Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εθελοδουλεία (split)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος RAIN, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Θα μπορούσε να ισχύει αυτό αλλά... Η αλήθεια είναι πως έχω ανάγκη και επιθυμώ δεν συνδέονται πάντα.

    Όλες ήμαστε μέχρι αποδείξεως του εναντίου...  
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Για ποιον;
     
  3. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση τι για ποιον?
     
  4. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Λέτε:
    Και λέω: ορθή ή λάθος για ποιον;
    Και ποιοι είμαστε οι εμείς που βλέπουμε και θα κρίνουμε;
     
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Θεωρώ λίγο άτοπο το παράδειγμά σου, αν και καταννοώ τι θέλεις να πεις. Όταν σε χώνει ο προιστάμενος υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποιους θα κάνεις ή δεν θα κάνεις αυτό που σου ζήτησε. Επίσης την αποδοχή της θέσης σου τη δηλώνεις από την πρώτη στιγμή χωρίς τίποτα να σε δεσμεύει πέραν της όποιας ευσυνειδησίας να παραμείνεις εσαεί στη θέση αυτή. Ωστόσο έχω να κάνω την εξής ερώτηση. Η υ που έχει κατισχυθεί και έχει υποταχθεί after that η υποταγή της θεωρείς ότι δεν είναι οικειοθελής ;
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Προφανώς μιλάμε γι' αυτόν και εμείς είμαστε αυτοί που (ώς συνήθως) κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.
     
  7. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Εγω παντως με τα ζορια που περασα κατα την εκπαιδευση μονο εθελοδουλη δεν θα με χαρακτηριζα τοτε.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν ήταν παράδειγμα, ήταν αναλογία.
    Οικοιοθελής δεν είναι η λέξη που θα επέλεγα για την αποδοχή μιας κατάστασης της οποίας οι εναλλακτικές για μένα είναι χειρότερες.
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Τι εναλλακτικές μπορεί να έχει ο ήδη υποταγμένος;
     
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Και ομως δεν σε απήγαγε κάνεις να σε βάλει σε κάποιο μπουντρούμι, παρά την θέληση σου, να κανεις πράγματα που δεν θέλεις. Το ήθελες ότι γινόταν, Ανα πάσα στιγμή. Γιατί σου χάριζε ... εσύ ξερεις τι!
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ξεκινώ από εδώ, γιατί είναι το κομβικό σημείο που ξεκαθαρίζουν οι απόψεις και αν είναι εξωτερικών παρατηρητών του BDSM - οπότε είναι ανεκτό να τους φαίνονται όλα τα ίδια και όλα το ίδιο πιθανά - ή αν είναι προσώπων που κάνουν ή θέλουν να κάνουν BDSM και εξετάζουν πώς έχει νόημα να τοποθετηθούν.
    Γνωρίζω θετικά ότι η έννοια της συναίνεσης στο BDSM δεν είναι νομικά έγκυρη στην Ελλάδα. Αυτό όμως καμία σχέση δεν έχει με το να πειράξει ένα πρόσωπο το μικρό παιδί του συντρόφου του, να του κάνει κακό. Αυτό είναι κακούργημα ανεξαρτήτως BDSM και δεν αλλάζει στο παραμικρό αν ο γονιός κάνει M/s ή οτιδήποτε άλλο. Περίμενα να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη η διαφορά.

    Αλλά πάλι, δεν έχω υπόψη μου τέτοιες καταστάσεις. Και χωρίς περιστατικά δεν βλέπω γιατί συσχετίζονται με την αντίληψη για το πώς πραγματικά έχει νόημα να είναι η Κυριαρχία ενώ, δήθεν, δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

    Για την Λουιζιάνα του 1800 τα έχουμε πει και πρόσφατα, καμία απολύτως σχέση.

