Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Ξαναδιάβασε ΟΛΟ το σχόλιό μου διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ και οι όμοιοί σου εδώ μέσα δεν καταλάβατε:

     

    (η επιμονή της επιλεκτικής σας όρασης στα σχόλια των άλλων ή το χαμηλό επίπεδο της συναισθηματικής σας νοημοσύνης τρομάζει ακόμα και τους feminazis - ή μήπως ανήκεις εσύ και οι όμοιοί σου σε αυτούς; )

    Υγιαίνετε...
     
    Last edited: 23 Ιουνίου 2021
  2. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

     
     
  3. Aliki

    Aliki airetiko

    Δεκτό,κακοπροαίρετο και το άτομο.
     
  4. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Θιασώτες του αυτόνομου απομονωτισμού είχαν προσκληθεί. Ηθικολόγοι δύσθυμοι που απεχθάνονται τις κακές λέξεις.
    Πήρατε εσείς πρόσκληση;
     
  5. rea..

    rea.. Contributor

    Συμφωνώ ότι το «όλοι» ήταν λάθος διατύπωση. Δεν είναι όλοι.
    Αλλά επιμένω ότι η ενημέρωση δεν είναι επαρκής, δεν είναι μεθοδική, δεν είναι δομημένη στους φορείς της κοινωνίας μας όπως αναλογεί σε ένα ζήτημα με τόση έκταση.

    Λέγοντας κουλτούρα σε αυτήν την συζήτηση, εννοούμε τις αλυσιδωτές κακοποιητικές νοοτροπίες από γενιά σε γενιά.

    Αυτός που ενδιαφέρεται να το ψάξει, σαφώς και μπορεί να βρει πληροφορίες. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ήδη μια κατεύθυνση. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είμαι επαρκώς ενημερωμένη. Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρω και χρειάζομαι να μάθω και να καταλάβω ακόμα.
    Και δεν είναι απλά ζητήματα.

    Έχεις να εξηγήσεις σε μια μητέρα ότι φέρεται κακοποιητικά στα παιδιά της, όταν η ίδια πιστεύει ότι είναι πιο ελαστική από την δική της την μητέρα…και είναι.
    Να εξηγείς σε έναν πατέρα ότι έχει τραυματίσει τον γιο του στην προσπάθεια του να τον κάνει "Αρσενικό", όταν ο ίδιος "δεν έπαθε τίποτα" όταν τον "Αρσενικοποιούσε" ο πατέρας του.
    Να εξηγείς σε μια γυναίκα ότι δεν ευθύνεται για την κακοποιητική συμπεριφορά του άντρα της, που είναι συνέχεια του πατέρα της και δεν έχει το κουράγιο να φύγει.

    Υπάρχουν περιπτώσεις που η άρνηση σαν πρώτη αντίδραση είναι αναμενόμενη. Εισβάλουμε στην κουλτούρα αλλά και στον ψυχισμό του άλλου.

    Και ακόμα πιο πέρα να εξηγείς σε μια γυναίκα τι ΔΕΝ είναι κακοποίηση ή επίθεση όταν προβάλλει το παλιό της τραύμα σε περιπτώσεις που δεν είναι κακοποιητικές, γιατί δεν μπορεί να διαχωρίσει αυτό που νιώθει με αυτό που συμβαίνει.

    Μηδέν ανοχή στην πράξη, μαζί σου σ αυτό αλλά με επίγνωση ότι προσπαθούμε να περάσουμε και κάποιες δύσκολες αλήθειες, που χρειάζονται χρόνο και σύστημα για να δομηθούν σωστά.

    Έγιναν τόσοι αγώνες για να έχω σήμερα το δικαίωμα της ισότιμης έκφρασης λόγου και σκοπεύω να την αξιοποιήσω στο έπακρο των όποιων δυνατοτήτων μου και να μην αναλωθώ σε περιττούς τσαμπουκάδες και υστερίες απέναντι σε θέσεις που φαίνονται ξεκάθαρα οι σκοπιμότητες, γραφικότητες και μικρότητες που μετρούν αιώνα και βάλε, έχουν ξεπεραστεί και βρίσκονται πλέον σε σταθερή φθίνουσα πορεία.

    Η πραγματική πρόκληση είναι στις ερωτήσεις και στις αντιπαραθέσεις που έχουν λόγο. Αυτές που δεν με βολεύει να ακούω, αυτές όμως είναι που πρέπει να ακούω περισσότερο και οι πιο παραγωγικές που όταν καταφέρω να τις αντιμετωπίσω, θα έχω ισχυροποιήσει την θέση μου.

