Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. Grim_Fandango

    Grim_Fandango Symbiosis with Voltaire

    Κάτσε να καταλάβω.

    Οι περιβόητες βεβηλώσεις μνημείων που αναφέρθησαν, τόσα χρόνια που γίνεται το pride, είναι η εξής μία που κάτι γράψανε στην βάση του αγάλματος του Κολοκοτρώνη?

    Ε ναι να το απαγορέψουμε τότε αν είναι ρε παιδιά. Όχι, αίσχος.




    Και εκείνο το public sex που μας υποσχεθήκατε τι έγινε?
     
    Last edited by a moderator: 4 Ιουνίου 2021
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    θα σου συνιστούσα να διαβάσεις την Αντιγνώση της Λιλής Ζωγράφου

    κατά τα λοιπά, δε φοβάμαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου, τον λυπάμαι...
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Αν οι ασυνάρτητες φαντασιακές παπαριές που γράφεις σου φαίνονται λιγότερο προσβλητικές για τη νοημοσύνη από την εικόνα που είδες δυο σελίδες πριν, αυτό αφορά τον προσωπικό σου υποκειμενισμό, και άρα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με οποιονδήποτε, ούτε να εμποδίσει κάποιον να συνάγει τα συμπεράσματά του.
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Και αυτός ήταν ο λόγος που διαφώνησα με την αυστηρότητα της άλλης άποψης. Συμφωνούμε.
     
  5. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    O Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός είχε εξαφανιστεί 400 χρόνια πρίν τον Χριστιανισμό, οι αρχαίοι Θεοί επίσης, που θέλει να καταλήξει η συγγραφεύς; Το βλέπουμε, κατηγορεί τον Καπιταλισμό, οπότε είναι ένα άθλιο κουμούνι και κάνει την προπαγάνδα της, το βιβλίο γράφτηκε το 73 , από τότε μας άφησε χρόνους η Σοβιετική Ένωση, welcome to the 2021! Μόνο το τερατούργημα της Κίνας έμεινε που δεν το λές κουμουνισμό και της Βόρειας Κορέας που περιττό να πούμε τι συμβαίνει εκεί. Βέβαια τώρα με την πανδημία και το GREAT RESET ο Σοσιαλισμός πλησιάζει.

    Εξαφάνισε ο Χριστιανισμός τον Ελληνικό Πολιτισμό; (Γράμματα, Αρχιτεκτονική, Επιστήμες, Φιλοσοφία);

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, αλλά η Σαπφώ θα βάλει πάλι τις μεγάλες ωτασπίδες της και τα μπαμπάκια στα μάτια και δεν θα διαβάσει την συνέχεια, γιατί η συνέχεια θα της καταστρέψει την κοσμοθεωρία της

    ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

    Δείτε πώς ήταν η Κωνσταντινούπολη του 12ου αιώνα, αν αυτά τα αρχιτεκτονικά θαύματα τα δημιούργησαν σκοταδιστές τότε που είναι τα αντίστοιχα στην Ευρώπη της Αναγέννησης;

     

    https://greekartnews.wordpress.com/2017/05/28/δείτε-την-κωνσταντινούπολη-του-12ου-αιώ/

    Βυζαντινή Αστρονομία και Αστροφυσική

    http://journal.primedu.uoa.gr/greek/aristarchos/14.pdf

    Κόμμωση και Καλλωπισμός των Βυζαντινών

    http://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2011/06/31-3.pdf

    Η Μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του Κόσμου, μεγαλύτερη και απο αυτή της Αλεξάνδριας ήταν η Βασιλική Βιβλιοθήκη του Βυζαντίου

