Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Εδώ όντως έχει προκύψει θέμα:

    https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/299217_tesseris-imeres-demenos-etroge-xylo-o-georgianos-ypoptos

    H ΕΛ.ΑΣ. - εάν όντως έχει διαπράξει τα καταγγελόμενα - υποχρεούται να λογοδοτήσει (αν και μέσα σε ένα αρρωστημένο νεοφιλελεύθερο κλίμα, αυτό ομοιάζει αδύνατο), διότι πολύ απλά θα επαναληφθεί απέναντι/επάνω σε αθώους/άσχετους συμπολίτες μας.

    Ωστόσο, στην περίπτωση της Καρολάϊν, σχεδόν ουδείς αναφέρθηκε (μέσα στο εμετικό τηλεοπτικό σύμπαν), ότι το έγκλημα "προετοιμαζόταν" ενδεχομένως και χρόνια πριν:

    κοριτσόπουλο ερωτεύεται έναν όμορφο και καριερίστα, με ένα χ οικονομικό υπόβαθρο και ενώ δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει τα 20 έτη της επάνω σε αυτόν τον μάταιο πλανήτη, επωμίζεται ευθύνες που οφείλει να αντιμετωπίσει μία ώριμη (πνευματικά, ηλικιακά, οικονομικά) γυναίκα: ο οικογενειακός της κύκλος που ήτο; Ή μπαίνουμε στην ηλίθια λογική τού "Σκάσε και πάρτον να βολευτείς να κάνεις οικογένεια, τα χρόνια έχουν γίνει δύσκολα"; Είναι λοιπόν λογικό η σχέση ενός ζευγαριού να βραχυκυκλώσει ("άλλα περίμενα, άλλα έγιναν" - και από τις δύο πλευρές), να γίνει τοξική και σπανίως να καταλήγουμε δυστυχώς και στο φόνο.

    Ενοοείται ότι όλα τα προαναφερόμενα σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε δικαιολογούν την πράξη του "παίδαρου"/ομορφονιού/(μη χέσω) ψυχοπαθή.

    Εννοείται ότι ο τυπάς είναι από αυτούς τους αρρωστημένους "άνδρες" που αφήνουν τον ανδρικό τους εγωϊσμό να κυριαρχήσει στον ψυχισμό τους, υπαγόμενοι σε ένα Δόγμα "η γκόμενά μου/κοπελιά μου/γυναίκα μου, είναι κτήμα μου και την κάνω ό,τι θέλω, άρα μπορώ να τη βιάσω/σκοτώσω" (έχοντας καμμία επαφή με το BDSMικό mentality).

    Και εννοείται κάτι τέτοιοι δεν τιμούν το ανδρικό φύλο.

    Υ.Γ.: Οποιαδήποτε υπεργενίκευση ενός βιασμού ή μίας δολοφονίας μέσα στα πλαίσια της Πατριαρχίας είναι τουλάχιστον ατυχής και εμετική. Υπάρχουν και άνδρες που τιμούν τα παντελόνια τους με έναν πρέπον κώδικα συμπεριφοράς απέναντι στο όμορφο φύλο και πάνω από όλα απέναντι στον εαυτό τους. Ή μήπως η δηθενική "χειραφέτηση" προϋποθέτει και τον κοινωνικό ευνουχισμό του ανδρικού φύλου; Food for thought.
     
  2. Aliki

    Aliki airetiko

    @Apocryphos εννοείται ότι οχι λίγοι, πολλοι άντρες τιμούν τα παντελόνια τους (μακριά από τα πλαίσια της πατριάρχιας όμως)όπως το λέτε εσείς
    . Επίσης φεμινισμος που καταφέρεται κατά οποιουδήποτε σε ένα γενικευμένο πλαίσιο δεν είναι φεμινισμος.
    Προσωπικά δε θεωρώ πως οι άντρες χρειάζονται εκπαίδευση για να αλλάξει η κατάσταση,είναι στη φύση τους να σέβονται, να φροντίζουν και να εκτιμούν τις γυναίκες(θηλυκοτητες), αν μιλάμε με βάση το φύλο ( κ το αντίστροφο, το θέμα εδώ δεν είναι αγοράκια κοριτσάκια κ πάρα τις οποιες προσπάθειες δε θα πάρει κ αυτη τη κατεύθυνση ή ταμπέλα)
    Αποεκπαιδευση από τη πατριαρχια χρειαζόμαστε ολ@. Απομάκρυνση όσων συντηρούν τη διατήρηση συμπεριφορών ως αποδεκτές με βάση το φύλο κ κοινωνικές δομές υποστήριξης για τα θύματα εμφυλης βίας. Δεν υπάρχει όμορφο κ άσχημο φύλο. Ουτε δυνατό και αδύναμο. Ο λόγος μας είναι ένα πρώτο βήμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

    Καμία χειραφέτηση δεν προϋποθέτει τον ευνουχισμό κάποιου άλλου, αυτό είναι αυτονόητο,νομίζω.

