Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος astrologman, στις 1 Απριλίου 2007.

  1. Lasia

    Lasia Regular Member

    Απάντηση: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums

    Ειμαι Ιχθεις , και δεν εχω στανταρ............
     
  2. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums

    Ευχαριστω για τα καινουρια σου δεδομενα, φιλε astrologman, αλλα δεδομενου οτι η ψυχολογια ανδρων και γυναικων παρουσιαζει θεμελειωδεις διαφορες, η αποπειρα να τα δουμε αθροιστικα δε βλεπω να βοηθαει την κατασταση. Παρ' ολ' αυτα επεχειρησα να εξαγω καποιες συσχετισεις. Το θεμα των ζωδιων το εβγαλα εξω, γιατι το ειδαμε αναλυτικα προηγουμενως.

    Εχουμε λοιπον και λεμε:

    1. Υπαρχει πολυ ισχυρη σχεση μεταξυ τοπου κατοικιας και ψυχολογιας. Πιο συγκεκριμενα:
    ...α. Οι αδιευκρινιστοι που ζουν σε αδιευκρινιστη περιοχη ειναι πολλοι περισσοτεροι απο το ανεμενομενο. Σα να λεμε οτι υπαρχουν πολλοι οχι και τοσο βαθεια χωμενοι στο BDSM που αρνουνται να μας πουνε που πραγματικα ζουν.
    ...β. Οι υποτακτικοι που ζουν σε αδιευκρινιστη περιοχη ειναι πολλοι λιγοτεροι απο το ανεμενομενο. Σα να λεμε οτι οι υποτακτικοι δε φοβουνται κατα καποιο τροπο να αποκαλυψουν τον τοπο κατοικιας τους.
    ... γ. Οι αδιευκρινιστοι που ζουν στην Αθηνα ειναι πολλοι λιγοτεροι απο το ανεμενομενο. Ισως γιατι στην Αθηνα οι περισσοτεροι ειναι πιο κατασταλαγμενοι.

    2. Υπαρχει ισχυρη σχεση μεταξυ της ηλικιας και της ψυχολογιας. Πραγματι, επιβαιβεωνεται η υποψια μας και ο ισχυρισμος του astrologman οτι στις νεαρες ηλικιες οι υποτακτικοι ειναι περισσοτεροι, ενω στις μεγαλυτερες ηλικιες οι κυριαρχοι ειναι περισσοτεροι. Σχετικα με τους αδιευκρινιστους, η αναλογια τους στο δειγμα δε μεταβαλλεται σε σχεση με την ηλικια.

    3. Πραγματικα στο δειγμα "κυριαρχουν" τα υποτακτικα ατομα.

    3. Τελος, θα ηθελα να επιβεβαιωσω οτι γενικα τα κυριαρχικα ατομα γραφουν περισσοτερο απο τα υποτακτικα.



    Αν εχεις ακομη τα δεδομενα κατα φυλο, κανε τον κοπο σε παρακαλω να μας τα δωσεις. Νομιζω οτι εχουμε να δουμε πολλα ακομη.
     
  3. astrologman

    astrologman Regular Member

    Φιλε capeaway θα διαφωνησω σε ορισμενα σημεια :
    Καταρχην η αστρολογια, αν θελουμε να ασχοληθουμε με αυτα που λεει, δεν αναγνωριζει διαφορες στα συμπερασματα της σε σχεση με το φυλλο αρα εχουν νοημα τα αθροιστικα συμπερασματα ανα ζωδιο για οποιον ασχολειται με αυτα.
    Ακομα, αν εξαιρεσεις καποιες διαφορες απο το συνολο σε οσους δεν διευκρινιζουν τοπο κατοικιας δεν θεωρω οτι προκυπτει καποια συσχετιση κατοικιας και σεξουλικης τασης για κυριαρχια ή υποταγη δηλ πχ Αθηνα-κυριαρχοι, επαρχια-υποτακτικοι κλπ.
    Ακομα οι αδιευκρινιστοι που ζουν στην Αθηνα δεν ειναι πολλοι λιγοτεροι απο το ανεμενομενο αφου υπαρχουν 16% αδιευκρινιστης τασης Αθηναιοι και 20% στο συνολο.
    Επισης αφου δεν προκυπτει σημαντικη διαφορα σε σχεση με τοπο κατοικιας - τασης δεν νομιζω οτι εχει ενδιαφερον περαιτερω το διπλο σπασιμο των στοιχειων σε φυλλο+τοπο κατοικιας σε σχεση με ταση.
    Και μια διευκρινιση, αν αναφερομαστε στον πληθυσμο των μελων του Forum δεν προκειται περι δειγματος αφου αφορουν ολα τα μελη μας μεχρι 31/3/2007.

