Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Σωστά, ξέχασα να προσθέσω ότι ήταν και αστείο.
     
  2. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    @Grim_Fandango αναρωτιόμουν πολλά χρόνια για το τι ειμαι και τι δεν είμαι. Ξεκίνησα να ψάχνω στο ίντερνετ και έπεσα πάνω στο φόρουμ. Το διάβαζα αρκετό καιρό, δεν έβγαζα άκρη να σας πω την αλήθεια και κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω εγγραφή έτσι ώστε να μιλήσω με συγκεκριμένο άνθρωπο.

    Τόσο στο δημόσιο διάλογο όσο και στις προσωπικές μας συζητήσεις μετέπειτα, μου έλυνε κάθε απορία πάντα με επιχειρήματα, μου εξηγούσε γιατί είναι έτσι και όχι αλλιώς, γιατί είμαι αυτό που είμαι, γιατί, γιατί, γιατί. Μόνο έτσι μπόρεσα να καταλάβω τι ειμαι εγώ, τι εστι bdsm, πολλά από αυτά τα είχα ήδη ζήσει, ακόμα περισσότερα τα βρήκα μπροστά μου και τελικά είχε δίκιο.

    Ε, όπως και να το κάνουμε το να γκρεμιστεί όλη η κοσμοθεωρια που έχω μέσα μου πάνω σε αυτό το θέμα είναι σχεδόν αδύνατο. Και λέω σχεδόν γιατί με τα χρόνια μπορεί να εμφανιστούν άνθρωποι που έχουν άλλες απόψεις και με τα σωστά επιχειρήματα μπορεί να μας πείσουν για κάτι διαφορετικό, αλλά εάν και μέχρι να γίνει αυτό εγώ προσωπικά θα είμαι πιστή σε αυτά που ασπάστηκα

    Και αυτό προσπαθούν να σας πούνε και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν ποστ ανθρώπων με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο, που επένδυσαν πάρα πολύ χρόνο ώστε να γράψουν εδώ μέσα, οι οποίοι ξέρουν τι έλεγαν/ λένε και αυτό θα το καταλάβετε μέσα από τα βιώματα σας. Να ξεκαθαρισω πως δεν έχω καμία διάθεση να προσβάλω εσάς και τα βιώματα σας. Στην περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τις απόψεις των άλλων, αναλύστε τις δικές σας κανείς δε θα σας φιμωσει.

    Για να σας προλάβω, θα μου πείτε, μα εγώ δεν έχω ανάγκη να πείσω κανέναν/δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων. Είμαι σίγουρη πως σας ενδιαφέρει, αλλιώς θα ήσασταν ένα απλό μέλος του φόρουμ που θα ανέβαζε φωτογραφιουλες, θα κάνατε χαβαλέ και δε θα γράφατε δημόσια στο bdsm discussion.

    Σε γενικές γραμμές μπορεί να διαφωνούμε στα νήματα μεταξύ μας στις λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι συνεννοουμαστε σε ότι αφορά τους βασικούς πυλώνες τους bdsm και στις "ταμπέλες". Δε θέλω να συμμετέχω στη συζήτηση για τον τρόπο που εκφράζεται ο καθένας, εάν είναι ειρωνικός ή οτιδήποτε άλλο, ο καθένας έχει το δικό του στυλ όπως και εγώ το δικό μου.

    Εύχομαι καλή συνέχεια
     
  3. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Φοβάμαι αγαπητή Θρυαλλίδα πως η αγένεια δεν ήταν ποτέ μέρος ενός πολιτισμένου διάλογου.
    Η δε ειρωνεία πολλάκις είναι δείγμα απουσίας επιχειρημάτων και όχι στυλ γραφής σε έναν χώρο που υποτίθεται γίνεται διάλογος και όχι κατήχηση.
    Στον διάλογο συζητάμε με επιχειρήματα και όχι με τσιτάτα. Διάλογος δεν είναι να επιβάλλω στον άλλο την άποψή μου, εκμεταλλευόμενος την απειρία του στον χώρο (forum) και ενδεχομένως στο προς συζήτηση θέμα.
    Επιχείρημα, δεν είναι να προσπαθείς να μειώσεις τον συνομιλητή σου, με σκοπό να του επιβάλεις την κατ' εσέ ορθή άποψη, με εκφράσεις του τύπου "Δεν ξέρετε εσείς. Θα ξέρετε πως μάθατε, όταν αφού περάσετε αρκετό χρόνο διαβάζοντας, αυτά που γράφονται εδω, θα καταλήξετε να δεχθείτε, τις θέσεις μας ως ορθές".

    Αυτά ολα βεβαίως απαιτούν, ένα ήθος και τήρηση μιας ελάχιστης δεοντολογίας, που δυστυχώς κατά τα φαινόμενα, για Χ λόγους (που δεν είναι της παρούσης) απουσιάσουν από τον λόγο πολλών..
    Να είσαι πάντα καλά.
     
