Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας φαίνεται ακραίο να ορίζει το Κ άτομο τους φίλους και τις συναναστροφές του υ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nikos_34_Thess, στις 23 Αυγούστου 2021.

  1. footslave4

    footslave4 Premium Member

    Δηλαδή για να καταλάβω το ερώτημα.
    Θα έρθει μία Κ να μου πει στα 41 μου με ποιους θα συναναστρέφομαι?
    Δύσκολο.Το να ζητήσω άδεια να τους δω φυσικά και επιβάλλεται αλλά όχι το ποιους θα βλέπω.
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Τότε μένω στο πρώτο σκέλος της τοποθέτησης σας κατά το οποίο τίποτα δεν είναι ακραίο. Τείνω να συμφωνήσω βάζοντας το "σχεδόν" μπροστά απο το τίποτα και θα διαφωνήσω πως ότι εκλαμβάνεται ως τέτοιο οδηγεί σε ηθικολογία. Τουλαχιστον οχι πάντα.
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Παρεμπιπτόντως, στην αγοραία έννοια του, "ακραίο" μεταφράζεται ως "οτιδήποτε δεν θα έκανα εγώ, τι 'ν' αυτές οι ανωμαλίες, παναηάμ".  
     
  4. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ναι ισχύει. Παρ' όλα αυτά θα έλεγα πως οτιδήποτε ξεφεύγει απο τα προσωπικά όρια του καθενος το βαπτίζει ως ακραίο. Κι ας ξεπερνιούνται όρια κι ας τίθενται ξανά νέα.
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    μήπως στο ότι αναφέρεται στην αερολογια περί ηθικής, της χωροχρονικά πλέον ευμετάβλητης κοινωνικής/πολιτικής συζήτησης - αναζητησης, με ρίζες στις μεταφυσικές δοξασίες;
    Κι αυτή είναι η apriori απαξιωτική προσέγγιση. Αν κοιτάξουμε την ηθικολογία υπό το πρίσμα της θεματολογίας του παρόντος (ως αυτή θα όφειλε να είναι - οχι ως δυστυχώς έχει) τότε θα βρούμε δεκάδες ακόμη λόγους απαξίωσης.
     
  6. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Ο Σιχαμεροτατος έλεγε πως "το ακραίο είναι ο μοναδικός τρόπος κατανόησης του κανονικού" και είχε δίκιο. Υπό την αίρεση πως το κανονικό συμβαδίζει συνήθως με το "'ηθικο", η αναγνώριση ακροτητος μπορεί να οδηγήσει σε ηθικολογία. Μπορεί ωστόσο και όχι, σε αναλογία με την ποιότητα των όρων στην νοητική δομή του παρατηρητή...
     
  7. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ακριβώς. Ήξερα πως ξεφεύγω απο το θέμα αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω ετσι. Δυστυχώς όμως κατ' εμε υπάρχει ταύτιση συχνά μεταξύ ηθικής και ηθικολογίας και θα ήθελα αυτό, από όποιον επικαλείται μια από τις δυο έννοιες να γίνεται ξεκάθαρο.
     
  8. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    λολ τώρα ειλικρινά το έγραψες αυτό? ο,τι τι, χρειαζόταν να το γράψεις? πάλι καλά που μπορεί να κάνει και διάλογο βρε παιδιά  

    προφανώς κι αναφέρομαι σε διαπραγματεύσεις μέσω διαλόγου τόσο στην αρχή όσο και στη διάρκεια μιας d/s σχέσης.. το να φαίνεται αυτό σε πολλούς ως "τι λέει αυτή η τρελή?", δε με εκπλήσσει.. ίσα ίσα με θλίβει..
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Και στα -ήντα  
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ειλικρινέστατα. Εκτός κι αν για σας διάλογος είναι να μιλάτε μόνη. Όχι πως έχω πρόβλημα. Συχνά αφήνω τους άλλους να παρουσιάσουν τον μονολογο τους. Η σκηνή δική σας.
     
  11. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member

    κι αν δεν δίδεται η άδεια;
     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν χρειάζεται να θλίβεστε ούτε να το πάρετε προσωπικά, απλός δημόσιος διάλογος είναι. Δεν σας θεωρεί κανείς τρελή, ίσως λίγο ζηλώτρια στα πιστεύω σας. Κατανοητό και συγγνωστό.  

    Αυτό που σας λέμε διάφοροι είναι ότι στην ασυμμετρία η διαπραγμάτευση, με διάλογο, νοήματα, σήματα καπνού ή άλλα μέσα, δεν είναι βασική προϋπόθεση, είτε στην αρχή είτε στη μέση της σχέσης. Με άλλα λόγια, δεν είναι από τα εκ των ων ουκ άνευ.