Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλαβοκεντρίκο σκλαβί

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος blonde mermaid, στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

  1. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Που στηρίζετε αυτή την δήλωση;
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Μνημοκεντρικό σκλαβί  
     
  3. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Χρήσιμη όπως πάντα 
     
  4. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ούτε στο ελάχιστο δεν υπονόησα παραπλανητική πρόθεση. Σημείωσα ότι ο τίτλος μεταθέτει το υπαρκτό και διατυπωμένο ζήτημα της σκλαβοκεντρικής σχέσης σε ένα υποτιθέμενο ζήτημα σκλαβοκεντρικού σκλάβου.  
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Γνωρίζετε άραγε τη διαφορά μεταξύ του βούλομαι και του βούλομαι ελευθέρως; Η ελεύθερη βούληση αποτελεί φιλοσοφικό ζητούμενο και σε καμία περίπτωση θέσφατο ή κεκτημένο όπως το έχετε στο μυαλό σας και το περιφέρετε εντός του νήματος. Η "συλλογιστική" σας εκκινεί από μία έννοια την οποία αγνοείτε, χρησιμοποιείτε εσφαλμένα και συνεπώς ακυρούται εξαρχής.
    Για περισσότερες πληροφορίες ένα mini review επί του θέματος μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://plato.stanford.edu/entries/freewill/
     
  6. Dapom

    Dapom Contributor

    Καλή σας μέρα
    Δεν χρειάζεται να έχω δίκιο σε αυτά που γράφω, αλλά για να είμαι λάθος θα πρέπει να παρουσιάσετε πειστικά επιχειρήματα.
    Η δήλωση του τι δεν γνωρίζω δεν είναι επιχείρημα…αλλά ad hominem πλάνη.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Από την εμπειρία μου έχω να παρατηρήσω ότι η σκλάβα συμπεριφέρεται ακολουθώντας το πιο ισχυρό ερέθισμα. Αν αυτό το ερέθισμα την ωθεί στην επικέντρωση στον Αφέντη αυτό κάνει, ενώ σταδιακά η αντίληψη εαυτού διαμορφώνεται ανάλογα.

    Σκλαβοκεντρική γίνεται μια σκλάβα όταν, πέρα από το παράδειγμα που συνήθως της τέθηκε, να θεωρεί δηλαδή ότι "είναι φτιαγμένη για να ανήκει", "έχει ανάγκη υποταγής", "πρώτα υποτάσσεται και μετά αγαπά", και άλλα, υπάρχουν εμπόδια για την επικέντρωση στον Αφέντη, όπως ασάφειες ως προς το είδος της συσχέτισης, άρρυθμη επικοινωνία, φόβοι είτε από προβολές είτε από ελλιπή ενημέρωση, αναστολές, μπλοκαρισμένα / απαγορευμένα συναισθήματα, κακή διαχείριση του χρόνου της από την ίδια, ενοχές λόγω ανυπακοής κ.ά. Οπότε, μη βρίσκοντας διέξοδο προς τον Αφέντη και μη μπορώντας να διακρίνει τι συγκεκριμένα να κάνει για να είναι επικεντρωμένη σε αυτόν, επικεντρώνεται στα δικά της.

    Εγωκεντρικός σε μια σχέση γίνεται οποιοσδήποτε δίνει πρώτη προτεραιότητα στο "εγώ" του, παραβλέποντας τα πάντα όλα που αφορούν την στάση του άλλου προσώπου της σχέσης στην συγκυρία εκείνη, τώρα πώς το σκέφτηκα αυτό; Έβλεπα τις προάλλες το "Μόναχο" στο Netflix, δευτερότριτη ιστοριούλα ενώ μας το έλεγαν για πρώτο των πρώτων λόγω του ότι έπαιζε τον Τσάμπερλαιν ο Τζέρεμι Άιρονς. Εκεί, ένας από τους δύο νεαρούς πρωταγωνιστές, σε καλή θέση στο foreign office, προσπαθεί να εξηγήσει στη γυναίκα του ότι δεν έχει χρόνο για τα όσα θα ήθελαν να κάνουν - ο πόλεμος είναι προ των πυλών και δουλειά του είναι να τον αποφύγουν. Η γυναίκα του τον ακούει παρεξηγημένα και στο τέλος του λέει "μα εγώ ..." Τι μα εσύ κοπέλα μου, εδώ πηγαίνουμε να αποφύγουμε παγκόσμιο πόλεμο, αυτό θεωρώ εγωκεντρική συμπεριφορά και είναι παντού, σε κάθε επικοινωνία και σχέση, βλακώδης γιατί ξεκινά από μειωμένη αντίληψη της κατάστασης.
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Έκανα bold και υπογράμισα το κατ' εμέ point.
    Έξοχο σχόλιο gaby μου.
     
  9. Alucard

    Alucard Regular Member

    Το πρόβλημα για τον σαδιστή δεν είναι γιατί νιώθει ότι χρησιμοποιείται αλλά γιατί γνωρίζει ότι ο έταιρος αντλεί ευχαρίστηση και αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί.
    Στο σύμπλεγμα, λοιπόν, είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιος χρησιμοποιείται και αυτός είναι ο σαδιστής.
     
  10. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Να συμπληρώσω.. θεωρώ πως ο λόγος που αποφεύγουν να εμπλακούν είναι και ακριβώς αυτό, πως γνωρίζουν εκ'των προτέρων οτι το εταίρο θα αντλήσει
    ευχαρίστηση οπότε αυτόματος παύει η εξουσία ή η ευχαρίστηση για τους ίδιους, διότι απώτερος σκοπός δεν είναι η ευχαρίστηση του εταίρου.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Από προσωπική εμπειρία, λέγω ότι κάθε μαζοχιστόπουλο έχει την αχίλλειο πτέρνα του  
     
  12. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Για όλα αυτά που αναφέρετε δεν θεωρείτε ότι έχει την ευθύνη Ο/Η Αφέντης/ρα ώστε..
    η σκλάβα που δεν έχει λάβει την σωστή εκπαίδευση ώστε να επικοινωνήσει τι συμβαίνει με τα συναισθήματα της στόν/ήν Ιδιοκτήτης τής;

    Μα αν δεν μπορεί να βρει διέξοδο στόν/ήν Αφέντη/ρα σε ποιόν άλλον θα βρει;
     
    Last edited: 19 Φεβρουαρίου 2022