    Να τελειώνουμε με το «βούλωστο» και τις αυθαίρετες κατηγορίες όπου δεν μας αρέσει - βολεύει αυτό που ακούμε. Θέλω να ελευθερωθώ και όχι να γίνω όλα αυτά που για χρόνια επωμιζόμουν.
    Τιμάμε την ιδέα που στηρίζουμε όταν της δίνουμε το βήμα που της αξίζει στην ισχύ και στην δύναμη της αλήθειας της. Αυτό αρκεί.
     
    Last edited: 23 Ιουνίου 2021
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Συμφωνώ.
     
  7. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Πράγματι, αυτά τα δύο σημεια 
     
  8. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αφού αναλύσαμε το ποσό κακό κάνει η πατριαρχία και ο καπιταλισμός με τον θάνατο της Καρολάιν και το ποσό χάλια είναι η κοινωνία μας . Αφού μαζεύτηκαν οι "επαναστάτες" έξω από το σπίτι που βιάστηκε η καθαρίστρια (αν και πέσαν οι τόνοι αφού ο βιαστής δεν ήταν Έλληνας) .
    Ας δούμε τις γνώμες , απόψεις και τις διαμαρτυρίες γι αυτό :
    https://www.newsit.gr/egklhma/friki-ston-agio-panteleimona-me-omadiko-viasmo-egkyou/3311864/

    Και βιασμός , και έγκυος , και ΑΜΕΑ.
    Πώς σκέφτονται οι "επαναστάτες" να αντιδράσουν;;; Τι απόφαση πήρε η συνέλευση τους;;;
    Θα βγει ο @Iagos να μας βάλει κανένα κείμενο ;;;
     
  9. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Θεωρείς την ειρωνία κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε μια ανάλογη κατάσταση? Προσωπικά, θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο να διαβάσω τι έχεις να πεις για το λινκ που ποσταρες.
     
  10. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Η άποψη μου είναι και για τις τρεις περιπτώσεις ότι έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική ενέργεια που θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
    Όμως δεν υπάρχει καμία ειρωνία .
    Απλά όπως έχω επισημάνει πολλές φορές δυστυχώς οι οποίες αντιδράσεις σε πολλά θέματα δεν είναι σε όλες το ίδιο. Αλλού κάνουμε "επανάσταση" και αλλού απλά περνά στα "ψιλά γράμματα".
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η αλήθεια είναι ότι αυτό που έγραψε ο @Δίας δεν το είχα διαβάσει, σε αντίθεση με την ιστορία της καθαρίστριας.

    Από την άλλη, σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι φερόμενοι βιαστές ήταν αλλοδαποί όποτε δεν βλέπω κάποια "αριστερή συνωμοσία" εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι.
     
    Last edited: 23 Ιουνίου 2021
  12. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Όπως ανέφερα κάτι σελίδες πίσω, όλα ξεκινούν από τον εαυτό μας και το τι κάνουμε εμείς για κάτι που μας ενοχλεί ή θεωρούμε άσχημο/άδικο/απάνθρωπο/προβληματικό κτλ. Αντί να ζητάμε τα ρέστα ή να ασκούμε επίθεση σε άλλους που διαφωνούν με μας, είναι καλύτερα να το συζητάμε. Στην τελική, δεν το αφήνουμε να ξεχαστεί και το να αναγνωρίζεται και να επισημαίνεται η ύπαρξη του ως 'πρόβλημα' είναι μια αρχή.


    Για να γίνω πιο συγκεκριμένη με αυτά που έγραψες. Το αναγνωρίζεις ως πρόβλημα και θεωρείς πως η λύση είναι η τιμωρία. Έπειτα ασκείς κριτική σε κάποια μερίδα ατόμων, που έκαναν κάτι που δεν είδα να κάνεις εσύ τώρα. Μίλησαν για το τι θα μπορούσε να γίνει προκειμένου να μην υπάρχουν ανάλογα περιστατικά. Έχουν δίκιο, άδικο, στα μάτια του καθενός αυτό διαφέρει. Αλλά προσπάθησαν. Οπότε εδώ ξαναρωτάω, τι πιστεύεις εσύ ότι θα μπορούσε να γίνει προκειμένου να μην έχουμε ανάλογα περιστατικά?