για άτομα που ξέρεις.

    Στο θέμα τώρα. Εγραψες για μια συγκεκριμένη περίπτωση, που το πιθανότερο είναι να την έχεις συναντήσει στην ταινία G.I Gane με την Demi Moore, και που (φαίνεται ξεκάθαρα πως) δεν την γνωρίζεις, στην προσπάθειά σου να αποδείξεις τι ακριβώς; Οτι υπάρχουν ικανότατες γυναίκες; Φυσικά και υπάρχουν. Οτι υπάρχουν γυναίκες που ξεπερνούν σε αρκετά πολλούς άντρες; Φυσικά και υπάρχουν. So?

    Θεωρείς ειλικρινά, πως θα βρεις σύμμαχο φεμινίστρια, στην θέση πως υπάρχουν γυναίκες που καυλώνουν να είναι η τουαλέτα, το τασάκι, το τραπεζάκι, το χαλί... του Αντρα; Θα συμφωνήσει ποτέ φεμινίστρια με την ηδονή της γυναίκας που ζητάει άδεια από τον Αντρα, για την έξοδό της ή ακόμα και για το που/πως θα καθίσει; Που της ορίζεται το τι θα φορέσει, πως, που και πότε θα μιλήσει, τι και πότε θα φάει... και που η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ικανοποιεί και να χρησιμοποιείται από τον Αντρα που είναι στα πόδια του; Σοβαρά πιστεύεις πως θα επικροτούσε τον πόνο και τον εξευτελισμό της γυναίκας για την καύλα του Αντρα (και εκατοντάδες ακόμα) μια φεμινίστρια; (!)

    Επίσης, μεγάλος αγώνας (μεγαλύτερες τσιρίδες) του φεμινισμού για ποσόστωση στα κοινωνικά, πολιτιστικά, διοικητικά και πολιτικά δρώμενα. Εχεις συναντήσει κάποιον αγώνα τους για ποσόστωση σε επαγγέλματα όπως εναερίτης, ανθρακωρύχος, σφουγγαράς, εργάτης ορυχείου, υλοτόμος, ψαράς ανοιχτής θάλασσας, διασώστης αποστολών υψηλού ρίσκου, υποβρύχιος ηλεκτροσυγκολητής κλπ, κλπ, κλπ, κλπ; Εκει σπάει το νύχι.

    Σχετικά, με τον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο των φεμινιστριών, ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα παραλογισμού. Η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών των ΗΠΑ (WNT) υπέβαλε αγωγή το 2019 με την αξίωση ίσης αμοιβής με την αντίστοιχη ανδρική ομάδα. (Για όλα φταίνε οι άντρες, εμείς οι αδικημένες κλπ...) Φυσικά έχασαν το δικαστήριο, γιατί “ξέχασαν” πως αυτές προτίμησαν τον εγγυημένο μισθό στο συμβόλαιό τους, εν αντιθέσει με τους άντρες που επέλεξαν τα υψηλότερα bonus με βάση την απόδοσή τους και μόνο.

    Για να δούμε την ποσόστωση σε ένα απλό ζήτημα, της διοίκησης ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου. "20" υποψήφιοι, 10 άντρες - 10 γυναίκες. Οι άντρες συγκεντρώνουν περισσότερους ψήφους προτίμησης. Ανεξάρτητα αν τα μέλη του σωματείου θέλουν την διοίκηση στα χέρια συγκεκριμένων ανθρώπων, αυτών που αμεσοδημοκρατικά επέλεξαν, μένουν απ' έξω άντρες που έλαβαν "50" ψήφους, και μπαίνουν γυναίκες στο Δ.Σ που έλαβαν "5" ψήφους, λόγω ποσόστωσης. Επαναλαμβάνω, λόγω ποσόστωσης, ΟΧΙ λόγω αξίας. Φαντάζομαι πως το βρίσκεις δημοκρατικότατο. Εγώ το βρίσκω γελοίο, και επικίνδυνο. Κάποιο άλλο μέλος, το ονόμασε "αναγκαίο κακό"! Φευ

    Θα επαναλάβω, αυτά που αβρόχοις ποσί προσπέρασες, και είναι ουσιαστικά της θέσης μου.

    Υ.Γ Κράτα τις συμβουλές και τις κρίσεις για τα άτομα του κόσμου σου, και μόνο. Στα φόρουμ, απόψεις καταθέτουμε, πάνω σε αυτές συζητάμε.

    Φιλικά πάντα
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Βάλε "Κυρίαρχος" αντί για "Άντρας" και θα βρεις αρκετές που έχουν γράψει ήδη σε αυτό το νήμα και ταιριάζουν με αυτό που λες ότι δεν υπάρχει.
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Μια χαρά τα έγραψαν, οι τύπισσες που τοποθετήθηκαν πάνω σε αυτό, και μπράβο τους. Ξεκάθαρα. Ωστόσο, μην παραμυθιάζεσαι. Πήγαινε υποστήριξε δημόσια σε ανάρτηση την θέση της υποτακτικής ή της σκλάβας, σε ομάδες όπως το ναι, είσαι μισογύνης ή το προχωράμε, και θα διαπιστώσεις αν θα υπάρξει έστω και μια να συμφωνήσει! Μια ή έναν στα 230.000 μέλη, δεν θα βρεις.
     
  12. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Δεν ξέρεις εσύ. Δεν υπάρχουν. Είναι σαν τους βανίλα.