Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Aliki

    Aliki airetiko

    Το γνωρίζετε,το εικαζετε ή δημιουργείτε εντυπώσεις;
    Καλό είναι οποίος δε γνωρίζει, αν δε μπορεί να στήριξει τ@ επιζήσαντ@ να σιωπά κ αν θέλει να πλησιάσει λίγο την έννοια του ανθρώπου,να ψάξει κ να μάθει.
    Εκτιθεστε άσχημα @isnogood
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    όχι δεν το γνωρίζω γι αυτό και πρέπει να ερευνηθεί σε κάθε περίπτωση .... και το οτι εγω δεν το γνωριζω δεν σημαινει οτι φεν συνέβη και σε ότι αφορά υπόθεση που άκουσα σε πρωιναδικη εκπομπή και την οποία χρησιμοποίησα ως παράδειγμα, πράγματι είχε πάει βράδυ σπίτι του για οντισιόν σε κάποιον που όλοι ξέρανε πως ήτανε πεφτουλας και το θυμήθηκε μετά από 20 χρόνια...... Εσείς ότι συμπεράσματα θέλετε να βγάλετε δικαίωμα σας , ομως γιατί σας ενοχλεί η πλήρης διαλεύκανση ??? ..... Και επιτέλους με την υποτίμηση του συνομιλητή σας για να δώσετε έμφαση στο λόγο σας ... Ο ενας είναι "ντροπή για τον χωρο" , η άλλη "εκτίθεστε" ... νόμιζα ότι συνομιλούμε και ανταλλάσουμε απόψεις, όχι ότι κάνουμε κριτική και αξιολόγηση. Δεν βρίσκομαι εδω για να με κρίνεις εσύ.
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2021
  3. Aliki

    Aliki airetiko

    @isnogood δε γνωρίζετε πώς γίνεται η συνομιλία κ η ανταλλαγή απόψεων. Λυπάμαι που το λέω.
    Ο φαύλος κύκλος που έχει μπλεχτεί η σκέψη σας δε με αφορά.
    Η δημόσια στάσης σας όμως μπορεί να γίνει θέμα κριτικής όπως κ η δική μου.
    Καθείς κ τα λόγια κ οι πράξεις του.
    Δε χρειάζεται να ταραζεστε.
     
  4. Orora35

    Orora35 New Member

    Τι σημαίνει ανταλλάσει την αξιοπρέπεια της?
    Τι σημαίνει θέλει να την πάρει πίσω?

    Γιατί ένα θύμα βιασμού όταν αποφασίσει να μιλήσει,
    Ασχέτως πόσα χρόνια μέτα θα είναι αυτό
    μόνο αξιοπρέπεια δεν λαμβάνει.
    Καλείται να ζήσει τα ίδια ξανά και ξανά μαζί με πολλές άλλες κατηγορίες και υποθέσεις από άτομα σκεπτόμενα με τον τρόπο αυτό

    Όταν μια γυναίκα αποφασίσει να μιλήσει μετά από χρόνια λοιπόν δεν ζητάει κάτι πίσω
    Γίνεται ασπίδα για να προλάβει το επόμενο θύμα και ενέργεια και βήμα για κάθε κορίτσι που πέρασε τα ιδια

    Δύο άνθρωποι που συνεργάζονται καλούνται συχνά να βρεθούν εκτως χώρου και να οργανώσουν διαφορά για την εργασία τους
    Θέλετε να μας πείτε ότι μια γυναίκα είναι εύκολη αν βρεθεί με τον προϊστάμενο της, ότι πουλάει την αξιοπρέπεια της., ότι έπρεπε να περιμένει τι?

    Θα σας απαντήσω εγώ
    Ακριβώς ότι θα έπρεπε να περιμένει και ένας άντρας υφιστάμενος. Απλή συνεργασία
    Αυτό θα έπρεπε και όχι να κριθεί βάση φύλλου ο κίνδυνος να βρεθούν να συνεργαστούν επειδή ο προϊστάμενος δεν μπορεί να κρατήσει το παντελόνι του ανεβασμένο

    Τέλος, το όχι είναι όχι
    Είναι όχι από το τηλέφωνο
    Είναι όχι από τον δρόμο
    Είναι όχι πριν βγουν τα ρούχα
    Είναι όχι ακόμα και όταν βγουν τα ρούχα

    Και κάθε περίπτωση για το θύμα είναι τραγική και κακοποιητικη και ΔΕΝ υπάρχει σύγκριση.
    Για κάθε θύμα η κακοποίηση είναι μοναδική σε όποια στιγμή και αν εκφράστηκε η άρνηση.
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    @Aliki
    τότε να μου συγχωρήσετε την άγνοια μου για τους κανόνες που διέπουν τις συζητήσεις σας. Μένω σε επαρχιακή πόλη και εδώ όλες μας οι κουβέντες ξεκινάνε είτε "συμφωνώ μαζί σου" ή "διαφωνώ διότι..." εδώ άμα πούμε για ντροπές και για εκτίθεσαι, θα νομίζουμε ότι μιλάμε κινέζικα
     
