Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

     

     
     
  2. gustonpra

    gustonpra New Member

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η βάση για την εκδήλωση της βίας είναι η αντιμετώπιση του έτερου ατόμου ως αδύναμο.
    ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ μην ξεχάσεις κι εσύ  
     
  4. gustonpra

    gustonpra New Member

    Ρώτα μια γυναίκα. Επίσης ανδροκτόνος το τελευταίο διάστημα δεν έχει εμφανιστεί!!!!
     
  5. gustonpra

    gustonpra New Member

    Παντελόνι φοράω πάντα... και το τιμώ. Αλλά είναι θέμα ιδεολογίας και κολλήματος του μυαλού μου.

    Συνήθως αυτοί που βιαιοπραγούν το πράττουν σε κάποιο αδύναμο ή κάποιον που θεωρούν ότι είναι του χεριού τους. Κανείς δεν πάει "να τις φάει". Εκεί κολλάει η αναφορά μου.
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ναι, το κατάλαβα. Παντελονάτο κόλλημα μυαλού  
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Συνελήφθη 47χρονος έπειτα από καταγγελία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κράτηση εις βάρος δύο γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από τις καταγγελίες των δύο γυναικών, ηλικιών 17 και 18 ετών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, τις οποίες προσέγγισε αναρτώντας αγγελία για δουλειά.

    Οι κοπέλες, αφού είδαν την αγγελία μετέβησαν στη διεύθυνση που αναγραφόταν και ο άνδρας τις ενημέρωσε πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να εργαστούν ως μοντέλα, προτείνοντάς τους εργασία στην υποδοχή του spa που διατηρούσε. Έπειτα, σύμφωνα με την καταγγελία, τις οδήγησε σε ένα δωμάτιο παρά τη θέλησή τους, κλείδωσε την πόρτα και τις κακοποίησε σεξουαλικά. Οι δύο νεαρές πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον 47χρονο εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία που περιέχει την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατακράτηση.

    https://thepressproject.gr/syllipsi...-viasmou-kai-paranomis-kratisis-dyo-gynaikon/
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Τι λέτε;
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    μπατγουμαν δεν έχεις διαβάσει;
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Τι είναι η έμφυλη βία;
    Η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο. Περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη, κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται. Ακόμη και οι απειλές τέτοιων πράξεων, ο εξαναγκασμός ή/και η στέρηση ελευθερίας – αποτελούν έμφυλη βία. Μπορεί να τελεστεί τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο χώρο (σπίτι, εργασία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ), στρεφόμενη εναντίον της θέλησης του ατόμου. Εμπεριέχει τη χρήση υπαρκτής ή υποτιθέμενης δύναμης – εξουσίας και χρησιμοποιείται ως μέσο άσκησης κοινωνικού ελέγχου, τιμωρίας και «σωφρονισμού» των ατόμων που την υφίστανται.

    Διακρίνεται από τις άλλες μορφές βίας καθώς πηγάζει από την ιστορικά διαπιστωμένη ανισότητα στις σχέσεις κοινωνικής ισχύος/εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, η οποία οδήγησε στην κυριαρχία των ανδρών επί των γυναικών και στις διακρίσεις σε βάρος τους. Η έμφυλη βία σε όλες της τις μορφές συνιστά ποινικό αδίκημα (συχνά κακουργηματική πράξη) και τιμωρείται αυστηρότατα από την ελληνική νομοθεσία. Μάλιστα με την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την Ελλάδα (2018), αποτυπώνονται πλέον με συστηματοποιημένο τρόπο και ποινικοποιούνται μορφές έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που ως τώρα δεν αναγνωρίζονταν νομικά ως τέτοιες (stalking, οικονομική βία, Ακρωτηριασμός Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων, εξαναγκαστικός γάμος).

