Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

10 Kανόνες για submissives

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος miranda, στις 28 Μαϊου 2005.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Σωστά.
    Για αυτό είπα πιο πάνω ότι "οι kinksters ως τέτοιοι"...
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Με αφορμή μόνον αυτό και όχι ως απάντηση σε αυτό...
    Γενικά αλλά και ειδικά (όπου ειδικά το βδσμ) είμαι της γνώμης και στάσης: άμα ο ένας/δύο/... ν νιώθουν έτσι, και για αυτούς δουλεύει κάτι, καλώς. Και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Και η γνώμη του οποιουδήποτε περισσεύει. Και δεν οφείλουν να δώσουν λόγο σε κανέναν, αυτό έλειπε.
    Ωστόσο αυτό είναι ένα πράγμα.
    Ένα άλλο πράγμα είναι ο δημόσιος διάλογος όπου αν και εφόσον ενδιαφέρεται κάποιος να τον κάνει, πρέπει να συντονίζεται με τους άλλους ως προς την κοινή ορολογία. Και ναι, αν λέει "πτηνό", μπορεί να έχει στο μυαλό του το σπουργίτι ή τον αετό ή και την κότα ακόμη. Αλλά όχι το δελφίνι.
    Και ένα τρίτο πράγμα η αντίληψη των ορολογιών shibboleth.
    Και μέχρι το δεύτερο αρκεί αν μείνουμε.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Συμφωνάμε απ του δώθε...
    Για τα παρακάτω, το "ό,τι νιώθει" καλό και χρήσιμο είναι να αποτυπώνεται σκέτο/ωμό, αλλιώς είναι σέλφι με "φλίτρο"..!
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Εντάξει για τον δαίμονα του πληκτρολογίου, το καταλαβαίνω. Παίρνει μαζί του και ορισμένες από τις παρατηρήσεις μου  

    Ούτε D/s κατ' ανάγκη ούτε BDSM είναι αν κάποιος επιθυμεί να μην του φέρνει αντίρρηση σε τίποτα ένας ερωτικός σύντροφος.

    Δεν έχει για μένα νόημα η κατ' ελάχιστο ύπαρξη D/s στο όποιο BDSM. D/s ή έχεις ή δεν έχεις σε μια αλληλεπίδραση BDSM, το πόσο D/s εξαρτάται από τους δύο που αλληλεπιδρούν, αν κάνει την δουλειά του με λίγο, εντάξει, αν για αυτούς χρειάζεται πολύ, πάλι εντάξει. Όταν δεν υπάρχει D/s το λέμε T/b και αυτό διαφέρει από το kinky play στο πώς το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι που το κάνουν, ότι έχει συνειδητότητα ανταλλαγής ελέγχου κατά την διάρκεια της σκηνής.

    Όλοι οι kinksters δεν κάνουν BDSM και δεν λένε ότι κάνουν BDSM.
    Όσο το κείμενο αυτό αναφέρεται σε συμπεριφορές, κανόνες συμπεριφοράς κλπ, για μένα είναι ο.κ. και ούτε λέει τίποτα συνταρακτικό. Πέραν τούτου όμως, ανάμεσα από τις γραμμές του αναδύεται μια αντίληψη περί BDSM, μια συμβατική, κατά τη γνώμη μου, αντίληψη, χωρίς το κείμενο να τιτλοφορείται "η αντίληψή μας για το BDSM", οπότε εκεί υπάρχει ένα θέμα. Για τον λόγο ότι πολλοί μπορεί να είναι o.k. με τις συμπεριφορές, που η SoJ θεωρεί κανόνες, χωρίς να είναι ούτε ικανές ούτε αναγκαίες συνθήκες για BDSM, αλλά να μην είναι ο.κ. με την συγκεκριμένη περί BDSM αντίληψη. Η οποία, έτσι όπως τίθεται, μοιάζει σαν το μεν υ να παριστάνει ότι θέλει να υποταχτεί ο δε Κ να παριστάνει ότι ασκεί πραγματικό έλεγχο ενώ δεν ασκεί. Και δεν ασκεί πραγματικό έλεγχο, διότι αν το υ αποφασίσει ότι θέλει να την κάνει στη μέση της σκηνής, ότι δεν θέλει άλλο να του ικανοποιεί ο Κ την φαντασίωσή του π.χ., βλ. κανόνα 1., δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στην δική του αντίληψη που να το εμποδίζει να φύγει. Παρόλα αυτά, το υ αυτό έχει συζητήσει με τον Κ, ατέρμονα, την σκηνή αυτή και άλλα πολλά, έχει πει τους προβληματισμούς του και "αυτά που δεν του αρέσουν" και όλοι έχουν ακολουθήσει τους κανόνες επικοινωνίας και στο τέλος έχει συναινέσει. Τι πήγε στραβά λοιπόν; Μήπως είναι τρία τελείως ασύνδετα πράγματα, οι κανόνες αυτοί, η λογική αυτή και το BDSM αποτέλεσμα επί σκηνής;

