Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 25 Φεβρουαρίου 2022.

  1. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member


    Του δικαιώματος στην απόλαυση-ηδονή
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Αν αναφέρεστε στα περί κοσμοθεωρίας, δική σας είναι.
    Διατηρώ όμως κι εγώ το δικαίωμα να μην μου αρέσει το να χαρακτηρίζεται το D/s "επιτηδευμένο".

     
  3. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @espimain έχετε κάθε δικαίωμα αλλά,
    καλό είναι να μη βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Η πρότασή μου δεν δέχεται παρερμηνείας.

    Δεν χαρακτήρισα κανένα D/s ως επιτιδευμένο παραπάνω. Φυσική συσχέτιση το χαρακτήρισα. Έβαλα τελεία και συμπλήρωσα πως το επιτιδευμένο στα δικά μου μάτια δεν δουλεύει.

    p.s είτε παρερμηνεύσατε είτε ακόμη και αν το είχα χαρακτηρίσει έτσι είναι άλλο το δικαίωμα να μην σας αρέσει αυτό που είπα και άλλο να απαντάτε μικρόψυχα. Ακόμη και αυτό βέβαια αν εσείς το θέλετε έτσι ποια είμαι εγώ να σας το κόψω; Παρακαλώ, the stage is yours...
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ισχύει... και εδώ πάει το "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος"
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Αν είναι δικαιωματικό ζήτημα, μπορεί να έχετε δίκιο - δεν ξέρω.
    Να περνάτε καλά, πάντως.
     
  6. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Τα πράγματα είναι απλά...

    Ο Master -διότι περί... τοιούτου, πρόκειται, σας βεβαιώ- που "τόλμησε" να ξεστομίσει keyboard-ικώς την υπό ανάλυση ρήση, ουσιαστικά εξέφρασε το (και) για εμένα αυτονόητο πως καλό είναι να παίζουν πεντόβολα αυτοί που ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να προσπαθήσουν, στα πεντόβολα θα γυρίσουν πάλι.

    Όχι κάποιοι λίγοι, κάποιοι εκλεκτοί, κάποιοi γνώστες. Όχι! Όσοι κι αν είναι, λίγοι ή πολλοί, έμπειροι ή μη, φτάνει να καταλήγουν στα πεντόβολα, όσο κι αν πέρασαν (ή επιχείρησαν να τους περάσουν) από άλλους χώρους, όπως αυτούς του κρυφτού, του σχοινακίου ή του ξυλικίου (no pun intended). Και είναι αυτοί που θα τα αγαπήσουν, θα τα αγκαλιάσουν, θα τα μελετήσουν βαθιά και, κυρίως, θα φροντίσουν τα πεντόβολα να... παραμείνουν πεντόβολα. Στο κάτω-κάτω, έχουν δει πως όπου κι αν πάνε, πάλι σ' αυτά θα γυρίζουν, πάλι αυτά θα παίζουν!

    Και δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που ήρθαν να δοκιμάσουν και στη συνέχεια έφεραν την μάνα τους, για καυγά, όταν μια μπίλια τους χτύπησε το χέρι ή προσγειώθηκε στο κεφάλι τους. Όχι. Γιατί γνωρίζουν και τους κανόνες και τους κινδύνους. Ούτε έχουν σχέση με όσους παίζουν βόλεϊ, που μπορεί από βαρεμάρα ή περιέργεια να ήρθαν να δοκιμάσουν, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφάνθηκαν πως "στα δικά μας μάτια", το παιχνίδι έχει νόημα μόνο όταν πετάμε τις μπίλιες πάνω από φιλέ. Ούτε έχουν σχέση με συλλόγους pastry appreciation, οι οποίοι είπαν "δεν δοκιμάζουμε κι εμείς?" και σύντομα άρχισαν να τσακώνονται, υποστηρίζοντας πως "στα... δικά μας πεντόβολα" το παιχνίδι έχει νόημα μόνο όταν παίζεται με κουρκουμπίνια. Ούτε με αυτούς, της γειτονιάς, που λατρεύουν το κυνηγητό, και για να δουν τι είναι τα πεντόβολα, που τόσοι πια τα παίζουν, άρχισαν να πετάνε τις μπίλιες τρέχοντας, κοροιδεύοντας ως αργούς και χοντροκώληδες αυτούς που τα παίζουν καθιστοί. Μα... το ζητούμενο, στα πεντόβολα, δεν είναι να τρέχεις γρήγορα.

    Με κανέναν από αυτούς δεν έχουν σχέση. Και ούτε τους ενδιαφέρει, άλλωστε. Αυτοί, το μόνο που θέλουν είναι το παιχνίδι που, θέλοντας και μη, καταλήγουν να παίζουν διαρκώς. Και θέλουν να μπορούν να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν. Γιατί, αν φτάσεις σε σημείο να τρέχεις γύρω-γύρω από ένα φιλέ, με σιροπιασμένα χέρια, προσπαθώντας να πετάξεις πάνω από αυτόν κουρκουμπίνια, το πρόβλημά σου δεν είναι, μόνο, το ότι δεν παίζεις πια πεντόβολα. Είναι και το ότι δείχνεις -και πιθανότατα είσαι, όντως- μαλάκας. Μεγάλος!
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αποτελεί ανάγκη αλλά όχι αναγκαιότητα.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Τώρα, θα σε ταλαιπωρούσα πολύ αν σε ρωτούσα πώς ξεχωρίζεις την ανάγκη από την επιθυμία;  
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    .
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    For tourists

     
  11. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Συμφωνώ με το «δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» μιας και η υποταγή είναι ανάγκη και όχι απλά κατι για να «καυλαντισουμε».
     