    Ομως πολυ ενδιαφερον παρουσιαζει οτι η ωριμοτητα στις γυναικες δεν οδηγει στο να υπερτερουν οι κυριαρχες οπως στους ανδρες ενω στην νεοτητα και στα δυο φυλλα υπερτερουν οι υποτακτικοι . Συγκεκριμενα
    Ανδρες
    απο....--...εως....... Κυριαρχ Υποτακτ Αδιευκρ
    18....--.....30............. 32............ 57............ 21
    30....--.....40............. 55............ 61............ 34
    40....--.....50............. 25............ 21.............. 5
    50............................ 6.............. 1.............. ..2
    Γυναικες
    απο....--...εως....... Κυριαρχ Υποτακτ Αδιευκρ
    18....--.....30............. ..8............ 13.............. 6
    30....--.....40............. 17............ 21...............6
    40....--.....50.............. 3.............. 3.............. 7
    50............................ 0.............. 0.............. .0

    (Δυστυχε πληθυσμε αντρων σκλαβων ουτε στις ωριμες δεν θα βρεις τον παραδεισο με τον μεγαλο πληθυσμο των αμαζονων που θα σε ιππευσει!!)
     
    Last edited: 4 Ιουλίου 2007
  4. Zondag

    Zondag Regular Member

    To μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι η αναλογία Κυρίαρχων/υποτακτικών στο ζώδιο των Ιχθύων. Το 10 προς 1 παραείναι εντυπωσιακό. Πολύ περισσότερο μου κάνει εντύπωση επειδή ακριβώς οι Ιχθείς θεωρούνται γενικά ως ένα απο τα πιο "παθητικά" στοιχεία στο ζψδιακό. Επίσης για να πω την αλήθεια θα περίμενα πολύ περισσότερους Σκορπιούς και Ταυρους ζψδια που ΄σχετίζονται πολύ ισχυρά με τη σεξουαλικότητα και την κτητικότητα.Αντιθέτως βλέπω πάρα πολλούς Ζυγούς και Τοξότες.

    Ενδιαφέρουσα πάντως σαν έρευνα αγαπητέ astrologoman. Εγώ είμαι Ταύρος.
     
  5. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums

    Φιλε astrologman, νομιζω οτι σε μερικα σημεια διαφωνουμε ριζικα.


    1. Την αστρολογια δεν την λαμβανω καθολου υποψη μου, γιατι δεν ειναι επιστημη. Στατιστικη επαληθευση σχετικα με το χαρακτηρα και το μελλον του καθε ανθρωπου, δεδομενης της ημερομηνιας γέννησής του δεν υπαρχει. Ενα μικρο παραδειγμα ειδαμε και εδω.

    2. Απο την αλλη μερια δεν μπορω να αγνοησω την ψυχολογια, η οποια ειναι επιστημη, και θετει οτι υπαρχουν θεμελειωδεις διαφορες αναμεσα σε ανδρες και γυναικες ως προς το χαρακτηρα τους.

    3. Οταν ελεγχουμε την υπαρξη συσχετισης δεν κανουμε εξαιρεσεις, τι στιγμη μαλιστα που η αδιευκρινιστη απαντηση ειναι μερος του παιχνιδιου που παιζει ο καθενας. Αυτες οι εξεραισεις ειναι που δινουν "χρωμα" στα δεδομενα μας. Επισης παραπανω δεν ανεφερα οτι υπαρχει σχεση μεταξυ σεξουαλικης τασης και τοπου κατοικιας για αυτους που εχουν διευκρινισει τα παντα. Η σχεση (με πιο απλα λογια: η αποσταση απο το αναμενομενο) σεξουαλικης τασης και τοπου κατοικιας προερχεται απο τα ατομα που εχουν αφησει κατι αδιευκρινιστο.

    4. Οι αδιευκρινιστοι στην Αθηνα ειναι 52 ενω θα περιμεναμε 71.54 ατομα, δηλαδη 27.32% λιγοτεροι απο το αναμενομενο. Η αποκλιση αυτη ηταν η 3η μεγαλυτερη και με διαφορα απο την 4η, οποτε και τη σημεωσα.

    5. Ισως στη σχεση τοπου κατοικιας και τασης να μη βρουμε καποια αξιοσημειωτη διαφορα ως προς το φυλο, ισως παλι και να βρουμε. Εχουμε παντα υποψη μας οτι η ψυχικος κοσμος των γυναικων ειναι τελειως διαφορετικος απο των ανδρων. Επισης μην ξεχνας οτι οι ανδρες ειναι πολλοι περισσοτεροι στο δειγμα, με αποτελεσμα να υπερκαλυπτουν καποια ταση που εμφανιζεται στις γυναικες.

