Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Littles, ABDL

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Moon Biscuit, στις 3 Δεκεμβρίου 2017.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ... γιατι θα πρεπει να μου αρεσει και μενα το φετιχ σου ? τι εχει να κανει η κουλτουρα μου που δεν ειναι το φετιχ σου στις λιστες μου ? .... το γραφεις λες και αναφερεσαι στην ελλειψη οικολογικης συνειδησης.
     
  2. OsR_

    OsR_ New Member

    Εννοείται ότι δεν είναι όλα για όλους!
    Νομίζω ότι η ερώτηση αναφέρεται στο γεγονός ότι το AB/DL στην Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της ανυπαρξίας ενώ σε άλλες χώρες αντιπροσωπεύει έστω ένα μικρό niche, ιδιαίτερα τα τελευταία 5-6 χρόνια.

    Σίγουρα ένας λόγος είναι το ότι είμαστε μικρή χώρα, και επομένως κάτι που αναφέρεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 1% είναι λίγο δύσκολο να εκδηλωθεί. Πιο συνηθισμένα ή γνωστά φετίχ είναι ευκολότερο να αποκτήσουν μια υπόσταση, αφού στατιστικά μιλώντας είναι πιο πιθανό να βρεθούν 3 ή 4 άτομα που τους αρέσουν τα πόδια ή το BDSM και να ξεκινήσουν μια ομάδα ή μια κοινότητα.  

    Θα συμφωνήσω πάντως ότι μάλλον δεν έχει άμεσα να κάνει με κάποια διαφοροποίηση που έχουμε σαν λαός, αφού και συντηρητικούς να μας πεις, ακόμα και λιγότερο "συνετά" φετίχ δεν είναι και τοοοόσο σπάνια πια. Πιστεύω ότι είναι καθαρά μια διαφορά φάσης λόγω της νεότητας του AB/DL ακόμα και διεθνώς. Το πιο πιθανό είναι ότι σαν προτίμηση δεν είναι απαραίτητα περισσότερο ή λιγότερο συνηθισμένο και εδώ όσο και έξω, αλλά δεν υπάρχει το απαραίτητο visibility που θα επέτρεπε στους περισσότερους να το ανακαλύψουν από μόνοι τους.
     
  3. Καλησπέρα σας … Είμαι νέος στην ομάδα και είμαι 38 έψαχνα πάρα πολύ καιρό (χρόνια) μια ομάδα που να έχει άτομα σαν και εμένα και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα μια ομάδα. Ελπίζω να είναι όμως ενεργή και να μην γράφω τσάμπα !
     
  4. ABDLgirl

    ABDLgirl Regular Member

  5. espimain

    espimain Contributor

    Ούτε Καινούργιο είναι, ούτε και BDSM.
     
  6. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Είναι και λίγο θέμα οπτικής. Όπως και το μαστίγωμα, από μόνο του δεν συνιστά BDSM.
    Εφόσον δηλαδή, το υποκείμενο απολαμβάνει και την κατάσταση και την πράξη. 'Έτσι,
    και το ABDL, εάν εφαρμοστεί σαν τεχνική, εντάσεται στην κατηγορία BDSM. Όπου το
    υποκείμενο απολαμβάνει την κατάσταση, αλλά όχι την πράξη.

    Βέβαια, όλη αυτή η σημασιολογία, έχει φιλοσοφικό ενδιαφέρον, παρά ουσιαστικό!!
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Και μια πίπα μπορεί να την απολαμβάνει, σαν πράξη, το υποκείμενο και μπορεί να εφαρμοστεί σαν τεχνική σε μια BDSMική πρακτική, αλλά από μόνη της δεν αποτελεί BDSM
    Όποια ή όποιος παίρνει πίπες, δεν σημαίνει ότι κάνει BDSM, όπως και όποιος κατουράει τα βρακιά του.
     
  8. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Το μαστίγωμα ανήκει, τoυλάχιστον, στις πρακτικές του s/m και το s/m ανήκει, ξεκάθαρα, στο BDSM.
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Περίεργες αντιλήψεις περί κουλτούρας.
    Στη χώρα που έχει γίνει σουξέ το "έλα στον παππού" και μια από τις πιο συνηθιεμένες εκφράσεις είναι το "έλα στον θείο", προσημασμένες ή όχι..!
    Για καλές σιρ-μεζίρ ταμπέλες μια ματιά στον "Χρυσό Οδηγό", αν μη τι άλλο, διευκολύνει...
     
  10. OsR_

    OsR_ New Member

    Στο δεύτερο συμφωνώ. Δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα αλλά ούτε και άμεση σχέση έχουν. Μία σχέση τύπου DDLG μπορεί να έχει συνιστώσες ABDL και BDSM, αλλά το πρώτο σαφώς δεν υποννοεί το δεύτερο.

    Επί του πρώτου θα διαφωνήσω. Ακόμα και σαν ορολογία το ακρωνύμιο "ABDL" άρχισε να αποκτά mainstream υπόσταση μόλις τα τελευταία 10-15 χρόνια. Το δε "DDLG" δεν νομίζω να υπάρχει πάνω από 5 χρόνια σαν όρος! Σίγουρα θα υπήρχαν niche κοινότητες και πιο παλιά, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται κάπως πιο συνηθισμένο (κάτι που φαίνεται και στο Google Trends: https://trends.google.com/trends/explore?date=all&q=ddlg,abdl).
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Τα στατιστικά αναζήτησης στο Google δεν λένε ότι δεν υπήρχαν παλαιότερα άτομα που αρέσκονταν να κατουράνε τα βρακιά τους.
    Να σκεφτείς ότι πριν το 2000 δεν είχε καν αναγνωριστεί η google σαν μηχανή αναζήτησης. Και πριν το 1997 ήταν ελάχιστοι συγκριτικά με σήμερα αυτοί που έμπαιναν στο τότε ιντερνετ.
    Ακόμη περισσότερο πώς να αναζητήσει κάποιος έναν όρο που δεν υπήρχε ούτε στα βιβλία.
    Σήμερα στην Ινδία υπάρχουν 400 εκατομμύρια άτομα που μπαίνουν στο google, σε δύο χρόνια υπολογίζεται ότι θα είναι 650 εκατομμύρια. Αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα αυξηθούν αυτοί που κατουράνε τα βρακιά τους εκεί, αλλά αυτοί που κάνουν αναζήτηση μέσω google.
     
    Last edited: 22 Μαρτίου 2021
  12. OsR_

    OsR_ New Member

    Το Google Trends δεν μετράει τον αριθμό των αναζητήσεων για έναν όρο, αλλά την τάση που υπάρχει να αναζητείται ο όρος. Trend analysis λέγεται, αλλά δεν χρειάζεται να μπούμε στη μαθηματική θεωρία. Εν ολίγοις ο αριθμός των ανθρώπων στο internet δεν έχει σχέση.