Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα ακόμη κακοποιητικό βίωμα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος esmarol, στις 28 Δεκεμβρίου 2021.

  1. bumblebee

    bumblebee Contributor

    @lexy καλώς ήλθες πίσω. Εξέφρασα με σαφήνεια την άποψη μου για το θέμα, επιχειρηματολογώντας για το γιατί εγώ ο τρίτος, θα απομακρύνω και τα δυο πρόσωπα, εως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο ( όπως πχ η ύπαρξη εγγυητών) και τι εγώ χρειάζομαι για να τεθώ υπέρ μιας δημόσιας καταγγελίας κακοποιήσης στα σοβαρά. Εχουν δει πολλά τα μάτια μου.
    Αυτά που με ρωτάς είναι αντικείμενα για συζήτηση σε άλλο νήμα.

    Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό το νήμα.
     
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Στα λόγια μου έρχεσαι, η νέα νοοτροπία κάνει τον άνθρωπο ΑΝΕΥΘΥΝΟ, δεν είναι τυχαίο που αυτές τις νοοτροπίες τις ενστερνίζονται κακομαθημένες κοπέλες, που θέλουν να γυρίζει ο κόσμος γύρω τους.

    Δεν εντάσσω αυτό που βίωσε στην κακοποίηση γιατί απο την κακοποίηση δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα, απο έναν φίλο που είναι κρυφά ερωτευμένος μπορείς να ξεφύγεις, μας λέει η Εσμαρόλ ότι ήταν παλιοχαρακτήρας, ΤΟ ΗΞΕΡΕ, αλλά εξακολουθούσε να μιλάει μαζί του, οπότε φταίει, βέβαια το φταίω δεν είναι συνώνυμο του της άξιζε να βιώσει απόπειρα βιασμού, άλλο φταίω, άλλο μου αξίζει να με βιάσουν, να με κακοποιήσουν ή να με σκοτώσουν. Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης το έχει όμως αφού συνέχιζε να έχει επαφές μαζί του και να του αναπτερώνει τις ελπίδες, έβαλε τον εαυτό της σε κίνδυνο.

    Όπως είσαι προσεχτική με το αυτοκίνητο και δεν τρέχεις μέσα στην πόλη, όπως είσαι προσεχτική και δεν πάς στα σκοτάδια την νύχτα, όπως είσαι προσεχτική και δεν πάς να ταίσεις άγρια θηρία έτσι πρέπει να είσαι προσεχτική και με τις ανθρώπινες σχέσεις οι οποίες καλύπτουν το 99% της ζωής σου.

    Αν ήταν φίλη μου θα την έπαιρνα αγκαλιά και θα της έλεγα "ηρέμησε, είμαι εδώ για εσένα, αλλά άλλη φορά να είσαι πιο προσεχτική"

    Ο Φεμιναζισμός απαιτεί αίμα και εκδίκηση, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δηλαδή ειρήνη και πολιτισμό! Απαιτεί να γίνουμε ζούγκλα, λαικά δικαστήρια χωρίς καμία αρχή, παρά μόνο με οργή και μίσος.

    Όσο καλές και να είναι οι προθέσεις σου Ρέα, καλό είναι να μην παρασέρνεσαι. Ακόμα και σε μπουκάλι να μας έκλειναν, ο άνθρωπος θα έβρισκε τρόπο να σκοτώσει, βιάσει, εξαπατήσει, είναι στην ατελή φύση μας. Το να φορέσω την ταμπέλα του φεμινιστή και να γυρνάω απο εδώ και απο εκεί και να δείχνω, δεν με κάνει αναμάρτητο, με κάνει υποκριτή, αφού ως γνωστόν όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Πολλά τα παραδείγματα, απο τους Γραμματείς και Φαρισαίους, μέχρι τους Εισαγγελείς. H μόνη λύση είναι να είμαστε πιο υπεύθυνοι, και αυτό ισχύει και για εμάς τους άντρες.
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2021
  3. tithon

    tithon Contributor

    οι «κακοποιητικές ενέργειες», στο σύνολό τους, γίνονται, κατά κανόνα, είτε με κίνητρο, είτε εξ αιτίας ασταθειών.
     
  4. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Αρα? Δε φταιω εγω, αυτη το προκαλεσε με τη σταση της? Τι λεμε ?

    (Αυτη φορουσε μινι γιαυτο τη βιασα? Αυτη φορουσε μπουρκα γι αυτο τη βιασα?)
     
  5. lexy

    lexy .ti.va.

