Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM στάση & συμπεριφορά σε έναν BDSM χώρο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master Electro-pain, στις 30 Μαρτίου 2021.

  1. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Αγαπητέ @AlexanderV

    Φρονώ πως αναφέρεστε σε πρωτόκολλο, όταν διαβάζω (οι υπογραμμίσεις, δικές μου) :



    Έχω ήδη απαντήσει, σε παρεμφερή ερωτήματα του νήματος, πως δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο :
    Αντίθετα, τα ερωτήματά μου αφορούσαν σε χαρακτηριστικά, γενική στάση και συμπεριφορά...


    Δεν υποστηρίζω, φυσικά, πως πρέπει να υιοθετείται η όποια στάση και συμπεριφορά, πολλώ δε μάλλον υποκριτικώς...
    Γι αυτό και κατανοώ τους λόγους που σας αρέσει το:
    και αυτό σχολίασα, άλλωστε, εξαρχής. Ότι αυτές οι πληροφορίες δείχνουν πολλά (και για το status).
    Πάρα πολλά..!
     
    Last edited: 3 Ιουλίου 2021
  2. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @Master Electro-pain,

    Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Η μέχρι τώρα επικοινωνία μας την καθιστά ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, θεωρώ πως το "πρέπει" στην αναφορά

    εκ των πραγμάτων συνθέτει ένα προσδιορισμένο πλαίσιο και ένα ελάχιστο αποκρυσταλλωμενο περιεχόμενο, στοιχεία που συγκλίνουν (υπό συζήτηση το αν ταυτίζονται) σε ένα πρωτόκολλο. Το αν θα πρέπει να εκδηλώνονται ορισμένα γενικά χαρακτηριστικά συμπεριφορας-επικοινωνιας συμβατά με το στάτους, αναποδραστα οδηγεί τη συζήτηση στο ζητημα του πρωτοκόλλου.

    Η διευκρίνιση σας σε κάθε περίπτωση μου δίνει την ευκαιρία να συμπληρώσω τη θέση μου.

    Ιδανικά θα μου άρεσε να υφίστανται χαρακτηριστικά στον κώδικα εκφρασης των μελών του φόρουμ που θα παρέπεμπαν ευθέως σε δηλωμένο στάτους σε όλες τις περιπτώσεις δημόσιας επικοινωνίας. Θα μου απλοποιούσε αρκετά τη διαδικασια ανάλυσης προσωπικοτήτων και προθέσεων. Θα καθιστούσε την απαίτηση για κατανάλωση ενέργειας μικρότερη, στην προσπάθειά μου να διασταυρώσω δεδομένα και στοιχεία, να διαπιστώσω αντιθέσεις ή αντιφάσεις, να συγκροτησω εικόνα για το ατομο πίσω από μια ανάρτηση. Αρκετές φορές όμως δεν απαντάται αυτή η απλουστευμένη μορφή, αλλά μια πιο σύνθετη που εμπεριέχει δηλώσεις προθεσης-επιθυμιας, αλλά με έντονη διαβαθμιση στις συμπεριφορικές ταλαντώσεις, εξαιτίας των ιδιοσυγκρασιακων χαρακτηριστικών του πομπού, του ετέρου συνομιλητή, των συνθηκών εντός κι εκτός του φόρουμ.

