Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Και οι δημιουργία των "εθνών" πολιτικό θέμα είναι. Οι ΗΠΑ όπως πολύ σωστά είπες απαρτίζεται από πολλές διαφορετικές φυλές με εντελώς διαφορετικές κουλτούρες κλπ, αλλά όλοι Αμερικανική ταυτότητα έχουν.
     
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Οι ΗΠΑ λανθασμένα μιλάνε για έθνος.
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

     
     
  4. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

  5. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Όσοι υποστηρίζουν ότι το έθνος ορίζεται στα εδαφικά σύνορα και οι πολίτες του έθνους θεωρούνται ομοεθνείς λόγω του ότι υπόκεινται στους ίδιους νόμους κλπ, θα διαφωνήσουν μαζί σου. Ακόμα και η θεωρία του τί είναι αυτό που ορίζει ένα έθνος έχει δύο διαφορετικές διατυπώσεις.
     
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    ουδόλως... είμαι λογική
     
  7. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Μηπως μπερδευεις τον Ρωμιο με τον ελληνα? λεω εγω τωρα !
     
  8. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Σχετικά με τα θρησκευτικά έθιμα και τα ελαιόλαδα, εάν γιορτάζεις άγιο Βαλεντίνο και τα Χριστούγεννα στολίζεις δέντρο, αυτομάτως δεν είσαι ομοεθνής με κάποιον που ως Έλληνας στολίζει καράβι και να γιορτάζει άγιο Υάκινθο.
     
  9. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αφού σου αρέσει η λογική τσίμπα μια μακρόχρονη έρευνα απο λογικούς επιστήμονες.
    Πρέπει να καταλάβεις ότι στον Ελλαδικό χώρο είχαμε μόνο μια κάθοδο διαφορετικής φυλής, τους σλάβους τον 7ο αιώνα μ.Χ, οι οποίοι πήγαν και έμειναν σε κάτι βουνά στην Πελοπόννησο αποκομμένοι απο τους ντόπιους πληθυσμούς, αργότερα τους έδιωξε ο Βυζαντινός στρατός. Δεν υπάρχει καταγραφή άλλης φυλής που να μετοίκισε στον Ελλαδικό χώρο.

    Το DNA φωτίζει την καταγωγή των Ελλήνων: Γενετικά όμοιοι με τους πληθυσμούς του Αιγαίου πριν από 4.000 χρόνια

    Ο Μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη, ο Ελλαδικός πολιτισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο Κυκλαδικός πολιτισμός στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις διαφορές τους στα ταφικά έθιμα, στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη, είχαν γενετικές ομοιότητες στη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Χαλκού πριν περίπου 5.000 χρόνια.


    Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης ανάλυσης αρχαίου DNA της περιοχής από Έλληνες και ξένους ερευνητές, η οποία ρίχνει περισσότερο φως στην προέλευση των πρώτων σημαντικών πολιτισμών του Χαλκού στην Ευρώπη, στο ρόλο των μεταναστεύσεων και στην εμφάνιση των Ινδο-Ευρωπαϊκών γλωσσών.

    Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που «διάβασε» (αλληλούχισε) πλήρη γονιδιώματα από σκελετούς που βρέθηκαν σε διάφορες αρχαιολογικές τοποθεσίες στην περιοχή του Αιγαίου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, συγκεκριμένα τέσσερα από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού και δύο από τη Μέση Εποχή του Χαλκού. Ακόμη αναλύθηκαν τα μιτοχονδριακά γονιδιώματα από άλλα 11 άτομα της πρώιμης Εποχής του Χαλκού. Η ανάλυση όλων αυτών των γονιδιωμάτων επέτρεψε στους επιστήμονες να πραγματοποιήσουν δημογραφικές και στατιστικές αναλύσεις και να εξάγουν συμπεράσματα για τις ιστορίες των αρχαίων πληθυσμών της περιοχής. Η ανάγνωση αρχαίου DNA αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα λόγω της φθοράς ενός τόσο παλαιού βιολογικού υλικού.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την 'Αννα-Σαπφώ Μαλασπίνα του Τμήματος Υπολογιστικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Λωζάννης και του Ελβετικού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Cell», συμπέραναν ότι οι πρώτοι πολιτισμοί που έχτισαν μνημειακά ανάκτορα και αστικά κέντρα στην Ευρώπη, είναι πιο ομοιογενείς γενετικά από ό,τι αναμενόταν.

    Τα ευρήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι σημαντικά, επειδή υποδηλώνουν ότι σημαντικές καινοτομίες όπως η ανάπτυξη αστικών κέντρων, η χρήση μετάλλων και το εντατικό εμπόριο, που συνέβησαν κατά τη μετάβαση από τη Νεολιθική στην Εποχή του Χαλκού, δεν οφείλονταν μόνο στη μαζική μετανάστευση από την Ανατολή προς το Αιγαίο, όπως ήταν έως τώρα η επικρατούσα αντίληψη, αλλά επίσης στην πολιτισμική συνέχεια των τοπικών γεωργικών νεολιθικών πληθυσμών του Αιγαίου. Οι πληθυσμοί του Αιγαίου της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού, με βάση τα παλαιογενετικά δεδομένα, φαίνεται πως διαμορφώθηκαν σε σχετικά μικρό βαθμό από τις εξ ανατολών μεταναστεύσεις.

