Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member

    Το βρήκα κάπου γραμμένο.


    Τα εγκλήματα των λευκών στρέητ αντρών δεν είναι όλα τα ίδια.
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ. Μεταναστοκτονία
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. Γυναικοκτονία
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ομοφυλοφιλοκτονία
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Ανθρωποκτονίες
    Η ανθρωποκτονία ορίζεται ως η εκ προθέσεως αφαίρεση της ζωής ενός προσώπου, όπου συμπεριλαμβάνονται η δολοφονία, η ανθρωποκτονία εξ αμελείας, η ευθανασία και η παιδοκτονία. Δεν συμπεριλαμβάνονται ο θάνατος λόγω επικίνδυνης οδήγησης, η άμβλωση και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Οι ανθρωποκτονίες αναφέρονται σταθερά, και οι ορισμοί μεταξύ χωρών διαφέρουν λιγότερο από ό,τι για τους άλλους τύπους εγκλημάτων. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται αφορούν τις τετελεσμένες ανθρωποκτονίες, εκτός από τη Λετονία, όπου τα στοιχεία περιλαμβάνουν και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Σε ορισμένες χώρες η αστυνομία καταγράφει ανθρωποκτονία οποιονδήποτε θάνατο που δεν μπορεί να αποδοδεί αμέσως σε άλλες αιτίες• συνεπώς, η κατηγορία αυτή ενδέχεται να παρουσιάζει περισσότερες του δέοντος καταχωρίσεις.

    Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών που καταγράφηκαν ανά χώρα παρουσιάζεται στον πίνακα 3. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (βλ. σχήμα 3) βάσει σύγκρισης των μέσων ποσοστών της περιόδου 2007–09 με εκείνα της περιόδου 2010–12 παρουσιάζει πτωτική τάση: σημειώνεται μείωση για όλες τις χώρες, εκτός από την Ελλάδα, τη Μάλτα και την Αυστρία. Παρά τη μείωση των ποσοστών ανθρωποκτονιών για τα τρία κράτη μέλη της Βαλτικής, ο αριθμός ανθρωποκτονιών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους παρέμεινε σε αυτές τις χώρες σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη.




     

    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Archive:Crime_statistics/el
     
  3. Aliki

    Aliki airetiko

    Ο όρος είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ και όχι δολοφονία γυναικών. Είναι κοινωνικό πρόβλημα κ αφορά το φύλο κ τη πατριάρχια που θέλει να ορίσει το σώμα,την ύπαρξη, τις πράξεις, τις σκέψεις των γυναικών.
    Δεν είναι όλοι οι άντρες βιαστές, αλλά όλες οι γυναίκες κινδυνεύουν από τη βία, σωματική, λεκτική ,ψυχολογική που τους ασκείται λόγω φύλου. Κινδυνεύουν μέσα στο σπίτι,τη δουλειά, τη βόλτα τους.
    Όποιος λέει ναι μεν αλλά είναι μέρος του προβλήματος, χωρίς κανένα άλλοθι.
    Καμία ρητορική μίσους ή διάσπασης δεν είναι τα παραπάνω. Μόνο νούμερα,στατιστικές κ γεγονότα είναι, που αν δεν αντιληφθούμε τη πραγματική διάσταση και τις συνέπειες τους στη κοινωνία και τα άτομα δε πρόκειται να αλλάξουν.
    Ο @Iagos δεν έβαλε ούτε μια λέξη δική του. Μόνο καταγραφές περιστατικών. Καμία αποδομηση δε χωράει σε αυτό.
    Μετράμε θηλυκοτητες που λείπουν και η συλλογική οδύνη μας είναι απερίγραπτη.
    Η κατεύθυνση του οποίου διαλόγου θα έπρεπε να είναι προς την επίλυση του προβλήματος, όχι προς το να δείχνουμε με το δάχτυλο ή να κινούμαστε στην ζώνη του political correct.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

     

    Έχει όνομα αυτό, λέγεται "Survivorship bias" και είναι ένα από τα γνωστά "sample selection biases."

