Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

10 Kανόνες για submissives

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος miranda, στις 28 Μαϊου 2005.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Αν αυτο κατάλαβες who am I to argue... Εχεις βγάλει απο την συλλογιστική σου το ti θέλει ο κάθε εμπλεκόμενος. Μπορεί ας πούμε ζητούμενο της να είναι μια σχεση με non consnsual consnsuality. ΜΠορει να είναι κοπρολάγνα και να την φτιάχνει αυτό. Φαντάζεσαι πως θα διαρκέσει πολύ μια σχέση με καποιον που το απεχθάνεται? Και αυτά είναι απλώς παραδείγματα για να συνενοηθούμε.
    Δεν έχει σημασία τι θέλει και τι όχι. Σημασία έχει να συμπίπτουν τα θέλω τους. Για εκείνον μπορει τοθελω του είναι να μην φέρνει αντιρηση σε τίποτε και για εκείνη να είναι να την ζορίσει κάποιος στο έπακρο γιατί έτσι την βρίσκει... Αυτο θα λειτουργήσει γιατί αυτά τα δυο αλληλοσυμπληρώνονται.
    Τέλος παντων... ναι κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα. Εστω και αν πολλοί θα πουν άλλα.
    Τα πετυχημενα ζευγάρια ειναι αυτα που έχουν ομοειδή ενδιαφέροντα και γούστα. ΟΠΟΙΑ και αν ειναι αυτά
     
    Last edited: 9 Σεπτεμβρίου 2021
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    ίσως off topic: κάποτε ένας Κ μου είχε πει "τα πετυχημένα ζευγάρια είναι αυτά που έχουν ίδια γούστα στο φαγητό και στις ταινίες... όλα τα άλλα μαθαίνονται"
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Ένα πρωί ξυπνάει κάποια και λέει «θέλω να είμαι σκλάβα του τάδε». Του το ανακοινώνει κι εκείνος λέει «ναι είσαι σκλάβα μου αλλά να το κουβεντιάσουμε και λίγο μην βρεθείς προ εκπλήξεων».
    Κάνει αυτή την έρευνά της, τον περνάει τεστ διάφορα και καταλήγει, «ναι εσένα θέλω για αφέντη μου»
    Λέει αυτός «Μάλιστα» και ζουν την ευτυχία τους.
    Κάτι τέτοιο;

    Ή
    Ζητείται Αφέντης να του αρέσει η ζωγραφική, οι εκδρομές και να έχει κότερο.
    Κάτι τέτοιο;
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν είχε αδικο. Φαντάζεσαι να ακούει μόνο Καζαντζίδη και σκυλάδικα ενώ η άλλη να είναι της όπερας?
    Ε εγω λέω λοιπόν πως πρέπει να έχουν ομοιειδής ή συμπληρωματικες επιδιώξεις σχεδόν σε ολα.
     
    Last edited: 9 Σεπτεμβρίου 2021
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @NobodyKP
    Κατάλαβα ακριβώς αυτό που λέτε απαντώντας σας λίγο πιο σαρκαστικά.
    Τα ομοειδή ενδιαφέροντα είναι άκρως θεμιτά και ανακαλύπτονται (κατ'εμέ) στα πλαίσια της γνωριμίας και ουχί λίγο πριν το κολάρο.
    Επειδή όμως αναφέρεστε στην πραγματικότητα να σας πω ότι η θέση σας δεν βασίζεται σε πραγματικότητα. Πραγματικότητα είναι το βίωμα. Αν λοιπόν η υ έχει την υποταγή κάπως στο μυαλό της και προσπαθεί μέσα από τον διάλογο να εκμαιεύσει από τον Κ αυτό που έχει στο μυαλό της τότε 2 ερωτήματα :
    1. Η υ υπηρετεί Αυτόν ή τις επιθυμίες της;
    2. Πως προκύπτει υποταγή μέσα από τη δική σας θέση;

    Σκοπός μου πάντως ήταν ο σαρκασμός στην τοποθέτηση του αρχικού ποστ, πως όποιος είναι ή νομίζει πως είναι υποτακτικός οφείλει να υπακούει σε κάποιους γενικούς κανόνες. (Που ορίζει ποιος αλήθεια, το σύμπαν; )
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ισως βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Ισως πάλι τα βλέπω πολύ πεζά. Σε κάθε περίπτωση το κλειδι για μια πετυχημένη σχέση (και αυτό δεν ισχύει μονο στο BDSM) είναι οι εμπλεκόμενοι να εχουν ομοειδή ή συμπληρωματικά ενδιαφέροντα και προσδοκίες από την σχέση...
    Να θυμίσω δεν ζούμε στην Λουιζιάνα του 1800.
    Ακομα και αν φαίνεται πως ζορίζεται στην πραγματικότητα το κάνει γιατί της αρέσει...
     
