Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πατριαρχία και γυναικεία κυριαρχία.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Το στερεότυπο βοηθά εκεί που δεν υπάρχει χρόνος για κρίση ή εκεί που δεν υπάρχει κρίση.
    Το πρόβλημα είναι ότι συχνά συγχέεται το πρώτο με το δεύτερο...
     
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αυτό αφορά το επίπεδο της D/s σχέσης. Αρκετές Κυρίαρχες που γνώρισα ήταν παροδοσιακές,δηλαδή ακολουθούσαν πιστά την πατριαρχική δομή και μου έδιναν χώρο να είμαι ο άντρας έξω. Βέβαια έχω γνωρίσει και Κυρίαρχες που είχαν τον σύζυγο σκλάβο εντελώς σκυλάκι τους, φανερά, ακόμα και σε βανίλλα φίλους τους, και ταυτόχρονα λειτουργούσαν διαφορετικά με τον πατέρα τους ή με τον αδερφό τους. Όλα μπορούν να συνδιαστούν.

    Γιατί να μην μπορούν άλλωστε; Η Πατριαρχία δεν είναι κάτι κακό εξ ορισμού, την πατριαρχία την έχουν δαιμονοποιήσει οι φεμινίστριες για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς δηλαδή την παγκοσμιοποίηση. Η Παγκοσμιοποίηση απαιτεί Σοσιαλισμό και οι παραδοσιακές δομές της κοινωνίας εμποδίζουν τον Σοσιαλισμό να εφαρμοστεί. Για αυτό γίνονται όλα.

    Αν θέλει κάποιος να δικαιολογήσει τον δεσποτισμό του και την καταπίεσή του, θα το κάνει ακόμα και μέσα απο την μητριαρχία, η κεφαλή του σπιτιού δεν μπορεί να λειτουργεί θερμόαιμα και να επιβάλλεται γιατί διοικεί, και διοικώ σημαίνω ασκώ το δίκαιο.
     
  3. nikossub93

    nikossub93 Contributor

    Δεν ειναι περιεργω ενα υ να εκφραζεται θετικα υπερ τως πατριαρχιας
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Επειδή το ενδιαφέρον για την Πατριαρχία μεγαλώνει, όποιο μέλος του φόρουμ θέλει να ενημερωθεί, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει ένα ενδιαφερον φεστιβάλ.

    ΦΕΣΤΙΒΑΛ
    Ζέτα, Φλωρέττα, Νίκη
    Κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης
    ΑΠΟ

    23-02 —27-02-2022
    ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
    5 — 16 €
    ΧΩΡΟΣ
    Onassis Στέγη

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Πατριαρχία, Μητριαρχία, #ΜeΤoo, 50/50, Cancel Culture και Ελληνικό Σινεμά. Το πενθήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης ανοίγει τη συζήτηση γύρω από το αποτύπωμα μιας ολόκληρης εποχής. Μια συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της δράσης «Σινεμά, Ανοιχτό».


     
    Πώς αποτύπωσε το ελληνικό σινεμά εποχές που πέρασαν (πέρασαν Πώς προφήτεψε μια εποχή που αλλάζει (αλλάζει  Πώς διαπραγματεύτηκε το ελληνικό σινεμά όρους και έννοιες που προκαλούν δυναμικές αλλαγές στη δημόσια σφαίρα και επαναπροσδιορίζουν χρόνια παγιωμένες αντιλήψεις; Το «Σινεμά, Ανοιχτό», η κοινή σειρά δράσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, παρουσιάζοντας φέτος το πενθήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ζέτα, Φλωρέττα, Νίκη».

    Οι τρεις ηθοποιοί της ταινίας «Αμόκ», η Ζέτα Αποστόλου, η Φλωρέττα Ζάννα και η Νίκη Τριανταφυλλίδη, που στην εποχή της κυκλοφορίας της ταινίας και αργότερα δέχτηκαν επικριτικά σχόλια και βολές κατά της αξιοπρέπειάς τους για τη συμμετοχή τους, έδωσαν τα ονόματά τους στον τίτλο του αφιερώματος – μια ελάχιστη πράξη δημόσιας επανόρθωσης, αγάπης και ρήξης με κάθε τύπο slut-shaming.

    Στο αφιέρωμα προβάλλονται 14 εμβληματικές, δημοφιλείς αλλά και δυσεύρετες ταινίες από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού σινεμά μέχρι το 2009

    Πρόκειται για ταινίες που συνδιαλέγονται με τις θεματικές του φύλου και αποτυπώνουν εκδοχές της βίας που στηλιτεύτηκαν και εκτέθηκαν στο άπλετο φως από το κίνημα #metoo, ταινίες που συναντούν μορφές πατριαρχίας αλλά και μητριαρχίας, αλλόκοτες, επώδυνες, άγριες και, σε κάποιες περιπτώσεις, αστείες, ταινίες που όχι μόνο ρωτούν για το Cancel Culture, αλλά και φωτίζουν το ζήτημα του 50/50, δηλαδή της υποεκπροσώπησης των γυναικών στον κινηματογράφο. Οι προβολές συνδέουν το τότε με το τώρα και ανοίγουν τη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα της εποχής.

