Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσοι τελικά από εμάς έχουν εμβολιαστεί

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος AlphaMaleMaster, στις 15 Ιουλίου 2021.

  1. Γερακι

    Γερακι Regular Member

    Ειδικος δεν ειμαι, απλα διαβαζω οτι βρισκω διαθεσιμο.
    Μια ερωτηση, αν γνωριζετε εσεις: Οι μεταλλαξεις ειναι κακο πραγμα; Γιατι απ οτι διαβαζω, συνηθως, οι μεταλλαξεις κανουν τους ιους λιγοτερο επικινδυνους.
    Οσο για το αφιλοξενο περιβαλλον που λετε, η εμπειρια απο την Μ. Βρετανια και το Ισραηλ, δεν δειχνει κατι τετοιο νομιζω.

    Προφανως ο εμβολιασμος ειναι κατι που βοηθα οσους πασχουν απο αλλα νοσηματα ή ειναι μεγαλης ηλικιας, αλλα το να εμβολιαζουμε ανθρωπους που δεν κινδυνευουν και μαλιστα υποχρεωτικα, σε τι ακριβως εξυπηρετει;

    Αναφορικα με τα εμβολια της ευλογιας και αλλων τετοιων ασθενειων, μηπως ειναι λαθος να τα συγκρινουμε με το εμβολιο της γριπης πχ; Αυτη δεν την εξαλειψαμε ακομη κι απ οτι φαινεται δεν προκειται να το πετυχουμε ποτε.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Οι μεταλλάξεις έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα, μπορεί να είναι από πολύ καλά (πχ ebola reston ο οποίος είναι μια ακίνδυνη για τον άνθρωπο -αν και θανάσιμη για τα υπόλοιπα ανώτερα θηλαστικά- μετάλλαξη του ebola zaire που έχει 90%+ θνησιμότητα) η κάκιστα (όλοι οι ιοί που κάνουν jumping species σε μεταλλάξεις βασίζονται) οπότε όπως καταλαβαίνεις κανείς δε θέλει να πάρει το ρίσκο.
     
  3. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    «Προφανως ο εμβολιασμος ειναι κατι που βοηθα οσους πασχουν απο αλλα νοσηματα ή ειναι μεγαλης ηλικιας, αλλα το να εμβολιαζουμε ανθρωπους που δεν κινδυνευουν και μαλιστα υποχρεωτικα, σε τι ακριβως εξυπηρετε»

    Ο,τι εξυπηρετει και ο εμβολιασμος υγιων βρεφων για την ιλαρα, τον κοκκυτη, τον τετανο κλπ
    Ο,τι εξυπηρετει ο εμβολιασμος υγιων ζωων για τη λυσσα, τη δορφιλαρια, κλπ

    Πρωτον, προστατευει το ιδιο το ατομο απο τη νοσηση, τις παρενεργειες της και τον ενδεχομενο θανατο του (βλεπε περυσινη εξαρση ιλαρας στην Αμερικη)

