Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεβασμός και Κυριαρχία, Κυριαρχία και Σεβασμός ή τίποτα από τα δύο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 12 Ιουνίου 2021.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Τότε τι σας κόφτει αν πρέπει να υποτάσσονται οι κυριαρχικοί για να μάθουν πώς θα είναι αληθινοί Κυρίαρχοι;

    Γιατί αν καταλάβατε αυτό συζητιέται.
     
  2. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Ότι θέλω θα με κοφτει, αναφορά θα δίνω εκεί που πρέπει  
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Σε αυτό έχει δίκιο, όποιος το λέει. Πώς θα κατισχύσει κάποιος επί προσώπου που δεν τον σέβεται; Και τι θα σημαίνει η κατίσχυση σε αυτήν την περίπτωση; Ότι κατισχύει επί προσώπου που δεν έχει στοιχειώδη αυτοσεβασμό; Πώς θα γίνει παιχνίδι S/m έτσι; Παιχνίδι μονόπλευρης ηδονής και αμοιβαίας αηδίας θα είναι.

    Από την άλλη, το ότι κάποιος κραυγάζει αυτήν την δήλωση δεν λέει τίποτα ούτε για τον αυτοσεβασμό του ούτε για το αν την τηρεί, μπορεί μάλιστα να υπογραμμίζει ακριβώς την μη τήρησή της.
    Όταν ξανακούσετε να το λέει θα μπορούσατε, ίσως, να ξεκινήσετε ρωτώντας τι εννοεί όταν λέει σεβασμό.

    Κυκλική δήλωση άνευ ουσίας και σημασίας κατ' εμέ, σε ποιον να εμπνέει σεβασμό, σε ποια αξιακή και αντιληπτική βάση, τι θα πει "αλλιώς δεν είναι Master", ποιος αποφασίζει, σε ποιον είπε ότι είναι Master κλπ κλπ.

    Get a life, βγες από fb και twitter με τα πολλά ρητά, ζήσε την ζωή σου και έλα μετά να μας πεις και τι είναι αυτοκυριαρχία. Εννοείται ότι δεν το λέω σε σένα @snoopy, γενικά μιλώ και πραγματικά no pun intented.

    Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι τάξεως "τι θα πει ο κόσμος" όμως, ενώ το BDSM μεταξύ δύο ή περισσότερο δεν συνομολογείται ούτε γίνεται με αυτά τα κριτήρια.

    Για μένα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Κατά την διάρκεια της κατίσχυσης είναι μια αίσθηση, μια υπόθεση, μια ελπίδα, επιβεβαιώνεται και εμπεδώνεται όταν έχει επέλθει η κατίσχυση.

    Η γνώμη μου είναι ότι ο Αφέντης μπορεί να είναι τα πάντα, όπως όλοι οι άνθρωποι. Το μόνο πράγμα που ίσως δεν μπορεί να κάνε αν θέλει να παραμείνει Αφέντης είναι να αφομοιωθεί σε μια κοινή λογική και αντίληψη των πραγμάτων με τον κατισχυμένο σκλάβο, να βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και να παίρνει προσωπικά τα σινιάλα που εκπέμπει ο σκλάβος και όχι ως Αφέντης που κατέχει και χρησιμοποιεί τον σκλάβο.

