Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. Sejanus

    Sejanus Omnis in tenebris vita laborat Contributor

     
  2. Αρχικά νόμιζα πως οι νάρκισσοι είναι οι ψωνάρες που επιζητούν να προβάλλονται. Εμένα προσωπικά δεν μ ενοχλούσαν ποτέ, ίσα ίσα πάντα ένιωθα πως έχουν και πλάκα, ιδίως στα social όπου βρίσκονται σε πλήρη άνθιση :}
    Στην πορεία, διάβασα περισσότερα, δλδ πως δρούνε τοξικά υποσκάπτοντας (ή μάλλον προσπαθώντας να..) την προσωπικότητα των ατόμων με τα οποία σχετίζονται. Και τότε ένιωσα. Και θυμήθηκα.
    Είναι τα άτομα βδέλλες που σε κάθε επαφή προσπαθούν με ακυρωτικά σχόλια να σε κάνουν να νιώσεις αρκετά σκουπίδι, ώστε να σε χειραγωγήσουν στην πορεία πιο αποτελεσματικά.
    Το πιο ύπουλο σημείο στην συμπεριφορά τους είναι πως σε ενδιάμεσα διαλείμματα των υποβιβασμών (που έχουν ως στόχο την δική τους "ανάδειξη" σε κάτι ανώτερο σαμθινγκ), προσπαθούν να δημιουργήσουν ενοχές στην παραμικρή αντίδραση, έτσι ώστε να ενστερνιστεί καλύτερα το θύμα τον ρόλο του. Και έτσι, να τρέφουν παρασιτικά το Εγώ τους, από ένα άτομο προσκολλημένο πάνω τους, όχι από ουσιαστικό θαυμασμό, αλλά λόγω αποδυνάμωσης από επιθέσεις και μανιπιουλαρισμένες ενοχές.
    Και μοιάζει όντως ανιάτη ασθένεια, απο τη μια επειδή απαξ και ο άλλος φτάσει να φέρεται τόσο τοξικά ώστε να νιώθει πως είναι κάτι το σουπερ ανώτερο, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί πως έχει κάποιο πρόβλημα- κάτι τέτοιο θα απειλούσε την τελειότητα της ανωτερότητας αφου
    κι απ την άλλη, επειδή όσο και "λίγος" να νιώθει κάποιος για τα δικά του στανταρ, το να προσπαθεί να "μειώσει" κάποιον άλλον για να "ανέβει", δείχνει σαθρότητα χαρακτήρα και αυτό δυστυχώς δεν διορθώνεται.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @nocternia_obscura Τα ίδια ακριβώς μπορεί να κάνει και ένας σαδιστής για τελείως διαφορετικούς λόγους.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Γενικώς ναι, αλλά υπάρει και η τελευταία παράγραφος που δεν έχει να κάνει και τόσο με τον σαδιστή αλλά με τον ψυχάκια.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εξού και το "για τελείως διαφορετικούς λόγους"
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Θα πρέπει να βρούμε και ένα όνομα γι’ αυτούς που κάνουν συλλογή από ψυχές νεαρών γυναικών και τις βάζουν σε κορνίζα, καρφωμένες με μια καρφίτσα, όπως στα ταμπλό με τις συλλογές από πεταλούδες.
    Ωραία δεν ταιριάζει η πεταλούδα με την ψυχή;
    Έτσι κι αλλιώς ψυχές τις λέγανε παλιά. Υπάρχει κι ωραία μυθολογική αναφορά.
    Θα ήταν τρομερό αν όλες χαμένες «πεταλούδες» είχαν τον ίδιο καρφωτή με αυτές που πρόλαβαν και γλύτωσαν, πετώντας τρομαγμένες.

    Με έπιασε το ποιητικό μου πάλι, μου φαίνεται.
    Λίγο ο μύθος, λίγο τα λόγια της @nocternia_obscura, ίσως ο νωχελικός ήλιος, η Άνοιξη που πέρασε χωρίς να δούμε πεταλούδες και παπαρούνες, ούτε και άνθη κερασιάς ν΄ ασπρίζουν τις πλαγιές στο Βέρμιο και το Καϊμακτσαλάν.
     
  7. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Αναφέρεσαι σε Σαδικο Σαδιστή ή σε "σαδιστή" της αγοραίας πεζοδρομιακης διαλέκτου;
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αν και αναφερόμουν σε ενεργητικό αλγολάγνο αν το καλοσκεφτείς αυτό ταιριάζει σε οποιονδήποτε για τον οποίον το αποτέλεσμα είναι σημαντικότερο του τρόπου επίτευξης.
     
  9. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Η έλλειψη ηθικοκανονιστικης ανάσχεσης, μπορεί ν αποτελεί κοινό φαινότυπο, ωστόσο υπάρχει σημαντική ειδοποιός διαφορά στο πρόταγμα: ψυχικό σε αντίθεση με νοητικό.
     
  10. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

     
    Εν πολλοίς το νήμα αδικεί του νάρκισσους. Τουλάχιστον κάποιους από αυτούς.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν τα διαχωρίζω, για μένα υπάρχουν μόνο νοητικές διεργασίες που τροφοδοτούνται και παράγουν με τη σειρά τους το δικό τους feedback. Να υποθέσω φίλτατε ότι εννοείς συναισθηματικό/ψυχοσωματικό Vs διανοητικό/ψυχοσωματικό;
     
  12. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Για να γίνω σαφέστερος φίλε μου, θα δανειστώ ως παράδειγμα την αλγαλαγνεία στην οποία αναφέρθηκες. Για τον Σαδικό αποτελεί ΜΕΣΟ, για τον φετιχιστή, βιτσιόζο, παρεκλιτικό ή όπως αλλιώς θες πες τον, αποτελεί ψυχοτρόπο αυτοσκοπό περί την ικανοποίηση. Ο Σαδικός πανηδονισμός αποτελεί μεθοδολογία για την εκπλήρωση του φιλοσοφικού του προτάγματος, τουτέστιν εξυπηρετεί την θεώρησή του. Ψυχική διασύνδεση πρακτικών με την εγκαυλότητα ανιχνεύεται και εις τον Σαδικό, αλλά δεν παραλλάσσει το κίνητρο και δεν θολώνει τον νοητικό στόχο.
    Αν θέλεις να το πάμε κι ένα βήμα παρακάτω, το "ψυχοτρόπο" του Σαδικού είναι η ελευθεριότητα κι πολύ ολιγότερο τα μέσα που μετέρχεται για την απόκτησή της.