Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Τι εννοείς;  
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    @gaby_m η έκφραση "pandemic of the unvaccinated" όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ σημαίνει ότι το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι οι ανεμβολιαστοι. Η λύση έχει βρεθεί με τα εμβόλια οπότε η πανδημία του COVID δεν είναι το main issue. Η ευθύνη έχει μετατεθεί στους ανεμβολιαστους και από αυτό πάσχουμε αυτή τη στιγμή ως κοινωνία κυρίως και όχι τοσο από τον ιό. Σε συγκριτικά μεγέθη πάντα.

    Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά αυτή την ερμηνεία κατάλαβα εγώ.
     
    Last edited: 22 Νοεμβρίου 2021
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Δεν τον έχω ούτε ελάχιστα σε υπόληψη τον συγκεκριμένο.
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Α,οκ. Εγώ ταυτίζομαι αρκετά με τις απόψεις του.   
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ευθύνη έχουμε όλοι, απλά κάποιοι φλερτάρουν με τον θάνατο.
     
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Ας φλερτάρουν όσο θέλουν, με τον δικό τους θάνατο, όχι με των αλλωνων. Και δυστυχώς σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Οι επόμενες n εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Το n είναι ελεύθερη μεταβλητή.
     
  8. mpaxari

    mpaxari Regular Member


    Πραγματικά δεν έχω ακούσει ούτε έναν, ούτε και από εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, να λένε ότι θα εμβολιαστούν για να μην επιβαρύνουν, δυνητικα, το σύστημα υγείας. Αυτό που πολλάκις έχω ακούσει είναι το "μην χρειαστώ κρεβάτι ΜΕΘ στη κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας", Ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, που το ίδιο βρίσκεται διασωληνωμενο σε κρεβάτι ΜΕΘ. Για τον εαυτό του ο καθένας το κάνει. Και πραγματικά διερωτώμαι μέχρι πόσο, χρονικά, θα ισχύει αυτή η δικαιολογία, "συνθήκες πανδημίας". Στα μάτια τα δικά μου φαντάζει δικαιολογία μετά από 2 χρόνια. Παρατηρώ μόνο μπαλώματα στη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς πολιτείας και αυτό με ξενίζει. Δεν αποποιούμαι την ατομική ευθύνη αλλά δεν ξεχνάω και την κοινωνική/πολιτική ευθύνη.


    Εάν στις παρενέργειες του εμβολίου βάλετε και τη λέξη "θανατηφόρες" με βρίσκετε σύμφωνη. Και δεν μιλάω για το θάνατο κάθε ανθρώπου που έτυχε να εμβολιαστεί, μιλάω για επιβεβαιωμένους θανάτους από εμβόλια μέσα από εξειδικευμένα τεστ.


    Εμβολιασμό για το κοινό, το ευρύ κοινό καλό, δεν έχω ακούσει, για τον μικρόκοσμο, την οικογένεια του καθενός ναι, πολλές φορές (επειδή ο πατέρας είναι καρκινοπαθης, η μητέρα καρδιοπαθης, επειδή κάποιος είναι παχύσαρκος και φοβάται μη κολλήσει από τα παιδιά του που πάνε σχολείο και τα φορτώσει τύψεις, κτλ κτλ). Δεν μειώνουν όλα αυτά τη πράξη τους, την απόφαση τους. Καλά έκαναν και ναι, αυτό έχει αντίκτυπο στο ευρύ κοινό καλό, αλλά δεν το έκαναν για αυτό.




    Αυτό, το γεγονός της σύγκρουσης που όπως και η ίδια λέτε, βρίσκει πρόσφορο έδαφος την τελευταία δεκαετία και ξεπηδαει, δεν σας προβληματίζει?