    6. Ετσι απο περιεργεια εξετσα τη σχεση μεταξυ ζωδιου και τασης. Το αποτελεσμα ηταν οτι δε βρηκα καμια σχεση μεταξυ τους. Καμια σχεση επισης δεν προεκυψε μεταξυ του ειδους του ζωδιου (γης, νερου, φωτιας, αερα) και της τασης. Αναμενομενο δεν ηταν?

    7. Απο τις 31/3/2007 μεχρι σημερα (ή και κατα τη διαρκεια της έρευνάς σου) καποιοι εχουν προστεθει στο forum και καποιοι εχουν αποχωρισει. Οποτε εξακολουθουμε να μιλαμε για δειγμα. Βεβαια ειναι ενα δειγμα που προσεγγιζει παρα πολυ καλα τον πληθυσμο.



    Σχετικα με την ηλικια και την ταση:

    1. Στους ανδρες υπαρχει ισχυρη σχεση μεταξυ ηλικιας και τασης. Φαινεται οτι οι υποτακτικοι και οι αδιευκρινιστοι μειωνονται καθως περναει η ηλικια τους, και ακριβως την αντιθετη πορεια ακολουθουν οι κυριαρχοι.

    2. Στις γυναικες επισης υπαρχει ισχυρη σχεση μεταξυ ηλικιας και τασης, αλλα εδω τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Μεχρι τα 40 δειχνουν να ειναι κατασταλαγμενες ισομερως στις ακρες του διπολου κυριαρχιας-υποταγης, ενω μετα τα 40 η αδιευκρινιστη ψυχολογια χαιρει περισσοτερης προτιμησης.


    Αληθεια, οι πιο εμπειροι του χωρου θα μπορουσαν να δωσουν καποια ερμινεια στα παραπανω αποτελεσματα? Θα ειχε πολυ ενδιαφερον...
     
  6. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums


    Ειδαμε στατιστικα, και απο πολλες μεριες, οτι τα ζωδια δεν παιζουν κανενα ρολο στη συμπεριφορα μας. Το 10 προς 1 θα μπορουσε να συμβει σε καθε ζωδιο, απλα ετυχε να το δουμε στους Ιχθεις. Οι Ιχθεις θεωρουνται παθητικοι απο τους αφελεις που πιστευουν στα ζωδια, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι τοσο ευαισθητοι κατα μεσο ορο οσο κοι οι υπολοιποι ανθρωποι. Την ιδια παρατηρηση εχω και για τις υπολοιπες παρατηρησεις σου σχετικα με τους Σορπιους, τους Ταυρους, τους Ζυγους και τους Τοξοτες. Η κατανομη ενος χαρακτηριστικου στους εκπροσωπους καποιου ζωδιου ακολουθει την κατανομη του χαρακτιριστικου αυτου στο συνολο του πληθυσμου.

    Το περιβαλλον μας, ο τροπος που μεγαλωσαμε, οι εμπειριες μας κλπ κλπ ειναι οι ουσιαστικοι παραγοντες που καθοριζουν το πως συμπεριφερομαστε. Μη ξεχνας οτι τα ζωδια γεννηθηκαν σε εποχες στις οποιες ο ορθολογισμος, το πειραμα, η αποδειξη, και η στατιστικη ηταν λεξεις αγνωστες. Δεθηκαν με μια μυθοπλασια της οποιας η αμφισβητηση ηταν απο ταμπου εως αδυνατη (λογω του οτι δεν υπηρχαν τα εργαλεια), και με τον καιρο περασαν ευκολα και διατηρηθηκαν στην αντιληψη των λαϊκων αμορφωτων μαζων.
     
  7. Zondag

    Zondag Regular Member

    Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums

    Υπάρχει μια όχι και τόσο ασήμαντη διαφορά παρόλαυτα. Η αστρολογία βασίζεται στη συνολική μελέτη ενός γενεθλιου χάρτη ο οποίος περιλαμβάνει αρκετές δεκάδες παραγόντων οι οποίοι θα πρέπει να συνδυαστούν για να δώσουν ένα συνολικό αποτέλεσμα.Η στατιστική του φίλου astrologoman τώρα λαμβάνει υπόψη της μόνο το ένα απο αυτά τα στοιχεία και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο απο τη θέση του Ήλιου στον Τροπικό ζωδιακό κατα τη στιγμή της γέννησης,αυτό δηλ που βασικά απαντάει στο ερώτημα "τι ζώδιο είσαι?"...Επομένως δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα απο αυτή αλλά ούτε και απο την οποιαδήποτε μελέτη που λαμβάνει υπόψη της κάποιους συγκεκριμένους συσχετισμούς αγνοώντας κάποιους άλλους.

