Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα ακόμη κακοποιητικό βίωμα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος esmarol, στις 28 Δεκεμβρίου 2021.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Οκ.. και καλή καρδιά.
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    με κρίση γράφτηκε, εξ άλλου.
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    σε ένα (το τονίζω) bdsm forum ας δεχτώ -για χάρη της κουβέντας- πως το θέμα δεν είναι να σώσουμε την ιερότητα του bdsm... ποιο είναι το "πολύ παραπάνω" που αναφέρεις;
     
  4. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Ας τι δούμε διαφορετικά το ερώτημα,
    Σε ένα BDSM forum τι ενέργειες προτείνουμε, θεωρούμε πως θα έπρεπε να γίνουν
    ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως αυτά? Είτε από μερία των διαχεριστών
    είτε από την μερία των χρηστών?
     
  5. de7

    de7 s

    Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του λαϊκού δικαστηρίου, τότε ποιος είναι; Η @esmarol δεν άνοιξε το συγκεκριμένο νήμα για να εκδικαστεί.

    Η νηματοθέτις έχει τα κότσια να βγει και να καταθέσει σε δημόσια θέα την κακοποίηση που υπέστη. Ο κακοποιητής πού είναι; Δεν τον βλέπω πουθενά να τοποθετείται.

    Δεν αφορούν το συγκεκριμένο νήμα οι γνωριμίες σας. Είστε εκτός θέματος.

    Το emoticon “thumbs down” που παραθέσατε, σε συνδυασμό με το επιχείρημα πως λόγω «ελλιπών στοιχείων» δεν εξυπηρετούνται οι σκοποί της δημοσίευσης και της προφύλαξης από παρόμοια περιστατικά κακοποίησης, σε τί αποσκοπούν ακριβώς; Ποια είναι η συνεισφορά τους στο παρόν νήμα πέρα από το να αποτρέψουν και άλλα στόματα να ανοίξουν στο μέλλον;

    Όταν αναφέρεστε σε «απομάκρυνση και από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη», να σας εξηγήσω, κατ’αρχάς, πως στην κακοποίηση υπάρχει ο κακοποιητής και ο κακοποιημένος. Τελεία. Δεν έχουμε δύο μέρη που εμπλέκονται συνεταιρικά και ισότιμα σε κάποιου είδους σχετίζεσθαι, αντιπαράθεση, διαφωνία κλπ. Έχουμε κακοποίηση, δηλαδή: μη συναινετική παραβίαση των ορίων κάποιου ανθρώπου από κάποιον άλλο.

    Και η απομάκρυνση στην οποία αναφέρεστε, συμπεριλαμβάνοντας προφανώς και την @esmarol, σε τί αποσκοπεί; Μας ενημερώνετε τί κάνετε εσείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις απομακρύνοντας από τον περίγυρό σας άτομα που έχουν βγει δημόσια να στηλιτεύσουν περιπτώσεις κακοποίησης ή προτρέπετε τη διαχείρηση να κάνει κάτι τέτοιο; Να απομακρύνει, δηλαδή, την @esmarol ;
     
    Last edited: 29 Δεκεμβρίου 2021
  6. esmarol

    esmarol Regular Member

    Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι δεν έχω επαρκή στοιχεία. Αλλά πραγματικά να σας ρωτήσω κάτι ? Πως θα γινόταν να έχω επαρκή στοιχεία? Δε γνώριζα ότι πηγαίνοντας εκεί θα κακοποιηθώ, για να είμαι προετοιμασμένη και να έχω μαζί μου αυτόπτες μάρτυρες. Επαφίεται στην προσωπική κρίση συγκεκριμένων μελών - που και πάλι δεν ήταν μπροστά, αλλά έμαθαν εκ των υστέρων το περιστατικό - αν θα τοποθετηθούν δημοσίως ή όχι. Πάλι όμως, τα στοιχεία θα είναι ελλιπή, καθώς δεν ήταν κανείς μπροστά.

    Ξαναλέω όμως, ότι εγώ είμαι εδώ, να ακούσω και την τοποθέτησή του. Δεν έχει τοποθετηθεί, δεν έχει σχολιάσει οπότε -προς το παρόν- έχουμε μόνο τη δική μου "ελλιπή" ιστορία.

    Θέλω όμως να καταλάβω, πως μπορεί ένας άνθρωπος, που υφίσταται κακοποίηση, να έχει επαρκή στοιχεία.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Παρακαλώ δώστε πολλή προσοχή πως η OP περιέγραψε το περιστατικό. Ψύχραιμα και χωρίς κορώνες διηγήθηκε ένα τραυματικό για εκείνη περιστατικό.

    Θα ήταν πολύ εύκολο να το μετατρέψει σε ροντέο, δεν το έκανε και αυτό μιλάει από μόνο του για τη σοβαρότητα του ανθρώπου πίσω το nick @esmarol.

    Θερμά σας παρακαλώ να είστε ομοίως ψύχραιμοι, εδώ δεν είμαστε για να δικάσουμε/καταδικάσουμε αλλά για να ακούσουμε.
     