    Last edited: 9 Σεπτεμβρίου 2021
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Που τους όρισε και εκφράζουν την Society of Janus συλλογικά, διότι αν δείτε τα μέλη της, πολλά από αυτά είναι αρκετά πιο hard core ... και από εσάς, ενδεχομένως. Η Society of Janus, https://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_Janus είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ασχολείται με το BDSM και έχει μέλη με ονοματεπώνυμο - ήταν μάλιστα από αυτούς που συνέβαλαν ώστε να μπορεί κανείς, στις ΗΠΑ, να ασχολείται επωνύμως με το BDSM, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονική σελίδα και e-mail. Οι κανόνες που προτείνει, ακριβώς ίδιοι για τους Dominants, είναι για να τους ακολουθούν αυτοί που θέλουν να είναι μέλη της. Εδώ τους έχουμε για να πάρουμε μια ιδέα για την λογική της Society of Janus. Αν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι είναι πρόταση του εδώ χώρου για να τους υπακούουν τυφλά απαξάπαντες, ας εξετάσει μήπως βλέπει παντού έξωθεν επιβεβλημένους κανόνες υποχρεωτικής τήρησης.

    Αφού σαρκάζετε, ίσως μπορείτε να μας πείτε, εσείς από ποια οπτική και από ποια φιλοσοφική βάση εκκινείτε;
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @NobodyKP δεν μου απαντήσατε όμως σε κανένα απο τα δυο ερωτήματα.

    @gaby_m είτε αντιλαμβανόμουν πως είναι πρόταση του εδώ χώρου είτε της Society of Janus τα ίδια θα έλεγα. Μου λέτε εμέσως ότι επειδή τους κανόνες αυτούς τους όρισε η society of Janus και την εκφράζουν θα πρέπει να το δεχθώ και να εκφράζουν και εμένα;
    Επειδή σαρκάζω (δεν έχω το δικαίωμα; ), τιμωρούμαι με επιβολή του να θέσω τη δική μου φιλοσοφική βάση; Αν δεν την θέσω δεν έχω το δικαίωμα να διαφωνήσω με κάτι που στη δική μου λογική φαντάζει το λιγότερο γελοίο;
    Ασφαλώς και θα μπορούσα να αντιπαρατεθώ και να θέσω τη δική μου οπτική αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός του πόσο ανόητους βλέπω αυτούς τους κανόνες. Ούτε μιλάω με την προσδοκία να δείξω ότι εγώ την έχω μεγαλύτερη. Δε συγκρίνω. Κρίνω μόνο αυτό που διάβασα ως έχω κάθε δικαίωμα να κάνω.
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάποιες γενικές αντιλήψεις ανοιχτής κοινωνικής συμπεριφοράς, με ελάχιστη εξειδίκευση ως προς αναζήτηση BDSM partner, έχουν τεθεί ως κανόνες για Dominants και για Submissives - αν και οι κανόνες για τους Dominants είναι σε άλλο νήμα.

    Δεν λέω ούτε εμμέσως ούτε απευθείας να δεχτείτε τους κανόνες κανενός. Απαντώ ευθέως στην ερώτησή σας ποιος ορίζει τους κανόνες και αν τους ορίζει το σύμπαν. Δεχόμαστε και οι δύο, υποθέτω, ότι η Society of Janus είναι ένα τόσο απειροελάχιστο τμήμα του σύμπαντος όσο εσείς και εγώ. Υποθέτουμε ότι το σύμπαν έχει άλλες δουλειές να κάνει αν και είναι πολύ πολύ πιθανό να βρείτε αυτούς τους κανόνες ή κάποιους παρεμφερείς και σε πάμπολλα άλλα φιλοσοφικά ή ηθικά συστήματα συμβίωσης σε μια κοινωνία.