    Εξάλλου δεν έχει σημασία αν μιλάμε για M/s, D/s ή T/b, σημασία έχει ο έλεγχος που ασκείται στο πεδίο όπου ασκείται. Το Top πρόσωπο ασκεί ολικό έλεγχο κατά την διάρκεια της σκηνής, στο συμφωνημένο πλαίσιο. Δεν έπεται ότι επειδή ενεργεί ως Top μπορεί ένα bottom να αμφισβητήσει τον έλεγχό του κατά την ώρα της σκηνής. Αυτό όμως δεν είδα να το εξασφαλίζουν οι κανόνες. Ο κανόνας 8 μοιάζει να είναι ευσεβής πόθος της Society of Janus. Δεν είναι αυταπάτη, κάπως έτσι είναι μια καλή σκηνή. Απλά δεν κάνει την παραμικρή νύξη για το πώς φτάνουμε σε μια καλή σκηνή και φαίνεται ότι για αυτό βασίζεται στους κανόνες του, όμως όλοι έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε.

    Κάνοντας χρήση της πολύ πετυχημένης ορολογίας της @margarita_nikolayevna, θα έλεγα ότι εδώ κάποιοι έφτιαξαν πτηνό, του έβαλαν και βράγχια να λειτουργεί και ως δελφίνι αλλά παρέλειψαν - διότι δεν κατόρθωσε να συνεννοηθεί η επιτροπή σύνταξης - τον εγκεφαλονωτιαίο μυελό.

    Δεν νομίζω ότι είπαμε ποτέ ότι η επίδοξη υποτακτική αξίζει να βαδίσει στα τυφλά ή ότι συζητούμε κάτι τέτοιο, έτσι και αλλιώς. Ούτε οι εκπλήξεις στο BDSM είναι συνήθως δυσάρεστες, όπως λεγόταν παλιά, σχεδόν ως ρητό, ούτε η συζήτηση μπορεί να κάνει κάποιον να αλλάξει την συμπεριφορά του επηρεασμένος από κάποιον άλλο.

    Και αν ο μ... τα πήγαινε πολύ καλά στα προφορικά; Αν είχε μάθει απέξω και ανακατωτά αυτά τα ίδια που και το υ είχε διαβάσει και έτσι συμφωνούσαν στα λόγια αλλά στην πράξη αυτό δεν συνέβη;
    Οι συμβουλές είναι κομμάτι του mentoring, εκτός mentoring είναι απλά θέμα προς συζήτηση  

    Στη Λουιζιάνα του 1800 αλλά και στην Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα του 1900 ήταν τελείως αλλιώς οι νόμοι και το περιβάλλον και εξαιτίας τους οι άνθρωποι δεν είχαν επιλογή. Δεν τους επιτρεπόταν καν να επιλέξουν να φύγουν από το σπίτι με το δάπεδο από χώμα που ζούσαν, να φύγουν από την περιοχή, να ζήσουν με άλλο τρόπο. Στην τελική, δεν διακρίνω την παραμικρή σχέση του σύγχρονου BDSM οποιασδήποτε μορφής με την "Λουιζιάνα του 1800". Και αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, δεν θα το έλυναν οι "πολύ εκτεταμένες συζητήσεις".