  6. lotus

    lotus Silence

     
     
  7. Aliki

    Aliki airetiko

    Πολλά like
     
  8. bd.bd

    bd.bd Regular Member

    Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
     
  9. rea..

    rea.. Contributor

    Συχνά, η κακοποίηση, η επίθεση, ο βιασμός, δεν συμβαίνουν μόνο στα άτομα, αλλά και στο περιβάλλον που υπάρχουν τα άτομα, που στην καταγγελία καλείται να πάρει θέση.
    Είτε πρόκειται για εργασιακός χώρος, είτε αθλητικός χώρος, είτε καλλιτεχνικός χώρος, είτε οικογένεια, είτε εκπαιδευτικός χώρος, είτε γειτονιά κτλ.

    Ακόμα και στο φόρουμ καλούμαστε να πάρουμε θέση απέναντι σε καταγγελίες κακοποίησης κάποιες φορές και για την προστασία των ατόμων που αφορά η καταγγελία υπάρχει μια σαφής διαδικασία που πρέπει να περνάνε οι καταγγελίες αυτές.

    Δεν αφορά μόνο τους κοντινούς μας ανθρώπους και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Ένας καθηγητής που δει ή μάθει για περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς κάποιου μαθητή εις βάρους κάποιου άλλου, έχει ευθύνη.

    Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στη δική μου, το περιβάλλον αυτό δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί τις καταγγελίες. Τα λάθη όπως το victim blame προέρχεται από την ελλιπή έως ανύπαρκτη ενημέρωση. Η ασάφεια του συστήματος που αναφέρω αφορά αυτήν την ελλιπή ενημέρωση και προετοιμασία. Όπως για παράδειγμα τα όρια ανάμεσα στην επίθεση και την διένεξη που αναφερθήκαμε στην αρχή της κουβέντας περί victim blame.

    Η «δαιμονοποίηση» των θυμάτων που αναφέρω, είναι μια συχνή αντίδραση όχι μόνο απέναντι στις καταγγελίες, ακόμα και στην αναφορά θυμάτων σε μια συζήτηση όπως η συγκεκριμένη. Υπάρχουν άτομα που βλέπουν με καχυποψία την ορολογία θύμα με το μοναδικό σκεπτικό ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά δήθεν θυμάτων. Και αυτό με την σειρά του οδηγεί σε παράλογα «γιατί» και ενοχοποιήσεις θυμάτων για ανύπαρκτες ευθύνες.

    Το επιχείρημα των δήθεν θυμάτων είναι παράλογο, σαν να λέμε πως επειδή υπάρχουν πολλά περιστατικά δήθεν Κ, δεν μπορούμε να μιλάμε για D/s. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι χαζό παράδειγμα και άστοχος ο συσχετισμός με μοναδικό σκοπό να τονίσει πως τα μεγέθη της αμφισβήτησης και της καχυποψίας μπορούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα.

    Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ήσασταν δίπλα μου στο ατυχές περιστατικό, θα μου παρείχατε πολύτιμη βοήθεια και στήριξη. <3
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    στους άντρες δεν συνηθίζεται η αβρότητα του «κι εσύ ..λίγο». ολόκληρο το στερεότυπο (που αναπαράγεται και στο νήμα) είναι στα κορίτσια να λέμε «φταις κι εσύ λίγο» και στ αγόρια «φταίς πάντα πλήρως». βέβαια με στερεότυπα σκέφτονται κάποιες ομάδες με το ένα, και κάποιοες ομάδες με το άλλο, αλλά αθροιστικά τα στερεότυπα μας δίνουν ένα υπολογίσιμο άθροισμα. βέβαιο είναι οτι το ποιός «φταίει» και πόσο «φταίει» δεν καθορίζεται απ το φύλο και τους δαίμονες, αλλά από πράξεις. ξεχωριστά καθορίζεται ποιός δεν κατορθώνει να διαχειριστεί και χρειάζεται βοήθεια, είτε φταίει είτε δεν φταίει. κι εδώ το στερεότυπο προκαταλαμβάνει, αλλά αυτήν την δουλειά κάνουν τα στερεότυπα.


    οι αφελείς γενικά ταυτίζονται, εύκολα και σχηματοποιημένα. οι πιό αφελείς ταυτίζονται με όποιον δηλώνει θύμα γιατί αυτό τους εξασφαλίζει τα προνόμια του θύματος, υπεράνω ελέγχου και χωρίς φταιξίματα. αυτοκολακευτικά. οι λιγότερο αφελείς ταυτίζονται με την ομάδα τους, κερδοσκοπικά.