    Ευχαρίστησή μας  
     
  4. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας,

    Αναρωτιέμαι μήπως δεν έθεσα αρκετά κατανοητά το θέμα. Αυτό που κυρίως μενδιαφέρει να συζητηθεί είναι το αν μπορεί να κυριαρχήσει - να είναι Κυρίαρχος- με τα χαρακτηριστικά - χαρακτηρισμούς που προανέφερα και όχι οι προσωπικές βλέψεις - επιδιώξεις από έναν Κυρίαρχο. Θεωρώ δεδομένο ότι αν μιλήσουμε για επιλογές και επιθυμίες όλοι Μ/μας ανεξαρτήτως στάτους έχουμε κάποια στάνταρ στο μυαλό μας που ανανεώνονται συν τω χρόνο, του τι θέλουμε από τον Ά/αλλον - η.
    Και το δεύτερο ερώτημα που έθεσα είναι το αν και εφόσον θεωρείτε κάποιοι ότι μπορεί, τότε γίνεται ή θα έπρεπε να γίνεται αυτό αποδεκτό στα πλαίσια του BDSM ; Μπορεί οποιοδήποτε είδος κυριαρχίας - υποταγής να έχει την ευλογία να το πω έτσι της ¨κοινότητας¨ ;
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Μια χαρά έγινε κατανοητό αυτό που γράφετε στο εισαγωγικό μήνυμα σας.
    Εκεί αναφέρετε μερικά αρνητικά χαρακτηριστικά που αναμασιόνται, συνήθως, από γυναίκες που ουδέποτε είχαν σχέση D/s ή M/s και μάλιστα τα προσδιορίζετε σαν αρνητικά για να είναι κάποιος «Master» (δεν λέτε κάτι για έναν Top ή έναν Dom, ή ένα σαδιστή, για Master γράφετε)
    Σε αυτή την τελευταία ανάρτηση σας, αναφέρεστε σε «Κυρίαρχο».
    Η εικόνα του πρώτου μέρους του εισαγωγικού μηνύματος είναι η πλέον τετριμμένη και επαναλαμβανόμενη έκφραση δυσαρέσκειας, κατά των ελαχίστων ανδρών Κυριάρχων (οι κυριαρχικές γυναίκες αντιμετωπίζουν άλλα σχόλια)
    Στο δεύτερο μέρος του εισαγωγικού μηνύματος αναφέρεστε στο αν: "θα έπρεπε να είναι αποδεκτό ένα Κ/υ σχήμα στους κόλπους του βδσμ" και στο τελευταίο ποστ το προσδιορίζετε διατυπώνοντας το ερώτημα "Μπορεί οποιοδήποτε είδος κυριαρχίας - υποταγής να έχει την ευλογία να το πω έτσι της ¨κοινότητας¨ ;" .
    Μιας κοινότητας που είναι «εικονική», αφού εκδηλώνεται κυρίως στο ίντερνετ. Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει BDSMική κοινότητα, αλλά κάθε σχέση αποτελεί από μόνη της μια πραγματικότητα που μόνο αρνητικά μπορεί να επηρεαστεί από ένα περίγυρο μορφής κοινότητας. Συνήθως μένει στα πλαίσια των σχετιζόμενων ή μιας παρέας. Δεν υπάρχει κοινότητα που να δέχεται ή να απορρίπτει, δεν υπάρχει κοινότητα που να «ευλογεί» όπως χαρακτηριστικά γράφετε.
    Μια χαρά απαντήσεις λάβατε στο νήμα που ανοίξατε και στα ερωτήματα που θέσατε.
    Μια σχέση M/s δεν είναι δυνατόν να την προσεγγίσει κάποιος μέσα από συσχετισμούς σχέσεων switch ή top/bottom, ούτε μέσα από συζητήσεις σε καφέ με κάποιον κυριαρχικό ή υποτακτικό. Δεν λέω ότι κάνετε κάτι τέτοιο, αλλά όποιος βίωσε ή βιώνει σχέση D/s ή Μ/s δεν έχει τέτοιες απορίες.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2021
  6. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Απερίφραστα θα πω ότι ο σεβασμός είναι το "Α" και το "Ω" σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, επομένως και στο θέμα της κυριαρχίας και του bdsm γενικότερα.

    Να διευκρινίσω όμως ότι ο σεβασμός όπως και η εμπιστοσύνη είναι στοιχεία που κερδίζονται και που κανείς δεν μας χαρίζει. Και γιατί δεν πρέπει αλλά και γιατί δεν έχει καμία αξία σε μια τέτοια περίπτωση.

    Η ζωή είναι ένας διαρκής, ανελέητος αγώνας. Και στη λογική αυτή προσωπικά χαίρομαι και εκτιμώ περισσότερα πράγματα που αποκτώ και κερδίζω με την αξία μου.

    Είμαι της άποψης ότι οι χάρες έχουν "πεθάνει" προ πολλού. Και μπορεί κάποιες στιγμές μέσα μας να ζητάμε την ελεημοσύνη κάποιων φιλεύσπλαχνων η ιδιοτελώς σκεπτόμενων ανθρώπων, όμως ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι και θα είναι το πλέον διαχρονικό "διαβατήριο" για να πορευτούμε με αξιοπρέπεια και να ζήσουμε στιγμές.

    Γιατί το να σεβόμαστε και να μας σέβονται αν μη τι άλλο μας καθιστά αυθεντικούς και ελκυστικούς. Μας κάνει να είμαστε ο εαυτός μας και σε όποιον αρέσουμε. Εάν καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε στον εαυτό μας, μπορεί να μας δοθεί η ευκαιρία να κυριαρχήσουμε και αλλού κάποια στιγμή. Και αυτό για μένα είναι πραγματική ευλογία.

    Σεβασμός και (αυτο)κυριαρχία και όλα τα άλλα έπονται.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2021
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Επίσης το ίδιο μπορούμε να κάνουμε ακόμα και δεν αν έχουμε καταφέρει να κυριαρχίσουμε στον εαυτό μας. Η αυτοκυριαρχία δεν είναι ούτε ικανή ούτε αναγκαία ως συνθήκη κυριαρχίας σε άλλους. Η συνήθως αναγκαία είναι η ισχύς αλλά και αυτή από μόνη της δεν είναι ικανή, καθώς απαιτεί και θέληση και ικανότητα και όπως κάθε τι ανθρώπινο και μια δόση τύχης.

    Ας το θέσω αλλιώς, ας πήγαινε κάποιος να πει στον αλκοολικό, γυναικά, φανατικό καπνιστή και χοντρό Τσώρτσιλ ότι δεν ήταν κυριάρχος επειδή δεν είχε έλεγχο στις *δικές του* αδυναμίες.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @Arioch τι εννοείς όταν λες "έλεγχο πάνω στις δικές του αδυναμίες";
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αλκοολικός, καπνιστής και υπέρ του δέοντος καλοφαγάς. Το γυναικάς δεν το θεωρώ αδυναμία  
     
  10. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Σαφέστατα. Απλά στην 1η περίπτωση μιλάμε για κάτι "υγιές" και όμορφο ενώ στη 2η για κάτι τελείως διαφορετικό.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Τον έλεγχο εννοούσα πρωτίστως, τι εννοείς όταν λες έλεγχο;  
     
  12. Libertine SD

    Libertine SD Contributor