Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    To ψέμα του Ζειτγκειστ για τις θρησκείες (υπήρχε και στα Ελληνικά αλλά δεν μπορώ να το βρω τωρα), οτιδήποτε λέει το zeitgeist είναι διαστρέβλωση και ψέμματα

     
  2. Grim_Fandango

    Grim_Fandango Symbiosis with Voltaire

  3. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Είμαστε ανατολητες και Βαλκάνιοι εμείς, δε μασάμε!
     
  4. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Λογικό και συμφωνεί με το DNA μας. Ανέκαθεν (όπως απέδειξε και η επιστημονική έρευνα που παρέθεσες) ήμασταν κομμουνισταί και άρα άθεοι. Εσύ που είσαι χριστιανός/μεταδωδεκαθειστης να ψαχτεις λίγο. Διότι ως γνωστόν Έλληνας γεννιέσαι και το dna μας, ο ιχωρ μας, μιλάει.
     
  5. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Και η αλήθεια είναι ότι κάποια έμεινε έγκυος μ ένα λουλούδι κ ένα ζευγάρι πιγκουίνοι ταξίδεψαν από αρκτικό κύκλο Μεσοποταμία για ν μπούνε στην κιβωτό οκ ότι πεις
     
  6. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Να γελάνε δλδ στο Τουίτερ και εμείς στην απ' έξω; Αυτό θες;  
     
  7. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αυτά που διαβάζεις λένε για τις 400+ καταγεγραμμένες επαναστάσεις που ξεκίνησαν απο τα Μοναστήρια και πνίγηκαν στον αίμα; Σίγουρα θα υπήρχαν και προδότες παπάδες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία (όλοι εμείς δηλαδή και οχι οι παπάδες) δεχθήκαμε τον τούρκο! Αντιθέτως!

    Η θέση της Εκκλησίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και η έννοια των «προνομίων» της

    Το ιερονομικό δίκαιο των μουσουλμάνων (Σαρία) δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη «νομικών προσώπων» (οργανισμών ή θεσμών), όπως η Εκκλησία, ή ο Κλήρος κτλ. Μπορούμε, απλώς, να μιλούμε για τη θέση των εκκλησιαστικών προσώπων στην οθωμανική επικράτεια και, προκειμένου για τους ορθόδοξους, για τη θέση των επισκόπων ως θρησκευτικών ηγετών.

    Κάθε κληρικός που εκλεγόταν επίσκοπος παραλάμβανε ένα βεράτιο διορισμού, όπου καταγράφονταν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του. Το βεράτιο αυτό ήταν προσωπικό, ονομαστικό και δεν αποτελούσε, σε νομικό επίπεδο, δεσμευτικό κείμενο για τους επόμενους από αυτόν, ούτε στοιχούσε υποχρεωτικά προς τα βεράτια των προκατόχων του.

    Στην πραγματικότητα, ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής δεν χορήγησε «προνόμια» στην Εκκλησία αόριστα, αλλά προσωπικά στον Σχολάριο ως Πατριάρχη (για τους λόγους που εκθέσαμε), και μάλιστα όχι επειδή αναγνώριζε την ισχύ του αρχιερατικού του αξιώματος, αλλά επειδή ήταν «μιλέτ μπασίς» (Εθνάρχης/Γενάρχης), δηλαδή θρησκευτικός (και άρα βάσει της Σαρία) και πολιτικός αρχηγός μιας αδιαφοροποίητης εθνολογικά κοινότητας.

    Κάθε μέλος της κοινότητας «απολάμβανε αυτά τα προνόμια» δια του εθνάρχη του και όχι αυτοτελώς, γιατί πολίτες-χριστιανούς δεν αναγνώριζε το Κοράνι εντός μουσουλμανικού κράτους. Η αλληλεξάρτηση, λοιπόν, Εκκλησίας και χριστιανικής πίστης υπηκόων της αυτοκρατορίας ήταν σχεδόν απόλυτη. Λέω «σχεδόν», γιατί σταδιακά δημιουργήθηκε μια κάστα χριστιανών αξιωματούχων του οθωμανικού χαλιφάτου με σχετική ανεξαρτησία: οι Φαναριώτες.