    Δεν είναι το μόνο.

    Η στατιστική δε λέει ψέμματα, είναι εργαλείο ερμηνείας δεδομένων. Το εργαλείο ποτέ δεν ήταν το κυρίως πρόβλημα, το κυρίως πρόβλημα είναι η χρήση του, είτε από αυτούς που ξέρουν τι κάνουν, είτε από αυτούς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021
  5. Aliki

    Aliki airetiko

    ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ: Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτα Ισότητας δίνει τον γενικό ορισμό της ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ.

    «Η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών που διαπράττεται εξαιτίας του φύλου τους και γίνεται ανεκτή τόσο από ιδιώτες όσο και από δημόσιους φορείς. Ο όρος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα άσκησης βίας από ερωτικό σύντροφο, τον βασανισμό και τη δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα μισογυνισμού, τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών ως «εγκλήματα για λόγους τιμής». Ως ‘γυναικοκτονία’ ορίζεται επίσης η στοχευμένη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών στο πλαίσιο ένοπλων συγκρούσεων, συμμοριών, οργανωμένου εγκλήματος για λαθρεμπόριο τραφικινγκ, κάθε μορφής εμπορία γυναικών και κοριτσιών και ναρκωτικών.’

    Για όσους αρεσκομαστε στα λόγια κ τους ορισμούς.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ωραία, το ονομάσαμε γιατί αν το αφήναμε "στοχευμένη δολοφονία γυναικών" θα ήταν λιγότερο σημαντικό. Ο βιασμός και η δολοφονία της Ελένης και της κάθε Ελένης σε αυτό το γαμημένο πλανήτη είναι πιο σημαντικός αν ονομαστεί γυναικοκτονία αντί για "βιασμός και δολοφονία".

    Μαλακία που δεν το κάναμε όταν ορίζαμε τη γενοκτονία, το "εβραιοκτονία", "αρμενοκτονία", "τουτσοκτονία" κ.α. είναι πιο συγκεκριμένα, άρα πιο σημαντικά.

    Το ονομάσαμε το πρόβλημα. Τι ζητάτε τώρα, να το λύσουμε και από πάνω; Είναι φανερό, είναι η πατριαρχία που φταίει αλλά γαμώτο αυτή η κοινωνική αδράνεια είναι σαν τη φυσική, χρειάζεται δύναμη. Δεν είμαστε τώρα για να σπαταλάμε πώρους, ας τους βάλουμε να σκοτωθούν μεταξύ τους, άντρες κακοποιητές, γυναίκες θύματα της κακούργας της κενωνίας.

    Λες και η κοινωνία είναι οι άλλοι.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021
  7. Aliki

    Aliki airetiko

  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν το βλέπω; Γεμίζουμε συνθήματα τους τοίχους. Και grafity, μην το ξεχνάμε, είναι σημαντικό.
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Αυτό δεν είναι δάκτυλο σηκωμένο;
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και δωσ' του κλάμα για την κακούργα κενωνία, και δώσ' του κατεβατά, και δώσ' του συνθήματα.

    Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
    και οι ραγιάδες απ' τα ουράνια
    Μα θεοί κι ο εξ'από 'δώ
    Κει δεν είναι, παρά δω.

    Η αιώνια αλήθεια είναι όμως μία:

    Νικημένο μου ξεφτέρι,
    δεν αλλάζουν οι καιροί,
    με φωτιά και με μαχαίρι,
    πάντα ο κόσμος προχωρεί.

    Αυτός είναι ο καπιταλιστικός κόσμος που ζούμε. Υπάρχει το 10% που ζει μέσα στην άνεσή του, υπάρχει το 80% που ζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και το 10% που υπομένει τα πάνδεινα γιατί γεννήθηκε σε λάθος χρόνο, σε λάθος τόπο και από λάθος οικογένεια.

    Πριν πιάσεις τα όπλα και κηρύξεις τον ανένδοτο σκέψου καλά τι είναι αυτό για το οποίο σκοπεύεις να πολεμήσεις αλλιώς δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα ασήμαντο πιόνι σε μια σκακιέρα.