    Δευτερον, ο εμβολιασμενος σκοτωνει γρηγορα τον ιο πριν προλαβει να μπει στο σωμα του και πολλαπλασιαστει, με επομενο κακο αποτελεσμα 1. Τη μολυνση των γυρω του υγιων η/και ευπαθων ατομων και 2. Την πιθανοτητα μεταλλαξης του εφ’οσον, οσο πιο πολυ πολλαπλασιαζεται, τοσο πιο πολυ μεταλλασσεται. Οι μεταλλαξεις ειναι γνωστο οτι κανουν τον ιο συνηθως πιο μεταδοτικο, οχι παντα. Επισης κανουν τον ιο συνηθως λιγοτερο θανατηφορο, οχι παντα. Αυτο σημαινει οτι ΜΕΧΡΙ ΝΑ καταστει μη θανατηφορος και αρα μη επικινδυνος, θα εχουν πεθανει καμποσα εκατομμυρια ανθρωπων ακομα.(Η απλη παρατηρηση των θανατων της πρωτης Α με της δευτερης Δ μεταλλαξης λυνει αμεσα τους προβληματισμους)
    Ειναι κι αυτο μια λογικη......
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Να διαβάζετε όλα όσα βρίσκετε και όχι επιλεκτικά.
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ανακριβές. Ebola Reston και Ebola Zaire δεν είναι μεταλλάξεις του ίδιου ιού, είναι διαφορετικά είδη στο γένος Ebolavirus.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    εμβολιάζονται υγιή βρέφη για ασθένειες από τις οποίες θα κινδυνεύσουν αν επιμολυνθουν. δεν εμβολιαζονται με εμβόλια τρίτου δοκιμαστικού σταδίου για ασθένειες απ τις οποίες δεν κινδυνεύουν.
    δεν εμβολιαζονται για λογαριασμό του εξαδέλφου τους, επίσης.
     
  7. thanasis

    thanasis Contributor

    Η προσωπική μου άποψη είναι οτι δεν μπορούμε να βάλουμε πρόσημο (καλό/κακό) σε μια μετάλλαξη. Αυτή απλώς προκύπτει και μετά είναι θέμα του αν, δαρβινιστικά, βοηθάει στην επιβίωση και στη μεταβίβαση του γονιδιακού υλικού του ιού. Αν υποθέσουμε οτι δυνητικά ο ιός θα φτάσει σε μια κατάσταση γερής μεταδοτικότητας, αλλά που δεν θα σκοτώνει τον σπιτονοικοκύρη του, που εξελικτικά θα του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, μέχρι τότε θα παρεμβάλλονται και θα συνυπάρχουν πάμπολλες άλλες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οπότε, νομίζω οτι φρόνιμα οι αρμόδιες αρχές το παρακολουθούν προσεκτικά αυτό χωρίς να παίζουν και να λένε "έλα, μωρέ, αφού ο ιός κάποια στιγμή θα γίνει λιγότερο επικίνδυνος".

    Όσο για τη Μ. Βρετανία και το Ισραήλ, πέρα από το εύγλωττον της σημασίας των λίγων σοβαρών περιστατικών/θανάτων, η καινούρια μετάλλαξη είναι πολλαπλασίως πιο μεταδοτική, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στα κρούσματα σε καμιά από τις 2 χώρες. Βέβαια, ο,τι λέμε και οι 2 πάνω σε αυτό είναι εικοτολογία και η διατύπωση μιας σαφώς αιτιώδους σχέσης για ποιο λόγο αυξήθηκε τόσο λίγο* και όχι πολλαπλάσια, μου φαίνεται περίπλοκη. Σίγουρα, όμως, το αφιλόξενο περιβάλλον (που περιλαμβάνει και τους ήδη νοσήσαντες), έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο.

    *Με μια βιαστική ματιά στα στοιχεία, τον -προεμβολιαστικό- Γενάρη στο ΗΒ είχαμε ρεκόρ με 68000 κρούσματα, ενώ τώρα η κορύφωση έφτασε στα 44000. Στο δε Ισραήλ, τον Γενάρη φτάσανε το 12000 κρούσματα, τα τρέχοντα είναι 1500 περίπου, αλλά έχουν ακόμα αυξητική τάση.

    Δείτε την παραπάνω μου απάντηση. Ως προς την υποχρεωτικότητα σε όλους, δεν είμαι υπέρμαχος. Ως προς συγκεκριμένες ομάδες, δεν έχω ακόμα σαφή θανασσοθέση-ζυγίζω τα επιχειρήματα και των μεν και των δε.

