Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία και μαθηματικά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 22 Ιουνίου 2021.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο τίτλος αναγνωρίζω ότι είναι παραπλανητικός, δίκην πειράγματος στον λατρεμένο Χ., κατά forum γνωστό ως @AlexanderV

    Του παραπάνω λεχθέντος το νήμα δεν είναι χιουμοριστικό και η ψευτομαθηματική διατύπωση είναι απόσταγμα συνομιλίας που είχα με ένα άλλο εκλεκτό συμφορουμίτη, το όνομα του οποίου δεν θα αναφέρω εκτός και αν το κάνει ο ίδιος.

    1. Η κυριαρχία ως διανυσματικός χώρος

    Η κυριαρχία είναι ένα σύνολο αλληλεπιδράσεων και κάθε μία εξ αυτών είναι διάνυσμα, έχει κατεύθυνση και μέτρο.

    2. Η κυριαρχία ως συνάρτηση

    Η κυριαρχία έχει πεδίο ορισμού και σύνολο τιμών και ως συνάρτηση είναι επιρριπτική στο σύνολο τιμών της. Η συνάρτηση ωστόσο δεν είναι αμφιμονοσύμαντη και κατά συνέπεια δεν είναι αντιστρέψιμη, εκτός ίσως ενός μικρού υποσυνόλου του συνόλου τιμών της.

    3. Η κυριαρχία ως τοπολογικός χώρος

    Κάθε κυριαρχία, στο δικό της context, είναι τοπολογικά ομοιόμορφη με κάθε άλλη κυριαρχία, στο αντίστοιχο δικό της
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2021
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Hello Neo, I've been waiting for you..

    ήταν αυτό που για κάποιες στιγμές αμφιταλαντευόμουν εάν θα έπρεπε να εναποθέσω απλά ως απάντηση ως ντεμέκ αρχιτέκτονας του μάτριξ. Ή να προχωρήσω στην ανάπτυξη κάποιων απόψεων μου σχετικά με την απόπειρα σου να οριστεί η κυριαρχία με μαθηματικό τρόπο ως το απόσταγμα μίας (μάλλον) ενδιαφέρουσας συζήτησης σου με κάποιον ενδιαφέρων συζητητή.

    Θα κάνω το δεύτερο λέγοντας ότι προσωπικά δεν βλέπω καμία δυνατότητα να περιγραφεί η κυριαρχία δια μέσω μαθηματικών εννοιών, ποσό μάλλον να οριστεί βάσει αυτών.

    Εκτός και αν τεμαχίσουμε ένα πολύ μικρό υποσύνολο αυτής το οποίο ταιριάζει σε ένα μαθηματικό ορισμό τόσο στενά και πιεσμένα όσο το μέσο κενυάτικο πέος στο μέσο γιαπωνέζικο προφυλακτικό και μετά να αναγάγουμε άκριτα τα αποτελέσματα αυτής της πράξης στο σύνολο της κυριαρχίας.

    Επί παραδείγματος:

    Η κυριαρχία είναι σύνολο από εντελώς διαφορετικά ανομοιογενή σύνολα αλληλεπιδράσεων καθένα από το οποίο έχει ένα δικό του, αόριστο ως προς τα υπόλοιπα σύνολα, σύστημα αναφοράς. Η κυριαρχία, οποιαδήποτε μεμονωμένη στιγμή αυτή παρατηρηθεί είναι ένα τελείως διαφορετικό βίωμα για το κυριαρχικό μέλος της "συνάρτησης (τρόπον τινά)" και τελείως διαφορετικό για το υποτακτικό.

    Προσπαθώντας κάποιος να μετρήσει και να καταγράψει διαφορετικά υποσύνολα τόσο ως προς την υφή όσο και ως προς το σύστημα αναφοράς ως ένα ομοιόμορφο σύνολο απλά διαφορετικών παραμέτρων στην ουσία λειτουργεί κυριαρχικά απέναντι στην μέτρηση καταστρατηγώντας την και αλώνοντας την.

    Κάθε ξεχωριστή αλληλεπίδραση έχει μέτρο ή κλίμακα (το οποίο είναι αδύνατο να είναι συγκεκριμένο ή αντικειμενικό) αλλά δεν έχει κατεύθυνση, οπότε εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι διάνυσμα. Υπάρχει είτε κυριαρχία σε κάποια αδιάφορη ποσότητα ή μη κυριαρχία. Δεν υπάρχει αρνητική κυριαρχία, η υποταγή δεν είναι αρνητική κυριαρχία. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την κυριαρχία που λειτουργεί σε συνάρτηση με αυτή.

