Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα δεχόσασταν σαν υ να σας επιβληθεί από το Κ σας να κάνετε το εμβόλιο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nikos_34_Thess, στις 24 Αυγούστου 2021.

  1. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Διαφωνούμε σε όλα. Ας συμφωνήσουμε στο ότι έχουμε μια εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία. Η δική σου συμπυκνώνεται στο ότι «η ανθρώπινη ζωή και υγεία δεν αξίζει τίποτα» γι αυτό και πιστεύεις ότι ΟΛΟΙ οι υ πρέπει να την παραδίδουν στον Κ αλλιώς δε δικαιούνται να λέγονται υποτακτικοί. Η δική μου συμπυκνώνεται στο ότι «τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη ανθρώπινη ζωή και υγεία» γι αυτό και παραδίδονται όλα τα άλλα πλην αυτών στον Κ. και αυτό κάνει κάποιον υποτακτικό.
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    δεν "πρέπει". αυτό τους προσδιορίζει.
    τα ψάρια δεν πρέπει να έχουν βράγχια, τα βράγχια τα προσδιοριζουν. αν έχει πούπουλα το ψάρι...
    καλά, αστο.
    κάνε ποπ κορν
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Δεν είναι όλοι για όλους  
    Καθείς εκεί που αρέσκεται και μπορεί να συνεννοηθεί.
    Καλή συνέχεια.
     
  4. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Αφού βλέπεις ότι τόσες μέρες δεν ξεκολλάει το ζασταβα από τη λάσπη. Πάρε ένα τρακτέρ να έρθει να τραβήξει. Μια ζωή εκεί θα κάτσεις ;
     
  5. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Πολύ σωστά! για μένα η ανθρώπινη ζωή μετράει για εσένα όχι. Μηδενικό περιθωριο συνεννόησης. Καλή συνέχεια και σε εσένα  
     
  6. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Διαφεύγει επίσης συχνά σε συζητήσεις ότι ο φορέας δεν τα παραδίδει όλα στο αλλο Πρόσωπο. Δεν κάνουν όλοι TPE εφόσον μιλάμε για D/s. Με το Μ/s δεν ασχολούμαι καν.

    Η βασική διαφορά του D/s είναι πως κάποιος κάνει κουμάντο σε κάποιους τομείς της ζωής ενός υ, στο T/ b στο κρεβάτι και στο M/s πάντα και παντού. Θέλω να τονίσω πως δεν κάνει σε όλους και ειδικά σε ότι αφορά ένα "πρόβλημα" όπως ο covid το οποίο είναι κάτι το εντελώς καινούργιο.

    Είμαι σχεδόν σίγουρη πως Κ το οποίο γνωρίζει την κάθετα αρνητική στάση ενός υ σε ότι αφορά τον εμβολιασμό, δεν θα το ζητούσε ποτέ,εκτός και εάν ήθελε το υ να του ζητήσει αποδέσμευση για τους δικούς του λόγους. Αυτό ισχύει και για άλλους τομείς. Ξέρω πως τώρα θα με κοιτάνε πολλοί με μισό μάτι, I Will survive.  

    Πως είναι δυνατόν κάποιος Κ να πάρει μια απόφαση σε ότι αφορά το εμβόλιο κατά του covid όταν βλέπουμε επιστήμονες να μην καταλήγουν καπου και να ξεμαλλιαζονται στα κανάλια;

    Μπλέξαμε προ covid εποχή και το κατά πόσο κάποιος είναι υ ή όχι δεν θα κριθεί από τη θετική ή αρνητική του στάση πάνω στο εμβόλιο.

    Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση (και δεν αναφέρομαι σε εσένα μόνο @margarita_nikolayevna, το έχω γράψει και εγώ κατά το παρελθόν)το πόσο εύκολα γράφεται η λέξη αποδέσμευση με το τόσο βαρύ φορτίο που κουβαλάει. Εκτός και εάν αλλάζουν Κ και υ σαν τα πουκάμισα
     
  7. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Όλα καλά κι όλα ωραία. Μια μικρή διευκρίνιση, η παγκόσμια (και πανελλήνια) ιατρική κοινότητα έχει πάρει θέση υπέρ του εμβολιασμού. Είναι καθαρή η θέση τους και εκφράζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων. Από το πρωί μέχρι το βράδυ προτρέπουν (και ορθώς) τον κόσμο να εμβολιαστει. Να σώσουν τον εαυτό τους τους διπλανούς τους, τα συστήματά υγείας και τις οικονομίες των κρατών τους. Το αν η κάτισχνη μειοψηφία φωνασκει χρησιμοποιώντας αληθοφανή ψευδοεπιχειρήματα κατά του εμβολιασμού που έχουν καταρριφθεί από όλα τα επιστημονικά δεδομένα δεν πάει να πει ότι δεν έχουν καταλήξει οι επιστήμονες.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Καμία σχέση το ένα με το άλλο, δεν παραδίδεται το υ στον Κ επειδή δεν έχει πολλά να χάσει αν τύχει η στραβή στη βάρδια του!

