Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα αίτια της ανειλικρίνειας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sapfw, στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

  1. tithon

    tithon Contributor

    πράγματι αυτό είναι το αίτημα του νήματος. αλλά υπήρξαν έντονες αντιρρήσεις στην διευκόλυνση που παρέχει η επίκληση της ανειλικρίνειας γιά να βαφτίσουμε μαλάκα όποιον δεν μας έκατσε.
    διατυπώθηκαν ισχυρές γνώμες οτι είναι ανειλικρινές τέχνασμα.
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2021
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Εδώ είναι καλέ, αυτός ο Έσπης.
    Χώστου τα κατακλυσμιαίως και με την ευχή μου, πάρτου την πόλη και την κόκκινη μηλιά μαζί, καλό θα του κάνεις, είναι και αφράτος, το μήλο είναι το μόνο φρούτο που παχαίνει, αφού.
    ________________________________
    Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται κανενός είδους απολογία στον διάλογο, παρά μόνον ως ρητορικό σχήμα (προσωπικώς σιχαίνομαι την ρητορικιά, παρά την διασκέδαση που προσφέρει).
    Στον διάλογο δεν απολογείται κανείς, αλλιώς δεν θα λεγόταν διάλογος, θα λεγόταν λαϊκ;o δικαστήριο, αν και είθισται μεταξύ αυτών που αδυνατούν να διαλεχθούν να αλληλοκατηγορούνται επί παντός (ιδιοσυστατικό των ΜΚΔ για προφανείς λόγους). Και στην περίπτωση που τον χαλάει ή αδιαφορεί ή χουατέβα για κάποιον ομιλητή τον αγνοεί.
    Για όσα άτομα ανοίγουν ένα νήμα, εξ αντικειμένου δεν υπάρχει κανένα "δικαίωμα'' διαφύλαξης του νήματος πέραν της παράκλησης στους διαλεγομένους, με κάποια αφορμή, για επικέντρωση στο θέμα, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι δεκτό ή δεσμευτικό ή υποχρεωτικό εκ μέρους τους. Η έννοια "το νήμα μου" με διασκεδάζει το ίδιο με την ρητορική του καθενού.
    Χρέη "επιστάτη" κάνουν οι ιδιοκτησία/μοντ, ατυχώς ή επιτυχώς αδιάφορον*** είναι καταστατικά δηλωμένο και ως εκ τούτου επίσης αδιάφορον.
    _________________________________
    *** Έχω κάνει αρκούντως κατά καιρούς τηλεφωνομοντεριλίκι σε μόντ και ...ξέρω .
     
  3. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Βαφτίζουμε μαλάκα όποιον άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει.
    Αυτός που δεν μας έκατσε είναι απλά χαμένος , αλλά .οχι απαραίτητα μαλάκας .
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    αυτό κάνουμε προσπάθεια να εξηγήσουμε στο ...νήμα, αλλά το ...νήμα ..ανθίσταται.
    πράγμα που θέτει σε αμφιβολία το «χαμένος», και κατ επέκταση το «μαλάκας».

    ο αείμνηστος αηδός παντελίδης άφησε παρακαταθήκη το «πουτάνα, λόγο δεν κράτησες, για δυό πόντους ακόμη του μάκη μ' άφησες», κι αντί να να συζητάμε πόσο πουτάνα ήταν που δεν κράτησε τον λόγο της, συζητάμε πόσο ινδικό σκυλάδικο πρέπει να φάει κανείς στη μάπα για να μην βλέπει δυό πόντους απ την μύτη του. και καλά κάνουμε.
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Τσου . Εδώ συζητάμε για την άτιμη πουτάνα ,για τον άλλο που δεν βλέπει μπροστά του, ας ανοίξει άλλο νήμα.
    Η στραβομάρα του ενος ,δεν ειναι η αιτια της συμπεριφοράς της ποιυτανας . Αυτή το ίδιο θα έκανε ( ή θα προσπαθούσε) και σε ανοιχτομάτη.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    τσου, δεν υπάρχει πουτάνα στο άσμα. μόνον ανειλικρινής αυταναφορική στραβομάρα.
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Αλήθεια τώρα, εμένα βρήκες?
    Λαχταράς τόσο να ξεκοιλιάσεις τον θύτη που δεν καταλαβαίνεις καν τι διαβάζεις. Το κομμάτι της θέσης μου που έκανες Quote :
    αφορά όλους τους ανθρώπους που πίστεψαμε κάποιον ανειλικρινη άνθρωπο και δεν χρειαζόμαστε κατευθυνόμενες και μονομερείς θέσεις που χαηδεύουν τα αφτάκια μας. Είμαστε σε θέση να ακούσουμε και να επικοινωνήσουμε κάθε έκταση του θέματος της ανειλικρίνειας.
    Η "άλλη μεριά" είναι σε εισαγωγικά, γιατί επί της ουσίας δεν υπάρχει άλλη μεριά, δεν υπάρχει κανένας απέναντι. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το ίδιο θέμα διαφορετικά.
    Κανένας δεν σου επιβάλει να τις δεχτείς.

    Είσαι επιθετική, κακοπροαίρετη και παραφράζεις τις θέσεις μου χυδαία, μόνο και μόνο επειδή δεν συμμετέχω στο θέμα με τον τρόπο που θες εσύ.