    Επίσης λές ότι την αστρολογία δεν την λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου "γιατί δεν είναι επιστήμη"...Δηλαδή να καταλάβω ότι λαμβάνεις υπόψη σου μόνο ότι είναι επιστήμη και αγνοείς ή περιφρονείς όλα τα υπόλοιπα; Εξήγησε το αν θέλεις...
     
  8. Zondag

    Zondag Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums

    Να σαι καλά για το κύρηγμα και για τον ωραίο χαρακτηρισμό (αφελής) που μου προσέδωσες...Θα σου πρότεινα αντί να παπαγαλίζεις τις γνωστές απόψεις του επιστημονικού κατεστημένου να μελετάς απο μόνος σου,να σκέφτεσαι με το δικό σου εγκέφαλο και να μην επιτρέπεις σε άλλους να διαμορφώνουν τις απόψεις σου.

    Όσο για τις "λαικές αμόρφωτες μάζες που πιστευουν στα ζώδια" σε αντίθεση προφανώς με την "ελίτ των φωτισμένων" που πρεσβέυεις,θα σου πρότεινα απλά να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω site του Γαλλικού Πανεπιστημιακού Κέντρου για την έρευνα της Αστρολογίας.

    http://cura.free.fr/cura-en.html

    Εδώ θα βρείς αρκετά άρθρα γραμμένα απο αμόρφωτους των δύο και τριων πτυχίων που ίσως σου δωσουν μια ελάχιστη ιδέα για το τί είναι αυτό που τόσο ευκολα καταδικάζεις...

    Ότι είχα να πω το ειπα,εδω δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για αντιπαραθέσεις πάνω σε ένα τέτοιο θέμα και ελπίζω να το καταλάβεις και να το σεβαστείς...
     
  9. female

    female Contributor



    Θα συμφωνήσω περί ζωδίων και αστρολογίας με τον capeaway όσον αφορά το θέμα της εγγυρότητας των συμπερασμάτων, αν και όχι με το συσχετισμό πίστης στα ζώδια και έλλειψης παιδείας.


    Θα προσθέσω επίσης οτι τα ζώδια είχαν κάποια δόση "αλήθειας" σε σχέση με τις εποχές του χρόνου που γεννιόταν ένα παιδί, ως παράγοντας επίδρασης στην ανάπτυξή του: άλλες οι συνθήκες για ένα παιδί που γεννιέται ή περνάει τους πρώτους μήνες του μέσα στα κρύα και τα σκοτάδια του χειμώνα, και άλλες για ένα που γεννιέται άνοιξη και καλοκαιριά. Πάντως δεν θα έλεγα οτι το γεγονός αυτό έχει και μεγάλη επίδραση ως παράγοντας, σε τελική ανάλυση. Παλιότερα, όταν η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης ή και του θηλασμού ήταν πολύ περισσότερο καθορισμένη από τις εποχές του έτους, τότε που τα είδη διατροφής ήταν πολύ πιο περιορισμένα, αυτό ήταν ένας επιπλέον παράγων επίδρασης - που δεν υφίσταται πια σχεδόν καθόλου.


    Τα ζώδια είναι ότι απέμεινε από, ή αντικατέστησε, τα παλιά τοτέμ - τα ιερά ζώα που καθόριζαν τις οικογενειακές σχέσεις και όρια σε παλιές κοινωνίες. Τώρα είναι επίσης ένας τρόπος σχηματισμού "ομάδων" - "Α, κι εσύ Ταύρος είσαι;" -- κι αισθανόμαστε μια "ταύτιση" με αυτόν / αυτήν του ιδίου ζωδίου με μας. Θα έλεγα πως μοιάζουν σ΄ αυτό με τις ποδοσφαιρικές ομάδες - μας κάνουν να αισθανόμαστε εγγύτερα με τον οπαδό της ίδιας ομάδας / μέλος ζωδίου με μας, ακόμα κι αν δεν έχουμε σχεδόν τίποτα άλλο κοινό, σε μια κοινωνία που αλλοτριώνει και απομακρύνει τα άτομα μετατρέποντάς τα σε "ερημονήσια".