    Αυτό τι σημαίνει, ότι επειδή δεν είμαστε στη Λουϊζιάνα του 1800, θα έχουμε υ που παριστάνουν ότι υποτάσσονται και Κ που νομίζουν ότι κυριαρχούν; Μέχρι το υ να πάρει μαζί του το δώρο της υποταγής του και να φύγει, ας πούμε; Ή μέχρι το topping from the bottom να γίνει ο κανόνας στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση; Αυτός είναι ο ένας λόγος που δεν δέχομαι τα περί υποταγής λόγω εθελοδουλίας του υ.

    Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο έναρξης της Κ/υ μεταξύ δύο προσώπων, και μου λέτε, με αξιώσεις πειθούς, ότι μας νοιάζει το σημείο t=0 και μάλιστα να είναι ο μόνος χρόνος όπου ισχύει ότι το υ προσφέρεται στον Κ επειδή αυτό κατέβασε η γκλάβα του, αυτό είχε στο νου του από πριν και αυτό θα κάνει και δεν θα το εμποδίσει κανένας. Μα, αν ο Κ αναλαμβάνει το υ, με αυτήν την σκευή και είναι όλοι o.k. τότε γιατί το εθελόδουλο, είπαμε, υ θα καθίσει να μετατραπεί σε κατισχυμένο εντός της σχέσης; Θα συνεχίσει να κάνει αυτό που θέλει, βασικά, αφού αυτή ήταν η ιδρυτική συνθήκη της ύπαρξής του ως υ κοντά στον Κ, γιατί θα την αλλάξει;;;;; Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που δεν δέχομαι ότι το υ υποτάσσεται επειδή το επέλεξε.

    Ο τρίτος λόγος για τον οποίο απορρίπτω την προσέγγισή σας είναι ότι δεν υπάρχει, για το υ, πριν και μετά την υποταγή. Από τη στιγμή που το υ είναι κοντά στον Κ που το κατίσχυσε είναι υποταγμένο και θα υπάρξουν πολλές κλιμακώσεις στην συνειδητότητά του καθ' οδόν, προερχόμενες από ενέργειες του Κ.

    Δεν αρκεί για να αποφασίσει να βλάψει το μικρό παιδί της ιδιοκτησίας του, πρέπει να είναι και πολλά άλλα πράγματα και κυρίως να μην έχει συναίσθηση καμία πολλών πραγμάτων. Είναι ως και πολύ τραβηγμένο. Αλλά αν υπήρχε τέτοια κατάσταση, τα όρια της σκλάβας θα ήταν το πρόβλημα;

    Εδώ μπερδευτήκατε λίγο όμως: Πράγματι μερικές φορές περιγράφουμε ένα ευχολόγιο, περιφρονητικά, με ένα "and mothers should love their children". Η καταφρόνια όμως έχει αντίκρισμα στην πραγματική κατάσταση που αξιολογούμε, όχι στην έκφραση! Η οποία έχει γίνει έκφραση ακριβώς επειδή είναι τόσο αδιαμφισβήτητη.

    Διότι δεν μιλάτε για Κυριαρχία και υποταγή στο BDSM αλλά για κάτι άλλο, βολικό και ανούσιο αφού δεν έχει ίχνος Κυριαρχίας και υποταγής και όταν θέλετε να μιλήσετε για Κυριαρχία αναφέρεστε σε κακουργήματα.

    Αν ήταν δική μου η επιλογή να διαχειρίζεται ο Αφέντης τα όριά μου, τότε θα ήταν ανάθεση. Και άνευ αντικειμένου ως επιλογή, αν ο Αφέντης δεν είχε επιλέξει να κατισχύσει εμού.

    Και αφού δεν είστε εδώ από παρθενογένεση, μήπως το πρόβλημά σας είναι αυτό;
    Για πλακίτσες προτιμώ την @Mystique, δεν θα παρεξηγηθείτε ελπίζω;  

    Α και πού είστε ακόμα, δεν σας λέω τίποτα! Ο έρωτας είναι πάντα αυτό που ξέραμε από τότε που ερωτευτήκαμε για πρώτη φορά, δεν αλλάζει ποτέ και όλοι ερωτεύονται σε όλες τις ηλικίες! Αν σας βοηθά σε κάτι αυτό  
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Να μην την αποδεχτεί χάνοντας από τη ζωή τον/την Κ.