    Αλλά πέρα από την Λουιζιάνα κλπ, όταν λέτε για την υποταγή αυτή που προσφέρει μια υποτακτική στον κύριό της, για ποιαν υποταγή μιλάτε, πώς προκλήθηκε, πού την βρήκε η υποτακτική να την προσφέρει στον κύριό της; Θα έχει κάποιο νόημα αυτή η υποταγή που προσφέρεται, αν ο Κ δεν την πάρει; Και αν, όπως λέτε, το κάνει η υποτακτική για τους λόγους που αυτή θεωρεί πως θέλει, τότε, όποτε θέλει την παίρνει πίσω και φεύγει; Τότε όμως τι είδους προσφορά ήταν;

    Στο M/s η ανταλλαγή ελέγχου είναι σε όλα, στο D/s είναι στη σχέση και στο S/m και στο T/b είναι στο S/m. Εκεί που υπάρχει ανταλλαγή ελέγχου είναι ανταλλαγή ελέγχου, δεν είναι ολίγη και δεν παραχωρείται όπως προαιρείται το υ την στιγμή εκείνη.

    Επειδή δεν μιλάω για πράγματα που δεν γνωρίζω, θα σας πω τι έκανα στ' αλήθεια όταν γνώρισα τον σκύλο του τότε Κ, αποφάσισα αυθωρεί και επιτόπου ότι δεν θέλω αυτόν τον Κ για ιδιοκτήτη μου γιατί ο σκύλος του ήταν ένα κακοφροντισμένο, λυπημένο και πονεμένο πλάσμα και ήταν προφανές ότι αν έμενα κοντά του έτσι θα γινόμουν και εγώ.

    Δεν είναι Κ που θέλει να κατισχύσει όμως, αυτός που περιγράφετε. Ίσως να είναι φετιχιστής ζωόφιλος, αφού επικεντρώνεται στο φετίχ του.

    Τέλος, έχω μια ερώτηση ως εάν ήμουν η υποτακτική που έθετε τα ερωτήματα κατά το διάστημα γνωριμίας: Πώς κάνει κουμάντο ο Κ αυτός τον Ντορή ή τον Αζόρ; Γιατί για το υ, διάβασε τους κανόνες, του είπε και το υ σε ποιο level είναι ή θέλει να είναι και με ποιες προϋποθέσεις προσφέρει την υποταγή του και κάπως τσούλησε το πράγμα, με το τετράποδο τι γίνεται;  
     
    Last edited: 12 Σεπτεμβρίου 2021
  5. tithon

    tithon Contributor

    το να πιστεύει κάποιος πως είναι υδραυλικός, δεν το κάνει υδραυλικό.
    το να κλαίει και να χτυπιέται που οι άλλοι δεν τον βλέπουν σαν υδραυλικό, τον κάνει κωμικό.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    δεν είναι, ούτε πρέπει να είναι, ούτε χρειάζεται να γίνουν.
    δεν είναι οι κινκστερς ή οι φετιχιστες βδσμερς, ούτε πρέπει να είναι, ούτε χρειάζεται να γίνουν ντε και καλά, με το ζόρι.
     
  7. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ήρθα πάλι να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου παρόλο που έχει πάρει το νήμα πολύ διαφορετική τροπή.
    Ενίσταμαι όμως κυρία πρόεδρε και θέλω να μιλήσω  
    H υποταγή δεν είναι δώρο για να προσφερθεί και ναι η υποτακτική όποτε θέλει την παίρνει πίσω και φεύγει. Όποτε θέλει σημαίνει πως δεν έχει πια Ισχύ επάνω της ο Κ. Κάπου υπήρξαν λάθη που ποτέ δεν λύθηκαν. Προφανώς και δεν την παίρνει την απόφαση αναίμακτα , προφανώς και είναι δύσκολα αλλά και δεν έχει νόημα να συνεχίσει και δεν πρέπει να συνεχίσει. Τι την κρατάει στη θέση της, αν όχι η Ισχύς Του;


    Το ότι υφίσταται ανταλλαγή ελέγχου δεν σημαίνει ότι όταν κάτι πάει στραβά θα συνεχίσει η υ να την παραχωρεί. Πόσο μάλλον σε μία σκηνή ώπου καμία κατίσχυση δεν υφίσταται. Έχε γεια αν δεν μ'αρέσει παίρνω τα μπογαλάκια μου και φεύγω. Σιγά μη μείνω να τηρήσω τη ΄΄συμφωνία΄΄.


