Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. Το έχουμε καταλάβει.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εγώ δεν εννόησα τίποτα, ο Ισοκράτης το έκανε. Αν δεν γνωρίζεις ή δεν κατανοείς σε τι αναφέρεται, σίγουρα δεν μετείχες της παιδείας όπως εκείνος την εννοούσε.
    Οι Ρωμαίοι δεν έπεσαν με αλεξίπτωτο από τον Άρη, ο πολιτισμός τους επηρεάστηκε βαθειά από τον Ελληνικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να λες ότι είναι 99% ο ίδιος, οι Ρωμαίοι είχαν ριζικά διαφορετική θεώρηση σε θεμελιώδη θέματα, όπως διακυβέρνηση, δικαιοσύνη, στρατιωτική οργάνωση κλπ.

    Εγώ; Τον Θεοδόσιο τον έχεις ακουστά; Τους διωγμούς των Εθνικών; Το γιατί ονομάστηκε "παραβάτης" ο Ιουλιανός;

    Το ότι πολλοί μοναχοί οι διέσωσαν έργα των αρχαίων δεν αμφισβητείται, το ίδιο έκαναν αργότερα και οι Άραβες, αυτό δε σημαίνει ότι τα συμμερίζονταν κιόλας.

    Δεν το σκέφτομαι, το γνωρίζω, πρεσβεύουν ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις του Κόσμου.
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2021
  3. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Ας κάνουμε έναν παραλληλισμό μπας και καταλάβεις τι εννοούμε ξένη προς τον λαό θρησκεία.

    Ας υποθέσουμε ότι μαζεύεται ένα πλήθος χριστιανών αύριο (δλδ σε μία χώρα όπου για 2000 χρόνια πιστεύει μία συγκεκριμένη θρησκεία) και βγαίνω και λέω ότι είμαι ο Polter με τα δύο χέρια και τα τρία πόδια και είμαι ο ένας και αληθινός Θεός και αυτά που πιστεύατε μέχρι τώρα είναι μλκιες.
    Φαντάσου τί αντιδράσεις θα είχε το πλήθος όταν άκουγε αυτό το πράγμα.
    Τις ίδιες λοιπόν αντιδράσεις είχε και ο απόστολος Παύλος όταν επισκέφθηκε την Αθήνα (μία πόλη με μία παγιωμένη θρησκεία χιλιετιών) όταν τους μίλησε για χριστιανισμό.
     
  4. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Ψευτομαγκιές, όταν πάθουν κάτι κακό όλο Παναγία μου και Παναγία μου είναι, μην το πάς μακρυά, αυτός είναι ο μέσος Ελληναράς

     
  5. Ενώ οι κληρικοί όταν πάθουν κάτι, τρέχουν στον Ευαγγελισμό και δεν επικαλούνται την Παναγία  


    Θέλω και δεν θέλω να μάθω την άποψή σου για τα εμβόλια.

    @p0ltergeist ακούς;
     
  6. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Η Παιδεία είναι ακριβώς η ίδια, αυτό που άλλαξε είναι οι πληροφορίες σε κάθε μάθημα, παράδειγμα στην αστρονομία δεν μαθαίνουμε πια για μερικούς πλανήτες αλλά για γαλαξίες κ.ο.κ.

    Όμηρο, Ιστορία , μαθηματικά, φιλοσοφία έκαναν οι μικροί μαθητές της "Αρχαίας Ελλάδας".

    Οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν απο το κομμάτι που ονομάζουμε σήμερα "Μεγάλη Ελλάδα", επίσης δεν διέφεραν γενετικά με εμάς, ειδικά όσοι κατοικούσαν εκεί ήταν Έλληνες και μιλούσαν Ελληνικά. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος καθιπόταξε την υπόλοιπη Ελλάδα λέμε ότι δεν ήταν Έλληνας γιατί η Αυτοκρατορία του ήταν Μακεδονική; Δεν μίλαγε Ελληνικά; Δεν πίστευε στους ίδιους Θεούς; Δεν ήταν γενετικά ίδιοι με εμάς οι Μακεδόνες;


    Ναι, είναι αυτός που σταμάτησε την κάθοδο των βαρβάρων 3 ολόκληρες φορές και δοξάζεται παγκοσμίως για αυτό, ο άνθρωπος έσωσε τα ελληνικά αρχαία και την ελληνική ιστοριογραφία/συγγραφή απο την βέβαιη καταστροφή των Ούνων. Στην Ρώμη τα κατέστρεψαν όλα.