    Αυτός είναι ένας legit προβληματισμός, για διάφορους, βάσιμους λόγους. Ακούω διάφορες απόψεις σχετικά, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι το αποτέλεσμα θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Ως τότε, έχουμε την επιλογή να προστατευόμαστε και να προστατεύουμε με τους ενδεδειγμένους επιστημονικά τρόπους ή...να κάνουμε του κεφαλιού μας.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Σωστά, λάθος διατύπωση. Επειδή ωστόσο η εξέλιξη συμβαίνει με μεταλλάξεις, τα έξι υποείδη του ebolavirus είναι σχεδόν σίγουρο ότι προσέρχονται από μεταλλάξεις του αρχικού ebolavirus οι οποίες δεν έχουμε παρά αμυδρή ιδέα πώς προέκυψαν (κατά πάσα πιθανότητα με interactions των φυσικών τους ξενιστών οι οποίοι εικάζουμε ότι είναι κάποια είδη fruit bats) και οι οποίοι παρουσιάζουν ποικιλία όσον αφορά τις συνέπειες τους στα πρωτεύοντα. Από τον Reston που είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο αν και θανατηφόρος για άλλα είδη πρωτευόντων μέχρι τον Zaire που έχει εφιαλτική θνητότητα όσον αφορά το homo sapiens. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι οι μεταλλάξεις έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα.
     
  9. Dapom

    Dapom Contributor

    Παντως με αυτη την ιστορια του COVID και των εμβολιων του, το πιο ανησυχητικό φαινόμενο δεν ειναι αυτό των αρνητών ή των υποστηρικτών του ιου και του εμβολιου, αλλά το Dunning Kruger effect
     
  10. Dumi777

    Dumi777 Regular Member

    Ειναι ανθρωποι που εχουν φαει τα χρονια τους να σπουδαζουν αυτα τα αντικειμενα.

    Και απο το λίγο που έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τομέα, είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που δύσκολα μπορει κάποιος να φτάσε σε επίπεδο (ακόμα και αν το έχει σπουδάσει το αντικείμενο) ωστε να καταλάβει τελικά τι ακριβώς κάνουν οι κορονοιοί, τα εμβόλια, τα νεά εμβόλια σύγχρονης τεχνολογίας (mRna) κτλ.

    Αμα είχε ο corona θνητότητα 50-60% όπως έχει ο έμπολα, δεν θα ήμασταν εδώ να συζητάμε τωρα. Θα είχαμε κάνει όλοι και 3η και 4η δόση.

    Το οτι συζητάμε και το σκεφτόμαστε είναι ένα απο τα "προβλήματα" (οχι αναγκαστικά προβλήματα μπορεί να είναι και καλό) του σύγχρονου εξελιγμένου δυτικού κόσμου.

    Αυτό που θα ήθελα εγώ να επισημάνω, είναι οτι πως ο πολτισμός μας, μπορεί να έχει χίλια ασχημα, αλλα για όλα τα άσχημα, είναι έτσι δομημένος που οι λύσεις παράγονται μέσα απο αυτόν. Είναι χίλιες φορές πιο πιθανό να "βρεθεί λύση¨" στον covid, στο πρόβλημα υπερθέρμανσης κτλ σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης ή της Αμερικής παρά στο Ιράν, στην Αφρική ή οπουδήποτε άλλου.
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    ακριβώς επειδή κάθε πραγματική ερώτηση είναι πολυπαραγοντική, σε αντίθεση με τις σχολικές ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες να επιδέχονται μια λύση, η απάντηση στο ερώτημα του συγκεκριμένου ιού και των αντίστοιχων εμβολίων δεν είναι μονοσήμαντη ούτε καθολική. ιδεολογήματα αναμετριουνται, και ιδεασμοι. απολυτοτητες με φορτία, εκατέρωθεν.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι ότι όσο πιο πολλοί εμβολιάζονται για τον εαυτό τους τόσο ισχυρότερο τείχος χτίζουν για εκείνους που δεν μπορούν να το κάνουν. Στο παράδειγμά σου ωφελείται και ο ξάδερφος που δεν μπορεί να εμβολιαστεί.