    Έχετε δίκιο, πιθανόν να μην είναι. Αλλά αν είναι και έχει το συγκεκριμένο φετίχ και επικεντρώνεται σε αυτό αλλά και σε όλα όσα θέλει;

    Δεκτό πως μπορεί να υπάρχουν συσχετήσεις ώπου η υ αναφέρει τις προυποθέσεις που θέτει και ο Κ τις δέχεται ή όχι. Δεν είναι όμως D/s.
    Αν ο Κ με το ταλαιπωρημένο τετράποδο έχει τη δυνατότητα να κατισχύσει βοήθειά της υποτακτικής αλλά ο καθένας κατισχύει εκεί ώπου μπορεί, όπερ σημαίνει έχουν Ό/όλοι τις ευθύνες τους.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Συμφωνώ, έχω την εντύπωση πως λέμε το ίδιο πράγμα. Συγκλίνουμε στο ότι δεν προσφέρει την υποταγή της αν είναι να την παίρνει και να φεύγει για τον όποιο δικό της λόγο. Ότι δεν υπάρχει υποταγή, δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση.

    Ασφαλώς, ισχύει   Είναι ακριβώς αυτό που λείπει από την συζήτηση αυτή. Απουσιάζει εκκωφαντικά από το αρχικό κείμενο.

    Δεν ξέρω αν τα παρατάει, έχει πάει εκεί επειδή το ήθελε, συμπράττει στη σκηνή ως bottom, μπορεί να μη θέλει να τα παρατήσει.

    Πόσο ρεαλιστικό είναι το ερώτημα, πιστεύετε; Τότε, αν εξηγηθεί σπαθί και ο Ντορής, μαγκιά του και σίδερο στη μέση του, του Κ  

    Δεν είναι, συμφωνώ. Ή δεν είναι ακόμα.

    Συμφωνώ πέρα ως πέρα για τις ευθύνες.
     
    Last edited: 12 Σεπτεμβρίου 2021
  9. Grim_Fandango

    Grim_Fandango Symbiosis with Voltaire

    Ωραία λοιπόν. Ποιος ορίζει ποιος είναι "υδραυλικός" και ποιος δεν είναι?
    Υπάρχει κάποια επιτροπή? Υπάρχει κάποιος παγκόσμιος οργανισμός? Βγαίνει κάποιο ISO?
     
    Last edited: 12 Σεπτεμβρίου 2021
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Επί του πεδίου ορίζεται και από τα αποτελέσματα της τέχνης του.
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    όποιος και να το ορίζει, η κλαψομουνιά οτι αυτοχρίστηκα υδραυλικός και δεν πείθεται κανένας σας οτι είμαι υδραυλικός, ενώ νομίζω οτι ξεκάθαρα ξεχωρίζω τη λίμνη απ τη θάλασσα, παραμένει αποκλειστικά κλαψομουνιά. μαζί και οι παγκόσμιοι οργανισμοί κι όποια υπεκφυγή διαλέξει κανένας για να ηρεμήσει κάπως.
     
  12. Grim_Fandango

    Grim_Fandango Symbiosis with Voltaire

    Για υπεκφυγές να μιλάνε όσοι απαντάνε σε αυτά που τους ρωτάνε. Και εν τέλει γιατί θεωρείς πως νοιάζεται κανείς για το αν θα πειστείς εσύ ή οποιοσδήποτε? Το θέμα μας δεν είναι αν συμφωνείς και αν μας δίνεις την άδεια.

    Το θέμα μας είναι πως πάνω αριστερά γράφει "Greek BDSM Community". To ποιος δικαιούται και συμμετέχει και ποιος όχι, δεν χρειάζεται την σφραγίδα κανενός. Η κλαψομουνιά του το τάδε δεν είναι BDSM και το δείνα είναι, μας είναι αδιάφορη. Και εξίσου κωμική.


    Το πεδίο στην περίπτωση μας περιλαμβάνει 2 (συνήθως) άτομα και αυτά που συμφωνούν μεταξύ τους. Άρα BDSM σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό είναι κάτι αόριστο και υποκειμενικό. Άρα όποιος θεωρεί πως ανήκει κάτω από την ομπρέλα του όρου και θέλει να συμμετέχει σε μια κοινότητα που αυτοαποκαλείται BDSM Community, είναι ελεύθερος να το κάνει.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί κάποιοι κόπτονται για το αν ο οποιοσδήποτε κάνει twue BDSM ή όχι και θεωρούν πως τους πέφτει λόγος. Και μάλιστα έχουν μαζευτεί και συζητάνε για την Τελική Λύση του φόρουμ που θα τους απαλλάξει επιτέλους από τους ενοχλητικούς άσχετους και διάττοντες.