    Στο θέμα ποιος έχει ευθύνη, νομίζω αν αντιληφθούμε το πλαίσιο λειτουργιας του συστήματος της πατριάρχιας κ την ισχύ του, θα αντιληφθούμε και γιατί αυτό που περιγράφετε στο μήνυμα σας σχετικά με την περίπτωση της Καρολαιν,οδηγεί σε λογικό αδιέξοδο. Δε μιλάμε για μια υγιή σχέση με προβλήματα κ δυσκολίες. Ουτε καν μια συναινετική σχέση. Η εκμετάλλευση ανηλίκου, η χειραγώγηση και η κατάχρηση του είναι στοιχεία που είναι άμεσα εμφανή σε αυτή τη περίπτωση.
    (Εννοείται ότι κάνατε σαφές ότι δε το γράψατε ως δικαιολογία στις πράξεις του γυναικοκτονου )
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2021
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

     
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Στη λαϊκή μπορεί να πετύχει κιανείς παντελόνια θησαυρούς με 5 ευρώ.
    Οι υπόλοιπες σχετικές "τιμές" είναι αχρείαστες.
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    απέναντι στο φύλο θύμα.
    (απο)εκπαιδευτείτε επιτέλους
      
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    .
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    @Dark_Explorer

     
  8. Aliki

    Aliki airetiko

    Συμφωνώ ότι είναι αχρείαστες, όμως καταλάβαινω κ ως καλοπροαιρετη τη φραση από τον @Apocryphos προκειμένου να δηλώσει τη θέση του
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    αυτό που νομίζω ότι εννοεί ο @tithon είναι το παρακάτω:
    Αυτό που διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο ήταν ότι το θύμα υπέστει βία. Η σεξουαλική πράξη με εμφανή ή όχι σημάδια βίας ή η ανθρωποκτονία είναι τα γεγονότα. Ο βιασμός και η δολοφονία είναι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται ως αποτελέσματα δικαστικής κρίσης¹

    Όπως το έθεσε η @gaby_m
    ¹ ενός νομικού συστήματος που θεωρεί τον κατηγορούμενο αθώο μέχρι αποδείξεως του εναντίου από τα αρμόδια θεσμικά όργανα.
     
  10. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Γιατί δεν μπορώ να βρω την προκαλεσασα αντιδράσεις ανάρτηση της @subwhat? Αν οφείλεται σε δική μου αβλεψία δείξτε βαθιά και στοργική κατανόηση: είμαι κι εγώ πλέον με γκατζετακι στα χέρια και προσπαθώ τα μαλα για να πάρω το κολάι.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Μόνο καλοπροαίρετη δε λογίζεται αυτή η χιλιοειπωμένη έκφραση που τροφοδοτεί ανισότητες και στερεότυπα. Είναι συγκεκριμένη η κουλτούρα που εκφράζει.
    Αν θες να επιλύσεις αυτό που συζητούμε, δε θα το πράξεις με συντήρηση "παντελονάτων".
     
  12. Aliki

    Aliki airetiko

    Συμφωνώ για τη μη διατήρηση τέτοιων φράσεων , για αυτό κ το συζητάμε κ είναι χρήσιμο για εμένα να κρατάω τη θετική πρόθεση από το άτομο, ακόμη κ αν πρόκειται για χιλιοειπωμενες φράσεις. Εκεί χωράει η αλλαγή των όρων, ώστε να ταιριάζουν με το περιεχόμενο που έχουμε στο μυαλό μας.
    Πρώτη εγώ κάνω πολλά λάθη στο λόγο μου εξαιτίας φράσεων που ακούω από πάντα κ ο τρόπος να το αλλάξουμε είναι ο διάλογος, τουλάχιστον στο πλαίσιο που εμείς εδώ ανταλλάσσουμε απόψεις.
    Καλά κάνετε κ τονίζετε τη σημασία των στερεοτυπικων φρασεων,δε διαφωνώ σε αυτό,όλοι όμως χρειαζόμαστε χώρο κ χρόνο για τις οποίες ζυμώσεις χρειάζεται να γίνουν.
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2021