    Σε ένα σαδομαζοχιστικό παιχνίδι πχ στο οποίο εσύ θα συμμετείχες ως σαδιστής εάν εγώ ως παρατηρητής προσπαθούσα να καταγράψω διανυσματικά τον πόνο που εσύ προκαλείς και να τον εξομοιώσω ως σύνολα μετρήσιμων μονάδων σε συγκεκριμένο σύστημα αναφοράς με τον πόνο που ο/η μαζοχιστής βιώνει ως ποσότητα, ποιότητα και υφή βάσει όλων των παραμέτρων που λαμβάνω ως θεατής, θα έβγαζα ναι μεν αποτελέσματα τα οποία όμως θα είχαν μηδενική σημασία στο να περιγράψω ή να ορίσω κάτι.

    Ένα βήμα πιο πέρα, τα όποια ορατά αποτελέσματα προκαλούν οι όποιες αλληλεπιδράσεις σε ένα περιβάλλον όπου αναγνωρίζουμε την ύπαρξη της κυριαρχίας μπορούν να μεταφραστούν μόνο ως συμπεριφορές οδηγούμενες από συναισθήματα και συναισθήματα. Μία ευθεία γραμμή μπορείς να την μετρήσεις έχοντας ένα συγκεκριμένο σημείο ορίσει και να δεις προς τα που και κατα ποσό από αυτό επεκτείνεται. Για κανένα συναίσθημα ή συμπεριφορά και κατα επέκταση για την κυριαρχία την ίδια δεν υπάρχει συγκεκριμένο και αντικειμενικά αποδεκτό σημείο αναφοράς.

    Δεν υπάρχει καμία μαθηματική συνάρτηση η οποία να αλλάζει μορφή ως συνάρτηση για κάθε διαφορετικό σύνολο τιμών που τις δίνεις με αποτέλεσμα να σου πάντα δίνει διαφορετικά νούμερα, στην καλύτερη περίπτωση κατα γενναία προσέγγιση όμοια με αυτά που θα περίμενες. Η κυριαρχία θα είχε μηδέν γραμμικότητα εάν ήταν κάτι που έστω κάπως έμοιαζε με μαθηματική συνάρτηση.

    Ανθρώπινες συμπεριφορές μαθηματικά μπορεί κάποιος να τις προσεγγίσει, να τις καταγράψει και να τις αναλύσει μόνο βάσει στατιστικής. Φαντάζομαι ότι για έναν μαθηματικό θα ήταν κάπως αστείο να περιμένει στατιστικά κάπου το αποτέλεσμα οποιασδήποτε μαθηματικής συνάρτησης.

    Στο δικό της context έτσι όπως είναι αντιληπτό από ποιον συγκεκριμένα ?

    Θα μπορούσαμε να είναι στο δικό της context έτσι απλά αόριστα και διφορούμενα ? και αν ναι τότε γιατί το ζουμί και τα highlights του παρόντος χαλεπού μέσου κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών έχουν context το δικό μου και γαμώ D/s vs. του δικού σου μπαρμπούτσαλα D/s (το οποίο εκφράζει ανομοιομορφία όπως και να το κάνουμε) ?


    Αυτά σε όσα αφορούν τις διαφωνίες και κατα τόπους αντιδράσεις μου στους ορισμούς σου.

    Αλλά έχω να προσθέσω μία καινούργια.

    Στα μαθηματικά η διαίρεση με τον μηδέν είναι αδύνατη. Στην κυριαρχία η διαίρεση της υποταγής με το μηδέν είναι πάντα προς όφελος της κυριαρχίας.

    Τραγικά, έχω να προσθέσω και μία κάποια ομοιότητα.

    Τόσο η κυριαρχία, ειδικά όπως δείχνει αυτή να αναθεωρείται από την BDSM τροπολογία, όσο και τα μαθηματικά βασίζονται στο μεγαλύτερο τους βαθμό σε θέσφατα. Για τον οποιονδήποτε σοβαρό μαθηματικό πχ θα ήταν βλασφημία να ακούσει ότι το 1 + 1 = 2 είναι απλά μια βολική άποψη και τίποτα περισσότερο, με τον ίδιο τρόπο που για τον οποιωνδήποτε σοβαρό κυρίαρχο θα ήταν αδύνατο να δεχθεί το ότι όταν η υποτακτικότητα του υποτακτικού του είναι τέτοιου βάθους και εύρους που καταπίνει ολάκερη την κυριαρχία του αφήνοντας χώρο για άλλη τόση, στην ουσία παύει να είναι κυρίαρχος.