    εισάγετε ένα στερεότυπο, επιφανειακό και χωρίς περιεχόμενο, για να αντιμετωπίσετε ένα άλλο στερεότυπο. αλλά η συζήτηση με στερεότυπα δεν είναι διερεύνηση, και απλά ισχυροποιεί τα στερεότυπα, σε βάρος της κρίσης. οποιοσδήποτε μπορεί να συνεργαστεί νύχτα με οποιονδήποτε, και οποιοσδήποτε μπορεί να υποστεί επίθεση οποτεδήποτε. γιά να τεκμηριωθεί επίθεση χρειάζεται απλώς να τεκμηριωθεί επίθεση. αν υπάρξει συναλλαγή δεν υπάρχει επίθεση, αν επινοηθεί εκ των υστέρων επίθεση, εκδικητικά ή θυματοποιητικά, δεν υπάρχει επίθεση. το να είσαι ή να νιώθεις θύμα δεν εξασφαλίζει κανένα προνόμιο ή ασυλία. χρειάζεται να ξεχωρίζουμε τι είναι τι, γιά να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε. σχήματα με μινι φούστες, ανήθικα ωράρια, ηθικολογικές «ντροπές», «εκθέσεις» και διακηρύξεις ανωτερότητας, συσκοτίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις. είναι ίδιας ποιότητας ο αφορισμός «δούλευε νύχτα» με τον αφορισμό «δεν φταίει το θύμα».
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2021
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    @rea.. με αφορμή το παραπάνω απόσπασμα, από το υπέροχο κείμενο σου, και διαβάζοντας στο φόρουμ, εκτός απο αυτό εδώ το νήμα βρήκα αντίστοιχα αυτό του @DeSade το 2007
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Η-Ελληνικη-bdsm-Κοινοτητα-δειχνει-την-Αλληλεγγύη-της-στις-Κακοποιημένες-Γυναικες.10049/

    Και αυτό του @Dapom το 2017
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/me-too.84939/

    Διαβάζοντας και τα τρία νήματα Μου γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις τις οποίες θέλω να μοιραστώ.

    Κάνοντας μια βόλτα στις τοποθετήσεις εύκολα θα διαπιστώσει κανείς πως αυτό το φόρουμ δεν έχει μια συγκεκριμένη γραμμή και δεν αποκλείει την ελευθερία της έκφρασης.

    Αυτό είναι προς τιμήν του τόσα χρόνια.

    Το κάθε μέλος εντός των ορίων που θέτει το φόρουμ είναι ελεύθερο να τοποθετηθεί δημόσια και να κριθεί.

    Παρατηρώντας τις τοποθετήσεις μελών από το 2007 έως και σήμερα καταλήγω στο εξής συμπεράσμα.

    Αν κάποιο μέλος, άντρας κατά το πιθανότερο, ξεπεράσει το όριο και προβεί σε μη συναινετική πράξη, δηλαδή προβεί σε κακοποίηση εξώφθαλμη και καραμπινάτη, τότε σύσσωμη η κοινότητα θα τον απομονώσει.

    Αν κάποιο μέλος, άντρας κατά το πιθανότερο, ξεπεράσει το όριο αλλά το τοπίο είναι λίγο θολό και έχει και κάποιους φίλους με ομιχλώδεις απόψεις, τότε νιώθω πως υπάρχει η πιθανότητα να τον προστατεύσουν κάποιοι.

    Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ξεκάθαρα αντρική υπόθεση.
    Οι άντρες έχουμε να παλέψουμε με πολλά στεγανά για τα επόμενα χρόνια.

    Εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα.

    Iagos
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2021
  12. quest

    quest custom title

    "...συγχωρήσετε την άγνοια μου για τους κανόνες που διέπουν τις συζητήσεις σας."

    Σε αυτή την συγκεκριμένη συζήτηση χρήσιμη πρακτική είναι το "holding space." 'Ορος που χρησιμοποιείτε στην συμβουλευτική ψυχολογία αλλά άτυπα εφαρμόζεται επίσης ως netiquette, ειδικότερα σε συζητήσεις που αφορούν τραυματικές εμπειρίες.

    Ελεύθερη μετάφραση από κείμενο στα αγγλικά...

    Το να κρατάτε χώρο σημαίνει να είσαστε με κάποιον χωρίς κρίση.
    Να δωρίσετε τα αυτιά και την καρδιά σας χωρίς να θέλετε κάτι πίσω.
    Να ασκήσετε ενσυναίσθηση και συμπόνια.
    Να αποδεχτείτε την αλήθεια κάποιου, ανεξάρτητως από ποια είναι η αλήθεια αυτή.
    Να επιτρέψετε και να αποδεχτείτε.
    Αγκαλιάστε με δύο χέρια αντί να δείχνετε με το δάχτυλο.
    Να είσαστε ουδέτεροι.
    Ανοιξτε. Για αυτούς. Οχι εσύ.
    Το να κρατάτε χώρο σημαίνει να αφήσετε τις ανάγκες και τις απόψεις σας στην άκρη και να επιτρέψετε σε κάποιον απλά να είναι. Ο εαυτός. Της.