    http://en.wikipedia.org/wiki/Imperial_Library_of_Constantinople

    H ισότητα της Γυναίκας στο Βυζάντιο

    Οπωσδήποτε και κατά κοινή ομολογία των μελετητών του θέματος, η θέση της γυναίκας στο Βυζάντιο ήταν πολύ καλύτερη απ’ αυτή στην αρχαία Ελλάδα. Στο Βυζάντιο υπήρξαν γυναίκες αυτοκράτειρες, γυναίκες-ηγετικές μορφές, γυναίκες ιατροί: απ΄τους πρώτους αιώνες της ζωής του ως το 1453, σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της αυτοκρατορίας, καταγράφονται υπηρεσίες παροχής κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης, στη λειτουργία των οποίων σπουδαίο ρόλο έπαιζαν οι γυναίκες: τρανό παράδειγμα, το νοσοκομείο του Παντοκράτορος στην Κωνσταντινούπολη του 12ου αιώνα, στο οποίο υπήρχε μια γυναίκα γιατρός, τέσσερις γυναίκες αναπληρωματικοί βοηθοί και δύο γυναίκες αναπληρωματικοί βοηθοί τους. Επιπροσθέτως, οι γυναίκες του Βυζαντίου δε θεωρήθηκαν ανάξιες να κατέχουν το ύψιστο αξίωμα του κράτους απλά επειδή ήταν γυναίκες. Τέσσερις αυτοκράτειρες κυβέρνησαν μόνες τους-δίχως να έχουν σύζυγο-χωρίς να φέρει κανείς αντίρρηση λόγω του φύλου τους. Η Ζωή(914-919), η Ειρήνη(797-802), οι Θεοδώρα και Ζωή(1042), η Θεοδώρα(1054-1056). Σύμφωνα με την άποψη του εξαίρετου βυζαντινολόγου Steven Runciman, «συνταγματικός φραγμός στην ανάληψη της ύπατης εξουσίας από γυναίκα στο Βυζάντιο δεν υπήρχε. Και στο τέλος, αιτία της πτώσης της Ειρήνης ήταν περισσότερο η κακή της υγεία παρά το φύλο της. Ποτέ οι βασιλείες αυτών των γυναικών δε θεωρήθηκαν παράνομες».(Στ. Ράνσιμαν, Βυζαντινός πολιτισμός, εκδ. Γαλαξίας, σ. 78). Και βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τις γυναίκες που ουσιαστικά κυβερνούσαν το κράτος, έχοντας κάποιον άνδρα ως ανδρείκελο στο προσκήνιο, για λόγους ανωτέρας βίας ή «δημοσίων σχέσεων». Η κατάσταση της γυναίκας στη βυζαντινή κοινωνία, μ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματά της, το οποία θα εξεταστούν στη συνέχεια αυτού του άρθρου, ήταν ομολογουμένως υποφερτή, σε σχέση μ’ αυτή της ελληνικής αρχαιότητας. Ο Χριστιανισμός, σ’ αυτή τη σχετική αναβάθμιση έπαιξε το ρόλο του: ανέδειξε τη γυναίκα και την απελευθέρωσε απ’ τον αρχαίο, ειδωλολατρικό φαλοκρατισμό. Ο Δημόκριτος έλεγε χαρακτηριστικά: «η γυναίκα να μην εξασκείται στο ρητορικό λόγο, γιατί είναι κακό πράγμα».(απ.110). Και στο απόσπασμα 111: «Είναι η πιο μεγάλη προσβολή για τον άντρα να κυβερνάται από γυναίκα».

    http://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2011/06/21-8.pdf

    Σωματική Υγιεινή στο Βυζάντιο

    http://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2011/06/31-4.pdf

    Βυζάντιο, γρανάζια και μηχανοκίνητα

    http://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2011/07/96-1.pdf

    Ένας Έλληνας κατασκευάζει Βυζαντινές Πανοπλίες και μας δείχνει την τεχνολογία αιχμής τους!

    http://www.hellenicarmors.gr/media/pdf/iee.pdf

    Η Εξέλιξη των Ιατρικών Αντιλήψεων στο Βυζάντιο και τα πρώτα σύγχρονα νοσοκομεία με πτέρυγες για έκτακτες περιπτώσεις

    http://www.archaiologia.gr/blog/2012/12/24/η-εξέλιξη-των-ιατρικών-αντιλήψεων-στο/

    Το Βυζαντινό Θέατρο άξιος συνεχιστής τους Αρχαιοελληνικού

    http://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2011/06/12-9.pdf

    Βυζαντινοί Επιστήμονες μαζεμένοι εδώ

    http://www.apologitis.com/gr/ancient/byz-politismos.htm

    Βραχεία κεφαλή για... τις μεσαιωνικές νεκροψίες αμέσως μετά την Άλωση απο τους Σταυροφόρους κάτι που αποδυκνύει ότι την γνώση την πήραν απο εμάς.

    http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=16106

    Επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων παίδων στο Βυζάντιο

    http://www.perceptum.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=25

    Το Βυζαντινό Πανδιδακτήριο

    http://www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-32-27/2011-02-06-11-37-28/1300--425-
    πηγές Επίσημο Περιοδικό Αρχαιολογίας
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2021
  6. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Για οτιδήποτε είπα έφερα πηγές, αλλά έχεις φάει τόσο προπαγάνδα που τα μάτια σου δεν ανοίγουν ούτε με λοστό...
     