    Από την άλλη, η μελέτη βρήκε ότι έως τη Μέση Εποχή του Χαλκού πριν 4.000 έως 4.600 χρόνια τα άτομα από το Βόρειο Αιγαίο είχαν πια σημαντικές γενετικές διαφορές σε σχέση με εκείνα κατά την Πρώιμη εποχή του Χαλκού. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν κατά περίπου το ήμισυ (50%) κοινή καταγωγή με τους ανθρώπους από την Ποντο-Κασπιακή Στέπα, μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που εκτεινόταν ανάμεσα στους ποταμούς Δούναβη και Ουράλη και βόρεια της Μαύρης Θάλασσας.

    Επίσης, με βάση τα γενετικά ευρήματα, οι σημερινοί Έλληνες είναι αρκετά όμοιοι γενετικά με εκείνους τους πληθυσμούς του Βορείου Αιγαίου του 2.000 π.Χ. Η μελέτη εκτιμά ότι τα μεταναστευτικά κύματα από τη μεγάλη στέπα βόρεια του Αιγαίου διαμόρφωσαν τη σημερινή Ελλάδα. Όλα αυτά τα πιθανά μεταναστευτικά κύματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, προηγήθηκαν χρονικά της εμφάνισης της πιο πρώιμης μορφής της ελληνικής γλώσσας, υποστηρίζοντας έτσι τις θεωρίες σχετικά με την ανάδυση της Πρωτο-Ελληνικής γλώσσας και την εξέλιξη των Ινδο-Ευρωπαϊκών γλωσσών είτε στην Ανατολία είτε στη στέπα του Πόντου-Κασπίας.


    Η Εποχή του Χαλκού στην Ευρασία χαρακτηρίστηκε από καθοριστικές αλλαγές στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ορατές στην εμφάνιση των πρώτων μεγάλων αστικών κέντρων και ανακτόρων, που έθεσαν τα θεμέλια για τα σύγχρονα οικονομικά και πολιτικά συστήματα. Παρ' όλη όμως τη σημασία της κατανόησης της εμφάνισης αυτών των πρώτων ευρωπαϊκών πολιτισμών και της εξάπλωσης των Ινδο-Ευρωπαϊκών γλωσσών, σύμφωνα με τους ερευνητές, η γενετική προέλευση των πληθυσμών πίσω από αυτή την κομβική μετάβαση από τη Νεολιθική Εποχή σε εκείνη του Χαλκού, καθώς και η συμβολή τους στο σημερινό ελληνικό πληθυσμό, παραμένουν διαφιλονικούμενα ζητήματα.

    Περαιτέρω μελέτες ανάλυσης ολοκληρωμένων γονιδιωμάτων μεταξύ της Μεσολιθικής και της Εποχής του Χαλκού στις περιοχές της Αρμενίας και του Καυκάσου ελπίζεται ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην προέλευση των μεταναστεύσεων προς το Αιγαίο και στο καλύτερο «πάντρεμα» των παλαιογενετικών δεδομένων με τα αρχαιολογικά και τα γλωσσολογικά.


    Στη νέα μελέτη συμμετείχαν πολλοί άλλοι Έλληνες ερευνητές από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της Κοζάνης και της Φλώρινας, καθώς επίσης τα πανεπιστήμια Δημοκρίτειο, Αριστοτέλειο και Αιγαίου.
     
  10. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες τοπικά έθιμα και έμεινες στον Άγιο Βαλεντίνο που ήταν καθολικός και δεν αναγνωρίζεται απο την Εκκλησία; Στόλισμα σε εορτές υπάρχει απο παλιά, στολίζαν κυριολεκτικά τα πάντα, όχι μόνο τα δέντρα!
     
  11. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    ok
     
  12. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Το Ρωμιός που προήλθε απο το Ρωμαίος δεν είναι εθνική καταγωγή, αλλά πολιτιστική καταγωγή, υπήρχε Ρωμαίος Έλληνας, Ρωμαίος Λατίνος, Ρωμαίος Γερμανός, Ρωμαίος Αφρικανός, ήταν αυτός που είχε την Ελληνική παιδεία και θρησκεία. Για αυτό και αργότερα έγινε μάχη για την δεύτερη Ρώμη που την ήθελαν μέχρι και οι Γερμανοί.

    Επίσης επι Ρωμαικής Αυτοκρατορίας είχαμε Ρωμαίους Έλληνες Αυτοκράτορες.