Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσοι τελικά από εμάς έχουν εμβολιαστεί

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος AlphaMaleMaster, στις 15 Ιουλίου 2021.

  1. lexy

    lexy .ti.va.

    Αν μιλάμε για συμπεράσματα αξιωματικά προαποφασισμένα, είναι προδηλο ότι δεν αναφερόμαστε σε έρευνα.
     
  2. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Χρησιμοποιείς εσφαλμένα κάποιους όρους και κάνεις hypothetical jumps, που καθιστούν το κείμενό σου λίγο ασαφές κι ανυπόστατο.


    Δεν ξέρω τι να πρωτοπιάσω..

    - Η θεωρία μπορεί να αποτελεί γνώση.

    - "κάνουμε την υπόθεση πως με συγκεκριμένη μεθοδολογία και στηριζόμενοι σε γνωστή τεχνολογία 200 ετών, το εμβόλιο που θα φτιάξουμε, εξαλείφει το θάνατο"..
    αυτό που περιγράφεις δεν αποτελεί έρευνα κι ούτε θα αποτελέσει ποτέ

    - "θα το βάλουμε στην κατηγορία "γνωστά εμβόλια" (επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιήσαμε είναι ήδη γνωστή)".. νομίζω κάπου εδώ άκουσα ένα τσαφ στον εγκέφαλό μου..
    δεν ξέρω καν αν το 'γνωστή τεχνολογία' βγάζει κάποιο νόημα, πόσο μάλλον αυτό που περιγράφεις..

    - " ή στην κατηγορία "πειραματικό" επειδή δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του"..
    ούτε κι αυτό

    - κι ούτε αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο είτε ερευνώνται είτε παρασκευάζονται τα εμβόλια.. κάνεις πολλές αυθαίρετες εικασίες :/
     
  3. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Δεν θυμάμαι να ήρθα στο ιατρείο σας ώστε να μου κάνετε τέτοιου είδους ερωτήσεις.
     
  4. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Εδώ διαφωνούμε. Η αποδεδειγμένη θεωρία μπορεί να αποτελεί γνώση. Μια θεωρία (γενικά), μπορεί να εχει πιστούς ή οπαδούς.
    Και επειδή βλέπω πως δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε και σε λίγο μπορεί να αρχίσουν και τα ad hominem, άντε να σας το πει και ένας επιστήμονας, μέλος της επιτροπής των ειδικών.
    Εάν πάλι τώρα, με ένα νέο εμβόλιο, θεωρείτε πως οι πρώτες 2 δόσεις δεν αποτελούν πείραμα και αποτελεί μόνο η τρίτη, ή ότι ο ειδικός αυτός δεν ξέρει τι λέει και εμείς ξέρουμε καλύτερα, ένα θα πω. Να ακούτε την επιστήμη και τους επιστήμονες παιδιά.
    Υγ: γνωστό εμβόλιο ή φάρμακο, είναι αυτό που ουσιαστικά έχουμε σχεδόν σταματήσει να συλλέγουμε δεδομένα, καθώς δεν έχει άλλα δεδομένα να μας δώσει, γνωριζουμε επακριβώς τις ενέργειες, τις παρενέργειες και την αποτελεσματικότητα του.
     
  5. eeny-meeny-miny-moe

    eeny-meeny-miny-moe *don't blink*

    Πέρα από την πρώτη παράγραφο, απευθύνεσαι σε μένα?
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Με εξαίρεση τα μαθηματικά, δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεωρία στις θετικές επιστήμες, υπάρχει θεωρία που εξηγεί τα ευρήματα και συνάδει με δαύτα, κάνει επαληθεύσιμες προβλέψεις και είναι δυνητικά διαψεύσιμη.

    Παράδειγμα:

    Οι νόμοι του Νεύτωνα είναι μια θεωρία για τη βαρύτητα. Η γενική θεωρία της σχετικότητας είναι μια ακόμα καλύτερη θεωρία για τη βαρύτητα γιατί όχι απλά εξηγεί ό,τι και η Νευτώνια αλλά εξηγεί φαινόμενα και κάνει προβλέψεις που η Νευτώνια μηχανική αδυνατεί να κάνει. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι υπάρχουν πράγματα που η γενική θεωρία της σχετικότητας δεν μπορεί να περιγράψει άρα ακόμα και αν δεν έχουμε στα χέρια μας κάποια καλύτερη θεωρία, έχουμε τουλάχιστον τη *γνώση* ότι η το "θέμα" βαρύτητα δεν εξαντλείται με την περιγραφή που δίνει η γενική σχετικότητα.

    Το "Η βαρύτητα είναι μια δύναμη που ασκεί ο θεός" ΔΕΝ είναι επιστημονική θεωρία καθότι ακόμα και αν εξηγεί τα ευρήματα ΔΕΝ κάνει επαληθεύσιμες προβλέψεις και ΔΕΝ είναι δυνητικά διαψεύσιμη.

