Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Όπως το γράφω εγώ, κρυμμένος φασισμός είναι να θεωρήσουμε βία μόνο αυτό που μας ενδιαφέρει και να παραβλέπουμε εσκεμμένα όσα δεν βολεύουν στο πλαίσιο που αποσπασματικά φτιάχνουμε. Δείτε παράδειγμα, θα συμφωνούσατε ότι αντί γι' αυτό:
    το πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα είναι ότι γενικά η κοινωνία θέλει να ορίσει το σώμα, την ύπαρξη, τις πράξεις, τις σκέψεις όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, ή έστω να κρύψει σε τρύπες όσους το αντιλαμβάνονται έτσι;
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αυτό λέμε μερικοί. Αν δεν έχετε κάτι να πείτε, καλά κάνετε και δεν λέτε.
     
  3. Aliki

    Aliki airetiko

    Με βρίσκεται σύμφωνη για το κοινωνικό πρόβλημα. Εγώ αναφέρομαι σε ανθρωποειδη που πρέπει να κρυφτούν στις τρύπες τους ,δεν έγραψα για λογικά,αλληλέγγυα και ομιλούντα όντα.

    Ο τίτλος του νήματος είναι
    "Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών"
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021
  4. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Γίνεστε όλο και σαφέστερη. Δείξτε τον δρόμο.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και όσοι δεν αρέσκονται στον όρο γυναικοκτονία είναι
    κατά τη γνώμη σου;
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Σωστός.
    Η εξαίρεση σε κάποιον κανόνα δεν τον ακυρώνει.
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    @elfcat μπορεί ο όρος γυναικοκτονία να δημιουργεί αρχικά ένα "ξένισμα" επειδή ακόμα δεν έχει εισαχθεί πλήρως στην Ελληνική κοινωνία (πως θα μπορούσε άλλωστε), όμως δεν είναι υποδεέστερος της ανθρωποκτονίας.
    Απλά έρχεται για να φωτίσει την αιτία, την επανάληψη και την ένταση ενός φαινομένου.
    Το φαινόμενο είναι οι δολοφονίες των γυναικών, επειδή ακριβώς είναι γυναίκες.

    Οι γυναίκες δολοφονούνται όχι εντός του καπιταλιστικού συστήματος αλλά εντός του Πατριαρχικού συστήματος που διαμορφώνει σχέσεις έμφυλης κυριαρχίας και βιας.

    Ο Καπιταλισμός ως έξυπνο συστήμα αφομοιώνει τα κινήματα και τα χρησιμοποιεί προς όφελος του. Μην το παραβλέπετε αυτό...

    Ο όρος Γυναικοκτονία έχει ήδη γίνει αποδεκτός στον Ακαδημαϊκό χώρο απο το 1976 από την εγκληματολόγο Νταϊάνα Ράσελ, ως «η δολοφονία γυναικών, από πρόθεση, επειδή είναι γυναίκες» και υιοθετήθηκε από την εγκληματολογία, μετά το 1992, χάρη στο βιβλίο «Femicide: the politics of woman killing» που επιμελήθηκε η ίδια και η ακαδημαϊκός Τζιλ Ράντφορντ.

    Σήμερα όρος βαθαίνει πέραν του αρχικού ορισμού.

    Δεν είναι μόνο το αποκορύφωμα μιας σειράς πρακτικών και περιστατικών έμφυλης βίας αλλά αντανακλά και παγιωμένες, στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με το ρόλο των δύο φύλων. Με απλά λόγια, η γυναίκα δολοφονείται επειδή δεν συμμορφώθηκε με ένα αναμενόμενο από αυτήν μοντέλο συμπεριφοράς -υποταγής στην ανδρική βούληση και διάθεση του σώματός της σε αυτήν.

    Η παραπάνω παράγραφος φωτίζει τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

    Με εκτίμηση

    Iagos

    @tithon
    με βάση το παραπάνω απορώ ειλικρινά γιατί κάθεστε εδώ και αναλώνεστε σε ένα θέμα που επι της ουσίας δεν σας αφορά και δεν πάτε να βρείτε τη μάνα του δολοφόνου και μέλους εγκληματικής οργάνωσης να της φτιάξετε κανένα φαγάκι και να πάτε φεύγοντας και ένα ταπεράκι στο δύστυχο παιδί της που σαπίζει στη φυλακή.
    Τι αλληλέγγυος ισαποστάκιας είστε δεν καταλαβαίνω...

    @Arioch
    Με βάση τα γραπτά σας πάντα, είναι ηλίου φαεινότερον, πως απο Μάνο Χατζηδάκι μόνο τον "Κεμάλ" έχετε ακούσει.
    Δεν σας μέμφομαι, απλά αφού κάνατε την αρχή ακούστε πολύ Χατζιδάκι.
    Θα σας βοηθήσει να αναθεωρήσετε πολλά...
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Οι στίχοι είναι του Γκάτσου.

