Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εθελοδουλεία (split)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος RAIN, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Βασισμένος στην εξαιρετική απάντηση του @Libertine SD θα υπενθυμίσω εκ νέου ότι για να ονομαστεί κάτι "κυριαρχία" σε οποιοδήποτε context (πολιτικό, στρατιωτικό, BDSMικό κλπ) θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια ώστε να μπορεί να αναγνωριστεί ως "Κυριαρχία". Η κυριαρχία είναι κάτι που επιβάλλεται, αν επιλεχθεί δε λέγεται κυριαρχία αλλά παραχώρηση διαχείρισης. Ο BDSM σκλάβος διαφέρει από τον σκλάβο των ρωμαϊκών χρόνων στα εξής:
    1. Έχει την επιλογή της αποδοχής της Κυριαρχίας χωρίς απειλή αφανισμού.
    2. Έχει το δικαίωμα της αποδέσμευσης με ή χωρίς το τυπικό της.
    Η εθελοδουλεία από μόνη της δε σημαίνει τίποτα όπως πολύ ορθά παρατήρησαν @gaby_m και @Seras Victoria

    Δεν αρκεί να θέλεις να υποταχτείς, πρέπει να βρεθεί κάποιος να καταφέρει να σε υποτάξει, όχι γιατί απλά το επιθυμείς γενικά και αόριστα, αλλά γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς επειδή *δεν θέλεις* να κάνεις αλλιώς.
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Η υποτακτική προδιάθεση είναι μια κατάσταση που μπορεί να εκφράζει την ανάγκη για πιθανή υποταγή.
    Η εθελοδουλεία μπορεί να θεωρηθεί φαινόμενο σήψης για το BDSM. (Είναι και της μόδας)
    Το «θέλω να είμαι σκλάβα» απέχει πολύ από το «νοιώθω πως έχω ανάγκη να κυριαρχούμαι».
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Δεν το έχουν ανάγκη!
    Πραγματικά...

    Πρακτικές "φυτειών του Νότου", με δεδομένες -πάντα- την αρχική συναίνεση και την καθημερινή συναίνεση παραμονής στην θέση, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και εξακολουθούν να υπάρχουν, στον ίδιο βαθμό και πλήθος, απ'όσο μπορώ να γνωρίζω προσωπικά. Από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, που συνοδεύει τον όρο σκλάβος, μέχρι δανεισμό και χρήση -όχι απαραίτητα σε Master- για περιόδους μηνών ή και μερικών ετών, έως και πώληση (αυτή τη φορά, σε Master).
    Συνεχίζουν να υφίστανται, επαναλαμβάνω, στους ίδιους πάνω-κάτω αριθμούς, όχι μόνο στο εξωτερικό, όχι γενικά και αόριστα στην Ελλάδα, αλλά αφορούν και σε περιπτώσεις μελών του παρόντος φόρουμ.

    Το γιατί δεν γράφουν για αυτά, όπως πολλά άλλα μέλη δεν γράφουν για άλλες πρακτικές που τα αφορούν, γίνεται εύκολα αντιληπτό αν διαβάσει κανείς κάποιες, αρχικές, απόπειρές τους να γράψουν...
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Πολύ μου αρέσει που όταν καποιοι φτάνουν σε λογικά αδιέξοδα, αρχίζουν και παίζουν με τις λέξεις...
     
  5. RAIN

    RAIN nefelibata


    Ο ορισμός αφορά το πλαίσιο του βδσμ και όχι τη σκλαβιά από καταβολής κόσμου. (Το πλαίσιο όπως το αντιλαμβάνονται το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που ασχολούνται με βδσμικες πρακτικές ).
    Η συναίνεση είναι απαραίτητη ακριβώς για να μην υπάρχει αυτή η σύγχυση.
    Στη σύγχρονη εποχή και στον συγκεκριμένο χώρο η εθελοδουλία είναι αναγκαία συνθήκη ώστε να δουλέψει ένα σχήμα ασύμμετρης δυναμικής.
    Αν υπάρξει κατίσχυση αυτή θα έρθει πολύ αργότερα, αν έρθει ποτέ.
    Όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται υ/σ, γιατί έτσι συμβαίνει, έχουν την ανάγκη και επιθυμούν να παραδώσουν έλεγχο και να ακολουθήσουν. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν καλύτερα και καυλώνουν περισσότερο.
    Τόσο απλά.
    Τα υπόλοιπα που γράφεις για να στρεβλώσεις την πραγματικότητα όπως τουλάχιστον εγώ τη παρατηρώ, δεν με αφορούν. Αλλά το αυτοπαραμυθιασμα είναι αναυθαιρετο δικαίωμα σου.
     
  6. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

     
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Και στην περίπτωση που η κυριαρχία είναι υποσύνολο της υποταγής, εκεί όπου το υποτακτικό μέλος έχει σαφώς λιγότερα όρια και σαφώς μεγαλύτερες ανάγκες/δυνατότητες/διαθεσιμότητα για διαχείριση/χειρισμό από ότι το κυριαρχικό μέλος θέλει/δύναται να παρέχει, εκεί έχουμε κυριαρχία ?
     
  8. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Αν η Κυριαρχία είναι τόσο σαρωτική κι ο Κυρίαρχος/η κατισχύει και υποτάσσει απλά και μόνο επειδή θέλει, γιατί δεν μπορεί να υποτάξει έναν/μια βανιλα; Οχι κινκοβανιλακι, περίπου ανωμαλακι, μισο-υποτακτικο. Κανονικό βανιλακι, χωρίς να βρεθεί στο αυτόφωρο για κακοποίηση.
     
    Last edited: 22 Σεπτεμβρίου 2021
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Still... εφαρμογές [sic] "φυτειών του Νότου" μέσω του BDSM, όπως ακριβώς τις αναφέρατε.
    Η -για πολλοστή φορά- αναφορά του αυτονόητου, δεν αλλάζει τίποτε στο παραπάνω.  
     
  10. iolanda

    iolanda Contributor

    Αν το βανιλάκι έχει υποτακτική τάση που δεν την έχει ακόμα ανακαλύψει, να είστε σίγουρη πως θα το κατισχύσει και με συνοπτικές διαδικασίες.
    Έτσι βρέθηκα εδώ  
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Υπάρχει ασυμμετρία που ορίζεται/χαρακτηρίζεται από την υποταγή του υποτακτικού μέλους, σε αυτή την περίπτωση ελάχιστη σημασία έχει η ποιότητα/ποσότητα της κυριαρχικότητας του κυριαρχικού μέλους.

    Υπάρχει ασυμμετρία που ορίζεται/χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία του κυριαρχικού μέλους, σε αυτή την περίπτωση ελάχιστη σημασία έχει το τι στάτους είναι/ήταν το υποταγμένο μέλος.

    Υπάρχει πόνος που μπορεί να γίνει ευχάριστος/αναγκαίος σε αυτόν που πονάει και ο ίδιος πόνος που είναι δυσάρεστος σε κάποιον άλλου που πονάει. Υπάρχουν και αυτοί που δέχονται ότι ο πόνος ποτέ δεν είναι κάτι καλό και πρέπει να αποφεύγεται.
     
  12. Brt

    Brt #ολαπολυ

    ναι φυσικά.
    Αλλά δεν είστε βανιλα