    Θα ήταν ευχής έργο ο λατρεμένος σου Χ. να οργανώσει κάποιο ταξιδάκι προς τα πάτρια εδάφη, αν γίνεται όσο κάμπος θα είναι ακόμη καρπερός εκεί, έχουμε αφήσει κάποιες συζητήσεις μακράν ανοιχτές και κάποιες υποσχέσεις μακράν ανεκπλήρωτες.
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2021
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν έγινε καμία τέτοια απόπειρα, το διατυπώνω σαφώς:
    Για όλα υπόλοιπα επιφυλάσσομαι να απαντήσω αφού διαβάσω προσεκτικά αυτά που έγραψες.
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Οφείλω να ομολογήσω ότι όντως δεν προκύπτει από που πουθενά τέτοια απόπειρα από πλευράς σου και το ότι ο ψευτομαθηματικός χαρακτηρισμός που προσδίδεις στην προσέγγιση σου αγνοήθηκε από την δική μου πλευρά, όμως όχι επίτηδες, ειλικρινά λόγου ταχείας ανάγνωσης σε φορητή συσκευή.

    Ωστόσο όσο αφορά τον κορμό και την ουσία της δικής μου απάντησης θαρρώ ότι δεν την επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό η εκ νέου ανάγνωση του αρχικού σου ποστ ώστε να κρίνω απαραίτητες κάποιες αλλαγές.

    Παρόλα αυτά εάν διαφωνείς με αυτό και πιστεύεις ότι η συζήτηση παρεκκλίνει της πορείας που θα ήθελες να έχει το νήμα η ακόμη χειρότερα προσάπτω μη αιτιολογημένη και λάθος μετάφραση σε ότι είπες, θα ήθελα να το ξέρω.

    Διατηρώ την γνώμη ότι αντιλαμβάνομαι ορθώς την ουσία αυτών που θέλεις να συζητήσεις, ακόμη και αν πρόκειται όχι για μαθηματική αλλά ψευτομαθηματική προσέγγιση.

    Καθαρά μαθηματική ανάλυση της κυριαρχίας πιστεύω ότι θα ήταν ούτως ή άλλως αδύνατη.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Όχι, καθόλου δεν παρεκκλίνει. Ο σκοπός του τοπικ δεν είναι να συζητήσουμε την ψευτομαθηματική διατύπωση αλλά του τι προσπαθεί να πει για τη φύση της κυριαρχίας.

    Θα ξεκινήσω λοιπόν το σχολιασμό μου από το παρακάτω και θα σχολιάσω τα υπόλοιπα σε διαφορετικό/ά post(s)

    Από το Κυρίαρχο και τον κυριαρχημένο. Από αυτόν που έχει την ισχύ και από αυτόν που αναγνωρίζει το δικό έλλειμμα σε αυτή.

    Το context είναι συνδυασμός του περιβάλλοντος και του μέσου στο οποίο η όποια διάφορα της όποιας ισχύος είναι αναγνωρίσιμη από όλα τα μέρη με τρόπο που ουσιαστικά αποστερεί τη δυνατότητα επιλογής του αδύναμου.

    Μπορεί να είναι κυριαρχία στο context του BDSM, μπορεί να είναι κυριαρχία στον οικονομικό στίβο, μπορεί να είναι στον πολιτικό κ.ο.κ.

    Αυτό που λέει η ψευτομαθηματική μου διατύπωση είναι ότι όλες οι κυριαρχίες έχουν όμοια χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς μια τοπολογική ομοιομορφία διατηρεί χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμα ανεξάρτητα του πόσο ριζικά διαφορετικοί μπορεί να είναι δύο τοπολογικοί χώροι
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2021
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Δεν ξέρω εάν διαφωνούμε στο ότι για το κυριαρχικό άτομο η κυριαρχία έχει τελείως διαφορετική τοπολογία από ότι για το υποτακτικό άτομο του.
    Μάλιστα για το ίδιο άτομο η τοπολογία της κυριαρχίας είναι εντελώς διαφορετική κάθε διαφορετική στιγμή αυτής. Πόσο μάλλον για διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές στιγμές και διαφορετικές καταστάσεις.

    Προσωπικά πχ το μόνο που θα μπορούσα να συγκρίνω αυτή την στιγμή με τις όσες εμπειρίες και ικανότητες έχω είναι το πόσο και τι είδους κυριαρχία εφαρμόζω/α απέναντι στην τωρινή ή την προηγούμενη ή την πιο προηγούμενη μου υποτακτική αλλά όλο αυτό έχει απόλυτη σχέση με το πως αντιλαμβάνομαι εγώ τον εαυτό μου ως κυριαρχικό αυτή την συγκεκριμένη στιγμή μετά από από όλες τις συγκεκριμένες εμπειρίες που έχω ενσωματώσει.

