Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. tithon

    tithon Contributor

    του οποιουδήποτε.


    όποιος χρειάζεται υποστήριξη για να διαχειριστεί τις πραγματικότητές του, χρήσιμο είναι να την έχει, φταίει δεν φταίει, είναι δεν είναι θύμα, με μόνο κριτήριο οτι χρειάζεται βοήθεια, από την εποχή του ιπποκράτη, ανεξάρτητα απ' το πόσο «φταίει», με αυτοτραυματισμούς ή χωρίς.

    το αφήγημα κάποιου, η αλήθεια του, η εκδοχή του, μπορεί να γίνει κατανοητή, να κριθεί ώστε να παρασχεθεί βοήθεια και υποστήριξη σε κάποιον που την χρειάζεται. διαφορετικό εντελώς απ το να γίνει αποδεκτή και να καταποθεί αμάσητη ως «αλήθεια» παρά ως «αλήθεια του». διαφορετικό να εκβιαστούν συμπεράσματα σε βάρος τρίτων, σε ένδειξη «αλληλεγγύης».

    ως «συμβουλευτική» και «θεραπευτική» πρακτική είναι χρήσιμη και συχνά τελέσφορη η ενσυναίσθηση. ως κρίση είναι ανεδαφική και στρεβλή. δεν χρησιμοποιείται γιά κρίση.
     
  2. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γενικώς. Το θέμα πάντα ήταν επίκαιρο και "καυτό", πάντα όμως έλειπε η "σπίθα", το έναυσμα και η δύναμη που θα έκανε και θα κάνει τους ανθρώπους να καταγγέλλουν και να μοιράζονται με τον τρόπο τους όσα συνέβησαν έστω και 1 φορά στη ζωή τους, γιατί απλά κάποιος θέλησε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις βρισκόμενος σε θέση ισχύος. γιατί είχε εξουσία και δύναμη, γιατί αποφάσιζε ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε για τις τύχες των άλλων.

    Είναι τόσο δύσκολο να τα "βάλεις" με ένα νοσηρό και αρρωστημένο μυαλό, με κάποιον που λειτουργεί με τα δικά του κριτήρια και που δυστυχώς κανένα από αυτά δεν φιλτράρεται και δεν περνάει από το πάνω κεφάλι του (εδώ το φύλο μας κατέχει τα... σκήπτρα, πανάθεμά μας).

    Ευτυχώς η κοινωνία μας δείχνει να αφυπνίζεται και να κατακεραυνώνει τέτοιες συμπεριφορές, όμως έχω την αίσθηση ότι η όλη φιλοσοφία και προσέγγιση θα πρέπει να γίνει μάθημα στα σχολεία, προκειμένου να υπέρχει επαρκής, στοχευμένη και αποτελεσματική ενημέρωση. Οι όποιοι νοσούντες ας διαχειριστούν αλλιώς το πρόβλημά τους, λύσεις πάντα υπάρχουν και σίγουρα δεν χρωστάνε τίποτα κάποιες αθώες και ανυποψίαστες ψυχές, που τυχαίνει απλά να βρεθούν στο διάβα κάποιων διεστραμμένων, ελεεινών "ανθρώπων".
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Σκόρπιες σκέψεις.

    Κάποτε είχαν βγει στο ίντερνετ πολλές κοπέλες οι οποίες έδειχναν τι φορούσαν όταν βιάστηκαν. Πάρα μα πάρα πολλές φορούσαν φόρμες, απλά καθημερινά ρούχα. Αυτός που το έχει μέσα του να κακοποιήσει ουδόλως ενδιαφέρεται για το τι θα φοράει το θύμα του.

    Ένας λόγος πολύ εσωτερικός που πολλές γυναίκες κατηγορούν τα θύματα βιασμού στο ότι είχαν ευθύνη είναι λειτουργία άμυνας "αν δεν κάνω αυτά που κάνουν αυτές είμαι ασφαλής". Όμως καμία δεν είναι απόλυτα ασφαλής οσες προφυλάξεις και να πάρει. Μπορείς να βιαστείς επειδή περπατάς στο δρόμο μόνη σου, από έναν πολύ καλό σου φίλο, από την σχέση σου, από οικογενειακό φίλο, σε ένα πάρτυ επειδή χαλαρώσες και ήπιες παραπάνω, επειδή προσπαθησες να βοηθήσεις κάποιον που δεν γνώριζες καλά κτλ κτλ.

