Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζηλεύουν οι Κυριαρχικοί; (split)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Sejanus, στις 18 Οκτωβρίου 2021.

  1. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Με 200 σου δειχνω εγω. Τι εννοεις και τι εννοώ μαζι  
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  3. bumblebee

    bumblebee Contributor

  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Υπάρχει η ζήλια σε μια σχέση, υπάρχει και μια άλλου είδους ζήλια: Ο Ομπάμα, στα απομνημονεύματά του - κουραστικό και μακρόσυρτο βιβλίο - γράφει πως ζήλεψε τον τάδε γιατί πήγε καλύτερα από αυτόν σε κάποιες εκλογές.

    Η λογική επηρεάζει λίγο την συμπεριφορά όλων μας, πολύ περισσότερο την επηρεάζουν συναισθήματα, πεποιθήσεις και αξίες. Η ζήλια είναι ένα δυνατό αρνητικό συναίσθημα συναίσθημα. Αν χρειαστεί να επιστρατευτεί η λογική, αυτό συχνά σημαίνει ότι κάπως πρέπει να διευθετηθεί μια δυνατή ζήλια. Πάντως, θεωρητικά μιλώντας, ο ελεγκτικός σαδιστής μπορεί άνετα να ζηλέψει π.χ. τα οκτώ λεπτά που καθυστέρησε η σκλάβα να φτάσει στο σπίτι της από την εργασία της γιατί από την άποψή του αυτά τα οκτώ λεπτά η σκλάβα βρέθηκε, με δική της πρωτοβουλία, εκτός θέσης. Αφού αυτός της έχει ορίσει να μην καθυστερεί.

    Αυτό όμως δεν θα ήταν φθόνος; Διαφέρει από την ζήλια. Δεν νομίζω ότι κάνετε λάθος, όλων των ειδών οι συνειρμοί και τα συναισθήματα υπάρχουν.
     
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Αν μου επιτρέπεις, καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι διπολικοί χαρακτηρισμοί συναισθημάτων. Το μόνο που πετυχαίνουν τέτοιοι διαχωρισμοί είναι τη δημιουργία ενοχών.
    Δεν υπάρχουν θετικά/αρνητικά συναισθήματα, υπάρχουν μόνο συναισθήματα.
     
  6. iolanda

    iolanda Contributor

    Εκτός θέσης, υποθέτω εννοείται, πως δεν υπάκουσε, άρα μπορεί να θύμωσε, να απογοητεύτηκε, αλλά ζήλεια γιατί;
    Εκτός κι αν εννοείται πως ο Κ ζήλεψε γιατί αυτά τα οχτώ λεπτά μπορεί να βρέθηκε με άλλον.
    Είναι όμως αυτό Κ/υ;

    Αν και εφόσον ο Κ ορίζει τις συναναστροφές του υ δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο ζήτημα.
     
  7. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Με την ίδια λογική , πως γίνεται να ζηλεύεις αυτόν στον οποίο ανήκεις; Όταν ελέγχει μέχρι και την ανάσα σου, όταν έχεις εντρυφήσει μέσα του, όταν νιώθεις πληρης στη θέση σου;
     
  8. iolanda

    iolanda Contributor

    Δεν νομίζω πως ένα υ που έχει αποδεχθεί τη θέση του ζηλεύει.
    Η ζήλεια έχει μια επιθυμία ελέγχου, ακόμα κι αν κι αν δεν το συνειδητοποιεί το υ και όταν ανήκεις δεν ελέγχεις.
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αυτό εύκολα θα οδηγούσε στην σκέψη πως οι Κ είναι πιο "επιρρεπείς" στη ζήλια λόγω της αναγκης τους να ελέγχουν.
     
  10. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Κατ' εμέ δύο είναι οι πηγές της ζήλειας:
    • Ανασφάλεια
    • Κτητικότητα
    Για να μη βγω εκτός θέματος, ζήλεια από ανασφάλεια δεν έχω συναντήσει σε Κ. Ζήλεια όμως λόγω κτήσης έχω δει και το βρίσκω και αναμενόμενο.
    Από την άλλη, όταν μία/ένας υ βιώνει το ανήκειν, συχνά -ειδικά στις απαρχές της σχέσης- δημιουργείται ένας περίεργος κτητικός συσχετισμός στους νευρώνες της/του: είναι ο/η Αφέντης/ντρα ΜΟΥ, ο/η Κύριος/α ΜΟΥ ("ανήκει" σε μένα, συνεπώς "δε δικαιούται" να ανήκει σε άλλους)... Αυτή η σκέψη οδηγεί σε συμπεριφορές που δε συνάδουν με τη θέση του υ και είναι από τα πρώτα πράγματα που -εφόσον υφίστανται- διορθώνονται.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Και τα δύο παραπάνω είναι βάσει παραδοχών, είναι αυτό που θέλουν, αυτό που επιδιώκουν, αυτό που έχουν συνομολογήσει οι δύο που συνδέονται με K/υ, αυτό που καλώς εχόντων των πραγμάτων ισχύει γενικά.

    Οι οικονομολόγοι αυτό το λέμε "top down" και προέρχεται από μοντέλα προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα (calibrated), που ρυθμίζουν εκ των προτέρων πόσο θα είναι κάθε παράμετρος και προς ποια κατεύθυνση. Το επόμενο περιστατικό όμως είναι bottom up (κάθε συνειρμός ελεύθερος   ) και προέρχεται από νέα στοιχεία, της πραγματικότητας. Η πραγματικότητα έχει θορύβους, αντιφάσεις, ανατροπές ακόμα στο μοντέλο, πάντα ένα μικρό τμήμα που παραμένει εκτός μοντέλου, πάντα κάτι απρόβλεπτο που μπορεί είτε να έχει είτε να μην έχει επιπτώσεις, αν δεν έχει ήταν θόρυβος.

    Θεωρητικά ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ζήλια, και αυτό με λίγο στενή θεώρηση των πραγμάτων αλλά η θεωρία δεν είναι ποτέ το όλον.

    Πέραν τούτου,
    Εννοώ ότι την πρώτη φορά στη ζωή μου που ζήλεψα πραγματικά ελεεινά και απίστευτα πάρα πολύ, είχα ζηλέψει και το κινητό που είχε στο χέρι του και ήθελα να το αρπάξω με τα δόντια και να το σπάσω στο πάτωμα βαρώντας συγχρόνως το κεφάλι μου και τον αέρα που ανάσαινε και ήθελα να φτύσω φλόγες να τον εξαφανίσω ή να τον κάνω μαύρο τσουνάμι καταστροφής. Όταν η ζήλια αποκτά συγκεκριμένο αντικείμενο είναι μετά από πολλά στάδια εκλογίκευσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ζηλεύει τα οκτώ λεπτά γιατί δεν είναι δικά του, ενώ θα έπρεπε.

    @sapfw ευχαριστώ για το σχόλιο, θα επανέλθω στο θέμα γιατί τώρα δεν έχω χρόνο  
     
  12. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απλό, λιτό και to the point