    Αν εσείς ξεκινάτε από άλλη βάση φιλοσοφική ή και πρακτική και δεν βλέπω γιατί σας ακούγεται τιμωρητικό να θέλει κάποιος να καταλάβει την άποψή σας, μπορείτε να το πείτε.

    Με άλλα λόγια, πώς καταλήγετε ότι είναι γελοίο και άξιο σαρκασμού να συμπεριφέρεται κάποιος που αναζητά BDSM partner υπομονετικά, με ειλικρίνεια, ανοιχτά, ευάλωτα, κλπ και να θέλει να περάσει καλά;

    Εκτός και αν σας φαίνεται ότι είναι αυτονόητα όλα αυτά, δεν είμαι όμως διόλου σίγουρη ότι είναι πράγματι αυτονόητα  
     
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    ΜΟλονότι δεν νομια πως ειναι απαραίτητο...

    1. Η υ υπηρετεί Αυτόν ή τις επιθυμίες της;
    Τον υπηρετεί ικανοποιώντας τις επιθυμίες της διότι συμπίπτουν ή αλληλοσυμπληρώνονται. Αλλιώς μιλάμε για κακοποίηση.

    2. Πως προκύπτει υποταγή μέσα από τη δική σας θέση; (Δεν είναι θέση. Είναι παρατήρηση και ανάλυση του μηχανισμού)
    Η υποταγή δεν είναι κάτι που επιβάλλεται. Υπάρχει γιατί η υποτακτική αισθάνεται καλά προσφέροντας την σε κάποιον. Για όποιον λόγο και αν το κάνει.

    ΟΤΙ δεν είναι Safe Sane & Consnsual δεν είναι BDSM.
     
  11. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Νομίζω πως τα πάντα εν τέλει κινούνται μέσα από μια εγωιστική κι εμπειρική προσέγγιση του bdsm. Το τι έχει ο καθένας μας βιώσει και το τι πραγματικά επιθυμεί, διαμορφώνουν την αντίληψή του και τη στάση του. Κι όλα αυτά και πάλι επαναπροσδιορίζονται μέσα από τις εισερχόμενες αλληλεπιδράσεις μας με καινούριους ανθρώπους. Σίγουρα υπάρχουν κοινά πλαίσια, αλλά και μόνο μερικές συζητήσεις με διαφορετικούς dom αρκούν για να αντιληφθεί κανείς πόσο διαφορετική προσέγγιση έχουν και πόσο διαφορετικούς κανόνες/θέλω. Λιγότερο ή περισσότερο καθολικούς ανάλογα με τον έλεγχο που θέλουν να ασκούν. Κι όλα αυτά είναι πολύ ευδιάκριτα σε ένα πρωτογενές στάδιο, στην αρχή μιας γνωριμίας.

    Από εκεί και πέρα το κάθε submissive άτομο έχει μια σειρά από προσωπικούς λόγους που ασχολείται με το bdsm. Ανάγκη, ευχαρίστηση, ψυχολογικό υπόβαθρο ή οτιδήποτε άλλο, δημιουργούν προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες είναι πιο πρόθυμο να συνεχίσει με κάτι λιγότερο ή περισσότερο strict. Και φυσικά, όταν ο έλεγχος αρχίζει να το ποτίζει κι η ελευθερία των επιλογών συνειδητά κι ασυνείδητα ξεθωριάζει, τότε η επιθυμία του να ικανοποιήσει τον άλλο γίνεται μεγαλύτερη κι οι κανόνες του dom γίνονται βίωμα.

    Θεωρώ πως όλα είναι μεταξύ δύο μονάδων και συγκεκριμένης σχέσης που έχουν, γιατί έχω υπάρξει αυτή που εξ' αρχής δε θα έκανε με τίποτα κάτι και κατέληξε να κάνει κι αυτό και πολλά άλλα που δεν περίμενε ποτέ να θέλει να κάνει, κι έχω υπάρξει κι αυτή πάνω στην οποία doms έχουν επαναπροσδιορίσει τα θέλω τους, γιατί με αυτό τον τρόπο την έχουν αφήσει να ανθίσει περισσότερο κι έτσι την έχουν απολαύσει με πολύ πιο έντονους κι ιδιαίτερους τρόπους.