    Η πίστη στην επίδραση των άστρων στο χαρακτήρα είναι ένα είδος μοιρολατρίας. Είναι πολύ όμορφο να κοιτάς τα άστρα ένα καλοκαιρινό βράδυ με ξαστεριά, και να σκέφτεσαι τη θέση σου στο σύμπαν ή να ρομαντζάρεις, και βρίσκω λογικό να μελετάει κανείς τη γενικότερη επίδραση που μπορεί οι άλλοι πλανήτες να έχουν στη γη. Προσωπικά δεν υιοθετώ μεταφυσικές ερμηνείες του κόσμου.


     
    Last edited: 5 Ιουλίου 2007
  10. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums


    Αυτοι οι δεκαδες παραγοντες το μονο που κανουν ειναι να περιπλεκουν περισσοτερο τα πραγματα, ετσι ωστε οποιος προσπαθησει να βγαλει ακρη να χαθει σε ενα λαβυρινθο παραμετρων μικρης σημασιας. Και εαν παει καποιος στατιστικα να τους επαληθευσει, να βγει η ερευνα ακυρη λογω ελλειψης δειγματος. Με ενα προχειρο υπολογισμο, εαν θελουμε να εξετασουμε (και οχι να συσχετισουμε) 1 μονο χαρακτηριστικο ως προς ζωδιο και ωροσκοπο, χρειαζομαστε τουλαχιστο 720 ατομα. Εαν τωρα θελησουμε να συσχετισουμε και μαλιστα 2 ή και περισσοτερα χαρακτιριστικα, χρειαζομαστε τουλαχιστο 20 forums (και λιγα λεω) σαν αυτο και αλλους τοσους συναδελφους σαν τον astrologman για να τους καταμετρησουν. Καταλαβαινεις δηλαδη που παει η δουλεια? Μπλεξιμο χωρις τελος!

    Αν λοιπον δε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα απο τη θεση του Ηλιου στον τροπικο ζωδιακο, γιατι ειναι το σημειο που χρησιμοποιουμε κατα κορον? Αν θελεις να μιλισεις με καποιον για ζωδια το πρωτο που ρωτας ειναι "τι ζωδιο εισαι?" και απο εκει αρχιζεις να εξαγεις τα πρωτα σου συμπερασματα για το χαρακτηρα του, σωστα? Δεν ετυχε να μου μιλισει καποιος για ζωδια και η πρωτη ερωτηση να ηταν διαφορετικη (πχ "τι ωροσκοπο εχεις?").

    Επισης αν δε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα απο τη θεση του Ηλιου στον τροπικο ζωδιακο, γιατι εσυ προηγουμενως βιαστικες να συμπερανεις για την παθητικοτητα των Ιχθυων, για τη σεξουαλικοτητα και την κτητικοτητα των Σκορπιων, και μερικα αλλα? Σε παρομοια συμπερασματα προεβη και ο astrologman.



    Ακριβως! Λαμβανω υποψη μου μονο ο,τι ειναι επιστημη, και αγνοω ολα τα υπολοιπα.

    Μια συζητηση σχετικα με τα ζωδια θα τη δω μονο ως μερος του ερωτικου παιχνιδιου. Για παραδειγμα αν μια γυναικα με ρωτησει τι ζωδιο ειμαι, δε θα της απαντησω οτι δεν πιστευω στα ζωδια. Αυτο θα το μαθει αργοτερα. Θα της απαντησω οτι ειμαι καρκινος, και θα τη ρωτησω και για την ιδια. Αυτες οι ερωτησεις αποτελουν αφορμη για εκδηλωση ενδιαφεροντος, οποτε δεν τις αφηνω να φυγουν και να περασουν.
     
  11. Astarty

    Astarty Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums

    Καρκίνος ε; Δίδυμος εγώ με ωροσκόπο καρκίνο.
     
  12. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Greek BDSM Community Forums




    Συγνωμη, φιλε. Δεν ειχα κανενα σκοπο να προσβαλω ουτε εσενα ουτε οποιονδηποτε αλλο που ασχολειται με ζωδια. Εριξα στο τραπεζι μονο καποιες σκεψεις μου, γενικου περιεχομενου.

    Σχετικα με το πανεπιστημιο που μου εστειλες στο link, αυτο ειναι μονο κατ΄ονομα πανεπιστημιο, και οχι κατ' ουσια. Ειναι σαν κατι "αναγνωρισμενα κεντρα αστολογιας" που εχουμε και εδω στην Ελλαδα. Ειναι μια κομπινα δηλαδη.




    Κατα τα αλλα, θα συμφωνισω απολυτα με τη female, παραπανω.