Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εθελοδουλεία (split)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος RAIN, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

  1. RAIN

    RAIN nefelibata

    Να κάπου εδώ.
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    καταλαβαίνω τι εννοείς οπότε επαναδιατυπώνω:
    Κάποιος πρέπει να στην εμπνεύσει αυτήν την έρμη την πρόθεση υποταγής και να αναλάβει την διαχείριση της.

    η ένστασή μου ως προς το "επιβολή" παραμένει γιατί δημιουργεί άλλους συνειρμούς και τακτικές από wannabe Κ/υ...

    ΥΓ. έχω βιώσει την προσπάθεια υφαρπαγής (δεν μπορώ να βρω καλύτερη λέξη να εκφράσει πώς ένιωσα) της υποταγής μου και έφυγα τρέχοντας... κυριολεκτικά
     
  3. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Αμήν
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor


    Για να μιλήσουμε κάποτε ελληνικά.

    O αυτοσαρκασμός είναι ένα καλό βήμα, γι αρχή.

    Το επόμενο βήμα ίσως είναι να συνειδητοποιήσετε την διαφορά ανάμεσα στο θέλω και το συναινώ.
    Αν υποθέσουμε ότι το πετύχατε αυτό, μπορεί και να σκεφτείτε ότι, φερ' ειπείν, ο εθελοντής πυροσβέστης δεν συναινεί στο να σβήνει φωτιές. Εκφράζει την διαθεσιμότητά του (και επάγουμε την θέλησή του).

    Ο εθελοντής συμπεριφέρεται δηλαδή ενεργητικά και όχι παθητικά.

    Η συναίνεση, από το ρήμα συναινώ, προϋποθέτει την πρωτοβουλία / προτροπή / επιβολή ΑΛΛΟΥ μέρους, στην οποία το πρώτο μέρος παθητικά συναινεί ή ενεργητικά απορρίπτει / αποφεύγει .

    Οταν φτάσετε (με το καλό!) σε αυτό το σημείο συνειδητοποίησης, τότε ενδεχομένως να δείτε ότι τα σ-σ-κ, τα ράκ κλπ. όψιμα στολίδια του βδσμ αφορούν πρακτικές (best practices που λέγατε στο χωριό) και συνεπώς αφορούν την φαινομενολογία του βδσμ. Αμερικανοφτιάχτηκαν για να νιώθουν όλοι εξασφαλισμένοι και να κοιμούνται το βράδυ ήσυχα και αμερικανικά, χωρίς να υπάρχουν συγκρούσεις με τη θρησκοληψία τους.

    Το ότι πολλαπλασιάζονται οι άνθρωποι που υιοθετούν την φαινομενολογία του βδσμ ως lifestyle, και όχι το ίδιο το bdsm, δεν αλλάζει κάτι σε εκείνους που γνωσιακά και βιωματικά αντιλαμβάνονται το Κ/υ ως μια σχέση κυριαρχίας που προκύπτει από καθυπόταξη (αν το μοντέλο που έχετε στο νου για την έννοια "καθυπόταξη" είναι η Λουιζιάνα, το κλωτσομπουνίδι και η αρπαγή με βαν, μέχρι εκεί μπορείτε να πάτε προς το παρόν, τί να κάνουμε; )

    Αν κάποιος/α που δεν το έχει νιώσει, χρειάζεται κάποιο μοντέλο για τη θεωρητική κατανόηση, αυτό μπορεί να είναι του πεδίου και του σωματιδίου: ένα σωματίδιο (υ) όταν και εάν βρεθεί σε κατάλληλο πεδίο (Κ) "φορτίζεται".

    Επ' αυτού, μπορούν να γίνουν διάφορες συζητήσεις, αλλά για τις επιθυμίες του σωματιδίου (υ) όσο βολοδέρνει μακριά από πεδία που είναι κατάλληλα για να επιτευχθεί η "φόρτιση" του ή τις ενεργητικές κινήσεις του σωματιδίου να βρει το κατάλληλο πεδίο μόνο αυτοαναφορικές καθησυχαστικές και εν τέλει θρησκοληπτικές βλακείες μπορούν να ειπωθούν. Οπερ και εγένετο, και σε αυτό το νήμα.

    (Μου πήρε λίγο χρόνο για να τα γράψω σε καλά ελληνικά, τα οποία ομιλείτε, για να είμαι βέβαιη ότι θα τα καταλάβετε όλα).
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Εννοούμε και τους πάνω από 45 και όσο πάει.