    Καταλαβαίνω πως αυτή η προσαρμοστικότητα ακούγεται 'ανάρμοστη' σε πολλούς σκληροπυρηνικούς doms, που φέρουν απόλυτους κανόνες ανεξαρτήτως ποιον έχουν απέναντί τους, αλλά.. αφενώς η επιλογή αυτής της προσαρμοστικότητας είναι επιλογή του εκάστοτε dom κι αφετέρου, καταλήγουν να παίρνουν πολύ περισσότερα απ όσα θα έπαιρναν διαφορετικά. Αν αυτό δεν είναι έλεγχος, δεν ξέρω τι είναι.

    Στο δικό μου κεφάλι, οι κανόνες υπάρχουν για να κάνουν κάτι πιο ξεκούραστο.
     
  12. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Καθόλου τιμωρητικό. Απλά απεχθάνομαι να μου κουνάνε το δάχτυλο με όποιον τρόπο και αν το κάνουν.

    Όχι δα. Ξέρω πολύ καλά τι είπα. Δεν έκρινα συμπεριφορές. Έκρινα την άποψη που λέει ότι όλοι οι υποτακτικοί πρέπει να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένους κανόνες. Κανόνες γελοίους γιατί δεν έχουν καμία απολύτως βάση και λογική. Πάντα κατά την δική μου οπτική.
    Επίσης αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς δε λέει αυτό που περιγράφετε μόλις το αρχικό ποστ. Ότι είναι καλό όσοι αναζητούν bdsm partner, να συμπεριφέρονται υπομονετικά κτλ.
    Αναφέρει γενικούς κανόνες συμπεριφοράς των υ. Μάλιστα δεν μένει μόνο στο να τους αναφέρει απλά αλλά συμπληρώνονται και από συγκεκριμένες οδηγίες συμπεριφοράς, π.χ κανόνας Νο 8. : 8) Να είστε πραγματικοί/ές υποτακτικοί/ές! Εκεί είναι όλη η ουσία. Παραδοθείτε τελείως στον/στην Αφέντη/ντρα Σας. Μην αμφισβητείτε, κριτικάρετε ή σκέφτεστε ό,τι σας λέει Εκείνος/η. Ανταλλάξτε πληροφορίες για τις ειδικές ανάγκες σας, πριν αρχίσει η σκηνή, αλλά άπαξ και αρχίσει, σωπάστε! Αν επιμένετε να γίνει η σκηνή με τον δικό σας τρόπο, τότε ίσως να πρέπει να προσπαθήσετε να γίνετε Κύριος/α. Έχετε συμφωνήσει να περιορίσετε τις δυνάμεις και τις επιλογές σας. Σεβάστείτε αυτή σας την απόφαση. Σεβαστείτε επίσης και υπακούστε στον/στην Κύριο/α σας και αναμένετε τιμωρία αν δεν το πράξετε. Αποδεχτείτε την τιμωρία με ευγνωμοσύνη και καλή διάθεση. Ο/Η Κύριος/α σας έχει πολλά να ανησυχεί, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και των αναγκών σας. Φροντίστε λοιπόν να είστε αφοσιωμένοι και αξιόπιστοι και απολάυστε τον ρόλο σας.

    Tα bold δικά μου. Βλέπετε gaby δεν μπορώ να αναγνωρίσω κάτι τέτοιο ως θετικό σε καμία περίπτωση. Δε ξέρω καν γιατί παροτρύνει ανθρώπους να συμπεριφέρονται σαν έρμαια των όποιων επίδοξων Κ προσπαθούν να γνωρίσουν. Να συμπεριφέρονται υποταγμένα πριν καν υπάρξει αυτή η αναθεματισμένη υποταγή.


    Αυτό που μου φαίνεται αυτονόητο είναι να σεβαστώ τον συνομιλητή μου στα πλαίσια που και ο ίδιος μου επιτρέπει να το κάνω. Αυτό το κείμενο δεν με παραπέμπει ούτε κατά διάνοια σε ευγενή συμπεριφορά αλλά σε ηλίθια. Υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με Κυριαρχία/υποταγή.