Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα του να ψάχνουμε το πολιτικά ή ηθικά ορθό όταν μιλάμε για βιασμούς
     
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Εγώ πάντως περιμένω να δω και κάποιο κείμενο από οργανώσεις και ακτιβιστές σχετικά με τους βιασμούς ( σωματικούς και ψυχικούς ) γυναικών που έχουν προκληθεί από άτομα του θεάτρου και του κινηματογράφου πέραν του Λιγνάδη .
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    βασικα απο τοτε που πηρα διαζυγιο πριν απο 4 χρονια , ουτε εχω κανει σχεση , ουτε καν σεξ .... δεν εχω ιδεα τι εννοεις εξασκηση προνομοιων σε βαρος γυναικων. Μονο το δεξι μου χερι εχει επιβαρυνθει τα 4 αυτα χρονια .. τεσπα .. ας πουμε οτι δεν εχω ιδεα τι μου λες και ας συνεχισουμε την ομορφη βραδυα μας  
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Δεν θα διαφωνισω στην πολυ ολοκληρωμενη διατυπωση σου και ευχαριστω που το εκανες ....
    τιποτα δεν ειναι τελειο και ναι η ζωη δεν ειναι δικαιη , σε ριχνει κατω συχνα .... αν ομως δεν στηριζουμε τους θεσμους της δημοκρατιας , δεν εχουμε τιποτα.... παμε πολυ πισω ... θελεις να αποφασιζει οποιος εχει την δυναμη ? , ποιος θα φερει την ευθυνη οτι ο ακτιβισμος δεν θα μετατραπει σε οχλο ανα πασα στιγμη οταν συγκρουσθει (ιδεολογικα) ?
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Ενδιαφέροντα τα ερωτήματα σας, και σηκώνουν συζήτηση.

    Όμως καλό είναι αυτή να γίνει σε κάποιο off topic γιατί εδώ θα στρέψει το νήμα απο την κακοποίηση στον ακτιβισμό, κάτι που δεν θα το ήθελα...
     
  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει και μια συζήτηση για ένα βάρβαρο " έθιμο " ( την κλειτοριδεκτομή ) αλλά και πάλι δεν βλέπω πολύ ακτιβιστική αντίδραση .
     
  7. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω τους ακροβατισμούς όσων αδυνατούν να πουν '' Καταρχήν είμαι με το θύμα του βιασμού ή της απόπειρας'' . Να βγουν, να μιλήσουν ,να καταγγείλουν. Και στην μετέπειτα δικαστική /νομική διερεύνηση , το βάρος της διαδικασίας να πέσει στον δράστη, στις δικες του αντιλήψεις, στη δικη του συμπεριφορά, στα στοιχεία κτλ. Όχι στο τι φορούσε το θύμα, αν προκάλεσε, πόσο προκάλεσε , αν αλλαξε γνώμη, γιατί αλλαξε γνώμη, τι δουλειά είχε εκεί κτλ Γιατί καμία από αυτές τις ερωτήσεις δεν προσφέρει τίποτα ούτε στο θύμα, ούτε στον δράστη. Αυτό φυσικά ,αν όλοι συμφωνούμε πως κανένας δεν εχει δικαίωμα να απλώνει τα κουλά του και να ικανοποιεί τις ορμες του ,αδιαφορώντας για τη συναίνεση του άλλου .
    Το όχι είναι όχι .
     
  8. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ενημερωτικά, με το θέμα ασχολούνται μεταξύ άλλων "μόνο" ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ, υπάρχει Παγκόσμια μέρα θεσπισμένη και το Google στην πρόταση "initiatives against female genital mutilations" βγάζει ακριβώς 29,400,000 αποτελέσματα, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο τι θέλετε να πειτε με το "κάποια στιγμή να γινει μία συζήτηση... αλλά δεν βλέπετε αντίδραση". Ένα αυτό,

    Αλλά μιας που είμαι εδώ και έχω και καφέ, μπορείτε να κάνετε ένα κόπο να μου πείτε τι εννοείτε και εδώ:

     
  9. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Και στους βιασμούς παγκόσμια ασχολείται η δικαιοσύνη αλλά βλέπουμε και διάφορες δράσεις από ακτιβιστές.
    Στα δύο που αναφέρω δεν είδα κάποια εγχώρια ακτιβιστική δράση όπως για τους βιασμούς και τον Λιγνάδη.
    Να μην αναφέρω για την περίπτωση της εκπαιδευτικού ( πριν μερικούς μήνες ) με τον δεκατριάχρονο που πέρασε στα ψιλά από παντού αλλά μέχρι και την δικαιοσύνη.
     
  10. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Μάλιστα.

    Δηλαδή να υποθέσω ότι κάνατε κάποιο κάλεσμα για τα δύο πράγματα που αναφέρεστε - και προφανώς σας απασχολούν αφού τα σχολιάζετε - και δεν είδατε ανταπόκριση από τον κόσμο και από την Ελληνικό ακτιβίστικο χώρο?
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Σαν απλός παρατηρητής βλέπω ότι υπάρχουν δύο "ταχύτητες" .
    Εάν λοιπόν κάποιους τους απασχολούν κάποια πράγματα θα πρέπει να τους απασχολούν ολικά , όχι επιλεκτικά.
     
  12. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Και μόνο που θέσατε τον εαυτό σας ως 'απλό παρατηρητή' και όχι ως αλληλεγγύο, όχι ως σύμμαχο, όχι ως ενεργό μέλος που υποστηρίζει τον αγώνα των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, θα πρέπει να είναι ήδη ξεκάθαρο, χωρίς να πρέπει να το πω, ότι σας αφαιρείται αυτόματα κάθε δικαίωμα ουσιαστικού σχολιασμού σε αυτά τα ζητήματα - κατά το γνωστό 'παρακαλούνται όσοι δεν κάνουν τίποτα να μην ενοχλούν εκείνους που κάνουν'.

    Και η πρόταση "Εάν λοιπόν κάποιους τους απασχολούν κάποια πράγματα θα πρέπει να τους απασχολούν ολικά , όχι επιλεκτικά" είναι σαφώς η ίδια πρόταση με "ναι αλλά για εκείνο το άλλο δεν λέτε", η γνωστή αυτή γραφική πρόταση εκείνων που δεν κάνουν τίποτα οι ίδιοι για να αλλάξει κάτι και ενοχλούνται με το "κάτι" και όχι το "όλο" που κάνουν κάποιοι άλλοι.

    Στη θέση σας, θα έδινα στον εαυτό μου λίγο χρόνο να σκεφτώ κάποια πράγματα.

    Φιλικά πάντα.