    Λέμε για το πώς αντιμετωπίζουμε τα θύματα αλλά πολλές φορές που έχουν γραφτεί εδώ μέσα ιστορίες με κακοποιητικες συμπεριφορές η κλασσική απάντηση είναι "τι μας τα γράφεις τώρα εδώ, πάνε κάνε καταγγελία". Δεν αντέχουν, δεν έχουν την ψυχική δύναμη όλα τα θύματα όμως να τραβήξουν την δικαστική διαδικασία και αυτό θα έπρεπε να είναι σεβαστο.
     
    Last edited: 14 Μαρτίου 2021
  4. Salamander

    Salamander Dance into the fire

    Εμένα πάλι να με συγχώρεσε αλλά θα συμφωνήσω σε κάποια θέματα με τον συνφορουμίτι @isnogood πολύ παλιό μέλος με δεκάδες ποστ πολύ αξιόλογα...
    Και λέω...μια κοπέλα που ξέρει ότι ο προϊστάμενος είναι μούτρο... δεν πάει το βράδυ σπίτι του με μίνι φούστα γόβα στιλέτο διχτιοτό καλσόν (προσωπικά εμένα με φτιάχνει) κλπ και να κάτσει απέναντι με ανοιχτά τα πόδια.... εκτός και αν ξέρει καράτε.... Αυτό βέβαια δεν δίνει άλλοθι στον θύτη και η οποαδήποτε παρενόχληση η επίθεση η βιασμός είναι πέρα για πέρα κατακριτέα και φυσικά ποινικά κολάσιμη.... Απλός θυμάμαι την σχορεμένη την γιαγιά μου που έλεγε να αποφεύγεται τις κακοτοπιές ...
     
  5. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Πήξαμε στους ναιμεναλλάκηδες.
     
  6. oscillation

    oscillation Regular Member

  7. tithon

    tithon Contributor

    όσο η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του επίδοξου(!) βιαστή(!) τόσο ισχυροποιείται το εκ θεού προνόμιο ασυλίας του επίδοξου(!) βιασμένου(!).
     
  8. de7

    de7 s

    Σε συνέχεια της προηγούμενής *μου* ανάρτησης, παραθέτω βίντεο με συνέντευξη της Τζεφ, την οποία έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά εδώ και δεκατρία χρόνια. περήφανη για τη φίλη *μου* που θίγει ζητήματα victim blaming με πολύ ουσιαστικό τρόπο, στηλιτεύοντας την υποκρισία και τον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας που γεμίζει με ενοχές και μετατρέπει σε "εύκολη λεία" άτομα που υφίστανται καθημερινά βία λόγω της διαφορετικότητάς τους.

     
    Last edited: 11 Απριλίου 2021
  9. lobotomy

    lobotomy New Member

    καλή η Τζεφ, αν και κάπως προβληματικά αυτά που είπε για την SOPHIE όταν χώρισαν.
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    28/11/2018. Ελένη Τοπαλούδη. Ελληνίδα τεταρτοετής φοιτήτρια Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο με καταγωγή από το Διδυμότειχο 'Εβρου. Βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε στο νησί της Ρόδου.

    2/7/ 2019. Sussan Eaton.Την ημέρα της εξαφάνισής της, βγήκε για τζόκινγκ και ο Έλληνας 27χρονος ντόπιος, Ιωάννης Παρασκάκης, τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του, την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε. «Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Της κόπηκε το αυτί από το δεύτερο “πέρασμα”. Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Τη βίασα τρεις φορές, κατά φύση και παρά φύση , μετά την πέταξα…».

    28/11/2019 η 31χρονη Κλειώ, ΑΜΕΑ, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον Έλληνα 40χρονο φίλο της μέσα στο σπίτι τους στον Κατσαμπά Ηρακλείου Κρήτης.

    22/12/2019 η 33χρονη Αδαμαντία δολοφονήθηκε από τον Έλληνα 54χρονο σύζυγό της, ο οποίος την πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του μέσα στο σπίτι τους, όπου βρίσκονταν και το 4χρονο παιδί τους, στη Νέα Αλικαρνασσό Κρήτης.

    23/01/2020 μια 50χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον Έλληνα 48χρονο σύζυγό της, ο οποίος την πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του κι αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο μέσα στο σπίτι τους στην Μακρακώμη Φθιώτιδας.

    29/01/2020 η 32χρονη Evin Ekrem Ali δολοφονήθηκε από τον 45χρονο σύζυγό της, ο οποίος της κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο, όπου ζούσαν με τα 4 παιδιά τους. Κουρδικής καταγωγής από την Rojava της Συρίας.