    Για την ιστορία, το ότι είναι μαλάκας ο ανειλικρινής, το έχω γράψει ξεκάθαρρα. Δεν υπερανάλυσα στο πόσα κιλά μαλάκας είναι ο μαλάκας και το πήγα το θέμα λίγο παραπέρα, εκεί που εσύ προφανώς δεν είσαι σε θέση να δεχτείς για κάποιο περίεργο λόγο και προσπαθείς να προσβάλεις.

    Είναι η πρώτη φορά που μου δείχνεις τέτοια στοιχεία συνομιλήτριας και ελπίζω η τελευταία.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Επίσης δεν είμαστε σε φόρουμ αυτοβελτίωσης.

    Και εγώ δεν κάνω επίθεση, να το ξεκαθαρίσω αυτό. Διαφωνώ όμως με την ένταση της διατύπωσης, με την γραμμικότητα αντίληψης και με το ότι αφήνεται να εννοηθεί ότι αν κάποιος τρέχει και αναλαμβάνει όλη την ευθύνη μιας σχέσης, αφού μέσα από τα λάθη του έμαθε πώς γίνεται, τότε όλα καλά θα πάνε. Μόνος του θα αποφασίσει αν και κατά πόσο ο άλλος είναι ανειλικρινής και τι είδους, μόνος του θα αποφανθεί ότι υπάρχουν συνέπειες από αυτό, μόνος του θα αποφασίσει και θα πράξει. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά παίρνετε την ίδια θέση με αντίστροφο πρόσημο, λέτε δηλαδή ότι υπάρχει ανειλικρίνεια και είναι μέγιστο πρόβλημα αλλά λύνεται και παύει τελείως να είναι πρόβλημα όταν ο αποδέκτης της ανειλικρίνειας έχει ψηθεί τόσο ώστε να περνάει μέσα από την ανειλικρίνεια και να βγαίνει αλώβητος, να μην του μένουν ούτε σημάδια.

    Η γνώμη μου είναι ότι είναι θέμα ισορροπιών, λεπτών ισορροπιών και ότι με την εξαίρεση περιπτώσεων απάτης, που όλοι δεχτήκαμε ότι υπάρχουν, κανένας δεν μπορεί να εξαπατήσει τον άλλο ερήμην του και επίσης η ανειλικρίνεια ή ό,τι ορίζεται ως ανειλικρίνεια δεν ταυτίζεται με την εξαπάτηση. Προσωπικά θα μου φαινόταν ασφυκτική μια σχέση όπου ο ένας ελέγχει τον άλλο για ταύτιση απόψεων με σκέψεις και πράξεις, είναι βέβαιο ότι θα τραβούσα μια - δυο εξαπατήσεις προκειμένου να τελειώνουμε και να πάρω λίγο καθαρό αέρα! Αστειεύομαι, κάπως, αλλά νομίζω γίνεται σαφές τι εννοώ. Επίσης δεν το φτάνω στην (μαγική) περίπτωση που ο ένας αγαπάει και αποδέχεται τον άλλο, με τα τυφλά σημεία του, τις υπεκφυγές του κλπ.

    Τον μαλάκα όμως δεν μας νοιάζει να τον βαπτίσουμε. Μας νοιάζει να τον προσπεράσουμε και να πάμε παραπέρα, ενδεχομένως στον Παίκτη - αν καταλαβαίνω καλά έτσι όπως ξαναδιάβασα το νήμα - που λέει, εννοεί και κάνει αυτά που πραγματικά έχει επιλέξει ή μάλλον ό,τι κρίνει ότι χρειάζεται να ειπωθεί. Γιατί για ορισμένους είναι πολύ σοβαρό θέμα να διατηρούν την αυτοτέλειά τους εντός σχέσης.
     
  9. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Έγω δεν χρησιμοποίησα κανέναν προσωπικό χαρακτηρισμό , αντίθετα με εσένα .
    Εκφράστηκα θετικά για την αρχική σου τοποθέτηση, σου ειπα και μπράβο . Δεν έβγαλα καν συμπεράσματα απο την έκφραση που εκανα κουοτ, αλλά σε ρώτησα .
    Είμαι εξαιρετικά καλοπροαιρετη όταν δεν χρησιμοποιούνται προσωπικοί χαρακτηρισμοί εναντίον μου .

    Το νήμα αφορά τα αίτια της ανειλικρινειας, όχι '' πως ξεπερνάμε την απογοήτευση'' , όχι '' τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που παραμυθιάζονται'' , όχι '' ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό''.
     
  10. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Το πρόσεξες ε? Ναι, έχεις δίκιο , τον μαλακα δεν τον βαφτίζουμε, ειναι  


    Για εμένα παλι αυτό είναι η πεμπτουσία της συνέπειας και του ήθους κάποιου.  
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ο έλεγχος και το δάχτυλο στη σκανδάλη δεν είναι καμίας μορφής ήθος σε μια σχέση. Η (βάσιμη) εμπιστοσύνη στον άλλο είναι αντανάκλαση της σχέσης με τον εαυτό και της εμπιστοσύνης στον εαυτό ότι στη θέση του άλλου θα έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό.
     
  12. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Αναφέρομαι στην περίοδο της γνωριμίας ,πριν χτιστεί εμπιστοσύνη, όχι στην σχέση.