  4. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Επειδή θα ξεφύγει το άλλο νήμα κατά πολύ, τα ποστ μας μεταφέρθηκαν εδώ.

    Για να συμμετέχει κάποιος στον οποιαδήποτε διάλογο πρέπει να ξέρει και για το τι πράγμα μιλάει. Εγώ εάν μπω σε φόρουμ που ασχολείται με την πολιτική και γράψω, στην καλύτερη θα μου πετάξουν σαπιες ντομάτες και αυτό είναι το σημείο στο οποίο επιμένω. Πρέπει να υπάρχει μια κοινή γλώσσα ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε στα βασικά και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Εγώ έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου για το τι είναι Dom, Master, D/s, M/s κτλ. Μπορεί να έρθει ο οποιοδήποτε να μου πει ότι έχω λάθος άποψη, αλλά εάν δεν μου εξηγήσει γιατί είναι λάθος και προσπαθήσει να κάνει συζήτηση μαζί μου θα βρει τοίχο.

    Τι το διαφορετικό βλέπετε εδώ μέσα σε ότι αφορά τις συμπεριφορές των μελών από τον έξω κόσμο; Και να σας πω και κάτι; Ότι δεν σας καλύπτει σε αυτά που διαβάζετε είτε γιατί δεν σας αρέσει ο τρόπος γραφής, είτε γιατί δεν συμφωνεί με τα πιστεύω σας, προσπεράστε το. Εγώ αυτό κάνω. Απαντάω μόνο σε ότι νομίζω πως θα μου φανεί χρήσιμο και πως έχω να κερδίσω κάτι. Είναι κάτι που έχω ως στάση ζωής τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο εδώ μέσα,χωρίς να παίρνω το μέρος κανενός

    Τα πμ μου είναι ανοιχτά για όλους.

    * Οποιαδήποτε συζήτηση πάει προς το moderation και τη διαχείριση δεν θα απαντηθεί.
     
  5. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Και πολύ ορθώς.

    Σαφώς και πρέπει να υπάρχει κοινή γλώσσα και πρέπει κάποιος να γνωρίσει για ποιο πράγμα μιλάει. Παρ' όλα αυτά και μολονότι η αντίδραση με τις "ντομάτες" για μένα είναι λάθος σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος πως η ειρωνεία δεν αποτελεί έγκυρο επιχείρημα, για την αποφυγή της σύγκρουσης με τον τοίχο. ;-)

    Η αλήθεια είναι τίποτε διαφορετικό δεν υπάρχει εδώ από τον έξω κόσμο. Τους ίδιους έξυπνους, εξυπνάκηδες, και ηλίθιους συναντάει κανείς παντού. Και όπως εσείς έτσι και εγώ και όλοι φαντάζομαι, αγνοούν οποιονδήποτε θεωρούν ανάξιο της προσοχής τους.
    Ομως!!! Εδώ υπάρχει κάτι που δεν υπάρχει στον έξω κόσμο.
    Στους κανόνες περί δημοσιεύσεων υπάρχει αυτό.
    «Flames: Απαγορεύονται αυστηρά οι διαμάχες μεταξύ των μελών. Δηλαδή ύβρεις, προσβολές, ειρωνείες, χλευασμός των απόψεων των συνομιλητών μας κτλ.» Εκτός και αν αυτοί οι κανόνες ισχύουν μόνο για όσους είναι νεοεισερχόμενοι στο forum.

    Τέλος πάντων νομίζω πως ότι είχα να πω το είπα και θα κλείσω απλώς επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση μου, ότι δηλαδή αυτά για να γίνουν αντιληπτά, απαιτείται ένα ήθος, και τήρηση μιας ελάχιστης δεοντολογίας, που δυστυχώς κατά τα φαινόμενα, για Χ λόγους (που δεν είναι της παρούσης) απουσιάσουν από τον λόγο πολλών...
     
  6. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ένας λόγος από τους οποίους αποφεύγω να γράφω δημόσια είναι πως όλα καταλήγουν στα περί κανόνων και moderation. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, οτι είχα να πω το είπα.

    Καλή συνέχεια
     
  7. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν είναι παράλογο. Οταν υπάρχουν κανόνες πρέπει να τηρούνται.  
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ποιος κανόνας δεν τηρήθηκε και σε ποια περίπτωση;  
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Αυτός που αναφέρθηκε και παραβιάζεται αδιαλείπτως από κάποιους...
    Κάποιους που ενώ κόπτονται για κανόνες και "κατασχέσεις", θεωρούν εαυτούς, υπεράνω κανόνων.
    Μάλλον λόγο αρχαιότητος και "αυθαιντοσύνης".
     
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το συγκεκριμένο περιστατικό, ποιο ήταν;
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Είναι καλά κρυμμένο δεν φαίνεται εύκολα...
     
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Οι υπεκφυγές τονίζουν το προφανές! Για να θυμηθώ την ατάκα παλιού μέλους, που κρίμα που δεν βρίσκεται στο νήμα αυτό γιατί είναι πολύ ταιριαστή, μάθετε να χάνετε