Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εθελοδουλεία (split)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος RAIN, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

  1. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Να θυμίσω πως μιλάμε για τον '' χώρο'' 'οχι τη θέση. Στον χώρο μπαίνουν πολλοί και πολλές και δηλώνουν υ χωρίς καμία πρόθεση να υποταχτούν.

    Το δούναι και λαβείν υποβιβάζει την σχέση σε αλισβερίσι. Σου δίνω υποταγή, μου δινεις χρήματα ή σου δινω υποταγή ,μου δίνεις καυλα ή σου δίνω υποταγή μου δίνεις αποενοχοποιηση.
    Ναι συμβαίνει ως μηχανισμος αλλά δεν ειναι όλες οι σχέσεις αλισβερίσι . Υπάρχουν και αυτές που βάζω ό,τι εχω , βάζεις ό,τι έχεις και δημιουργούμε κάτι τρίτο.


    Γενικά συμφωνώ με την εθελοδουλία ως προϋπόθεση γιατι κανεις δεν μπορεί να κατισχύσει σε άτομο που δεν έχει την επιθυμία, ανάγκη, τάση ,οπως θέλετε πείτε το, να υποταχτεί. Μπορεί το άτομο να εχει συνειδητά αυτη την τάση, μπορεί και όχι, αλλά την έχει !
    Αυτό που λέμε '' δεν μπορεί να κανει αλλιώς '' ,ειναι η ακαταμάχητη επιθυμία ,αποτέλεσμα κατίσχυσης , για το υ να ευχαριστεισει το Κ ακόμη και όταν του ζητάει πράγματα που δεν θέλει.
    Κανενας άνθρωπος δεν ενεργεί εναντια στο συμφέρον του και αυτο ειναι η ανθρώπινη φυση. Τα άτομα που υποτάσσονται το κάνουν γιατί λειτουργούν καλύτερα όταν ειναι υπο την κυριαρχία κάποιου άλλου , δεν ειναι τυχαίοι περαστικοί που είδε ενα Κ και αποφάσισε να κατισχύσει.
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

     
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Straw Man
     
  4. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Δεν μπορώ να αμφισβητήσω σε καμία περίπτωση πως δεν υπάρχουν πράγματι εθελόδουλα άτομα στον χώρο. Ωστόσο δεν μπορώ και να δεχθώ πως μόνον εθελόδουλα άτομα, που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς υποτάσσονται. Κατ'εμέ ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, και δεν κάνει κάτι για να το διορθώσει αυτό είναι ένας μη λειτουργικός άνθρωπος. Η κατίσχυση δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα ή με το καλημέρα σας. Ούτε όλοι οι Κ μπορούν να κατισχύσουν τους ίδιους ανθρώπους. Για να μπορέσει να συμβεί, νομίζω πως προυποθέτει βαθιά και ειλικρινή αναγνώριση της όποιας υπεροχής του Άλλου και μάλιστα αφού και αν βρεθεί αυτός ο Άλλος. Η εθελοδουλία ακα ανάγκη να λες ΄΄μάλιστα Κύριε΄΄ μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη και χάσιμο ποιοτικού χρόνου ενίοτε που αποτρέπει παρά διευκολύνει την πιθανότητα να συναντηθούν οι Δ/δύο κατάλληλοι.
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Μια χαρά λειτουργικος και χαρούμενος ειναι , στη συνθήκη ( την υποταγή ) που του επιτρέπει να ζήσει με τρόπο που ειναι φυσικος σε εκείνον .

    Άτομο που δεν είναι εθελόδουλο δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την υπεροχή κανενός καθ όλοκληριαν ,σε σημείο να μην εχει πλέον κανέναν έλεγχο στη ζωή του ( σκλάβος).

    Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πως το εννοείτε ?
     