    Τα πολλαπλά πρόσωπα μιας γυναίκας λίγο πριν από τον θάνατό της, στον «Τόπο» της Αντουανέττας Αγγελίδη (1985). Άντρες και γυναίκες της διπλανής πόρτας, παγιδευμένοι και παγιδευμένες, στην «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου (1980). Το χρήμα, η οικογένεια και οι κοινωνικές τάξεις ασκούν βία πάνω σε ένα πρόσωπο, στην «Τιμή της Αγάπης» της Τώνιας Μαρκετάκη (1984). Ο έρωτας, ο θάνατος και το μαύρο χιούμορ, στο «Singapore Sling» (1990), την απόλυτη ταινία-σκάνδαλο του Νίκου Νικολαΐδη. Το πορτρέτο μιας τρανς γυναίκας, σαράντα χρόνια πριν από την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, στην «Μπέττυ» του Δημήτρη Σταύρακα (1979). Μια οικογένεια που πελαγοδρομεί εύθυμα και παράλογα, εκτρέποντας, επικυρώνοντας και ανατρέποντας εκ νέου περιρρέουσες ηθικολογικές και στερεοτυπικές αντιλήψεις, στην ταινία «Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια» του Ντίνου Δημόπουλου (1965). O έρωτας ως αντίδραση σε έναν κόσμο σε αγκύλωση, στην «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού (1971). Ένας πατέρας αφέντης των παιδιών του στήνει θανάσιμες παγίδες, στην ταινία «Προσοχή Κίνδυνος!» του Γιώργου Σταμπουλόπουλου (1983). Η ελληνική μικροαστική οικογένεια έτοιμη να πάρει φωτιά, στο «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη (2003). Ασυνήθιστα υψηλή ένταση στην απεικόνιση του φύλου και των ρόλων μέσα σε μια μεγαλοαστική οικογένεια, στις «Απουσίες» του Γιώργου Κατακουζηνού (1987). Δύο αδελφές αντιμέτωπες με τα πάθη και τη μοναξιά τους, στην ταινία «Οι Δρόμοι της Αγάπης είναι Νυχτερινοί» της Φρίντας Λιάππα (1981), μιας από τις σημαντικότερες σκηνοθέτριες της δεκαετίας του '80, που λίγα χρόνια αργότερα, είδε όλη της την πορεία να ακυρώνεται από τον κίτρινο βαρβαρισμό των τηλεοπτικών παραθύρων. Μια πράκτορας ενάντια στους κανόνες, στη «Διαρκή Αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (2000). Μια σχέση ανοιχτή σε πολλαπλές ερμηνείες και μια απεικόνιση της δεκαετίας του ’80, που συνδιαλέγεται δυναμικά με το σήμερα, στον «Μελισσοκόμο» του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1986). Τρόμος, σεξουαλική βία, άγριοι ήρωες και άγριες ηρωίδες κάτω από τον καυτό ήλιο, στο «Αμόκ» του Ντίνου Δημόπουλου (1963).

    Τις ταινίες προλογίζουν δημιουργοί των ταινιών και κινηματογραφιστές, κριτικοί κινηματογράφου και δημοσιογράφοι. Παράλληλα με τις ταινίες, κατά την είσοδο των θεατών στη ΣΤΕΓΗ, προβάλλονται στις οθόνες του φουαγέ θραύσματα από ταινίες που συμμετείχαν στα Βραβεία Ίρις, από το 2009 μέχρι σήμερα: σκηνές, πλάνα, κομμάτια διαλόγου και εικόνας σύγχρονων φωνών του ελληνικού σινεμά, που καθρεφτίζουν, συμπληρώνουν ή ανατρέπουν τις ταινίες που θα προβάλλονται στη Μικρή Σκηνή και τις θεματικές του αφιερώματος, συνδιαλέγονται μαζί τους σε έναν ζωντανό διάλογο ή εμπνέονται από τις ίδιες.

    https://www.onassis.org/el/whats-on/zeta-floretta-niki

     
    Last edited: 23 Φεβρουαρίου 2022
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    @Iagos εύχομαι το φεστιβάλ να επισκεφτεί και άλλες πόλεις...
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπημένη @sapfw Εύχομαι δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης, που αφορούν ζητήματα φύλου και δικαιωμάτων, να απλώθουν σε όλη την Ελλάδα και Ελπίζω στην ώρα εκείνη που θα μπουν και στα σχολεία αυτά τα ζητήματα.

    Για να υπάρξει γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος χρειάζεται ενημέρωση και δράσεις.