    Σας ευχαριστώ για την παρότρυνση πάντως και επιστρέφω στ' αμπελοχώραφά μου να διαβάσω και Λουκά Θάνο.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021
  9. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Εάν θέλουμε να έχουμε ισότητα θα πρέπει να βάλουμε και τον όρο ανδροκτονια.
    Που θα είναι η δολοφονία ανδρών από γυναίκες με σκοπό το όφελος (οικονομικό συνήθως)
    @Iagos αφού σας ενδιαφέρουν τόσο οι άδικες δολοφονίες μπορείτε να πάτε να εκφράσετε την λύπη σας και σε άλλες δύο μανούλες που το σύστημα δεν τους έδωσε βήμα (όπως σε άλλες μάνες) , ούτε τις έκανε δημόσια πρόσωπα.
    Θα σας έλεγα αυτό που είπατε για το ταπεράκι αλλά δυστυχώς οι δολοφόνοι των παιδιών τους απολαμβάνουν ακόμα την ελευθερία τους!!!
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    μανούλα   έχουν όλοι από μία.  
     
  11. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Το #notALLmen ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

    Τι σημαίνει η έκφραση #notallmen κ γιατί μας εκνευρίζει τόσο όταν χρησιμοποιείται τόσο από άνδρες όσο και από κάποιες #pickme γυναίκες;

    Το να γίνεται λόγος για γυναικοκτονίες, που μαστίζουν τις κοινωνίες από τα βάθη των αιώνων ως σήμερα, με έξαρση μάλιστα την περίοδο της πανδημίας, είναι αναπόφευκτο. Χιλιάδες θύματα στον δυτικό κόσμο, άγνωστος αριθμός σε μουσουλμανικές χώρες, η σκέψη και μόνο ζαλίζει, τι να συμβαίνει άραγε στο Αφγανιστάν, στα βάθη της Τουρκίας, σε αραβικές χώρες; Υποψιαζόμαστε μόνο... Και η φαντασία σίγουρα θα ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα.

    Το να συζητάμε λοιπόν, για αυτή την πληγή της ανθρωπότητας, αυτή τη λαιμητόμο που καραδοκεί πάνω από τα κεφάλια όλων γυναικών, σε όλο τον κόσμο που καμιά γυναίκα δεν είναι ασφαλής, ούτε εγώ, ούτε η αδερφή μου, ούτε η μάνα μου, ούτε η κόρη μου, ούτε η δασκάλα μου, ούτε η γιατρός μου, ούτε εργάτριες, ούτε επιστήμονες, ούτε υπερήλικες, ούτε βρέφη, αυτή η συζήτηση λοιπόν, δεν είναι συζήτηση. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΗ. Είναι απελπισία, είναι θυμός, είναι φρίκη. Είναι αγωνία.

    Μην μας λέτε λοιπόν, #notallmen. TΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΙΔΙΟΙ. Δεν είμαστε όλες κόρες γυναικοκτόνων, δεν είμαστε όλες σύζυγοι γυναικοκτόνων, δεν είμαστε όλες μανάδες γυναικοκτόνων, δεν είμαστε όλες αδερφές συζυγοκτόνων. ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ!!!! Δεν είναι όλα τα μανιτάρια δηλητηριώδη, μα κάποια είναι, δεν είναι όλα τα φίδια δηλητηριώδη, μα κάποια είναι, δεν είναι το πρόβλημα μας αυτοί που ΔΕΝ μας σκοτώνουν. Μα αυτοί που το κάνουν και κυρίως οι κοινωνικές συνθήκες που το επιτρέπουν.

    Κάθε φορά που πετάγεται κάποιος/α σα πορδή, (συγγνώμη κιόλας, αλλά ειλικρινά είναι εξωφρενική συχνότητα με την οποία αυτό συμβαίνει) και λέει #NOTALLMEN, αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Δεν έχεις να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό, δεν έχεις άλλο τρόπο να προστατεύσεις τη μάνα και την κόρη σου, από το να πεις ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ; Αυτό σε νοιάζει μόνο; Να βγάλεις την ουρά σου απ'εξω;

    Το #notallmen σκοτώνει τις γυναίκες. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Υποβιβάζει την κραυγή μας, υποτιμά την αγωνία μας, ρίχνει αλλού το βάρος του προβλήματος, δεν προσφέρει καμία λύση, μας γ@μάει την ψυχολογία, ΣΑΡΑΠ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΜΑΘΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ Κ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ!!

    "Και τι να πω" - θα με ρωτήσεις.
    Αν πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πεις κάτι, μίλα για την αγωνία σου κάθε φορά που κάποια γυναίκα που αγαπάς, κυκλοφορεί μόνη της νύχτα στο δρόμο. Μίλα για τις φορές που είδες/άκουσες κάποιον αλήτη να κακομεταχειρίζεται τη σύντροφο, τη μάνα, το παιδί του, την υπάλληλο του και ήθελες να τον πιάσεις από το λαιμό, σε έπνιξε η αδικία. Μίλα για τις φορές που υπερασπίστηκες μια γυναίκα, που στάθηκες δίπλα της, που ένιωσες τη στεναχώρια της. Ή, μην πεις τίποτα.

    Αλλά μην πεις "δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι". Γιατί γίνεσαι ένας από ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ.

    *Από σελίδα του φβ
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μπορείς να συμφωνείς μαζί μου όσο θες αλλά μην πεις ότι διαφωνείς. Γιατί γίνεσαι ένας από ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ.

    Γιατί δεν το έλεγε εξαρχής να γλιτώσουμε και από την υπόλοιπη υστερία;
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2021