    03/03/2020 μια 44χρονη γυναίκα πέθανε από ασφυξία ενώ αντιστέκονταν κατά τη διάρκεια του ομαδικού βιασμού της από 2 άντρες ηλικίας 47 και 50 ετών. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή ημίγυμνη σε ένα χαντάκι δίπλα σε δρόμο στη Βέροια.

    18/03/2020 δυο 35χρονες γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον 35χρονο αστυνομικό της Τροχαίας Β.Π. ο οποίος τις πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στο πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ στην Κάτω Κηφισιά. Η μία ήταν η εν διαστάσει σύζυγός του, με την οποία είχαν 2 παιδιά ηλικίας 5 και 8 ετών, και η άλλη ήταν μια φίλη της.

    18/08/2020 μια 52χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον Έλληνα 60χρονο σύζυγό της, ο οποίος την πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του μέσα στο σπίτι τους στην Παναγία Καλαμπάκας, όπου ζούσαν με τα 3 παιδιά τους.

    10/10/2020, η 43χρονη Σβετλάνα-Φωτεινή και ο 43χρονος Έλληνας σύντροφός της Ι.Ζ. δολοφονήθηκαν με απανωτά χτυπήματα από τον πρώην σύντροφό της, σε εξοχικό σπίτι έξω από το Λουτράκι.

    26/10/2020 μια 37χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον 53χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στην Καλλιθέα, όπου ζούσαν με τις 2 κόρες τους.

    22/11/2020 μια 44χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον 44χρονο σύζυγό της, ο οποίος την πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του μέσα στο σπίτι τους στον Πύργο Διρού Μάνης, όπου ζούσαν με τα 2 παιδιά τους.

    2021

    Οι γυναικοκτονίες συνεχίζονται όσο η ιδιοκτησιακή αντίληψη πάνω στα γυναικεία σώματα παραμένει, όσο ο φεμινισμός εξακολουθεί να θεωρείται κάτι αχρείαστο στην Ελλάδα που κινδυνεύει μόνο από εξωθεν αλλοίωση πολιτισμού.

     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2021
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αν οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών ήταν η νόρμα σε μια κοινωνία τέτοια περιστατικά δε θα προκαλούσαν καμία αντίδραση. Προκαλούν όμως γιατί δεν είναι η νόρμα. Στην ίδια κοινωνία ζουν πέντε εκατομμύρια άνδρες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ούτε βίασαν, ούτε απείλησαν, ούτε χτύπησαν, ούτε σκότωσαν κάποια γυναίκα.

    Δεν είναι ανύπαρκτο το πρόβλημα, κάθε άλλο, αλλά δεν είναι η κοινωνία που σκότωσε την Καρολάιν, ήταν ο σύζυγός της. Δεν ήταν η κοινωνία που βίασε και σκότωσε την Ελένη αλλά τα δύο τομάρια που το έκαναν.

    Δεν είναι ανύπαρκτο το πρόβλημα, κάθε άλλο, αλλά δεν είναι γενικευμένο, η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών, δε βιάζει, δεν κακοποιεί και δεν δολοφονεί τη σύντροφό του. Στην ίδια κοινωνία ζούμε όλοι και δεν είναι ότι έχουμε φυσική ανοσία στην πατριαρχία, είναι γιατί ο μέσος άνδρας δεν είναι ούτε βιαστής, ούτε κακοποιητής, ούτε δολοφόνος.

    Το πρόβλημα δε λύνεται με υστερίες και ισοπέδωση που καλλιεργούνται γιατί το διαίρει και βασίλευε -άσε τους να σκοτώνονται μεταξύ τους- είναι πιο βολικό και πιο γρήγορο από το να σκύψεις ουσιαστικά πάνω από το πρόβλημα για να το λύσεις.

    Δεν ξέρω πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, δεν ξέρω καν αν είναι επιλύσιμο. Αυτό που ξέρω είναι ότι όσο φέρονται τα δύο φύλα αντιμέτωπα λες και είναι αντίπαλοι και όχι συμπληρωματικά στοιχεία το πρόβλημα δε θα λυθεί.
     
  12. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Μια χαρά κοινωνικό πρόβλημα είναι. Κανένα μακροσκελές κείμενο δεν το αλλάζει αυτό. Μπορεί να μην βιάζουν, κακοποιούν, σκοτώνουν όλοι οι άνδρες, αλλά το αφήνουν να υπάρχει. Το ίδιο κι οι γυναίκες. Όλοι μας το ενισχύουμε με το να λέμε "δεν είμαστε ενεργά θύτες, άρα δε μας αφορά".
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021