    Παρ' όλα αυτά, στοιχεία και συμπεριφορές υπό/κατά δεικνυουσες αντίστοιχο στάτους παρατηρούμε κατά καιρους στο φόρουμ ούτως ή άλλως:
    μέλη με υποτακτικό στάτους να σταματάνε ξαφνικά τη σύγκρουση με ένα άλλο μέλος όταν η διαδικτυακή τους παρουσία δε θα καθιστούσε προβλέψιμη μια τέτοια σταση,
    πληθυντικός ακολουθουμενος με κεφαλαια από ορισμένα υποτακτικά προς αλλα κυρίαρχα μέλη,
    Ασθμαινοντας ή αβίαστα τηρουμένη από κυρίαρχα μέλη της στάσης της ελάχιστης εκδήλωσης αντιδράσεων συναισθηματικής φόρτισης,
    εκδηλώσεις σεβασμού και θαυμασμού για τον/την κυρίαρχο σύντροφό τους από υποτακτικά μελη,
    κτλ, κτλ.
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Η συλλογιστική σας θα μπορούσε να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα για, σχεδόν, κάθε πλαίσιο -πρωτόκολλο αν προτιμάτε- ανθρώπινης επικοινωνίας, λεκτικό ή μη, κάτι που δεν με βρίσκει απαραίτητα αντίθετο, περιγράφετε, όμως, κάτι άλλο, κάτι που ακροβατεί μεταξύ των γενικών πρωτοκόλλων επικοινωνίας και του πρωτοκόλλου BDSM, το οποίο έχει περιγραφεί επαρκώς και, ούτως ή άλλως, δεν είναι κάτι που υποστηρίζω για το συγκεκριμένο φόρουμ.

    Και επειδή πολλή συζήτηση έχει γίνει για το "πρέπει", τα μαθηματικά που γνωρίζω πόσο αγαπάτε, μας προσφέρουν ένα εξαίσιο εργαλείο, το αντιπαράδειγμα. Θυμίζοντας λοιπόν, ξανά, ότι το "πρέπει" αναφέρθηκε κάτω από το πρίσμα του τι πληροφορίες μπορεί να προσφέρει (και όχι ως... υποχρέωση) :
    το ότι π.χ. η συμπεριφορά κάποιου εμφανίζει έντονα στοιχεία ανασφάλειας, αναποφασιστικότητας, διστακτικότητας και η στάση του παρουσιάζει ένα ευεπηρέαστο άτομο
    1. Δεν σχετίζεται ή θεωρείται συμμόρφωση προς ένα BDSM πρωτόκολλο
    2. Σίγουρα δεν συνάδει με δηλωθέν Κ στάτους

    Στον αντίποδα του αντιπαραδείγματος, η αντίθετη στάση και συμπεριφορά
    1. Πάλι δεν συμμορφώνεται/ακολουθεί κάποιο BDSM πρωτόκολλο
    2. Δεν αποδεικνύει (και γιατί και σε ποιόν, άλλωστε?), αλλά συνάδει με στάτους Κυρίαρχου
     
  4. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Και αυτό είναι κακό? Εξοβελιστέο?
    Δεν είναι ενδεικτική του status συμπεριφορά & στάση εντός bdsm χώρου?
    Να υπενθυμίσω μια ιστορική (με τα σημερινά δεδομένα, τουλάχιστον) αλήθεια, συνδεόμενη με την (ευγενή) αντιπαράθεση εντός του παρόντος νήματος. Ο Σωκράτης θανατώθηκε διότι δίδαξε, άρα διαμόρφωσε, τους ελιτίστες που κατήργησαν την Αθηναϊκή δημοκρατία, όταν ήδη είχε καταντήσει οχλοκρατία.
    Η στάση & συμπεριφορά των πολλών, ούτε καθορίζει την ορθότητα, αλλά ούτε και έχει την Ισχύ πάντοτε να την επιβάλλει.
     
  5. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @Master Electro-pain,
    Επομένως, σύμφωνα με τις περαιτέρω διευκρινήσεις σας, ισχύουν τα παρακάτω:
    1. Η χρήση του "πρέπει" στην ανάπτυξη του σκεπτικού σας επέχει ρόλο υποθετικο (τι μπορεί να ισχύει) και όχι κανονιστικό. Σε αυτήν την περίπτωση πράγματι η συζήτηση περί δέοντος γενέσθαι καθίσταται περιττή.

    2. Το κεντρικό ερώτημα σας είναι επί της ουσίας αν καταχωρούμε εντός μας λειτουργική πληροφορία με το να οδηγούμαστε σε αποκρυσταλλωμενο συμπερασμο για το στάτους κάποιου βασιζόμενοι στο ύφος και το περιεχόμενο γραφής ενός μέλους.

