Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι ή δεν είναι το ζητούμενο η οικειότητα σε μία M/s σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 1 Σεπτεμβρίου 2006.

  1. Astarty

    Astarty Contributor

    Διερώτομαι κατά πόσο η έλλειψη εκδήλωσης οικειότητας αποτελεί τρόπο έκφρασης συναισθήματος.
    Αντιλαμβάνομαι τον ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας που μπορεί να έχει κάθε ζευγάρι (BDSM ή μη) αλλά όταν αυτός παραμένει προσκολλημένος σε πρωτόκολλα και τελετουργικά, δεν μου φαντάζει και τόσο ιδιαίτερος (προσωπικός για τον καθένα).
    Μήπως τελικά ο ήδη εσωστρεφής ή κοινωνικά αποκλεισμένος ή συναισθηματικά στείρος βρίσκει την "διέξοδο" σε μια αποψιλωμένη από συναισθηματικές εκφράσεις σχέση;
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Μπορούμε να διαχωρίσουμε την έλλειψη συναισθήματος από την πειθαρχία στη έκφραση συναισθήματος. Υπάρχουν "ανέκφραστοι" άνθρωποι που είναι βαθύτατα συναισθηματικοί και το διαχειρίζονται υγιώς αυτό και υπάρχουν "εκφραστικοί" άνθρωποι που είναι στην ουσία μάλλον αναίσθητοι.

    Αν δεν υπάρχει οικειότητα - όσμωση υπάρχει - οφείλεται στις διαφορετικές λειτουργίες του Αφέντη και της σκλάβας μέσα στη σχέση. Στον βαθμό που υπάρχει μίας μορφής οικειότητα, εκφράζεται κιόλας, με κάποιον τρόπο, δεν είναι το θέμα του νήματος η έκφραση της οικειότητας αλλά η ύπαρξή της ή όχι και μάλιστα πιό συγκεκριμένα αν είναι επιθυμητό να υπάρχει ή όχι.

    Τελικά, τί εξυπηρετεί η οικειότητα σε μία Μ/σ σχέση;

    Με δεδομένο ότι υπάρχει φροντίδα, καθοδήγηση, επικοινωνία, σεβασμός, ευγνωμοσύνη και άλλα πολλά και πιό σύνθετα και ότι αυτά όλα εκφράζονται πληρέστερα με έργα απ ότι με λόγια, εκφράσεις συναισθημάτων και συνεχή τριβή.
     
  3. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Δεν ξέρω αν είναι ζητούμενο αλλά θεωρώ αναπόφευκτο και δεδομένο πως επέρχεται κάποιου είδους οικειότητα σε μια M/s σχέση μετά από ένα διάστημα.

    Ζεις με έναν άνθρωπο ή μάλλον για έναν άνθρωπο, για να Τον υπηρετείς και να αντλείς από εκεί (μεταξύ άλλων) πλήρωση. Τον μελετάς, εκπαιδεύεσαι στα θέλω Του, οσφραίνεσαι από ένα σημείο και μετά την διάθεση Του ακόμα και τις επιθυμίες Του. Θα μου πείτε, αυτό είναι εξοικείωση και όχι οικειότητα. Ίσως να κάνω λάθος αλλά οικειότητα δεν είναι να ξέρεις πως να λειτουργείς σε κάθε Του διάθεση, πως να αντιδράς και πως να ανταποκρίνεσαι? Πως και πότε να ζητάς από ένα ζευγάρι παπούτσια έως ένα χάδι?

    Από την άλλη Ο Κυρίαρχος δεν οικειοποιείται την ίδια σου την ύπαρξη? Μένει σημείο κρυφό στο κορμί και την ψυχή σου? Μένουν κρυφοί οι τρόποι λειτουργίας του μυαλού και του κορμιού σου?

    Τα πρωτόκολλα και η «απόσταση» προσδιορισμού των θέσεων στην σχέση, όπως το ονομάζω, δεν είναι εμπόδια αλλά όρια ή τρόπος διαφοροποίησης της οικειότητας μεταξύ των δύο. Δηλαδή διαφοροποιούν την οικειότητα διατηρώντας την σχέση μέσα στα M/s πλαίσια. Η «απόσταση» που αναφέρω δεν συνεπάγεται με άγνοια, απομάκρυνση, αδιαφορία κλπ που συχνά προσδίδονται στην λέξη αυτή.
     
  4. magda37

    magda37 Regular Member

    Απάντηση: Είναι ή δεν είναι το ζητούμενο η οικειότητα σε μία M/s σχέση;