    Μπορεί κάλλιστα για ένα υ να είναι πάνω από όλα η ζωή και η υγεία ή οτιδήποτε άλλο και αυτό το πάνω απ όλα να το εμπιστεύεται στον Κ γιατί πιστεύει βαθιά ότι ο Κ αυτός είναι καλύτερος σε όλα από το ίδιο, γιατί ο Κ έχει κατισχύσει και επειδή το θέλουν και οι δύο. Υπάρχουν υ που θέτουν υπόψη του Κ σοβαρότατα θέματα υγείας, πιο σοβαρά από το εμβόλιο και αυτό που θα πει ο Κ αυτό είναι και αυτό γίνεται. Υπάρχουν υ που για να φροντίσουν σωστά τον εαυτό τους χρειάζονται την ματιά του Κ πάνω τους.

    Για αυτό έχω την γνώμη ότι αν υπάρχει μια τόσο ουσιαστική διαφορά αντίληψης μεταξύ Κ και υ για το ως πού μπορεί να κάνει παρέμβαση ο Κ, θα έχει βγει στην επιφάνεια και σε πολλά άλλα θέματα μέχρι να προκύψει το ερώτημα του εμβολίου.
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Όπως ίσως έχεις προσέξει, ο όρος που χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο είναι Κ/υ. Και αυτό γιατί θεωρώ πως το D/s και το M/s μπορεί κάλλιστα να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, απλά το M/s έχει το κατέχειν ζητούμενο εξαρχής.

    Θεωρώ δεδομένο ότι δεν είναι όλα επιθυμητά για όλους. Ούτε πως όλες τις σχέσεις φτάνουν με το καλημέρα στο ίδιο επίπεδο.
    Και βέβαια μπορεί και οι δύο να επιθυμούν ΡΕ σε συγκεκριμένους τομείς.
    Διαφωνώ όμως στην εξαίρεση επειδή κάτι είναι "εντελώς καινούργιο".
    Όπως επίσης διαφωνώ και για αυτό παίρνω θέση όποτε παίρνω με το "αδιαπραγμάτευτα αυτά είναι έξω από κάθε είδους Κ/υ σχέση". Κυρίως όταν αυτό διατυπώνεται αξεστα.

    Όχι   Μην είσαι  
    Και βέβαια αδιάφορη η ματιά των άλλων  

    Όπως θα πάρει και για τον εαυτό του, αξιολογώντας με βάση τα πιστεύω, την διάνοια και το αξιακο του σύστημα.
    Δεν γράφεται καθόλου εύκολα.
    Γράφεται ακριβώς για να δηλώσει το ακραίο της ρήξης. Την κατάλυση του δεσμού.
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Δεν παρακολουθώ αναλυτικά τα δρώμενα σε ότι αφορά το εμβόλιο, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει μειοψηφία και δεν έχει εμβολιαστεί οικειοθελώς το 100% των υγειονομικών γιατί πιστεύουν πως το εμβόλιο είναι η λύση στο πρόβλημα και όχι βγάζοντας τους σε διαθεσιμότητα, δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

    Τώρα εάν προτρεπουν τον κόσμο ορθώς ή όχι ώστε να εμβολιαστούν είναι συζήτηση για το απέναντι νήμα στο οποίο δεν πήρα θέση. Εάν με ρωτάτε προσωπικά, το έκανα για τους δικούς μου λόγους και είμαι της άποψης πως ο καθένας έχει δικαίωμα να αρνηθεί να το κάνει για τους δικούς του λόγους επίσης.
     
  11. You_only_live_once

    You_only_live_once Ένα παιδί μετράει τ άστρα

    Από τη στιγμή που η θέση σου είναι ότι η ζωή ενός υ πρέπει να παραδοθεί στον έλεγχο ενός Κ - τονίζω η ζωή και όχι ο τρόπος ζωής ή η ποιότητα ζωής, η ζωή αυτή καθαυτή - δεν υπάρχει το οποιοδήποτε περιθώριο συνεννόησης μεταξύ μας. Θέλεις να με αποκαλέσεις άσχετο ανίδεο από bdsm; Θέλεις να πιστεύεις ότι δεν πρόκειται να φτάσω ποτέ στη θεωση που προσφέρει αυτό που πρεσβεύει η αντίθετη από τη δική μου θεώρηση; Καλώς. Δε θα σου θυμώσω.
     
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Δεν έχω κουράγιο να τα κάνω quote αναλυτικά

    Μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, πολύ βάθος, υπάρχει όμως περίπτωση το D/s να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το M/s. Και γιατί να έχει άλλωστε;

    Μπορεί να επιθυμούν το TPE, αλλά μπορεί και όχι και όταν ένα υ αρνηθεί ειδικά από την αρχή την οποιαδήποτε παρέμβαση του Κ σε θέματα υγείας, δεν το κάνει βανιλοκινκυ.

    Συμφωνω και επαυξάνω σε ότι αφορά τον τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ υ να κατεβάζει καντήλια στο Κ και να λέει "εγώ δεν το κάνω το εμβόλιο ρε που να χτυπάς τον κωλο σου κάτω"  

    Σε γενικές γραμμές ξέρεις πως κατά 99% οι απόψεις μας ταυτίζονται απλά εδώ μέσα με τον καιρό, άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο σφαιρικά.

    Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για τη συζήτηση