    Ποια άτομα πλήττει;
    Οι γυναίκες και τα κορίτσια πλήττονται από την έμφυλη βία, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Όλες οι γυναίκες μπορεί να υποστούν έμφυλη βία, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την κοινωνική τάξη και την εθνικότητά τους. Ωστόσο, οι άνεργες, οι επισφαλώς εργαζόμενες, οι φτωχές γυναίκες και οι μετανάστριες, είναι πιο ευάλωτες, αφού δεν έχουν οικονομική ανεξαρτησία και κοινωνική στήριξη, με αποτέλεσμα να φοβούνται ακόμη περισσότερο να ζητήσουν βοήθεια. Η έμφυλη βία στρέφεται και εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων (λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς, ιντερσέξ). Χρησιμοποιείται ως τιμωρία απέναντι σε όσους και όσες «αψηφούν τις νόρμες του κοινωνικού φύλου»

    Ποια είναι τα είδη και οι μορφές της;
    Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους ορισμούς της έμφυλης βίας (GBVIMS), οι βασικοί τύποι της είναι τέσσερις: Σεξουαλική, Σωματική, Ψυχολογική και Οικονομική βία. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι τα τοπικά και εθνικά νομικά συστήματα μπορούν να ορίζουν διαφορετικά ή /και να έχουν κι άλλες νομικά αναγνωρισμένες μορφές έμφυλης βίας (Gender Vased Violence). Οι μορφές της έμφυλης βίας είναι: Λεκτική, σωματική, ψυχολογική / συναισθηματική κακοποίηση, βιασμός, σεξουαλική βία, σεξουαλική παρενόχληση, εμπορία ανθρώπων (human trafficking), σεξουαλική εκμετάλλευση, οικονομική βία, εξαναγκαστικός γάμος, Ακρωτηριασμός Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων, stalking.

    Ποιες είναι οι συνέπειές της;
    Η έμφυλη βία είναι ιδιαίτερα επώδυνο βίωμα. Οι άμεσες συνέπειές της είναι πολλαπλές. Απειλεί τη σωματική υγεία των γυναικών και των ατόμων, που την έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν από αυτή. Οι σωματικές βλάβες, η ψυχική και συναισθηματική αποσταθεροποίηση, οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ακόμη και ο θάνατος, είναι μερικές από τις συνέπειές της. Οι επιπτώσεις της είναι έντονες στην ψυχική και συναισθηματική υγεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε: μετατραυματικό στρες, ανασφάλεια, κατάθλιψη, θυμός, φόβος, ντροπή αυτοκαταστροφική διάθεση. Μάλιστα το θύμα συνήθως κατηγορεί και μισεί τον εαυτό του. Τέλος δεν εκλείπουν και οι συνέπειες στην κοινωνικότητα των γυναικών, αφού συχνά όσες έχουν υποστεί έμφυλη βία κατηγορούνται οι ίδιες για όσα τους συνέβησαν, στιγματίζονται, απομονώνονται και απορρίπτονται από το κοινωνικό τους περιβάλλον, χάνουν την κοινωνική λειτουργικότητας τους, με συνέπειες και στα παιδιά τους σε περιπτώσεις ενδο-οικογενειακής βίας .

    Οι αριθμοί
    Η έμφυλη βία παρότι καθημερινό φαινόμενο παραμένει αόρατο, καθώς το ποσοστό καταγγελιών είναι μικρό. Σύμφωνα τη μεγαλύτερη δημοσκοπική έρευνα που έχει διεξαχθεί παγκοσμίως, για τη βία κατά των γυναικών (FRA, 2014),με τη συμμετοχή πάνω από 42.000 γυναικών, ηλικίας από 18 έως 74 ετών, από 28 κράτη μέλη της ΕΕ:

    • 1 στις 3 γυναίκες στην ΕΕ έχει υποστεί σωματική βία από την ηλικία των 15 ετών και άνω
    • 1 στις 2 γυναίκες έχει βιώσει ψυχολογική βία από τον σύντροφό της
    • 1 στις 8 γυναίκες έχουν υποστεί οικονομική βία από το σύντροφό τους
    • 1 στις 10 γυναίκες έχει βιώσει σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών και άνω
    • 1 στις 20 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού
    • 1 στις 3 γυναίκες έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στο χώρο εργασίας
    • 1 στις 5 νεαρές γυναίκες, μεταξύ 18-29 ετών, έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στο διαδίκτυο
    • 1 στις 5 γυναίκες έχει βιώσει stalking
    • 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω της ενδοοικογενειακής βίας, στην Ε.Ε.


    Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση.

    Για την εξάλειψη της, είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας. Γιατί αφορά όλους μας!

    Μην την προσπερνάς, όταν τη συναντάς δίπλα σου.

    https://diotima.org.gr/pente-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti/
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Κάτι σαν Ζορό ένα πράγμα.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    κρύβονται;