    naida,
    Πρώτα απ΄όλα να πω ότι αισθάνομαι θαυμασμό (κι ένα είδος ζήλειας) όταν βλέπω άτομα κατά πολύ νεότερά μου να διαθέτουν αυτοσυνειδησία που εγώ όχι μόνο στην ηλικία τους δεν είχα.. αλλά ακόμη και τώρα.
    Μέσα σε μια φράση , με απλό και περιεκτικό τρόπο έκλεισες ένα ερώτημα κομβικής σημασίας και δεν ξέρω κατά πόσο σε κάλυψαν τα posts που ακόλουθησαν το δικό σου.
    Πάντως το γεγονός καθαυτό και μόνο πως αναρωτιέται κάποιος και δεν εφησυχάζει τον απομακρύνει από την αρνητική εξέλιξη μιας ενδεχόμενης φθοράς της σχέσης του.Αν , δηλαδή , η σχέση υπόκειται σε διαρκή έλεγχο , τότε είναι πιθανό να διαφανεί έγκαιρα πότε η οικειότητα παύει να είναι σύμμαχος και μετατρέπεται σε εχθρό της σχέσης.(Γι΄αυτό και θαυμάζω την ωριμότητά σου γιατί σημαίνει πως δε θ΄αφήσεις εύκολα κάτι τέτοιο να σου συμβεί..)
    Κι εδώ είναι που έρχεται να παίξει το ρόλο του το bdsm..
    Στα πλαίσια μιας Ds σχέσης δίνονται άπειρες δυνατότητες αναζωογόνησης γιατί βασική προυπόθεση είναι η επικοινωνία σε βάθος.Κάθε φορά βγαίνουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε μέλους .. Στοιχεία που ούτε οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν ότι τα κουβαλούν μέσα τους.
    Έτσι ,τελικά, η στιγμή της οικειότητας ή αλλιώς της εξοικείωσης ίσως δεν έρχεται και ποτέ..
    Σε σχέση με τα παραπάνω θα μπορούσε ν΄αναφερθεί το ακόλουθο παράδειγμα(θ΄ακουστεί λίγο ξεκάρφωτο, αλλά δεν είναι):
    Κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες τουρίστες για ν΄απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα της Οίας στη Σαντορίνη.Πόσες φορές άραγε οι ντόπιοι έχουν αφεθεί να μαγευτούν απ΄αυτό με τον ίδιο τρόπο;
    Το bdsm λοιπόν(εφόσον βέβαια κουβαλάει κανείς το ¨μικρόβιο¨μέσα του)του προσφέρει εκείνο το κλίκ για ν΄αντικρύζει με το μάτι του τουρίστα το ηλιοβασίλεμα ακόμη κι αν το έχει μπροστά του κάθε μέρα... Το bdsm προσφέρει αναρίθμητες τεχνικές ανοικείωσης.(Προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν και παίζουν καταλυτικό ρόλο και τα πρωτόκολλα.)
    Το bdsm, με όσο μεγαλύτερη ευθύτητα και τόλμη το αντιμετωπίζει κάποιος, τόσο βαθύτερες αλήθειες έχει να του αποκαλύψει.
    naida, οι παραπάνω σκέψεις ,μάλλον δε θα σε κάνουν να σταματήσεις ν΄ανησυχείς.. ίσως και καλύτερα..αυτό σημαίνει σκεπτόμενος άνθρωπος.
     
  5. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    γιατίι όμως λετε ότι, έστω, και στις vanilla σχέσεις η οικειότητα είναι φθορά???

    vanilla or bdsm τη φθορά την αφήνουμε να συμβεί Ε/εμείς! Ετσι πιστεύω.
    Φθείρεται μια σχέση όταν τα μελη που την απαρτίζουν , παυουν να παλεύουν και να προσπαθούν για τη σχέση αυτή. Οταν θεωρουν δεδομένα τα συναισθήματα, δεδομένα τα λόγια, όλα δεδομένα. Ή ακόμα χειρότερα όταν δεν νοιάζονται καθόλου γι'αυτη (και μάλιστα τότε φεύγει και η οικειότητα !!)
    Τότε φθείρονται οι σχέσεις νομίζω, αυτό λεει η εμπειρία μου και η παρατήρηση σε σχέσεις άλλων.
     
  6. Kits

    Kits Contributor



    Απλα στις vanilla σχεσεις η εξελιξη της οικειοτητας ειναι η συνηθεια... ( μην το αναπτυξω, ολοι ξερουμε που καταληγει η συνηθεια) ενω στις D/s ή M/s σχεσεις η εξελιξη της οικειοτητας θα ειναι η Κυριαρχια/ υποταγη ( αναλογα την θεση του καθενος).
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Για ποιο λόγο τότε οι D/s, M/s σχέσεις είναι συνήθως ποιο βραχυχρόνιες;
     
  8. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    οικειότητα = συνήθεια?

    οικειοτητα = Κυριαρχία/ υποταγή?


      
     
  9. Kits

    Kits Contributor

    Ενας ενας παιδια να προλαβαινω...
     
  10. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor


    χαχα είδες Κits? δημιουργείς συνωστισμό!!!  
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    Γιατι οι σχεσεις BDSM ειναι πιο ''απολυτες'' απο τις vanilla. Δυσκολα να συμβιβαστει καποιος σε μια τετοια σχεση, διοτι αυτο που θελει ειναι συγκεκριμενο. Αντιθετως σε μια vanilla σχεση συμβιβαζεσαι με τον αλλον ( οι λογοι πολλοι) και καποτε αγανακτεις και τα διαλυεις ολα ( αν μπορεσεις καποτε να το κανεις αυτο και δεν μεινεις εγκλοβισμενος για μια ζωη)..
     
  12. Kits

    Kits Contributor

    οικειοτητα σε μια vanilla σχεση = ρε μαλακα πιασε μια μπυρα απο το ψυγειο και ελα στον καναπε γιατι αρχισε ο τριανταφυλλοπουλος....



    οικειοτητα σε BDSM σχεση = Θα μπορουσα Κυριε να φροντισω τα ποδια σας (πρωτοβουλια και γνωση για το πως θα φροντισει τα ποδια Του) οση ωρα θα παρακολουθητε τηλεοραση???