    Και τα κίνητρα και οι αστάθειες αφορούν στον θύτη και όχι στο θύμα, το οποίο καμία ευθύνη δε φέρει για τις "αποσκευές" του θύτη.

    Οι κακοποιητικες ενέργειες - δεν αντιλαμβάνομαι τη χρήση εισαγωγικών - είναι αυτό που είναι. Τίποτα λιγότερο.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    σε αυτό αναφέρθηκα. στην ερώτηση γιατί ο «θύτης» προβαίνει σε «κακοποίηση».
     
  7. lexy

    lexy .ti.va.

    Ωστόσο εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε εισαγωγικά.
    Για ποιο λόγο;
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Η ευθύνη για τις πράξεις και σκέψεις του κακοποιητή είναι ένα πράγμα και βαραίνει τον ίδιο και η ευθύνη για τα λάθη, απροσεξίες, απερισκεψίες του θύματος είναι άλλο και βαραίνει το θύμα.
    Σε καμία περίπτωση το θύμα δεν φταίει για τις λάθος πράξεις του κακοποιητή. Η παντελής αποποίηση ευθυνών όμως πάει στο άλλο άκρο και "πλάθει" ανθρώπους χωρίς κρίση και τη δυναμική να ανταπεξέλθουν.
    Δεν έχω ευθύνη που φόρεσα μίνι και με βίασε.
    Έχω όμως ευθύνη που ήξερα ότι είναι βιαστής και πίστευα ότι εγώ θα τη γλιτώσω και πήγα σε αυτόν; Πρόσεξε. Όχι ευθύνη για την πραξη του. Ευθύνη για τον τρόπο που λειτούργησα εγώ απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό.
    Ουτε και η ευθύνη με τρόπο που να προσάπτω το φταίξιμο στον εαυτό μου μαζοχιστικά είναι επικοδομητική. Αν με κατηγορώ δεν θα προχωρήσω.
     
  9. de7

    de7 s

    Η διαφορά μας είναι πασιφανής.

    Μόνο που δεν είναι διαφορά άποψης, αλλά...θέσης.

    κατανοώ τους λόγους για τους οποίους αποφεύγετε να συζητήσετε περαιτέρω. Άλλωστε, έχετε ήδη εκτεθεί.

    Μπορείτε να συνεχίσετε τις τοποθετήσεις σας σε πιο «ελαφρά» νήματα.


    Άψογη τοποθέτηση @DreamMaster. Σ/σας Ε/ευχαριστούμε.

    @all συντάσσομαι υπέρ της πρότασης Του Κυρίου @DreamMaster όσον αφορά στη διάθεση των πλήρων στοιχείων του μέλους που καταγγέλλεται στη Διαχείρηση του φόρουμ και θα πρότεινα την πλήρη διαγραφή του, όπως και όλου του οπτικού υλικού που έχει αναρτήσει.
     
  10. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Δεν αποφεύγω την συζήτηση, δεν έχω κάτι άλλο να πω για το θέμα. Όσον αφορά τη @de7, βρίσκω το ύφος που επιδιώκει συζήτηση, να μοιάζει κακομαθημένο, ωστόσο δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, τα στοιχεία είναι ελλιπή.Και για αυτό αμφιβάλω. Στο ίδιο μήκος κύματος είμαι, όπως και για τις δημόσιες καταγγελίες, πλην του τι γεύση αφήνουν σε πρόσωπα που δεν έχουν εικόνα και τι κλιμα καλλιεργούν για κάτι που κάποιοι αγαπούν.

    Βασικά, δεν είμαι καν σίγουρος ότι γράφει η @de7, θα μπορούσε να γράφει το μέλος που σχετίζεται.

    Ίσως αν γνώριζα την @de7 ή υπήρχε εγγύηση για την @de7, ότι δεν είναι κακομαθημένη να συνέχιζα τη συζήτηση, αλλά και πάλι ανακύκλωση θα ταν, 0 πρακτικό όφελος, έχω ήδη πει το πως το βλέπω και γιατί, έχουν πει και άλλοι το πως το βλέπουν και γιατί... και Καλή Χρονιά.
     
  11. Brt

    Brt #ολαπολυ

    @esmarol συγχαρητήρια για το θάρρος σου και εύχομαι οι εμπειρίες να μας κάνουν πάντα πιο σοφούς, πιο ισορροπημένους, πιο πολύπλευρους χαρακτήρες. Είμαστε και οι ατυχίες μας και οι αδικίες που μας έχουν συμβεί.