    Υπάρχουν αυτά που γνωρίζουμε, υπάρχουν αυτά που γνωρίζουμε πως δεν γνωρίζουμε και υπάρχουν και αυτά που δεν γνωρίζουμε πως δεν γνωρίζουμε και η τρίτη κατηγορία είναι αδύνατο να εκτιμηθεί.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Αυτό είναι το θέμα του νήματος.
     
  8. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Όχι.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    το αν και πόσο, τα συγκεκριμένα εμβόλια, είναι αποτελεσματικά, ως προς τον δηλωμένο στόχο γιά τον οποίο σχεδιάστηκαν¹, γίνεται ήδη απόπειρα να μετρηθεί (και θα συνεχιστεί γιά να δώσει αποτέλεσμα), με ποικίλες μεθόδους, οι οποίες ελέγχονται μεθοδολογικά γιά την ευστοχία ή την ακρίβειά τους.

    το αν και πόσο, τα συγκεκριμένα εμβόλια, επενεργούν και με άλλους τρόπους επί των ληπτών, γίνεται ήδη προσπάθεια να μετρηθεί, με μεθόδους που μεθοδολογικά ελέγχονται κλπ, και θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

    το αν και πόσο, τα συγκεκριμένα εμβόλια, εκτός απ τον δηλωμένο στόχο τους, υπηρέτησαν κι άλλους στόχους, γίνεται ήδη προσπάθεια να μετρηθεί, με μεθόδους που μεθοδολογικά ελέγχονται κλπ, και θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

    1. την περιστολή της νόσησης, του θανάτου, ίσως και της μετάδοσης.


    ---

    το κόστος προμήθειας κάθε δόσης του εμβολίου της φαηζερ από την αμερικανικη κυβέρνηση φαίνεται να έχει προσδιοριστεί στα ~$19,5 γιά μιά παρτίδα δόσεων. $24 γιά τις επόμενες (ως τώρα). το κόστος αυτό αφορά μόνον στην προμήθεια. δεν περιλαμβάνει κόστος μεταφοράς, αποθήκευσης, διανομής και εφαρμογής. στους ~-80°
    από την εε που έχει κάνει την αντίστοιχη δοσοληψία έχουμε μαύρο σκοτάδι, επίμονη άρνηση οποιασδήποτε ενημέρωσης σχετικά.
    το προϊόν πουλήθηκε σε δισεκατομμύρια δόσεις, μαζικότατα.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η κωμική προσπάθεια προσωπικής επίθεσης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ήδη γνωστή ένδεια επεξεργασιών και επιχειρημάτων. Δεν χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια, μας έχετε από καιρό πείσει.
     
  11. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Μάλιστα. Η ηλεκτρομαγνητική θεωρία του Μάξγουελ δηλαδή, δεν έχει επαληθευτεί. Ή δεν ανήκει στις θετικές επιστήμες;
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η ηλεκτρομαγνητική θεωρία του Maxwell είναι μια υπέροχη, κομψότατη μαθηματικά *ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ* του ηλεκτρομαγνητισμού.

    Ποιος σου είπε ότι ο χώρος είναι συνεχής, κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για τις διανυσματικές διαφορικές εξισώσεις του Maxwell?

    Οι φυσικές επιστήμες δεν μπορούν να σου παρέχουν *ΟΡΙΣΤΙΚΗ* γνώση παρά μόνο στο βαθμό που γνωρίζεις ΤΙ σου ξεφεύγει (btw ξέραμε ότι ο ηλεκτρομαγνητισμός δεν μπορεί να εξηγήσει τη συνεκτικότητα του πυρήνα, οπότε γνωρίζαμε ότι μας λείπει η πλήρης εικόνα και τσουπ, να η ασθενής πυρηνική δύναμη. Κάτι πάλι έλειπε, οπότε τσουπ, να και η ισχυρή πυρηνική δύναμη. Ωραία όλα αυτά αλλά η γενική σχετικότητα και η κβαντική φυσική δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, άρα γνωρίζουμε ότι ακόμα κάτι λείπει και το ψάχνουμε εδώ και 70 χρόνια.

    Ωστόσο ακόμα και αν το βρούμε ποτέ δε θα είμαστε σίγουροι ότι τελειώσαμε γιατί ακόμα και αν γνωρίζουμε κάποια πράγματα, γνωρίζουμε ότι δεν γνωρίζουμε κάποια άλλα και δεν έχουμε ιδέα πόσα υπάρχουν που δεν γνωρίζουμε πως δεν τα γνωρίζουμε.

    Και δεν είναι μόνο πρόβλημα της φυσικής αυτό, είναι εγγενής αδυναμία των τυπικών συστημάτων αρκούσης πολυπλοκότητας. Ούτε τα μαθηματικά ξεφεύγουν από αυτό.

    Μπορεί να μην μπορείς να διαφωνήσεις με ένα θεώρημα αλλά πάντα θα υπάρχουν προτάσεις που δεν γνωρίζεις και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να αποδείξεις ότι είναι αληθείς ή ψευδείς.
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2021