  7. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Όχι φυσικά. Όμως η πράξη ενός (?), δύο , 5 ή 10 ανθρώπων δεν μπορεί να χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εκδήλωση όπως παρουσιάστηκε εδώ
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Καταπληκτικές οι πηγές, αλλά καμία σχέση έχουν με την ερώτησή μου.
    Την οποία μεταφράζω σε τερτέρικα: με ποιόν ακριβώς τρόπο η πριν δυο σελίδες εικόνα, που εσύ προσωπικά θεωρείς ότι "αναπαράγει τις ανυπόστατες κατηγορίες των Ιουδαίων προς την Μαρία, ότι δηλαδή κοιμήθηκε με έναν Ρωμαίο, κάτι που έχει διαψευστεί" είναι προσβλητική για την θρησκεία σας;  
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Θα θέλατε να ορίσετε τι είναι η προσβολή; Και τι η σάτιρα;
     
  10. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Από ανακρίβεια σε ασυναρτησία και τούμπαλιν
     
  11. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Άκουσε με λίγο. Το τι είναι προσβολή, δυστυχώς η ευτυχώς, δεν το ορίζεις εσυ. Το έχουν ορίσει τα εθνικά δικαστήρια,σε όλη την επικράτεια,με τις καταδικαστικές ή και αθωωτικές αποφάσεις, επι δεκαετίες, μέχρι και προ δυο ετών, όταν και καταργήθηκε το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κωδικα. Αν ενδιαφέρεσαι ειλικρινά να κατανοήσεις τις υπό συζήτηση έννοιες και να σχηματίσεις μια ολοκληρωμένη γνώμη, σε προτρέπω να ανατρέξεις στη νομολογία. Εκεί θα βρεις επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις και ερμηνείες, περί του τι συνιστά προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Έτσι, για να μη συζητάμε στον αέρα και να λέμε ότι προφταινουμε. Εδώ τελειώνει το νομικό σκέλος, μιας και δεν υφίσταται πλέον ποινικό αδίκημα κακόβουλης βλασφημίας.

    μας μένει ένα ζήτημα. Κι αυτό είναι καθαρά πολιτισμικό και αξιακό. Σέβομαι το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων, όποιο και αν είναι αυτό, σέβομαι την αθεΐα των ανθρώπων, σέβομαι τα ιερά τους και τα όσια τους. Αξιολογώ καθετί που εμπεριέχεται σε κάποια θρησκεία με αίσθημα αυτοαναφορικότητασ, αν συμφωνώ δηλαδή ή όχι με αυτό, αν μου ταιριάζει ή όχι. Όμως δεν έχω διανοηθεί ποτε μα ποτε να θίξω το θρησκευτικό αίσθημα κάποιου, υβρίζοντας το θεό του, χρησιμοποιώντας σεξουαλικα υπονοούμενα σε βάρος των ιερών φυσιογνωμιών μιας θρησκείας και στην τελική, επιχειρώντας να του ανατρέψω τα όσα πιστεύει. Εδώ λοιπόν έγκειται το αξιακό και πολιτισμικό ζήτημα. Ασκώ τα θρησκευτικά μου δικαιώματα όποια κι αν είναι αυτά και σε οποία ένταση κι αν εντοπίζονται, με την πολιτισμική πεποίθηση ότι η ενάσκηση των Ελευθεριών μου τελειώνει εκεί που ξεκινούν οι Ελευθερίες του αλλου. Αυτό είναι θεμελιώδης λίθος μιας φιλελεύθερης, δυτικού τύπου, δημοκρατίας. Οφείλεις να το γνωρίζεις.

    Και κάτι τελευταίο. Τα περί χριστιανοταλιμπάν όχι σε εμένα. Δεν βγήκα εγώ να κάνω κήρυγμα θρησκευτικού μίσους. Δε βγήκα εγώ να αποδείξω ότι η τάδε θρησκεία είναι σκαρτη. Δε βγήκα εγώ να πω ότι δεν έχει δικαίωμα να θίγεται κάποιος από τα λεγόμενα μου. Όπως επίσης μηδενιστής δεν υπήρξα ποτε.
     
  12. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Το ξες ότι για όλο αυτό είσαι ο κύριος υπεύθυνος