Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσοι τελικά από εμάς έχουν εμβολιαστεί

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος AlphaMaleMaster, στις 15 Ιουλίου 2021.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

     
  2. thanasis

    thanasis Contributor

    Θα μπορούσατε να το τεκμηριωσετε αυτό;
     
  3. lotus

    lotus Silence

    Ευχαρίστως θέλετε τα έγγραφα?
     
  4. thanasis

    thanasis Contributor

    Ο, τι σας είναι διαθέσιμο.
     
  5. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Α. Τι σου φάνηκε κατά των εμβολίων;
    Β. Τι σημαίνει δικαιωματιστης; define
    Γ. Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις σου είναι όχι (εκτός από το δικαιωματιστης που δεν ξέρω τι σημαίνει και δεν έχω κάποιον ορισμό της λέξης)
     
  6. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Είστε εντελώς ανενημερωτος (εντελώς όμως) επί του θέματος αλλά έτοιμος να κατηγορήσετε κάποιον ως flat earther και "ειδικό του φατσοβιβλιου".
     
  7. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

  8. Dapom

    Dapom Contributor

    Αυτό λέγεται και ad hominem fallacy.
     
  9. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Συμφωνώ.
     
  10. lotus

    lotus Silence

    Εδώ?
     
  11. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Χμμμ.. Είναι ad hominem όμως να σας λέω ανενημερωτο πλήρως, όταν δεν ξερετε ότι τις θεραπείες στις οποίες αναφέρομαι (μονοκλωνικά), τις χορηγούν οι γιατροί είτε προληπτικά είτε με την πρώτη ένδειξη μόλυνσης, ενώ είπατε πως τις δίνουν όταν είναι κάποιος στις ΜΕΘ;
    Ανενημερωτο σας είπα, δεν έθιξα ούτε την προσωπικότητα ούτε το κύρος σας.
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Δικαιωματιστής: το υβρίδιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης

    Δικαιωματιστής. Ανοίγω το λεξικό Μπαμπινιώτη δεν τη βρίσκω. Ανοίγω το Λεξικό Δημητράκου, με μουτζώνει (το Λεξικό). Δεν μπορεί, λέω. Πιθανόν να είναι μια λέξη ομηρική. Ή ίσως μεσαιωνική (όταν η ελληνική κατά τους εθνομηδενιστές είχε πάψει να ομιλείται). Κάνω βουτιά στο LIDDELL και SCOTT, άνθρακες ο θησαυρός, η λέξη “δικαιωματιστής” δεν είναι αποθησαυρισμένη πουθενά. Πόσω μάλλον η λέξη “δικαιωματίστρια”.

    Η λέξη δεν υπάρχει στα λεξικά, αλλά υπάρχει γύρω μας (μάλιστα, κατά μια έννοια, μας πολιορκεί). Και είναι βέβαιον ότι έστω με βαριά καρδιά ο κ. Μπαμπινιώτης θα τη συμπεριλάβει στην επόμενη εμπλουτισμένη έκδοση του Λεξικού του. Οι Liddell και Scott τη γλύτωσαν. Τι έννοια έχει εκλάβει στις ημέρες μας η λέξη “δικαιωματιστής”; Μια λέξη του σωλήνα, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Άλλωστε πλήθος λέξεων της σημερινής καθομιλουμένης κοινής, δημιουργήθηκαν στα γραφεία των φιλολόγων της πρώτης μετεπαναστατικής περιόδου. Όταν το νεαρό κράτος δημιούργησε τον εαυτόν του.

    Η λέξη εφημερίδα λόγου χάριν αποδίδει την έννοια του journal, ή του news paper, ανατρέχοντας για να βρει τη διατύπωση της στην “εφημερίδα” του Μεγαλέξαντρου, που ήταν απλώς η ημερήσια διαταγή που εξέδιδε το επιτελείο του. Δικαιωματιστές, λοιπόν, σήμερα αυτοονομάσθηκαν και αυτοπροσδιορίζονται εκείνοι που ενδιαφέρονται και παλεύουν για δικαιώματα. Ποια δικαιώματα όμως; Όλα, ή όσα επιλεκτικώς οι δικαιωματιστές προβάλλουν;

    Την τελευταία δεκαετία του Ψυχρού Πολέμου η Δύση έριξε στη μάχη ένα νέο ιδεολογικό όπλο, που αναδείχθηκε υπερόπλο: τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έννοια αυτή υπήρξε βεβαίως προγενέστερη, αλλά στην εποχή Θάτσερ και Ρήγκαν εστίασε περισσότερο στα ατομικά δικαιώματα και λιγότερο ή καθόλου στα συλλογικά. Έως τότε αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εννοούνταν κυρίως όσοι (πρόσωπα, κόμματα, συνδικάτα) αγωνίζονταν για την αξιοπρέπεια (ακόμα και την απελευθέρωση) της εργασίας, εναντίον του ρατσισμού, κρατικού και κοινωνικού, εναντίον των υπολειμμάτων της αποικιοκρατίας και υπέρ του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα πολλών λαών.

    Επί Ρήγκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα άρχισαν, κυρίως μέσω των ΜΜΕ, να μετατοπίζονται προς την κατεύθυνση της ελευθερίας του λόγου και του ατόμου, στα λεγόμενα ατομικά δικαιώματα. Βρίσκοντας εύφορο έδαφος στο γεγονός ότι στις χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, τα προσωπικά δικαιώματα υφίσταντο βάναυση μεταχείριση, η “υπόθεση ανθρώπινα δικαιώματα” θέριεψε, πίεσε πολύ την Σοβιετική Ένωση, καθώς και τους δορυφόρους της και συνέβαλε στην πτώση του σοσιαλισμού, που σοσιαλισμός δεν ήταν πια.

    Πηγή: https://slpress.gr/idees/dikaiomatistes-to-yvridio-tis-neofileleytheris-pagkosmiopoiisis/


    SlangWiki
    Δικαιωματιστής

    Χαρακτηρισμός ζηλωτή κάθε καρυδιάς σκοπού με κοινό παρονομαστή την κορεκτίλα: επαναστατικοί αντισπισιστές, οικοαναρχικοί, βηγκανιστές, αντιπατριαρχιστές, στρατευμένα μη-δυαδικά ΛΟΑΤΚΙ+, μηκυό για την άνευ-υποδομών ηλιοθεραπεία αναξιοπαθούντων προσφύγων, κ.ά. λατέρνατιβ, ανιεξουσιαστίκ και φιλελέφτ μικιμάου.

    Πλέον να σημειωθεί ότι ο νεολογισμός εκφέρεται κυρίως εκ δεξιών και με πολλή κακεντρέχεια, όπως Αμερική (βλ. social justice warrior).
    …….
    Πηγή: https://slang.fandom.com/el/wiki/Δικαιωματιστής
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2021