Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοινωνία bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος nikossub93, στις 12 Αυγούστου 2021.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η αναγωγή της αποδυνάμωσης της Ρώμης στην γενική παρακμή των ηθών και την παράδοση στις ηδονές διατυπώθηκε από τον Μοντεσκιέ, αλλά είναι μια παρωχημένη απλουστευτική θέση που δεν βρίσκει πια υποστηριχτές εδώ και δυο αιώνες. Η Ρώμη αποδυναμώθηκε από ένα πολύπλοκο κράμα παραγόντων εσωτερικών (σχετικών με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά όρια αντοχής του κρατικού μηχανισμού) και εξωτερικών (η συγκυρία της πίεσης των Ούνων προς τις γερμανικές φυλές στα σύνορα της αυτοκρατορίας).

    Εννοείται ότι από παλιά η ιδέα των οργίων εξήπτε την φαντασία, από τα έργα του J.L. David μέχρι την art pompier, και προπαντός στις φαντασιωτικές αναπαραστάσεις της Ρώμης από την βιομηχανία του θεάματος, με παραδείγματα το Σημείο του Σταυρού του Ντε Μιλ ή το Κβο Βάντις του Ληρόι μέχρι τον Καλιγούλα του Μπρας: σεξουαλικά αχαλίνωτοι και τρελοί αυτοκράτορες, συμπόσια με εξέλιξη απαραίτητα σε όργια (ω! εκείνα τα σταφύλια!), ο σαδισμός των φρικτών τιμωριών των σκλάβων στο παραμικρό ατόπημα ή των μονομαχιών στις αρένες, με την παράλληλη ηδονοβλεψία των μαζών.

    btw, θα ξέρετε ίσως ότι τα παγανιστικά όργια των Ρωμαίων ήταν fake news διαδιδόμενα από χριστιανούς συγγραφείς. Δεν υπάρχει ούτε μια αρχαία πηγή που να τα αναφέρει. Ασχολήθηκε εκτεταμένα με το θέμα ο ιστορικός Alastair Blanshard, ανάμεσα σε άλλους.
     
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση,
    συμφωνώ ότι τα περί οργίων είναι υπερβολές των χριστιανών, παρόλαυτα σε κάθε πτώση παρατηρείται μια παρακμή στα παραδοσιακά ήθη της κοινωνίας.
    Ο ίδιος ο Τάκιτος που ήταν Ρωμαίος θαύμαζε τους Γερμανούς βλέποντας σε αυτούς, τους Ρωμαίους των παλαιών χρόνων, των νικών και της δόξας και στηλίτευε την Ρώμη της εποχής του.
    Οι Ρωμαίοι προτιμούσαν πιά να περνάνε καλά παρά να στρατεύονται και να πολεμούν για τη Ρώμη η οποία αναγκάζεται να στρατεύει βάρβαρους και ειδικά Γερμανούς(δλδ αδέρφια των εχθρών) για να αντιμετωπίσει τους βάρβαρους στα πεδία των μαχών.

    Σίγουρα ξεφύγαμε πολύ από το κεντρικό θέμα, ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι αυτό που θέλω να πω είναι πως μια κοινωνία βασισμένη στις υλικές απολαύσεις και ηδονές δεν είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί η ίδια τον εαυτό της, είναι συνήθως ατομιστική και στερείται του ανταγωνιστικού κινήτρου.
     
  3. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Τελικά ποιά απάντηση ισχύει;

    Ποιά κοινωνία πλήρη τις προϋποθέσεις αυτές;
    Γιατί το bdsm δεν θα μπορούσε να είναι μία τέτοια κοινωνία;
     
  4. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν γίνονταν τα όργια όπως περιγράφονται από τους χριστιανούς, το σίγουρα είναι ότι είχαν πέσει με τα μούτρα στις απολαύσεις. Οι υπερβολές άλλωστε δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα άλλο παρά στην πραγματικότητα. Απλώς είναι υπερβολές... Η ουσία είναι η ίδια.
    Για ποιες προϋποθέσεις λες;
    Προσωπικά μια κοινωνία βασισμένη στο bdsm είναι μια κοινωνία εξέλιξης της σημερινής δυτικής κοινωνίας. Δηλαδή αν σήμερα η ηδονή παίζει ένα κύριο ρόλο στην κοινωνία, αυτή η ουτοπική κοινωνία αναβαθμίζει αυτόν τον ρόλο, τον κάνει πρωτεύοντα.
     
  5. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα άρα είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος.
    Δεν ήμουν εκεί (γαμώτο!) δεν ξέρω τι γινόταν, από πού πηγάζει αυτή η σιγουριά;
    Δεν καταλαβαίνω ποιές είναι οι υπερβολές και ποιά η ουσία..
    Υπάρχει ουσία σε μία αποστειρωμένη κοινωνία;
    Μεγαλεπίβολη η σκέψη τούτη.
    Τζιζ κακό οι ηδονές ε;

    Δυστυχώς ή κι ευτυχώς έχουμε άλλη θεώρηση απέναντι σε πολλά σημεία.
    Μην ξεχειλώνω τον νήμα άσκοπα, με συγχωρείς ΟΡ.
     
  6. Οι υπερβολές είναι τα όργια για τα οποία τους κατηγορούσαν οι χριστιανοί. Η ουσία είναι ότι είχαν πέσει με τα μούτρα στις απολαύσεις.
     
  7. nikossub93

    nikossub93 Contributor

    Γιατί
     
  8. nikossub93

    nikossub93 Contributor

    Νομίζω ξεφύγαμε από το θέμα και καταλήξαμε σε ιστοριογραφία. Η Ρώμη ασχέτως τους παράγοντες που οδήγησαν στην παρακμή της δεν είναι σωστό παράδειγμα γιατί σε μια κοινωνία BDSM υπάρχει πειθαρχία και υποταγή όχι ελευθεριοτητα
     
  9. nikossub93

    nikossub93 Contributor

    Το θέμα είναι αν θα μπορουσες εσυ να ζεισεις ως pet και να σιδερωνεις
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ε μα είπαμε! Αφού αυτό είναι πιο γαργαλιστικό, τι μας νοιάζουν τώρα οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, φέρτε τις παλλακίδες, οινόμελο και αυλούς!    
     
  11. Maelstrom

    Maelstrom Premium Member

    Ο απόλυτος εφιάλτης (με σημερινούς όρους)
    Η δυναμική του bdsm έγκειται στο ότι απορρίπτει τα καθιερωμένα μοντέλα και αναζητά την απόλαυση εκτός αυτών.
    Αν στηνόταν μια κοινωνία με το bdsm ως mainstream, θα αντιδρουσαμε αμέσως και θα ήταν θέμα χρόνου ένας perv που σέβεται τον εαυτό του να γινόταν αυτομάτως vanilla.
    Άστο καλύτερα..
    Μια χαρά είμαστε έτσι.
     
  12. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Να σου πω.. πολύ πιθανόν!   that was very perceptive!