    "οι λέξεις που χρησιμοποιούμε γίνονται το σπίτι που κατοικουμε", μου φαίνεται από εσάς πρωτακουσα αυτή την πρόταση. Οι Γερμανοί, αφού σταθηκατε εκεί, όταν έστελναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και σε στρατόπεδα εξόντωσης, "διαλογή" έλεγαν ότι κάνουν. Υποστηριζοντας ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι "αλλοι" δεν άξιζαν καν το φαγητό τους. Τα λεφτά για να σιτιστούν ήταν σπατάλη. Στις ΜΕΘ πάντα γινόταν διαλογή ασθενών, με συγκεκριμένα κριτήρια, ξεκάθαρα, βασισμένα στο βέλτιστο νοουμενο για τον ασθενή, στο μη βλάπτειν. Η ανησυχία μου, με όλα αυτά που ακούω είναι μην αλλάξει αυτό, σιγά - σιγά, χωρίς να το πάρουμε πρέφα, χωρίς να το αντιληφθούμε μέσα στη δίνη όλων αυτών. Ποίος θα πιάσει κρεβάτι ο εμβολιασμενος ή ο ανεμβολιαστος? Το τελευταίο ecmo να μπει στον ανεμβολιαστο? "Δεν βοήθησε καν ο ίδιος τον εαυτό του, αξίζει μια τόσο δαπανηρη θεραπεία?" "Μήπως να περιμένουμε ακόμα λίγο? ίσως έρθει κάποιος εμβολιασμενος που να το χρειάζεται, που έχει κάνει το χρέος του προς τον ίδιο και τη κοινωνία." Αυτού του είδους διαλογή με τρομάζει, ανοίγει περίεργες και πονηρές πόρτες....



    Έχετε δίκαιο, οι νεκροί αυξάνονται. Και έχετε απόλυτο δίκαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία στις ΜΕΘ, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, είναι ανεμβολιαστοι. Είναι όμως όλους αυτούς η νόσος και οι επιπλοκές αυτής που τους σκότωσαν? Μήπως η ένδεια υλικοτεχνικων μέσων, η έλλειψη εξειδικευμενου προσωπικού και τα πολυανθεκτικα κρατάνε το ποσοστό τόσο ψηλό? Αν θυμάμαι καλά, στο Αγρίνιο υπήρχε μια ΜΕΘ που άγγιξε το 100% θνητότητα ασθενών με κοβιτ.
    Από την αρχή της πανδημίας ήμουν υπέρ και έλεγα τόσο για την ατομική ευθύνη όσο και για την ευθύνη της πολιτείας. Ειρησθω εν παρόδω, επιτρέψτε μου μια ακόμη σκέψη, οι άνθρωποι που πεθαίνουν στην αναμονή για ένα χειρουργείο, επειδή έχουν ακυρωθεί λόγω πανδημίας, για τη χημειοθεραπεια, στην αναμονή από ένα έμφραγμα, κ.ο.κ. που συγκαταλεγονται? Παράπλευρες απώλειες μιας πανδημίας? Μη μετρήσιμες επειδή δεν αφορούν άμεσα την πανδημία?



    Εσείς, μάλλον, έχετε βρει, ήδη, ποίος θα φταίει. Είναι ο συνάδελφος σας, ο γείτονας σας, ο γνωστός σας, ο συμπολίτης σας. Προσωπικά δεν έχω βρει να φταίει κάποιος, χωρίς να σημαίνει ότι μπερδεύομαι. Προβληματιζομαι, προσπαθώ να διατηρώ τα πράγματα απλά, χωρίς να τα κάνω απλοϊκά. Προσπαθώ πάντα να κάνω ένα βήμα πίσω, να ακούσω, να σκεφτώ, να κρίνω.
    Η δράση φέρνει αντίδραση και η ροπή του ανθρώπου τείνει να είναι προς το κακό. Αν χαλάσει η κοινωνική δομή, αν αλλάξει η κουλτούρα παροχής υγείας, συμφωνώ ότι θα χάσουμε όλοι, μα θα φταίμε και όλοι. Ίσως το μερίδιο ευθύνης να μην κατανέμεται ισόποσα σε όλους, μα όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.


    "Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου." Καζαντζάκης.
     
  9. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Έχω ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να κουοταρω συγκεκριμένα σημεία.

    Τέλος πάντων, εκεί που λέτε ότι όλοι το έκαναν για την πάρτυ τους και για τους συγγενείς τους θα ήθελα να πω ότι δεν είναι όλοι. Οι περισσότεροι από το περιβάλλον μου, μαζί και με εμένα, το έκαναν ΚΑΙ για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
     
  10. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Αυτό που λέω, είναι ότι πρωτίστως, γίνεται για τον ίδιον τον εμβολιαζομενο και κατόπι για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Δεν το αρνούμαι, ούτε μειώνει τη πράξη το γεγονός αυτό. Εάν διαφωνείτε κάπου και θέλετε ευχαρίστως να το συζητήσουμε  
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Θολό το τοπίο της διαλογής, ανέκαθεν. Διόλου ξεκάθαρο.
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Σε όλο σχεδόν τον κόσμο;
    Στην Γερμανία; την Ολλανδία; την Ισπανία; την Ιταλία;
    Εκεί τι τους σκοτώνει;
     
    Last edited: 22 Νοεμβρίου 2021