    Η κυριαρχία μου την τρέχουσα στιγμή τοπολογικά ορίζεται στο σύνολο της από τις εμπειρίες μου και δεν έχει καμία σχέση με την κυριαρχία μου οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

    Διαφωνώ για ότι αφορά την κυριαρχία στον οικονομικό στίβο, για τον οποίο πιστεύω ότι η τοπολογία είναι με ακρίβεια ορισμένη ανα πάσα στιγμή. Όχι πάντα η ίδια αλλά πάντα σαφώς και αντικειμενικά οικονομικά ορισμένη.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν προσπαθώ να ορίσω τοπολογικά την κυριαρχία, το ζουμί της τρίτης θέσης είναι ότι όλων των ειδών οι κυριαρχίες, σε οποιοδήποτε τομέα, έχουν τα ίδια βασικά κοινά χαρακτηριστικά. Γνωρίζοντας τη μία μπορείς να αναγνωρίσεις όλες τις υπόλοιπες.
     
    Last edited: 22 Ιουνίου 2021
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Τρίτη θέση υπάρχει σε οποιαδήποτε σχέση κυριαρχίας όταν σε αυτή την σχέση η τρίτη θέση παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο.

    Εάν εγώ κάνω D/s για να προβάλω και να ενδυναμώσω την κυριαρχική μου εικόνα στην κοινότητα ή στο target group μου τότε ναι υπάρχει και τρίτη θέση και ζουμί σε αυτή πράγμα που με την σειρά του ορίζει και πολλά σε αυτό που εγώ θέλω να εκπέμπω και να βιώνω ως κυριαρχία.

    Όμως θα μπορούσα πχ να είμαι κυρίαρχος, πραγματικά κυρίαρχος, σε μία σχέση στην οποία η υποτακτική μου είναι εντελώς χαλαρή κατα ουσία και κατα εμφάνιση κατ επιλογή μου. Η κυριαρχία μου θα ήταν εντελώς αόρατη σε κάθε τρίτη θέση η οποία λογικό θα ήταν να αγνοεί και την δυνατότητα μου οποιαδήποτε στιγμή θελήσω να τραβήξω τα χαλινάρια και η υποτακτική μου να εντελώς διαφορετική κατα ουσία και κατα εμφάνιση.

    Τι είναι μείζονος σημασίας σε ένα περιβάλλον κυριαρχίας, το τι αντιλαμβάνεται η τρίτη θέση ή το τι αντιλαμβάνονται τα μέλη που κατοικοεδρεύουν στο συγκεκριμένο περιβάλλον ?
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

    Το τρίτη θέση αναφέρεται στις τρεις ψευτομαθηματικές μου θέσεις, εσύ μιλάς για άλλο πράγμα.
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αυτή είναι η διαφωνία μας, δεν νομίζω ότι βλέπω διαφορετικά τις θέσεις σου.

    Ότι η κυριαρχία ως γεγονός δεν μπορεί να οριστεί, να καταγραφεί και πολύ περισσότερο να συγκριθεί από οποιαδήποτε τρίτη θέση. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ανίκανες ποσοτικά και ποιοτικά να στηρίξουν τους ορισμούς με τους οποίους διαφωνώ.

    Αυτά πάντα στα πλαίσια της θέση μου και την γνώμης μου στην συζήτηση μας.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δε λέει αυτό το #3

    Δε λέει ότι η κυριαρχία μπορεί να συγκριθεί από οποιαδήποτε τρίτη θέση, λέει ότι κάθε κυριαρχία έχει κοινά χαρακτηριστικά με κάθε άλλη κυριαρχία.
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Θα ήταν πλεονασμός μάλλον να ξαναπώ ότι ακόμη και για μένα τον ίδιο αυτό που ονομάζω κυριαρχία στις σχέσεις μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με το άτομο, το περιβάλλον και τις καταστάσεις στις οποίες και με τις οποίες το βίωσα. Πόσο μάλλον για την οποιαδήποτε τρίτη θέση.

    Θα ήταν επίσης ανούσια αυτοκριτική μάλλον το να πω ότι περισσότερες από τις μισές μου σχέσεις δεν ήταν καν κυριαρχικές από την πλευρά μου σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που οφείλω να αναγνωρίσω προκειμένου να πω ότι κυριαρχώ πλέον στις πρόσφατες σχέσεις μου, άσχετα με το τι εγώ ή οι τότε υποτακτικές μου νόμιζαν.