    Τους Ολυμπιακούς της Αρχαίας Ολυμπίας κατήργησε γιατί είχαν σαπίσει, έβαζαν κοκόρια να μαλώνουν μεταξύ τους, δούλους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, μαραθώνιους με πόρνες κ.ο.κ. Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αντιόχειας συνεχίστηκαν μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ όπου και παρήκμασαν. Στο Βυζάντιο υπήρχε αθλητισμός και στάδια και αγώνες για άλλα αθλήματα.

    Δεν υπήρχαν Εθνικοί, τουλάχιστον όπως τους εννοείς, δηλαδή έλληνες δωδεκαθειστές, τον αιώνα που έζησε ο Ιουλιανός υπήρχε ένα μείγμα θρησκειών που είχαν επηρεαστεί κυρίως απο την Ανατολή, ο Ελλαδικός χώρος την εποχή του Ιουστινιανού ήταν γεμάτος Εκκλησίες. Αν ο Χριστιανισμός μας επιβλήθηκε σε καλώ να μου πείς γιατί να πιστέψω στον Δωδεκάθεο. Τι πιο σωστό είχε απο τον Χριστιανισμό;

    Γιατί σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, η ειδωλολατρεία σκότωσε πολλούς λόγιους και φιλοσόφους της εποχής, Σωκράτης Θάνατος, Αριστοτέλης Φυλακή, Πλάτωνας εξορία. Την αρχαία Ελληνική Γραμματεία την γνωρίζουμε γιατί κάθισαν οι Μοναχοί στο Βυζάντιο και τους αντέγραψαν έναν έναν.

    Η Βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης μόνο είχε 300.000 βιβλία, και της Αλεξανδρειας μόλις 5.000.

    Ο Χριστιανισμός τους ήταν γνώριμος απο αρκετούς ανθρωπιστές φιλόσοφους όπως τον Σωκράτη, εδώ να κάνω μια παρένθεση, ο Σωκράτης είπε το αγαπάτε αλλήλους αλλά ήταν δίγαμος και πίστευε στην δουλεία.
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2021
  7. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Πέρα από τα δύο χέρια και τα τρία πόδια που προανέφερα, είμαι και όλος αυτιά   
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Η πρόοδος της Ιατρικής στα χρόνια του Βυζαντίου ήταν αλματώδης, και αυτό γιατί ο γιατρός ήταν επάγγελμα θεάρεστο καθόσον ο Ιησούς ήταν θεραπευτής, ο Χριστιανισμός με το κήρυγμά του οδήγησε πολλούς να γίνουν γιατροί και να εξελιχθεί ο κλάδος, ήταν τόσο μεγάλη η εξέλιξη που τον 12ο αιώνα οι Βυζαντινοί έκαναν εγχείρηση σε σιαμαία, πρώτη πετυχημένη εγχείρηση σε σιαμαία στην Δύση είχαμε μόλις τον 20ο αιώνα!

    https://www.pemptousia.gr/2020/09/i-chirourgiki-sto-vizantio/

    Στους Χριστιανικούς αιώνες δημιουργήθηκε η Δημόσια Υγεία και τα πρώτα "σύγχρονα" νοσοκομεία επειδή το κράτος έγινε Χριστιανικό και δεν άφηνε κανέναν έξω.

    Οι προσευχές έχουν να κάνουν με την ψυχή, για να πάρεις δύναμη, όχι για να φυτρώσει πόδι, ο Θεός μας έδωσε αρκετό μυαλό για να φτιάχνουμε πόδια σε εργαστήρια, το θέμα είναι ότι η πρόοδος ταυτίζεται με ταπεινότητα, σε μια κοινωνία που κοιτάζει μόνο το εγώ, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ.
     
  9. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Δεν είναι αυτό ο μέσος Έλληνας. Αυτό είναι ένα κλασικό εικονογραφημένο αμπέχονο.
     
  10. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Κάνανε εμβόλια στο Βυζάντιο; Άστρα βυζενεκα; (Ωραία ακούστηκε αυτό)
     
  11. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Κοντά έπεσες. Για την ακρίβεια είχαν περίπου τα ίδια (αν μετατραπούν οι πάπυροι σε βιβλία) και κάπου 1,500 χρόνια διαφορά.

    Βέβαια υποθέτω ότι αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, μιας κι η συλλογή τέτοιου όγκου έργων 300 χρόνια πΧ ήταν εφικτή με την βοήθεια των αρχαίων πνευμάτων του κακού και του MummRa.
     
  12. rea..

    rea.. Contributor

    χαχαχαχα ..και αγιασοφιάιζερ!