  8. thanasis

    thanasis Contributor

    Τι σημαίνει "ελλιπή στοιχεία"; Θα σας ικανοποιούσε να μετατρεπόταν το νήμα σε μια ανθρωποφαγική αρένα, για να μπορείτε να βγάλετε την ετυμηγορία σας; Έχετε διαγνώσει εκδικητική πρόθεση στην ΟΡ;

    Διαφωνώ μέχρι...μπαμπουροκεραίας με την τοποθέτησή σας. Υποβιβάζει κάθε πολύτιμη καταγγελία σε επίπεδο your word against mine, προφυλάσσει τους θύτες και το modus operandi τους. Αναμενόμενο μεν αυτό που πρεσβεύετε, λυπηρό δε.
     
  9. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila


    Το ερωτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολυ δυσκολο.
    Προσωπικά η πρόχειρη σκεψη που εκαν είναι η εξής
    Αν το φορουμ θελει να λέγεται και να αποτελει οντως κοινότητα κι οχι απλως φορουμ, θα πρέπει να εχει δυνατότητα συτοκαθαρσης.
    Να μπορει να εξοστρακιζει μέλη με συμπεριφορά που δεν ανήκει στις αρχές της κοινότητας και του BDSM.
    Πως θα μπορούσε να γίνει αυτο, αποφεύγοντας το λσικο δικαστηριο?
    Μονο τροπο βλεπω τον εξης:
    5 από τα πιο παλιά ευηποληπτα αντικειμενικά κσι ψύχραιμα μέλη, ολων των στατους που ξέρουν καλά τη θεωρία και την πρακτική του BDSM θα συστήσουν ενα μονιμο σώμα που μονο αυτο θα έχει το δικαίωμα να εξετάζει οποιαδηποτε αναφορά για κακοποιηση η άλλη συμπεριφορά παρόμοιας βαρύτητας σε κλειστές μυστικές συνεδριάσεις με βάση τα στοιχεία της αναφοράς. Μονο αυτο το σώμα θα λαμβάνει γνώση των καταγγελιών και θα τις εξετάζει με μυστικότητα. Και θα εισηγείται στους εκάστοτε διαχειριστές και ιδιοκτήτες του φόρουμ μετρα. Μονιμο η προσωρινό μπαν, αρχειοθέτηση εδω δραστηριότητας για υποβολη σε αρμόδιες αρχές, αναμονή για περισσότερα στοιχεία κλπ.
    Οι λεπτομερειε μπορούν να καθοριστούν μετέπειτα.
    Τα 5 μέλη αυτού του σώματος θα οριστούν από τους διαχειριστές η αλλιως από ψηφοφορία των χρηστών σε σχετικό poll.
    Μικρή σημασία έχει.
    Αν υποβληθεί καταγγελια εναντίον μελους αυτού του σώματος, θα αντικαθιστάς άμεσα με πρωτοβουλία των υπολοίπων

    Παράλληλα θα πρέπει να αναθεωρηθουν οι όροι συμμετοχής του φόρουμ ώστε να προστεθεί η κακοποιηση και άλλες συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές σε μια BGSM κοινότητα.

    Ως τριτο βήμα, μεσα από παλιοτερα κειμενα, συζητήσεις, βιβλιογραφία κλπ θα διαμορφωθεί ενα πλαίσιο δεοντολογίας το οποίο τα μέλη θα οφειλουν να ακολουθούν και που αν παραβιάζουν θα έχουν συνέπειες. Απο τη δημόσιο ποίηση της συμπεριφοράς τους μέχρι την αποβολη τους Ίσως και άλλα.


    Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο άμεσο ή λιγότερο πολύπλοκο ως μετρο αντιμετώπισης.
    Ίσως υπάρχει πολυ καλύτερη πρόταση που δεν εχω σκεφτει.
    Εναλλακτικά μπορει να αφεθεί το ολο πραγμα στην εκάστοτε βουληση των ιδιοκτητών και διαχειριστών.
    Η να μη γίνει απολύτως τίποτα.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Για όσο μετράει η θέση μου, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η κοπέλα πίσω από το νικ είναι πράγματι ένα σοβαρό κι αξιόλογο άτομο που είχα τη χαρά να γνωρίσω.
    Και βλέπω μια πολλή όμορφη διαχείριση από μέρους της, κάτι που φυσικά την τιμά.
     
  11. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Πιστεύω τώρα αρχίζει να γίνεται εποικοδομητική συζήτηση και αρχίζει να έχει πραγματικό και ουσιαστικό περιεχόμενο!!
     
  12. rea..

    rea.. Contributor

    Κάθε περίπτωση διαφέρει, θα έχεις πιο σαφείς απαντήσεις ως προς αυτό αν απευθυνθείς σε κάποιον/α δικηγόρο, μια νομική συμβουλή σε αυτά τα ζητήματα ποτέ δεν βλάπτει.

    Δημόσια τοποθέτηση δεν νομίζω πως θα κάνει. Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη, έχει γίνει ιδιωτικά κάποια συζήτηση με τον ίδιο για αυτό το θέμα? (Αν θες απαντάς σε αυτό, όσο και μέχρι εκεί που αισθάνεσαι άνετα να μιλήσεις )