    Σκέψου τι σημαίνει αυτή η ίδια η πράξη του να πας να πολεμήσεις. Θέλεις ένα μη καπιταλιστικό σύστημα; Είσαι απολύτως σίγουρος γι αυτό;

    Υπήρξαν πολλά μη καπιταλιστικά συστήματα που δούλευαν για χιλιάδες χρόνια. Και δούλευαν για ένα και μόνο λόγο, ήταν συμβατά με την ψυχοσύνθεση του ζώου που λέγεται homo sapiens. Αυτό για το οποίο παλεύεις, όποιο και να είναι αυτό, συμβαδίζει με την ψυχοσύνθεση του ανθρώπινου ζώου ή συμβαδίζει με το ιδανικό και ανύπαρκτο;

    Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις γιατί στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

    Αυτή είναι η ωμή αλήθεια για όλες τις Ελένες, όλες τις Καρολάιν, όλα τα παιδιά που από τα πέντε τους δουλεύουν σα σκλάβοι για να έχουμε τις κινητάρες μας, και τις αμαξάρες μας και τα ρούχα μας και την καλή μας ζωάρα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια που είχαν συνειδητοποιήσει οι Αθηναίοι και έμαθαν στο πετσί τους οι Μήλιοι:

    "δίκαια μὲν ἐν τῷ ἀνθρωπείῳ λόγῳ ἀπὸ τῆς ἴσης ἀνάγκης κρίνεται, δυνατὰ δὲ οἱ προύχοντες πράσσουσι καὶ οἱ ἀσθενεῖς ξυγχωροῦσιν."

    Εγώ είμαι από τους βολεμένους του συστήματος και από τη θεσάρα μου και από την κοσμάρα μου δε θέλω να αλλάξει γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια καλύτερη ρεαλιστική εναλλακτική.

    Είσαι κυνικός και μισάνθρωπος. Ναι, είμαι, και τίποτα δεν έχει βρεθεί που να μπορεί να το αλλάξει.

    Θες να πολεμήσεις καλέ μου; Πολέμα.

    Αλλιώς ρούφα τα αυγό σου και άσε τους Θούριους γι αυτούς που είχαν τα αρχίδια να πολεμήσουν και να πεθάνουν γι αυτό που πίστευαν.
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Τι Μου θυμίσατε τώρα.

    Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια, υπήρχε στον κόσμο μια συμμορία εγκληματική που δολοφόνησε άνθρωπο επειδή τραγουδούσε.

    Οι εγκληματίες όμως τον πρώτο χρόνο χαίρονται και απο τον δεύτερο και πέρα σαπίζουν στης φυλακής τα σίδερα που είναι για τους λεβέντες.

    Κατά τη διάρκεια της δίκης των εγκληματιών της συμμορίας η μάνα του νεκρού τραγουδιστή πέταξε ένα τόσο δα μικρό μπουκαλάκι νερό στη σκατόφατσα του δολοφόνου-μέλους των εγκληματιών της συμμορίας.

    Τότε ένας κουραμπιές με μορφή ανθρώπου είπε: "Αυτό τώρα δεν είναι βια; Δεν θα μαζέψει κάποιος τη μουρλή που προσπαθεί να προξενήσει σωματική βλάβη στον κατηγορούμενο;"

    Απο τότε πέρασαν πολλά χρόνια και η ανθρωπότητα προχώρησε.

    Μένουν βέβαια κάποιοι γραφικοί να κρατούν τις ίσες αποστάσεις αλλά γερνάνε μέρα με τη μέρα και σε λίγα χρόνια δεν θα τους θυμάται πια κανείς.

    Έρχεται μια νέα γενιά με φρεσκάδα που θα πάρει στα χέρια της τον κόσμο.

    Καλό καλοκαίρι εύχομαι.

    Και υγεία, πάνω απ' όλα.

    Iagos
     
  12. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Τώρα μου κόλλησε, σατανά, και δεν μπορώ να σταματήσω να το σιγομουρμουράω!