Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αντιλαμβάνομαι τι λέτε αλλά η ιατρική δεν είναι πολιτική. Όσο κι αν κάποιοι ασκούν και τα δυο υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτοί οι οποίοι ξημεροβραδιαζονται με συνεχή μελέτη και πάνω από τον ασθενή.
    Δεν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος διαλογής στη ΜΕΘ από κανένα πολιτικάντη. Ο μόνος που θα κρίνει την προτεραιότητα νοσηλείας σε αυτή είναι ο γιατρός. Το κριτήριο εμβολιασμένος - ανεμβολίαστος δεν αποτελεί από μόνο του ικανή συνθήκη για το ποιος έχει προτεραιότητα. Κανένας γιατρός δεν θα βάλει στη ΜΕΘ εμβολιασμένο με 5% πιθανότητα να ζήσει έναντι ανεμβολίαστου με 85 % πιθανότητα. Ουτε θα δώσει προτεραιότητα στον 90χρονο εμβολιασμένο έναντι του 25χρονου ανεμβολίαστου εκτός και αν οι πιθανότητες επιβίωσης του δεύτερου είναι μηδαμινές.Η προτεραιότητα βασίζεται σε κριτήρια όπως : το πιθανό ποσοστό επιβίωσης, η ηλικία , ενδείξεις για ποιοτητα ζωής, υποκείμενα νοσήματα και σοβαρότητα αυτών κ.α.
    Στην προσπάθεια κάποιων να ασκήσουν πολιτικη και να δημιουργήσουν εντυπώσεις κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Είναι αυτή η ίδια πολιτική η οποία είναι ανίκανη να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Καθόλου θολό.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το αφήνω στο 59-44 ελπίζοντας ότι δε θα φάμε 30άρα

    Γυρίζω και το βλέπω στο 76-81

    Μεταφυσικά πράγματα...
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η επιστήμη της Βιοηθικής το θέτει υπό αμφισβήτηση. Χρόνια τώρα...
     
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Βιοηθικής;
    Για όνομα....
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    και μάλιστα ..επιστήμη
     
  7. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Τράτζικ....
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    οι μενουμεσπίτηδες, οι εμβολιολάτρες και οι εμβολιομάχοι, δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθύνης γιά την μισαλλοδοξία και τον διχασμό που καλλιεργείται αυτές τις μέρες.
    ακριβέστερα είναι οι φυσικοί φορείς της μισαλλοδοξίας και του διχασμού, όπως είναι πάντα οι θρησκευτικά φανατισμένοι και οι διανοητικά σκράπες που κρέμονται από ιδέες σωτηρίας και καθοδηγούνται απ τις φοβίες τους και την φοβικότητά τους.
     
  9. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Διαφωνώ. Μετά λόγου γνώσεως.
     
  10. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Μα ποτέ δεν μίλησα για την Ελλάδα ειδικά, γενικά μιλάω. Και ναι, η VAP (Ventilator-associated pneumonia), λοιμώξεις σχετιζομενες με αγγειακους καθετήρες, ανθεκτικοτητες και λοιπά "κολασιμα αμαρτήματα" των ΜΕΘ, δεν είναι "προνόμιο" των ελληνικών ΜΕΘ, αποτελούν παγκόσμια μάστιγα. Είναι τόσο παγκόσμιο φαινόμενο που συστηματικά ασχολείται ο ΠΟΥ, και κάποια στιγμή είχε ασχοληθεί και η παγκόσμια τράπεζα χτυπώντας καμπανάκι.
     
  11. mpaxari

    mpaxari Regular Member


    Δεν διαφωνώ κάπου με αυτά που λέτε, συμφωνώ. Γιαυτό και είχα εξ αρχής τις ανησυχίες μου όταν ο εμβολιασμούς εκφυλιστικε σε θέμα πολιτικό.

    Την ανησυχία μου εξέφρασα όσο αφορά τη σταδιακή αλλαγή κουλτούρας. Οι βίαιες έντονες αλλαγές επιφέρουν αντιστάσεις, οι σταδιακες συνήθως αφομοιωνονται, ενσωμαονονται πολύ πιο εύκολα. Γνωρίζετε φαντάζομαι το πείραμα του Μιλγκραμ, αν όχι, εισηγούμαι να μην το δείτε, να το διαβάσετε, είναι πολύ πιο διαφωτιστικό.

    Υ.γ. Μακάρι ποτέ κανένας επαγγελματίας υγείας να μην πιεστεί για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, για μια θεραπεία για το· οτιδήποτε από πολιτικό. Καμία προσπάθεια εμπλοκής.
    Ευχολογιο....
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ως γνωστόν... αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει