Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Σου λέω, καλή μου απλά, όπως και στην καλή συμφορουμίτισσα @Aliki, ότι κατανοώ την πίεση από την αδιάλειπτη καραντίνα που βιώνουμε όλοι, κατανοώ το roughness στο χαρακτήρα ορισμένων ατόμων, καθώς και το ελεύθερο να ορμούν γιούργια να σχολιάσουν δημόσιες αναρτήσεις, αλλά καλό είναι πριν πέφτουμε με ορμή όπου βρίσκουμε, να διαβάζουμε επισταμένα τις αναρτήσεις άλλων ανθρώπων. Αν η ανάρτησή μου είχε το επίθετο "όλοι" πριν το Αμερικανόβλακες, θα είχε νόημα όλη αυτή η αλεξιπτωτική παρέμβαση. Χρόνια τώρα αμφότεροι ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί που έχουν την αμερικανική ιθαγένεια είθισται να χαρακτηρίζονται ως Αμερικάνοι. Και αν δεν έχουμε κατανοήσει, να ρωτάμε τι εννοεί ο συνομιλητής. Για να πληροί και τις προϋποθέσεις "ευγενείας" που είχε την καλοσύνη να αναφέρει και η @Aliki...

    Όσο για το τι παρακολουθεί κανείς, αν είναι στρατευμένος, παρατηρεί (ή μυρηκάζει) οπωσδήποτε μόνο τη μία πλευρά. Αν θεωρεί πως δεν οφείλει σε κανέναν να παίρνει θέση υπέρ κανενός στρατοπέδου, αλλά να στέκεται μόνος του, τότε ακούει όλες τις πλευρές για να αντιληφθεί τον πυρήνα της ιδεολογίας, να κατανοήσει - και να αποδομήσει ενδεχομένως - τη συλλογιστική των επιχειρημάτων κάθε πλευράς.
     
  2. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Όταν υπάρχουν όρια,υπάρχουν προσδοκίες να τηρηθούν....Οπότε ναι,μάλλον καταλήγουμε σε προσδοκίες...άρα δεν είναι εξ αρχής θέμα ορίων αλλά προσδοκιών; Αυτό πραγματικά έχει νόημα γιατί είπα πριν ότι με αγχώνει...και οι προσδοκίες με αγχώνουν όντως!γιατί αυτές δημιουργούν τα θέματα.Αν απογοητευτεί κάποιος είναι συνήθως λόγω προσδοκιών....όλα βγάζουν ένα νόημα τώρα...το γιατί είμαι τόσο αντίθετη,δεν είναι θέμα ορίων αλλά προσδοκιών...
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Αστερίσκος: εξαρτάται βέβαια και από το πεδίο της αλληλεπίδρασης. Άλλο σε διαπροσωπικές σχέσεις, άλλο στην δουλειά κλπ  
     
  4. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

      Σε γενικές γραμμές, περίπου. Ο καθένας έχει όρια, το ζήτημα δεν είναι τόσο τι κάνει με αυτά, είναι τι προσδοκάει ότι θα κάνουν με αυτά οι άλλοι, αν θεωρεί ότι αυτοί οφείλουν να τα σέβονται και να τα τηρήσουν όπως ο ίδιος το έχει στο μυαλό του. Αντίληψη, αν την κοιτάξετε ψύχραιμα, που έχει μέσα και μια εσάνς υπεροψίας και ένα εικονικό σηκωμένο φρύδι: δεν ξέρεις ποιός/ποιά είμαι εγώ! πώς τολμάς να μου φέρεσαι έτσι! δεν μου αρέσει πως μιλάς! οφείλεις να σέβεσαι!

    Αντίθετα, αν ο παραλήπτης δεν έχει προσδοκίες, θα δει τι θα κάνει. Δεν του αρέσει η συμπεριφορά/τρόπος; Θα το εξηγήσει, ή θα απομακρυνθεί, θα το διασκεδάσει, θα απαντήσει με τον ίδιο τόνο ή καθόλου, θα το σαρκάσει. Οτιδήποτε. Αλλά χωρίς να πιστεύει ότι του οφείλεται κάτι εκ των προτέρων. Ούτε εκ των υστέρων, θα έλεγα. Κανείς δεν είναι ανώτερος κανενός, κανείς δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν.

