Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Ποια ήταν τα σύνορα μέσα στην Ρωμαίική αυτοκρατορία, ποια ήταν τα σύνορα μέσα στην Οθωμανική αυτοκρατορία, ποια μέσα στην Αυστροουγγαρία και μέσα στη Ρωσική Αυτοκρατορία;
     
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Η κάθε φυλή έχει προσαρμοστεί στο έδαφος που πατάει δηλαδή στο περιβάλλον γύρω της, ότι είναι το μεσογειακό κλίμα για τους Έλληνες είναι και το Σκανδιναβικό κλίμα για τους Δανούς (για αυτό και όταν έρχονται εδώ διακοπές έχουν 50 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν καρκίνο το δέρματος). Οπότε για ποιά αφηρημένη έννοια μιλάς;

    Ας ξεκινήσουμε απο τα απλά, οι φυλές υπάρχουν γενετικά, μπορείς δηλαδή να μελετήσεις ένα κρανίο ή το DNA και να καταλάβεις τι φυλή είναι κάποιος, απο εκεί και έπειτα η σωματοδομή μας βοηθάει να καταλάβουμε μέχρι και γιατί η γλώσσα μας έχει διαμορφωθεί έτσι (έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχει συντακτικό και ορθογραφικά λάθη )
    Δεν είναι τυχαίο παράδειγμα που οι Αφρικανοί έχουν περισσότερα φωνήεντα στην γλώσσα τους, αυτό συμβαίνει γιατί ο λαιμός τους και το διάφραγμά τους είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να προφέρουν καλύτερα τα φωνήεντα απο ότι τα σύμφωνα. (κράτα στο μυαλό σου ότι κάνω μια πολύ χοντροειδή ανάλυση και προσπερνάω πολλές λεπτομέρειες) Επίσης στην Αμερική ενώ οι αφρικανοί μιλάνε αγγλικά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν διαφορετικά την αγγλική γλώσσα(Ebonics), και αυτό γιατί τους είναι πιο βολικό στην σωματοδομή τους.

    Πάμε τώρα στην θρησκεία, η θρησκεία και τα θρησκευτικά έθιμα (και όχι το οντολογικό ερώτημα) είναι επίσης παράγωγο του περιβάλλοντος που ζούμε, παράδειγμα βάζουμε ελαιόλαδο στα μωρά όταν τα βαφτίζουμε, σε άλλη περιοχή, το ίδιο έθιμο θα γινόταν με άλλο υλικό ελείψη ελαιολάδου, τα θρησκευτικά έθιμα προσαρμόζονται γιατί αφορούν τους ανθρώπους και όχι τον Θεό.
     
  3. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αυτοκρατορία είναι μια γεωγραφικά εκτεταμένη ομάδα κρατών και ανθρώπων (εθνοτήτων), ενωμένων κάτω από την κυριαρχία του αυτοκράτορα ή μιας ολιγαρχίας, οι οποίοι ασκούν απόλυτο εξωτερικό και εσωτερικό έλεγχο σ' αυτή.

    Η ίδια η λέξη μιλάει για εθνικότητες κάτω απο τον έλεγχο ενός.
     
  4. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Άρα Ισπανοί, Ιταλοί, Πορτογάλοι και λοιποί μεσογειακοί λαοί είναι ομοεθνείς.
    Εγώ που είμαι άθεος, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δε θεωρούμαι ομοεθνής με εσένα. Η Ελβετία και οι ΗΠΑ που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, δε θεωρούνται ομοεθνείς και αντίστροφα, οι Άγγλοι, οι Αυστραλοί και οι Αμερικανοί είναι ομοεθνείς.
    Αυτομάτως ένα παιδί Σενεγαλεζων το οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ, είναι ομοεθνής με εσένα γτ πατάτε το ίδιο έδαφος (άσχετα ότι δεν αναγνωρίζεται από το κράτος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να του εκδοθεί ταυτότητα κλπ)
     
  5. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Είμαστε ξαδερφάκια γενετικά.
    Η Αθεία είναι οντολογικό επιχείρημα και όχι θρησκευτικό, η θρησκεία δεν είναι αποκομμένη απο ανθρώπινες ανάγκες.
    Άγγλοι Αυστραλοί είναι ομοεθνείς με ίδιο ακριβώς DNA, οι Αμερικάνοι έχουν 200 φυλές, έχουν αποκοπεί απο την γενετική πισίνα της Αγγλίας εδώ και πολλά χρόνια.

    Αν ένας μαύρος γεννηθεί εδώ δεν θα αποκτήσει ιθαγένεια αλλά υπηκοότητα, πρέπει να καταλάβεις ότι το περιβάλλον γύρω μας αποτυπώνεται στο DNA μας και δεν είναι μια αφηρημένη ένοια.
     
  6. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Εχμ, bdsm forum εδώ;  
     
  7. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Είμαστε στα εκτός θέματος  
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Επίσης πάνω στην Αθεία, η θρησκεία έχει επηρεάσει τον πολιτισμό της Ελλάδας οπότε και την παιδεία σου, αν σκεφτείς ότι είμαστε περισσότερο Χριστιανοί απο οτιδήποτε άλλο τότε καταλαβαίνεις ότι έχεις πάρει επιρροές απο τον Χριστιανισμό, απο ηθική μέχρι λογοτεχνικά κείμενα.
     
  9. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Ότι εγώ σαν Κρητικός που είχα γύρω στα 1000 χρόνια σερί κατακτητές έχω ίδιο DNA με έναν από κάποιο ορεινό χωριό που δεν πάτησε ποτέ κανείς; (Άσχετα ότι υπάρχουν και οι φήμες που θέλουν τους Κρητικούς να έχουν διαφορετικό DNA από τους υπόλοιπους Έλληνες) κλπ. Με έναν Κύπριο μου μιλάμε ίδια γλώσσα, ίδια θρησκεία κλπ, γτ ήθελες διαβατήριο για να πας;
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    όχι, όχι μαζί σας κι εγώ. Πλάκα κάνω εννοείται. Τουλάχιστον εδώ γίνεται συζήτηση  
     
  11. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!


    Οι Κρητικοί ανήκουν σε 2 γενετικές πισίνες, οι μισοί κατάγονται απο την Αυλή του Μίνωα και μπορείς να το καταλάβεις αυτό απο τις μύτες τους, τα ανοικτά χαρακτηριστικά τους, τα μάτια το κρανίο κ.τ.λ που είναι ολόιδια με τις τοιχογραφίες στο παλάτι του Μίνωα, και οι άλλοι μάλλον έχουν κάποια επιρροή απο Ανατολή (σκούροι με άλλες μύτες).

    Το ότι η Κύπρος δεν ενώθηκε με την Ελλάδα είναι πολιτικό θέμα.
     
  12. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!