  6. iolanda

    iolanda Contributor

    Φυσικά και συναινεί με το να παραμένει εκεί και να υποτάσσεται, δεν είπε κανείς το αντίθετο, δεν έγραψε κανείς πως θα την υποτάξει με το ζόρι, θέλει δεν θέλει.
    Όμως κάνατε ένα λογικό άλμα, από την κατίσχυση, φτάσατε στη συναίνεση, για να στηρίξετε την άποψη σας πως η υποταγή προσφέρετε.
    Η υποταγή δεν προσφέρετε.
    Θέλετε προκύπτει;
    Θέλετε εμπνέεται;
    Εγώ θα πω επιβάλλεται, μέσω της κατίσχυσης και φυσικά για να επιβληθεί έχουν συναινέσει και οι δύο, ο ένας με το να οδηγεί και ο άλλος με το να ακολουθεί.
    Εφόσον κάτι μου επιβάλλεται κι εγώ δεν αντιδρώ φεύγοντας, τότε συναινώ.
    Δεν πάει η υποτακτική και λέει:
    -Γεια σας Κύριε, θέλω να υποταχθώ, να πέσω στα γόνατα; Μήπως θέλετε να σας στείλω αναφορά τι έκανα σήμερα;
    Όχι όχι όχι.
    Δεν λειτουργεί έτσι ποτέ των ποτών.
    Κάποιος πρέπει να στην επιβάλλει αυτήν την έρμη την υποταγή και να αναλάβει την διαχείριση της.
    Ο Κυρίαρχος κάνει την υποτακτική, όχι η υποτακτική τον Κυρίαρχο.
    Δεν καταλαβαίνω (ακόμα!) γιατί μας τρομάζουν οι λέξεις.
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Συνοπτικά, η περίπτωση που όλα τα πρέπει που δημιουργεί η κυριαρχία αναλώνονται από τα θέλω της υποτακτικότητας.

    Εύχομαι ότι είμαι κατανοητός, θα μπορούσα να γίνω πιο περιφραστικός εάν χρειαστεί.
     
  8. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Τι εννοείτε;
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Μπορεί, γιαυτό διευκρίνησα πως κατ'εμέ είναι ένας μη λειτουργικός άνθρωπος.

    Δεν το γνωρίζω αυτό. Ακούγεται πολύ απόλυτο και η ζωή συχνά μας διαψεύδει. Πιστεύω όμως ότι και ένα εθελόδουλο άτομο ακόμα δύσκολα θα αναγνωρίσει την υπεροχή καθ' ολοκληρίαν όταν δει πως αυτά που θέλει/φαντάζεται/νομίζει πως έχει ανάγκη δεν έρχονται όπως το ίδιο τα έχει στο μυαλό του αλλά όπως ο Κ.


    Θέλω να πω ότι ένα εθελόδουλο άτομο συχνά αυθυποβάλει τον εαυτό του με επιτήδειους Κ για να ζήσει το ΄΄όνειρο΄΄ ή την ΄΄ανάγκη΄΄, όπως θέλετε πείτε το μέχρι αυτό να ξεφουσκώσει. Δε λέω ότι πάντα έτσι συμβαίνει, πιστέψτε με όμως το έχω δει άπειρες φορές . Πολλά υ κάνουν υπερπροσπάθεια για να καταφέρουν να ΄΄κυριαρχηθούν΄΄ με τον τρόπο που τα ίδια έχουν στο μυαλό τους. Το μάλιστα Κύριε δεν είναι καραμέλα που τη λέει κανείς στον κάθε επίδοξο Κ επειδή αυτό έχει ανάγκη να πει.

    Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αν συμβαίνει αυτό τότε για τι κυριαρχία μιλάμε; Aπό την άλλη δε νομίζω πως η κυριαρχία δημιουργεί το παραμικρό ΄΄πρέπει΄΄. Η κυριαρχία θέλει και αφού θέλει για να παραμείνει κυριαρχία παίρνει αυτό το οποίο θέλει.
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Και υποτάσσεται οικειοθελώς. Για όποιους λόγους το επιλέγει ως ενέργεια το ίδιο το υ. Αυτό λέμε...