    Αλλά αυτά τα θέματα είναι πολυεπίπεδα και πολυσήμαντα και τα περισσότερα μισοκρυμμένα, γλιστερά και λίγο επικίνδυνα, σαν άισμπεργκ.  
     
  5. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Αυτό επαναφέρει τον προβληματισμό του αρχικού μου ποστ...Oικειότητα = απενοχοποιημένη αξεστιά;
    Το χιούμορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εξοικείωση και σαν μηχανισμός άμυνας και για την πλάκα απλώς,και για να αποφορτίσει μια βαριά ατμόσφαιρα...έχει πολλές χρήσεις...είναι όπως λες,ένας τρόπος επικοινωνίας...και δείχνει άμεσα το αν υπάρχει κοινή αισθητική.Και αν το πάμε και πιο πέρα,το χιούμορ χωρίς πειράγματα κλπ,δείχνει κάποια συμβατότητα,το να γελάς δηλαδή μαζί με τον άλλον με τα ίδια.Όλα αυτά είναι απλά...Αλλά πως ξεχωρίζεις τις λεπτές γραμμές μεταξύ του πειράγματος με την αξεστιά από μόνος σου για τον άλλον αφού ο άλλος είναι ο αποδέκτης που φιλτράρει;
    @Arioch δεν ξέρω πως πήρες την πλάκα μου,εννοείται έχεις και τις δικές μου ευχές,να ζήσετε 
    @Dark_Explorer παίρνω πίσω την μπριζόλα αλλά όχι τις ευχές! 
    @Mr__despicable δε ξέρω πως πήρες τον διάλογό που είχαμε στο νήμα με τα συναισθήματα,είναι γραπτός λόγος και όταν με πιάνει το απόλυτο σε ένα θέμα μπορεί να φαίνομαι απότομη...το σκεφτόμουν και απλώς να ξέρεις ότι δεν ήταν κάτι προσωπικό με εσένα.

    ναι,και πάντα πέραν νομικών παραβάσεων ή ο,τι άλλο,δε ξέρω... 

    Ισχύει...
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    @vussinada κεντάς πάντως να ξέρεις 
     
  7. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ρε @Brt ορίστε... Για να δεις ότι δεν μας κοροϊδεύουν:
    «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο»
    . Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, ναι, το σωτήριον έτος 2021...
     
  8. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

       
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    μου ακούγεται ισοπεδωτική αυτή η συλλογιστική/απορία... νομίζω ότι για να αποφευχθεί αυτό που εννοείς αξεστιά θα πρέπει να συναισθάνεσαι τα όρια του άλλου και να μην τα υπερβαίνεις... αλλά φυσικά, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει  
     
  10. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member

    Προς ώρας με καλύψατε παρά τις υποδόριες αιχμές σας.
    Αν ποτέ γίνετε σαφής θα επανέλθω.
    Η ενσινέστυση σας θέλει λίγη δουλιτσα ακομη.
    Καλή συνεχεια να εχετε
     
  11. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Ναι είναι πραγματική μου απορία,δεν πρόκειται για συμπέρασμα. 
    Αν έχουν οριστεί όρια από πριν και δεν μπορούν να αλλάξουν για κανέναν λόγο απ' τον έναν ή να γίνουν αποδεκτά απ' τον άλλον,τότε θα έλεγα μιλάμε για ασυμβατότητα.
    Ασχέτως συσχέτισης με άλλου όμως,πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την οικειότητα; εκτός απ' τα γνωστά τύπου "νιώθω σα στο σπίτι μου,ότι με καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνω,ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά" κι όλη την αίσθηση που βγαίνει σε αυτήν...πως αυτή εκδηλώνεται;
     
  12. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Ξεχνούν ότι δεν μένουν όλοι σε προαστια με τις παρκαρες, τις δρομαρες, δέντρα κ πουλάκια να κελαηδούν. Τι να πω. Απογοήτευση.