    Τα «προνόμια» αυτά, μάλιστα, δεν ήταν νομικές προβλέψεις που απέρρεαν από την «πολιτική σύνεση» ή την «αγαθοποιό» προαίρεση των εκάστοτε σουλτάνων. Σε θεσμικό επίπεδο, ήταν φραγμοί απαξιωτικού χαρακτήρα. Στη μουσουλμανική ηθική, περιχαράκωναν μια ομάδα πληθυσμού και την εγκατέλειπαν στην «οικτρή μοίρα του άπιστου» αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της στη ζωή ως παράδειγμα προς αποφυγή!

    Με το πέρασμα του χρόνου και τη σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι φραγμοί αυτοί άρχισαν να γίνονται συλληπτοί ως "προνόμια" κυριολεκτικώς, αφού εξασφάλιζαν στους χριστιανικούς πληθυσμούς μια ιστορική ταχύτητα διαφορετική από τη διαρκώς πτωτική των μουσουλμάνων. Οι νομικές προβλέψεις αυτές. βεβαία, δεν αφορούσαν μόνο τους χριστιανούς, αλλά όλους τους djimi (τζιμί), τους λαούς, δηλαδή, της Βίβλου, όπως οι Εβραίοι.

    Έγινε, νομίζω, σαφές ότι οι προβλέψεις αυτές δεν πρέπει διόλου να συγχέονται με τις διευκολύνσεις ή απολαβές του δυτικού κλήρου στη φεουδαρχική Ευρώπη. Εκεί, ο κλήρος συνιστούσε μια προνομιούχο κάστα που κατείχε υπεροχική θέση από τη βούληση του μονάρχη ή φεουδάρχη, ερήμην του λαού. Στην Οθωμανική Ανατολή, το προβάδισμα του κλήρου προερχόταν από την ιδιοσυστασία της μουσουλμανικής θεοκρατίας και είχε νόημα εξαιτίας του λαού. Ένας, λοιπόν, αποδοκιμαζόμενος από τον λαό κληρικός στη Δύση γινόταν πιθανόν πολιτικός και κοινωνικός τυραννίσκος, ενώ στην Ανατολή κατέληγε άσημος ρασοφόρος σε μοναστήρι.
     
  8. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Το dna μας λέει ότι είμαστε κομμουνισταί από τις στέπες. Εγώ εμπιστεύομαι τους επιστήμονες και τις έρευνες τους. Το γράφει ξεκάθαρα.
     
  9. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Ούτε κρίνος υπάρχει στο Ευαγγέλιο ούτε τίποτα, το Ζειτγκειστ είναι γραμμένο απο αιρετικούς, είναι σαν να λές ότι ο Χριστιανισμός είναι λάθος επειδή διάβασες το Ταλμούδ ή το Κοράνι.
     
  10. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Μην εκπλαγείς, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων οι Έλληνες επί τουρκοκρατίας,με τους Έλληνες είχαν θέμα που προσπαθούσαν να υπερφορολογησουν τους κατοίκους με σκοπό να βγάλουν λεφτακια. Υπήρχαν άλλωστε πάμπολλες επιστολές προς την Πύλη όπου έκαναν παράπονα για τον τοπικό Έλληνα άρχοντα ή τον παπά του χωριού με αποτέλεσμα οι Τούρκοι (γτ δεν ήταν και τπτ μλκες να έχουν εξεγέρσεις κάθε λίγο και λιγάκι ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να μεγαλώσουν την αυτοκρατορία τους) να στέλνουν επιτροπές και σε περίπτωση που εξακριβωνοταν κάτι τέτοιο έπαιρναν κεφάλια
     
  11. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Πάντως έχω παρατηρήσει ότι όταν οι αριστεροί στριμώχνονται το ρίχνουν στο τριλαλα τριλαλο, ερώτηση, είναι μηχανισμός αποσυμπίεσης για να μην τρελαθείτε που ότι λέτε είναι λάθος και προπαγάνδα;
     
  12. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Άλλη μια μπούρδα που έβγαλες απο το μυαλό σου, τους φόρους τους εισέπραττε πάντα μουσουλμάνος, δεν ανακατευόταν τοπικός ηγέτης (και ειδικά Χριστιανός). Μάθε πώς διοικούταν η Οθωμανικη Αυτοκρατορία πριν πετάξεις τόσο μεγάλες μπούρδες.