    Αν έχω κατανοήσει επομένως ορθώς τη βάση του ερωτήματος σας, θα αποτολμησω μια υπόθεση ανοιχτή σε διάψευση: το ερώτημα δεν αναζητά ουσιαστικά να λάβει διευκρινιστικες απαντήσεις, αλλά είναι μια διακριτική και ελαφρά ειρωνικη κρούση κωδωνα. Πάντα υπό διάψευση.
     
  6. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @Marqui,
    Στο κοσμοθεωρημα μου, ο κίνδυνος που ελλοχεύει από την επικράτηση μιας κατάστασης/θεώρησης ελιτισμου δεν αφορά τη δυσφορία των όποιων πολλών, αλλά ακριβώς τους όποιους λίγους συγκροτούν την ελίτ.

    Ο ανταγωνισμός και η πίεση είναι δικλείδες ασφάλειες που προστατεύουν από επανάπαυση και εκφυλισμό. Δύσκολα βρίσκω κάτι πιο γραφικό από μια ομάδα ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς ξεχωριστούς, που απομονώνεται από την "πλεμπα" και απευθύνουν μεταξύ τους φιλοφρονήσεις αξιοτητας και αναγνώρισης.
    Αντίθετα, θεωρώ πως ο ξεχωριστός σμιλευεται μέσα από τη διαρκή σύγκριση και σύγκρουση, μέσα από τη διαρκή τριβή του με εκείνους ακριβώς που θεωρούνται πολλοί, την όξυνση των επιχειρημάτων και λοιπών όπλων εναντίων τους σε ενδεχόμενο σύγκρουσης, καθώς και μέσα από την αποφυγή συνθεσης κάστας ομοίων αλλά επιδίωξης συγκροτησης συμμαχιων, κρυφών και ανοιχτων.

    Επομένως και σε ο,τι αφορά το φόρουμ, προτιμώ οι βελτιστοι να αναδεικνύονται μέσα από τη στάση τους και την επικράτηση τους στις οποιες συγκρούσεις ξεσπάσουν κάποια στιγμή αναπόφευκτα. Σεβασμός και αναγνώριση μεταξύ ομοίων, αλλά σε καμμία περίπτωση σύμπτυξη μιας ομοιόμορφης κάστας. Οι κάστες τείνουν να αποκοβονται σταδιακά από τα δρώμενα και τις εξελίξεις και επαναπαυονται στο βαυκαλισμο.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Είναι κατά κάποιον τρόπο «αδόκιμο» να αναφερόμαστε σε «βελτίστους» και σε «αναγνώριση μεταξύ ομοίων» και σε «κάστες» μέσα στο φόρουμ.
    Αν κάποιος έχει πολλαπλά προφίλ, αποτελεί από μόνος του και «κάστα» και ομάδα «βελτίστων», μεταξύ των οποίων τυγχάνει «αναγνώρισης».
     
  8. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Τελικά όμως γίνεται αντιληπτό αυτό, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, αργά ή γρήγορα.
    Θεωρώ πως πουθενά δε γλυτώνουμε την αξιολόγηση. Ούτε ακόμα και στο διαδικτυακό κόσμο που υποτίθεται πως είναι πιο εύκολο να κρυφτείς ή να στήσεις άλλες περσόνες.
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Δεν θα την χαρακτήριζα κρούση κώδωνος.
    Παρ'ότι το εισαγωικό ποστ παίρνει σαφή θέση επί του θέματος βάσει προσωπικών αντιλήψεων και οπτικής, γι αυτό άλλωστε και δεν απεφεύχθη ο διαπιστωτικός χαρακτήρας αυτού, το ερώτημα που απευθύνει είναι ειλικρινές, χωρίς καμία δόση ειρωνείας, εκτός ίσως -τώρα που το λέτε- προς αυτούς που οι ίδιοι ειρωνεύονται με την στάση τους έναν χώρο τον οποίο δεν κατανοούν και κυκλοφορούν σε αυτόν για άλλους λόγους και σκοπιμότητες, πέραν του BDSM.