    Να θυμηθώ να φέρω σε γνώση σας, σε κάποιο από τα σχετικά νήματα, μια από τις τελευταίες παραγράφους του «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας», πιστεύω θα σας αρέσει πολύ αν και ουδόλως αλέγρο κείμενο…
     
  6. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor



    Όταν και αν ...
    Σε κατάλληλο πεδίο...  
    Προφανώς και βολεύει πέρα από τους ηθικούς και θρησκοληπτικούς λόγους για να καλύψουν τις ενοχές τους , τα σωματίδια υ να είναι εθελόδουλα χάπατα για να έχουν εύκολη τη δυνατότητα να μεταφέρουν την ευθύνη μαζί με τις ενοχές.

    Αν δεν είναι εθελόδουλο χάπατο δεν είναι υ  
    Ωραιο το παραδειγμα σας αλλα τα υ δεν είναι σωματίδια και τα Κ δεν είναι πεδία (θα σας πουν)
    Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω επειδή παίζει πολύ η κακοποίηση ως λεξούλα κατά πως βολεύει, ότι το εθελόδουλο χάπατο δύσκολα θα τους κατηγορήσει για κακοποίηση. Οπότε του λέμε ότι εμείς το κακοποιούμε (συγγνωμη το μεταχειριζομαστε) με στοργή και προδέρμ (έτσι του λέμε) και αυτό συνεχίζει να ζει τον φαντασιακό του κόσμο. Τρομερό;
     

    p.s +1 για όλο το ποστ ειλικρινά.
     
  7. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ωραια όλα αυτά που έγραψες αλλά λίγο είναι κοντά στην πραγματικότητα. Ειναι ωραίο το παραμύθι και είναι ωραίο να παραμυθιάζεται ο κόσμος, αρκεί να ξέρει πως πρόκειται για παραμύθι. Και οι οπαδοί του Gorean lifestyle σε ένα παραμύθι ζουν. Αλλα τουλάχιστον το ξέρουν και το διασκεδάζουν. Αυτά...

    "Εκει που είσαι ήμουν και εκεί που είμαι θα έρθεις" λέει ένα ελληνικό γνωμικό. Ισως...συμπληρώνω εγώ.
    Μεχρι τότε
    Ἔρρωσο καὶ εὐδαιμόνει...
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Εσύ μάλλον δεν θα έρθεις.
    Αφού μετά από τόσο καιρό, έμεινες εκεί που σε πρωτογνωρίσαμε είναι φανερό ότι τόσο μπορείς τόσο λες.
    Αλλά έχει κι άλλο, που δεν μπορείς να το κατανοήσεις.
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @elfcat, αν θέλεις να με υποτάξεις, κάθομαι!
     
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Στην πραγματικότητα τίνος; Γιατί αυτά που γράφει η @elfcat είναι η πραγματικότητα για πολύ κόσμο. Το ότι είναι έξω από τις εμπειρίες όλων των υπόλοιπων δε σημαίνει τίποτα γι αυτούς που *ζουν* το lifestyle.
    Από την οπτική της @elfcat και της κάθε @elfcat που ζει μέσα στο εν λόγω lifestyle αυτός που είναι παραμυθιασμένος είσαι εσύ.
    Οι gorean lifestylers γνωρίζουν ότι έχουν υιοθετήσει ένα τρόπο ζωής που βασίζεται σε παραμύθι. Αυτό που ζουν οι ίδιοι δεν το βλέπουν καθόλου ως παραμύθι ό,τι και αν πιστεύει ο οποιοσδήποτε έξω από το χορό.

    Μα θα μου πεις "Μα οι εν λόγω σκλάβες δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωία στον πλανήτη Gor λέγοντας I've a feeling we're not in Kansas anymore" με τον ίδιο τρόπο που οι M/s slaves δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Η διαφορά είναι στον *τρόπο* επιβολής, η ουσία όμως είναι η ίδια: κάποιος επιβλήθηκε πάνω τους, απλά αντί για τσεκούρι και τόμαχωκ το έκανε με την προσωπικότητά του.
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Επιβλήθηκε γιατι διέθετε αυτό που ενδιέφερε την υποτακτική να βρει και αυτη προσέφερε την υποταγή της για το αποκτήσει.
    Οσο για τις εμπειρίες του καθενός ας το αφήσουμε καλλίτερα για να συνεχίσουμε να σεβόμαστε ο ένας τον αλλο.