  12. de7

    de7 s

    Θα επιχειρήσω να εξηγήσω αυτό το "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς" μέσα από παραδείγματα των υπολειμματικών του εκδηλώσεων (residual expressions/manifestations) στην έως τώρα πορεία *μου* στις ασύμμετρες σχέσεις. Να σημειώσω, επίσης, πως θεωρώ ότι το "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς" - όσον αφορά στις BDSM σχέσεις ιδιοκτησιακού καθεστώτος - έρχεται με την πλήρη συνειδητοποίηση της θέσης, η οποία - κατά την άποψη *μου* - δεν μπορεί να εξαρτάται από την αναγνώριση, από πλευράς του σ, Του Ενός και Μοναδικού Προσώπου που θα Καταφέρει να Κάνει το κάτω μέλος να "μην μπορεί να κάνει αλλιώς."

    ερχόμενη σε επαφή με το ασύμμετρο σχετίζεσθαι για πρώτη φορά, η λήξη της σχέσης είχε ως αποτέλεσμα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα σαν να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια *μου* και να βυθίζομαι σε ένα πηγάδι, μαζί με όλα τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια πτώση. προσπάθησα να το καταπολεμήσω με το να πείσω τον εαυτό *μου* ότι δεν είμαι *εγώ* για αυτά, το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα άτομο που να είναι "έτσι, έτσι και... έτσι." Αφού, λοιπόν, ξεκίνησα μια σχέση με ένα άτομο που ήταν "έτσι, έτσι και... έτσι," πάρα πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν μπορούσα πλέον να λειτουργήσω σε μια "ισότιμη" σχέση: οποιοδήποτε είδος πρωτοβουλίας από πλευράς *μου*, *μού* δημιουργούσε αλλεργική αντίδραση. επικοινώνησα, λοιπόν, τότε, σε εκείνο το άτομο, ότι δεν μπορώ να συνεχίσω. Η σχέση διεκόπη, και *εγώ* ήμουν πλέον σίγουρη, πως "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς," πως δεν μπορώ να συσχετιστώ πλέον με κανέναν άλλο τρόπο πλην της ασυμμετρίας. Ήταν 100% ξεκάθαρο.

    Όμως, αυτό το "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς," που είχε αρχικώς να κάνει με μια συνειδητοποίηση προσανατολισμού, απέκτησε πιο στιβαρή υπόσταση όσο προχωρούσαν οι εμπειρίες *μου* στις ασύμμετρες σχέσεις. Ένας από τους δείκτες αυτής της στιβαρότητας ήταν, ενδεχομένως, και πάλι, ο τρόπος που είδα τον εαυτό *μου* να υπάρχει (sic) μετά απο κάθε αποδέσμευση. Κάθε φορά ήταν όλο και χειρότερα. Στην επόμενη σχέση, η λήξη επέφερε όχι απλά πτώση αλλά ψυχοσωματική κατάρρευση. αισθανόμουν πως όλος ο κόσμος διαλύεται, πως τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν εκπορεύεται από, και δεν αναφέρεται σε Κάποιον/α Άλλον/η: από το αν τρέφομαι και κοιμάμαι σωστά, τις υποχρεώσεις που καλούμαι να φέρω εις πέρας, μέχρι το αν θα γαμηθώ ή όχι. Μάλιστα, όσον αφορά στο τελευταίο, παρατήρησα πως είχα φτάσει στο σημείο να αισθάνομαι πως δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ το σώμα *μου*, γιατί δεν είναι δική *μου* δουλειά να το κάνω, άλλωστε. Δεν μπορούσε κάποιος ή κάποια να *με* καυλώσει, εφόσον δεν ήταν κατόπιν εντολής. Εννοείται, πως μόνο η είσοδος σε μια ασύμμετρη σχέση ήταν αυτή η οποία *με* έβγαλε από αυτόν τον κυκεώνα. Το "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς" - και η συνειδητοποίηση της θέσης που αυτό εκφράζει - αντιστοιχούσαν σε κάτι που ήταν πλέον ζωτικής σημασίας για να μπορώ να υπάρχω και να είμαι λειτουργική.

    Αναπόφευκτα - και αναμενόμενα - η επόμενη φορά που βρέθηκα αδέσποτη, *με* διέλυσε. ήμουν ένα ζόμπι. Δεν είχα κανένα σθένος να διακρίνω οποιονδήποτε ορίζοντα. Κανένα σθένος να κινηθώ προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. ήμουν απλά διαλυμένη. Και εκεί που δεν περίμενα τίποτα και από κανέναν, εκεί που όχι απλά δεν προσδοκούσα αλλά δεν ήθελα να εισέλθω σε οποιαδήποτε σχέση λόγω της ισοπεδωμένης κατάστασης που βρισκόμουν, θεωρώντας ότι δεν μπορώ να είμαι χρήσιμη στην υπηρεσία Κάποιου/ας, εκεί ήταν που συνέβη η "αρπαγή," χωρίς Ο Αφέντης που τώρα ανήκω να Υπολογίσει ούτε τί νομίζω, ούτε αν είμαι έτοιμη ή δεν είμαι. Γιατί δεν είναι στη θέση *μου* να το κρίνω αυτό, άλλωστε. Τώρα, λοιπόν, το "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς" έρχεται, πάλι, να σηματοδοτήσει όχι μόνο έναν προσανατολισμό, όχι μόνο τις συνθήκες εντός των οποίων ένα άτομο μπορεί να υπάρχει και να είναι λειτουργικό, αλλά και την αναγνώριση πως δεν είναι καν στο χέρι *του* από Ποιον/α, πότε, πόσο και με ποιον τρόπο θα φτάσει να είναι ιδιοκτησία.

    ευχαριστώ
     
    Last edited: 27 Φεβρουαρίου 2022