Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Aliki

    Aliki airetiko

    Καταγγελία για περιστατικό βιασμού εργαζόμενης γυναίκας σε σπίτι όπου πήγε για να καθαρίσει στα Πετράλωνα έγινε το Σάββατο (19/06), αστυνομικές δυνάμεις και γείτονες των φερόμενων δραστών βρέθηκαν στο σημείο, διέφυγαν οι δυο άνδρες, ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ

    https://www.dikaiologitika.gr/eidhs...xyres-astynomikes-dynameis-sto-simeio-eikones
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Συγκινητική η κινητοποίηση των αλληλέγγυων στο σημείο.
     
  3. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Καλές οι φωνές και η διαμαρτυρία φίλε μου αλλά η σωστή πληρωμή έρχεται όταν τον πάνε στα κάγκελα
    Εκεί παίρνει όντως αυτό που του αξίζει
     
  4. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Σωστά οι αλληλέγγυοι κάνουν διαλογή στα περιστατικά που θα εμφανιστούν.
    Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου
     
  5. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Οι αλληλέγγυο αν θελαν να πιάσει τόπο όλο αυτό θα έπρεπε να πάνε έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης και να ζητήσουν για αυτό κ κάποια, ακόμα εγκλήματα πολύ βαριές ποινές.
    Το παράδοξο είναι ότι την σωστή ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις την επιβάλουν οι φυλακισμένοι με την συνδρομή τον υπαλλήλων μιας φυλακής και έχοντας φιλικές μαρτυρίες εκ τον έσω τα όσα έπονται μετά την φυλάκιση είναι ακριβώς όσα πρέπει
     
  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Όταν άλλαξε προς το καλύτερο (για τους κακοποιούς) δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια και όταν έγινε πιο αυστηρός τώρα τελευταία δεν είδα κανέναν αλληλέγγυο να διαμαρτύρεται στην πρώτη περίπτωση και να δηλώνει συμπαράσταση στην δεύτερη περίπτωση.
     
  7. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Βέβαια ακόμη, δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι η κοπέλα στα Γλυκά Νερά δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα. Όπως και ο σκύλος, δεν δολοφονήθηκε επειδή ήταν σκύλος. Εκ των προτέρων όμως, βγάλανε αρκετοί τα συμπεράσματα τους...

    Ο καπιταλισμός ως όντως "έξυπνο" σύστημα, έχει τη δυνατότητα να αποπροσανατολίζει κομμάτια της κοινωνίας από το πραγματικό πρόβλημα. Μην το παραβλέπετε αυτό.
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    η "αυστηροποίηση των ποινών" ως εργαλείο περιστολής της εγκληματικότητας, περιέχει τόση ευφυΐα, όση και η "οργή" του κάθε δαιμονοκρουσμένου.
     
  9. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αυτή την στιγμή μόνο αυτή η λύση είναι πρόσφορη.
    Σε μια δεκαετία με την κατάλληλη παιδεία και μεριμνά θα είναι πολύ λογική αυτή η πρόταση. Δυστυχώς σήμερα έτσι όπως είναι το σύστημα και η κοινωνία μας δεν υπάρχει άλλη λύση.
     
  10. Gangrel

    Gangrel Καλύτερα να καώ πάρα να σβήσω

    Άρα ποτέ
    Τωρα ότι είδες πρόταση κ μάλιστα λογική μπράβο ρε φίλος
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ορθά λέγεις.
    Οι δικαστικές αποφάσεις (και όχι απλώς πληθώρα αστήρικτων καταγγελιών) αποδεικνύουν ότι οι άνδρες οι οποίοι βιάζουν, χειροδικούν και δολοφονούν γυναίκες είναι συντριπτικά περισσότεροι από τις γυναίκες που βιάζουν, χειροδικούν και δολοφονούν άνδρες.
    Αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και για αυτόν ακριβώς το λόγο δε στοχοποιεί το σύνολο των ανδρών. Δεν είναι αίτιο γενετικής προδιάθεσης ώστε να είναι όλοι οι άνδρες εν δυνάμει εγκληματίες εις βάρος των γυναικών.
    Ως κοινωνικό πρόβλημα, λοιπόν, είναι πιότερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν. Η λύση βρίσκεται στην αλλαγή κουλτούρας και όχι στη θρέψη των εγκληματιών ξάπλα σε κάποια φυλακή.
    Υπάρχει βέβαια και η μοιρολατρική (και βολική για ορισμένους) οδός των επαναλαμβανόμενων συμπτώσεων.
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2021
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, χωρίς ενστάσεις για τον όρο "γυναικοκτονία".
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:52014IP0126&fbclid=IwAR1RS8d8ayjidFBdWYaVK80SA7HncAua3ZZmhpfL9OFL_vMJhpFFUx60wgg

    Ακόμα και αυτή η εργαλειακή χρήση μιας γυναικοκτονίας
    μπορεί να γίνει ανεκτή, στο βαθμό που είναι μιας μορφής ευαισθητοποίηση κατά της έμφυλης βίας.

    Ευχαριστώ  

    Συμφωνώ.

    Αν μιλάμε για κάτι τόσο γενικό όσο η Πατριαρχία, δηλαδή το σύστημα κοινωνικής διαβίωσης, ανέκαθεν, σε όλον τον πλανήτη, πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων και όχι ιδιαιτερα φωτεινών, ίσως αξίζει να βάλουμε στο κάδρο και άλλες μορφές κακού. Γυναίκες που θύμωσαν επειδή της υποτίμησαν και διέπραξαν εγκλήματα, ακόμα και μαζικά, άντρες που σκοτώνουν άλλους άντρες, άντρες που πίστεψαν πως επειδή είναι άντρες δεν κινδυνεύουν αφού μπορούν να αντιδράσουν ανά πάσα στιγμή και πήγαν κακήν κακώς, άντρες που πηγαίνουν να λύσουν κτηματικές διαφορές οπλοφορώντας και καταλήγουν στο χώμα και εκατοντάδες άλλες παραλλαγές, όπως γυναίκες που καταστρέφουν με βιτριόλι άλλες γυναίκες για λόγους αντιζηλίας.

    Το κακό, το ριζικό κακό, αυτό που καταστρέφει οριστικά την ευζωία ή και την ζωή του θύματος υπάρχει και είναι αμφίσημο, δεν μπορεί κανείς να το διακρίνει από πριν ούτε να το προβλέψει, και τρέφεται από την σιωπή. Για να αρχίσει να μειώνεται η βία κατά των γυναικών χρειαζόμαστε παιδεία, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταφύγια, ανεξαρτήτως ποινικού κώδικα.

    Προσθέτω ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα παιδείας, το οποίο όσο πάει και διογκώνεται και δεν μου κάνει εντύπωση που οι δείκτες μας έχουν χειροτερέψει, όπως φαίνεται από τον πίνακα του @espimain. Του μαλάκα που σκότωσε την γυναίκα του, απαγχόνισε τον σκύλο της οικογένειας και έκανε τον έξυπνο από πάνω, ίσως ποτέ να μην του είπαν ότι απαγορεύεται να σκοτώνει, ποτέ να μην του μίλησαν με τρόπο που να το καταλάβει για την αξία της ζωής, ποτέ να μην τον έβαλαν να ασκηθεί με ηθικά διλήμματα, ποτέ να μην τον έμαθαν να μπαίνει στη θέση του άλλου και να τον νιώθει και μόνο να του έδωσαν πρόσβαση ελεύθερη στο Netflix.
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2021