    θα σου πω την άποψη μου όπως όλοι που έχουμε τέτοιες.

    Παρακαλώ βάλε στο πλαίσιο, ότι έχω κακοποιηθεί από πρώην σύντροφο μου στα 19, ουσα φοιτήτρια, με ξύλο και αιχμαλωσία επι διήμερο, με έβγαλαν φιλες απο το σπίτι, το είχα καταγγείλει, έχει γίνει σχετική δικονομική δράση, έχω φάει την σχετική δολοφονία χαρακτήρα από το τμήμα που το κατήγγειλα («μα γιατί να σε χτυπήσει κι αυτος, έτσι χωρις να έχεις κάνει τίποτε;») μέχρι τις δικαστικές αίθουσες και έτσι δεν μιλώ από μετεριζι θεωρητικό. Όταν η μετέπειτα σύζυγος του θύτη σου λέει μα είναι ένας χρυσός άνθρωπος γιατί τον κυνηγάς, καταλαβαίνεις για τι φθορά μιλάμε. Πάμε παρακάτω.

    Δεδομενου ότι αποφάσισες να εκτεθείς, είναι αναμενόμενο να σε ρωτούν ο,τι ο καθένας θέλει. Αν λες αλήθεια, αν δεν τον κατάλαβες, αν όντως δεν του είχες δώσει δικαιώματα, γιατί πήγες στο σπίτι και δεν τον πήρες τηλεφωνο, γιατί δεν του αντεπιτέθηκες και όπως προείπα ο,τι ο καθένας θέλει.

    Αυτό δεν είναι λόγος τα μέλη που ορθώς σε στηρίζουν, σε αγαπούν, σε εκτιμούν, επικροτούν την πράξη σου ακόμα κι αν δεν σε γνωρίζουν, να επιτίθενται σε όσους σε ρωτούν αυτές τις ερωτήσεις.

    A priori καμία μας δεν είναι θύμα. Είμαστε καταγγέλλουσες και μένει να δείξουμε αν όντως έγινε. Σκατενιο Ε; Μην το συζητάς.

    Όπως έχεις δομήσει την εμπειρία σου, προφανώς εκ των υστέρων, είδες όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία. Τα θεωρεις όλα «κακοποιηση» εν γενεί, αλλά γιατί να μην σου μιλήσει όταν ήσουν με την μητέρα σου σε μια κοινωνική εκδήλωση; Επειδή είπες μην μου μιλάς;

    Έβλεπες στο πρόσωπο του πολλά κομμάτια που δεν σου ταίριαζαν, και για εμένα αυτό ειναι το σημαντικό μήνυμα.

    Η αντίληψη.

    Αν κάτι σε κάποιον/κάποια δεν αρέσει, παιδιά πάμε μακριά.

    Δεν καθόμαστε να δούμε μέχρι που δεν μας αρεσει.

    Απο εμένα έχεις πολλές αγκαλιές, λυπάμαι που είχες μια τέτοια εμπειρία, και εύχομαι να μην συμβαίνει σε κανένα.
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2021
  12. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Ειναι απολυτα αυτονοητο οτι ο καθενας μας δεν πρεπει να ειναι απερισκεπτος, να εχει συνεση και κριση. Καθως επισης οτι πρεπει να προφυλασσει τον εαυτο του ο ιδιος, διοτι δεν εχει αλλον
    Εδω κρινουμε την επιθετικη σταση ενος ανθρωπου και το κατα ποσον πρεπει να τον καταγγελουμε η οχι. Ασχετως αν το θυμα ελαβε η οχι τα μετρα προστασιας του. Καποια στιγμη πρεπει να διαχωρισουμε την καταγγελια απο την μονιμη επωδο ενοχοποιησης ενος θυματος. (Μιλω για θυμα και αφηνω απ εξω τις χειριστικες συμπεριφορες που μπορει να εχει καποιος κακοτροπος ωστε να προκαλεσει ζημια σε καποιον κλπ ας μην ανακυκλωνουμε συζητησεις που δεν ταιριαζουν εδω. Εδω βαζω και το «δεν γνωριζω το θυμα προσωπικα,αρα δεν ειμαι σιγουρ@ οτι εχει δικιο» κλπ)
    Ολοι πρεπει να ειμαστε δικαιοι αλλα και αυστηροι πρωτιστως με τον εαυτο μας και υστερα με τους αλλους. Δικαιοι ωστε να τον προστατευουμε και αυστηροι ωστε να μην κρυβομαστε πισω απο δαχτυλακια